Koncert

Lámpaláng

Szabadkikötő
2020. február 27. (csütörtök) 20:00

Helyszín:

Szabadkikötő
7626 Pécs, Király utca 64.

Finom lelki rezdülések, szívmegdobogtató dallamok, gondolatindító szövegek ezernyi hangszer ölelésében… Párod válladra hajtja fejét, ujjaidba fűzi ujjait és magában hálát ad a sorsnak, hogy ilyen ember mellett, egy ilyen varázslatos programon töltheti el az estét. Szemed enyhén pepárásodik, szád szélén akaratlanul is egy finom mosoly görbül, amit senki sem lát. Érzed, hogy minden jó, a pillanat kivégtelenedik és a boldogság puha leple borul rátok.


A Lámpaláng akusztikus trió formációként alakult 2018 tavaszán. Dalaikat énekre, gitárra és hegedűre hangszerelik, de 2020-ban a zenekar két új taggal bővül, az új felállás a lemezbemutatón debütál.


A zenekar tagjai: Tóth Orsi (ének), Kristóf Martin (gitár), Garai Nóra (hegedű), Horváth Károly (basszusgitár), Prommer Patrik (dob)


Ahogyan magukról fogalmaznak: ,,Zenénket vers-zene-ként definiáljuk, mivel magyar nyelvű dalaink szövegét kortárs költők verseiből, és költők kortárs gondolataiból merítjük. Ugyan a vers-alapú muzsikát sokan teszik be az irodalmi és színházi zene kategóriába, mi a megzenésített versek világán belül egy különleges, vagány ízt képviselünk, így zenénk nem csak az irodalomszerető emberek körében állja meg a helyét, hanem bármelyik könnyűzenét befogadó színpadon, fesztiválon, eseményen.’’