Koncert

Schubert & Tsai

Ajtony Csaba karmester
Online nézhető ONLINE
2021. január 15. (péntek) 19:30
Ingyenes

Schubert-Ivan Buffa: Rosamunda - Első közjáték (ősbemutató)
Schubert-Varga Abigél: Rosamunda - Második közjáték (ősbemutató)
Schubert-Mathias Johannes Schmidhammer: Rosamunda - Harmadik közjáték (ősbemutató)
Mirela Ivičević: Baby Magnify / Lilith's New Toy (2018)
Enescu: Kamaraszimfónia tizenkét szólóhangszerre, op. 33
Virág Anna Virág: Therapy of a Bipolar Bear (a Müpa zeneműpályázatának díjazott alkotása) - ősbemutató
Illés Márton: Ljubljana-rajzok (a Sonus Alapítvány megrendelésére, az Ernst von Siemens Music Foundation támogatásával) (ősbemutató)
Alexander Schubert: Hello (2014)


A két névrokon, a dalnok Schubert és a mesterséges intelligenciát a zene szolgálatába állító Schubert munkássága között eltelt 150 év alatt az éneklésről alkotott elképzelés drámai változáson ment át. A bécsi alapítású MIKAMO Közép-európai Kamarazenekar a koncerteket összművészeti alkotásként fogja fel, és mai zeneszerzőkkel való együttműködése mellett egészében gondozza a 20. századi közép-európai zenei tradíciót, valamint a historikus repertoár mai zenére vonatkozó részét. Ebben a programban Enescu egzotikus utolsó műve, és három rendkívül izgalmas új darab segítségével járja be a hangszerek és az éneklés közti viszony változásának állomásait. Illés Márton elismertségét számos díj és felkérés tanúsítja, darabjai Európa-szerte szerepelnek műsoron. Mirela Ivičević 2021-ben rövid időn belül másodszor mutat be új művet a donaueschingeni fesztiválon, ami az új zenében biztos jele a rocksztárrá válásnak – művei gyakran építenek teátrális és a társadalmi szerepvállalást szövegesen kiemelő elemekre. Virág Anna Virág darabja, melynek ősbemutatójára kerül sor, a Müpa zeneműpályázatán a kamaraművek kategóráiban díjnyertes.


A koncert az Átlátszó Hang Fesztivál és a Sonus Alapítvány együttműködésében, a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával valósul meg.


ÉLŐ Müpa közvetítés