Koncert

Shalom, Chaverim! - a STETL koncertje Müller Péter Sziámival

Elmarad
STETL zenekar előadó
Frankel Leó úti Zsinagóga
2020. december 13. (vasárnap) 19:00
Ár: 3900 Ft

Helyszín:

Frankel Leó úti Zsinagóga
1023 Budapest, II. kerület, Frankel Leó út 49.

Amennyiben már vásároltad a jegyedet, de az új időpont nem megfelelő, úgy  2020. június 30 - ig az alábbi linken tudod visszaváltani:


https://www.jegy.hu/articles/845/zsido-muveszeti-napok-szervezoinek-kozlemenye


A STETL (jiddis szó, jelentése: város) négy éve alakult, budapesti székhelyű kóser-rock zenekar, akik ötvözik a klezmert, a zsidó világzenét és a rockzenét. Eleinte zsidó népdalok feldolgozásával léptek fel elsősorban zsidó eseményeken. 2019 tavaszán egy zenei, koncepcióbeli és tagcserés “reset” után teljesen átalakult a zenekar, az alapító énekes, szövegíró Kovács Gergőhöz tapasztalt rock, klasszikus és jazz zenészek csatlakoztak. Váradi János dobos a heavy rockos Gépmadárból érkezett, Budai Krisztián zenetanár, az ütőhangszereket szólaltatja meg. Tímár Péter basszusgitáros az Unforeseen, Kovács Marci gitáros pedig a Gamma Baby zenekar oszlopos tagja. Yana Bybina orosz szaxofonos hölggyel kezdték kialakítani a fúvósszekciót amely a többek között a Tárkány Művekből is ismert Pázmándi Gergely klarinétos, valamint az ország egyik leginkább foglalkoztatott (pl. Budapest Jazz Bones, NJC Big Band, Fővárosi Rapcirkusz, Irie Maffia...) pozanosa, Csapó Krisztián csatlakozásával lett teljes.


A STETL zenéje alapvetően a klasszikus klezmer sztenderdekből, a magyar népi zsidó gyűjtésből és saját témák egyvelegéből épül fel. Céljuk egy teljes mértékben egyedi, táncolható, vidám és pörgős zene és fesztivál hangulat biztosítása a koncertjeiken.


Az idei EFOTT fesztiválon debütált a megújult STETL. Azóta felléptek a Pozsonyi Pikniken és budapesti klubokban. 2020-ban a Zsidó Művészeti Napok után a nyáron Izraelben, ősszel pedig az USA-ban terveznek turnézni. Mindezek között tervben vannak még hazai fesztiválfellépések, valamint egy különleges színházi előadás megvalósítása is.


A STETL friss dala a Szterotípiák címet kapta. A dalban a negatív zsidó sztereotípiák állnak szemben a valós tényekkel.