Koncert

Álomkófic - A Misztrál együttes gyerekkoncertje

Klebelsberg Kultúrkúria (Szabadtéri színpad)
2021. augusztus 28. (szombat) 10:00

Helyszín:

Klebelsberg Kultúrkúria (Szabadtéri színpad)
1028 Budapest, II. kerület, Templom utca 2-10.

„Évek óta készültünk, hogy egy olyan lemezt készítsünk a gyermekeknek, melyben a versek eggyé válnak a dallamokkal, a dallamok a gyermekekkel, s így a költészet észrevétlenül épülhet be az életükbe. A dalokat szívből írtuk apró gyermekeknek, kisiskolásoknak, nagyiskolásoknak, kamaszoknak és mindazoknak, akik megérzik bennük a körülöttünk élő világ sokszínűségét.
Oly jó néha elcsellengve széllel tündökölni, színekkel táncolni, Boldogasszony felé tekinteni, erdőben rókát bámulni, réteken megpihenni, árvalányhajjal egymást cirógatni, tavak partján moszkitók énekére békákkal vacsorálni, útban hazafelé cinkét hivogatni, kóficokkal álmodozni, ménesek közt lovak meséit figyelni és olyan jó gyermeknek lenni... még felcseperedve is.”

Az 1997-ben alakult Misztrál együttes a magyarországi zenei élet egyik népszerű formációja. Magyar és külföldi költők versei, valamint népdalfeldolgozások szerepelnek repertoárjukon. Megzenésítéseik forrása a magyar népzenei hagyomány, amelyet gyakran ötvöznek a ma divatos világzenei irányzatokkal is. Dalaik egyre inkább önálló minőséget, sajátos „Misztrál-hangzást” hordoznak.

Az együttes tagjai:
Heigl László - nagybőgő, basszus gitár
Heinczinger Miklós - furulyák, klarinét, doromb, fidula, duda, ének
Pusztai Gábor - ütőhangszerek
Tóbisz Tinelli Tamás - gitárok, nagybőgő, énekTörök Máté - cselló, gitár, mandolin, koboz, szájharmonika, tambura, ének
Álomkófic tag és muzsikus-társ:
Balog Péter - klasszikus gitár, koboz, mandolin, basszus gitár