Koncert

Deck az A38 Hajón - Bakos Gyöngyi, Halász Rita, 30fok árnyékban

Online nézhető ONLINE
2021. február 23. (kedd) 20:00
Ingyenes

A Deck-széria februári felvonásában Bakos Gyöngyi és Halász Rita frisskötetes írók, valamint a 30fok árnyékban zenekar mutatkozik be. Az est az A38 Youtube-csatornáján követhető február 23-án 8 órakor.
Bakos Gyöngyi író, debütkötete tavaly ősszel jelent meg Nyolcszász utca gyalog címmel, amelyben az otthonmaradás időszakában is mozgásban tartja az olvasókat. A kisregényben a címhez hűen közel nyolcszáz konkrét utcanév jelenik meg olyan városokból, mint Párizs, Budapest és Prága és Stockholm – a városrészletek egyúttal epizódok is a fiatal főhős felnőtté válásának folyamatából.
Halász Rita író, művésszettörténész és a Szépművészeti Múzeum dolgozója. 2017-től rendszeresen publikál többek között olyan irodalmi folyóiratokban, mint az Alföld, Élet és Irodalom vagy a Jelenkor. Első regénye Mély levegő címmel jelent meg 2020 októberében, amelyben kíméletlenül realisztikus módon dolgozza fel egy – és ezzel együtt sok más – zátonyra futott házasság történetét.
A 30fok árnyékban zenekar kreatív, művészetekért rajongó fiatalokból áll. Mind a hat tagját különböző zenei stílusok mozgatják meg, ami kihat dalaikra is, hangzásuk hol a pop-rock, hol jazz vagy épp az alternatív folk vonalán mozog. Szerves részét képezi zenéjüknek az improvizáció is, ami hol kötöttebb, hol teljesen szabad módon tölti ki a dalaikat. Szövegeiket magyar nyelven írják, élethelyzeteket, érzéseket és tapasztalatokat dolgoznak fel bennük. Tavaly két tehetségkutatóban is részt vettek, illetve bejutottak a Hangfoglaló döntőjébe.


A zenekar tagjai: Pásztor Csilla (ének), Herendi Botond (gitár), Török Bettina (basszusgitár), Báthory Boglárka (szaxofon), Siklósi Árpád Gellért (harsona), Tóth Pál Benedek (dob)


Az eseményt színesítő kivetítésről DJ Lee n'gum gondoskodik, közreműködik Jaskó Bálint színművész. A program szervező-szerkesztői a SoundCam Productions és Szente Anita, a Petőfi Irodalmi Múzeum munkatársa.