Koncert

Az AVM bemutatja: Borbély Műhely feat. Juhász Gábor

Borbély Műhely előadó
Juhász Gábor előadó
Borbély Mihály előadó
Horváth Balázs előadó
G. Szabó Hunor előadó
Online nézhető ONLINE
2020. november 28. (szombat) 20:00
Ár: 2000 Ft, diák, nyugdíjas: 1600 Ft

Borbély Mihály (fúvós hangszerek), Horváth Balázs (bőgő), G. Szabó Hunor (dob), vendég: Juhász Gábor (gitár)


A zenekar az ezredforduló táján alakult a nép- és világzene, a jazz és a kortárs zene területén egyaránt otthonosan mozgó, számos díjjal elismert Borbély Mihály vezetésével, hasonló szellemű és gondolkodású muzsikusok csatlakozásával. A különleges zenei utak után kutató zenekar tavaly mutatta be legújabb, Grenadilla című lemezét.
A grenadilla egy Dél-Afrikában honos, rendkívül tömör és strapabíró fafajta, amiből a nyugati klasszikus zenében használt klarinét és a magyar tárogató is készül. Most pedig ezen a fán egyszerre szólal meg Afrika és Európa hangja, amikor a zenekarvezető tárogatón, klarinéton és basszusklarinéton az afro-amerikai eredetű jazzt sajátosan európai, sőt magyar ízzel játssza.
Koncertjük különlegessége Juhász Gábor közreműködése. A magyar jazzélet kiemelkedő gitárosa, zeneszerzője és a Borbély csapat kapcsolata garancia az izgalmas ritmusok, modern harmóniák és mély lelki tartalmak találkozására.


A vonatkozó rendelethez igazodva 2020. november 11-től a klub határozatlan ideig zárva tart. A koncertek LIVE STREAM közvetítéseit a BJC Facebook oldalán, illetve YouTube csatornánján követhetik.