Könyv

Líra Könyvklub élőben: Kígyóuborka, Malac és Liba

Online nézhető ONLINE
2020. november 29. (vasárnap) 17:00

Hagyományt teremtve minden hónapban meghirdetjük a hónap gyerek és felnőtt könyvét a Líra Könyvklubban. Négy teljes hetünk van elolvasni, megismerni a könyveket, hogy utána írójával, szerkesztőjével vagy a könyv fordítójával beszélgessünk róla.

A Líra Könyvklub novemberi gyerekkönyves adásában:
Tóth Krisztina: Kígyóuborka, Malac és Liba
Tóth Krisztinával és Molnár Krisztina Ritával beszélget a Kígyóuborka című verseskötetről és a Malac és Liba-sorozatról, versekről és történetekről Czakó Réka a Neveljünk olvasókat! csoport alapítója és az Égigérő gyerekkönyves blog szerkesztője.
A könyveket Ti is megrendelhetitek a lira.hu weboldalon.


Kígyóuborka
"Egy ládában hasalok, uborkának becézve, pedig felnőtt ubor vagyok, kígyósággal tetézve."
Ünnepnapok és hétköznapok, tipikus és különleges élethelyzetek tekerednek végig ezen a köteten - pont, mint egy kígyóuborka. Legyen születésnap, karácsony vagy húsvét, anyák napja vagy gyereknap, egy családi kempingezés, esetleg a tejfog kipottyanása - mindegyik nagyon fontos esemény egy gyermek életében. Tóth Krisztina titka abban is rejlik, hogy valódi gyerekhangon szólaltat meg valódi gyermeki gondolatokat és érzelmeket, felnőttes profizmussal és sok-sok bájjal, humorral. A verseket Szalma Edit gyönyörű illusztrációi hozzák még közelebb a fiatal és már kevésbé fiatal szívekhez.


Malac és Liba
Tóth Krisztina a gyerekeknek és szüleiknek egyaránt kedves történetei bővelkednek a humorban, melyekkel igazi közös, családi élmény lesz a meseolvasás. Hajba László részletgazdag, bűbájos rajzain elevenedik meg Malac és Liba.
A sorozatban már megjelent:
Legyünk barátok!
Csavarogjunk együtt!
Előkészületben:
Gatyát fel!