Vendéglátás-történeti állandó kiállítás december 11-től. A kiállítás a 19. század végi és 20. század eleji otthoni és hivatásszerű hazai vendéglátás tereit mutatja be egy városi skanzen jellegét öltve, elsősorban enteriőrökön keresztül. A látogatók megismerhetik, hol és hogyan töltötte szabadidejét a század eleji polgár, hova utazott, hol szállt meg és mit rendelt asztalához. Megelevenedik egy korabeli szálloda, egy kávéház és egy étterem, továbbá egy cukrászda cukrászműhellyel és egy középpolgári család otthona is. Az érdeklődők betekintést nyerhetnek továbbá a korabeli mulatók és a fürdőhelyek világába is. Mindemellett azt is megtudhatják, miért lett sikeres épp a Gundel, vagy a Gerbeaud, és hogy van-e olyan jó memóriájuk, mint a pincéreknek. Sőt, megtanulhatják és otthon is kipróbálhatják a leghíresebb magyar ételek és édességek eredeti receptjeit, melyek méltán tették világhírűvé nemzetünket.
Kiállítás
Vendéget látni, vendégnek lenni
Ha hiányosságot találsz, vagy valamihez van valamilyen érdekes hozzászólásod, írd meg nekünk!
Küldés
Figyelem: A beküldött észrevételeket a szerkesztőink értékelik, csak azok a javasolt változtatások valósulhatnak meg, amik jóváhagyást kapnak. Kérjük, forrásmegjelöléssel támaszd alá a leírtakat!
Hozzászólások