Koncert

Beethoven-projekt 2.0 - Mozart és a nők

Hámori Máté karmester, művészeti vezető
Bödök Ilona előadó
BMC - Koncertterem
2021. december 03. (péntek) 10:00
Ingyenes

Helyszín:

BMC - Koncertterem
1093 Budapest, IX. kerület, Mátyás utca 8.

A zenekar és művészeti vezetője, Hámori Máté karmester 2020-ban rendhagyó sorozatot indított Beethoven születésnapjához kapcsolódón, amelynek során Hámori Máté kalauzolja a hangok és az alkotói folyamat rejtelmeibe a hallgatóságot, akik ezáltal bepillantást nyerhetnek az alkotás és az újraalkotás dilemmáiba is. A sorozathoz kapcsolódó délelőtti eseményeken a zenekar azoknak is szeretne utat mutatni a zenéhez, akik a 250 éve született zeneszerző életének drámájával leginkább azonosulni tudnak: a hallássérülteknek.
A speciális igénnyel jelentkezők számára ingyenes koncerteken minden fizikális eszközt bevetnek, hogy valamiképp át tudják adni a zene fantasztikus élményét azoknak az embertársainknak is, akik máshogyan, vagy egyáltalán nem hallják azokat a hangokat, amiket az ép hallásúak. Az ötletgazda, Hámori Máté jelnyelvi tolmács segítségével beszél az éppen bemutatni kívánt zeneszerző muzsikájának titkairól, a zenét – annak rezgését – pedig fizikális közvetítő eszközök és különleges kontakt-hangszórók segítségével igyekeznek átélhetővé tenni a hallássérültek számára. Akinek pedig az a legjobb megoldás, akár be is ülhet a zenekarba. Emellett fontosak azok a szociális élmények is, amelyek a hallássérültek számára kevésbé természetesek a mindennapokban: a koncerten közösen átélt élmény.


Az előadás megtekintéséhez online regisztrálni kell ezen a linken.
A zenekar munkáját állandó partnerként Bödök Ilona jeltolmács, az Audiopont Halláscentrumok és a 90 decibel Projekt segíti.