Koncert

Rikkancsok (Newsies) - A Musical

Arena Garden
2022. május 29. (vasárnap) 19:00

Helyszín:

Arena Garden
1087 Budapest, VIII. kerület, Kerepesi út 9

Május 29-én az Aréna Gardenben, a színházé lesz a főszerep! Rikkancsok (Newsies) - A Musical, az Aréna Garden színpadán!


A Rikkancsok (Newsies) egy szórakoztató musical, egy csapat 19. század New York-jában elő szedett-vedett toprongyos újságosfiúkról szól, akik megelégelve a folyamatos igazságtalanságot, sztrájkra lépnek. Először újságárusításból éltek, egészen addig, amíg ők nem lettek a főcím..
" Amíg kortársaink többsége hétvégén pihen, addig mi az egész napot a próbateremben töltünk. Minden szombatot egy két és fél órás színpadi táncórával kezdünk, amin először bemelegítünk és technikázunk, majd áttérünk a koreográfiákra. A napot próbával folytatjuk, amit rendszerint nagyon jó a hangulat, így legtovább elhúzódó próbák is egy szempillantás alatt elrepülnek.
A próbafolyamatot ismerősökként kezdtük, de ma már inkább második családnak tekintjük egymást. A számtalan közös munka, ebédek, igazi barátokká kovácsoltak minket. Az ebédet jelmezben szoktunk megvenni, mert nincs időnk átöltözni, gyakran néznek az emberek csodálkozva ránk. De nem csak a szükséges időt töltjük együtt, hanem például közösen megyünk el jelmezt beszerezni és jókat derülünk az eleinte rosszabbnál rosszabb összeállításokon. Ezeket a pillanatokat sosem nem felejtjük el. " - Köves Anna -
" Egy nagyon klassz ifjúsági előadás létrehozásában vehettem részt. Benkő Dávid táncművész mesterem rendezésében, egy csupa szív, egész estét zenés, táncos produkció, a Weryus Tánc- és Mozgásstúdió növendékeinek előadásában.
A premier 2021. december 21-én volt az UP Rendezvénytér színháztermében.
A J.A.C. Redford - Alan Menken-Rikkancsok c. musical (eredeti címe: Newsies) az életre való és összetartó New York-i újságkihordó utcagyerekek története, amely magával ragadja a közönséget a zene és a tánc látványos elemeivel. Én Joseph Pulitzer, laptulajdonos szerepét alakítom, aki szeretné kisemmizni a Rikkancsokat, hogy minél nagyobb profitra tehessen szert. A pandémiás időszak miatt, a jövőbeni előadások még egyeztetés alatt vannak, de nagyon bízok benne, hogy mihamarabb újra tudjuk szórakoztatni a Rikkancsok történetére kiváncsi közönséget. " - Takács András -