Könyv

Ferenc pápa megmondja - könyvbemutató Beer Miklós püspökkel

ONLINE
2020. április 13. (hétfő) 16:00

Helyszín:

ONLINE
1000 Budapest, Világháló

Húsvéthétfőn egy rendkívüli könyvbemutatón vehettek részt. Nyáry Krisztián beszélgetőtársa a karanténban Beer Miklós püspök úr lesz, aki Király Levente “megmondja” sorozatának új könyvét mutatja be. A könyvbemutató élőben követhető a Líra Könyv facebook oldalon!


„Egy igazi rocksztár! Őszinte jelenlétével megtölti a teret.” Sting


„Az a helyzet, hogy én nem vagyok katolikus. Soha nem éreztem semmit a pápák iránt, de ezt a fickót kedvelem!” Russel Crowe


E könyvben Ferenc pápa beszédeiből és írásaiból olvashattok egy csokorra valót. Az első fejezet a 2015-os Laudato si’ kezdetű enciklika rövidített változata, összefoglalja jelenünk legégetőbb problémáit: a globális felmelegedést, a környezetpusztítást, a háborúkat, a menekültválságot, a nyomort. Mégsem vádirat az emberiség ellen, hanem felhívás egyéni és kollektív bűnbánatra, valamint azonnali, a kereszténység erényeitől átitatott cselekvésre. Ezen kívül Ferenc sokat írt és nyilatkozott a menekültek, a szegények és a fiatalok helyzetéről, de szóba kerül a közöny, a szexuális zaklatás, a kommunikáció, a politika és a hit – ezekről is olvashatnak tematikusan elrendezve. A Szentatya sorai még a legszomorúbb, legkilátástalanabb helyzetekben is a „jó hír” fényhozó erejével bírnak, spirituális vezérfonalul szolgálhatnak hívőnek és nemhívőnek egyaránt.


Ferenc pápa (született: Jorge Mario Ber goglio; Buenos Aires, Argentína, 1936. december 17.) 2013 márciusától a katolikus egyház 266. pápája. XVI. Benedeket követi, aki 2013 februárjában mondott le. Ferenc az első jezsuita egyházfő, az első pápa az amerikai kontinensről és egyben a déli félgömbről, valamint az első nem európai pápa III. Gergely (731–741) óta. Megválasztásáig 1992-től 1997-ig a Buenos Aires-i főegy házmegye segédpüspöke, majd 1998-ig koadjutor érseke, onnantól érseke, 2001-től bíboros.


A kötet megrendelhető a Líra oldalán