Koncert

Söndörgő

Kobuci Kert
2021. szeptember 15. (szerda) 20:00
Ár: 2000 Ft, elővét: 1500 Ft

Helyszín:

Kobuci Kert
1033 Budapest, III. kerület, Fő tér 1

A virtuozitás testvérisége, kortárs zenei gondolatok és a tisztelet: a Söndörgő mindezeket nagyszerűen ötvözi zenéjével és emblematikus hangszerével, az egyszerre szerb és magyar tamburával.
A zenekar játékát hallgatva hamar kihallatszik, hogy egészen más, mint a hagyományos hegedű által vezetett magyar népzenei együttesek. A Söndörgő hangja könnyű, ruganyos és finoman pengetős. Központi hangszerük a tambura, egy török ​​eredetű, mandolin szerű pengetős hangszer, amelyet elsősorban a délszláv (szerb és horvát) közösségek használnak Magyarországon.
A Söndörgő a tambura zene egyik legprominensebb képviselője. Az Eredics testvérek által a 90-es évek közepén alapított együttes a saját szerzemények és feldogozásokon túl, elkötelezett előadója a Bartók Béla és Vujicsics Tihamér által összegyűjtött hagyományos délszláv népzenének.


Ne feledd, hogy a hatályos jogszabályban foglaltak szerint a koncert kizárólag érvényes védettségi igazolvánnyal látogatható.
A védettségi igazolványt a beléptetéskor személyi igazolvánnyal (vagy útlevéllel) együtt be kell mutatnod a biztonsági szolgálat munkatársainak.