Könyv

Bognár Péter: Hajózni kell, élni nem kell

Magvető Café
2022. január 27. (csütörtök) 17:00

Helyszín:

Magvető Café
1074 Budapest, Dohány utca 13 (volt Hátsó kapu)

Bognár Péterrel Turi Tímea beszélget a Hajózni kell, élni nem kell című regényről. A könyvből Katona László olvas fel részleteket.

Egy polgárőr életében adódnak nehéz helyzetek. De vannak olyanok, amelyek kilátástalannak tűnnek. Előbb a polgármester talál holttestet autója csomagtartójában, majd az önkormányzatnál dolgozó Tomanek hullája kerül elő. Mi áll a rejtélyes esetek hátterében? Lehet-e fogást találni Galba fején? Meddig lojális egy polgárőr, és milyen lépésre szánja el magát, ha ideiglenesen ki kell vonni valakit a forgalomból? A regényből megtudjuk azt is, hogyan bolygatja fel egy falu életét egy névtelen szatirikus színdarab, hogy miként lett a falu gazdaságának fellendítője előbb a Hangya szövetkezet, majd a szexuális segédeszközök gyártása, és hogy mit tervez a plébános arra az esetre, ha a gyűjtőládával nem érné el a célját.

A költőként elismert Bognár Péter első regénye bravúros nyelven megírt történet, amelynek elementáris humorában mesteri módon keveredik életöröm és melankólia.

Ajánlók és kritikák:

  • 2022. január 24.: Egy mintafalu titkai Megjelent Bognár Péter: Hajózni kell, élni nem kell című kötete.