Koncert

Svaneborg Kardyb (DK) / Richard Zalai

A38 Hajó
2023. szeptember 22. (péntek) 19:30

Helyszín:

A38 Hajó
1113 Budapest, XI. kerület, Henryk Sławik rakpart Petőfi-híd budai hídfő

SVANEBORG KARDYB (DK)
Az északi jazzes, elektonikus, ambientes színtér egyik vezető formációja a Svaneborg Kardyb billentyűs-dobos duó. A kamarajazz és a progresszív elektronika határain járó dán duóban Nikolaj Svaneborg wurlitzeren, junón és zongorán, Jonas Kardyb pedig dobon és ütőhangszereken játszik.
Tíz éve aktívak, első ihletőforrásuk az Északi-tenger és az ott fújó szél melodikus játéka, valami a tengeri madarak éneke volt, és zenéjük sokkal inkább melengető, mint fagyos, sőt, sokkal inkább lágy, melodikus és békés, természeti hatásokkal teli. A dán népzenéből és skandináv jazz hatásokból is merítő páros zenéjét gyönyörű dallamok, finom minimalizmus, fülbemászó groove-ok, laza elektronikus vibrálás, skandináv atmoszféra és az organikus összjáték megkapó és örömteli elegye jellemzi.


RICHARD ZALAI (HU)
Zalai Richárd Balázs magyar zenész, producer Budapestről, Magyarországról.
Mestere a dermesztő, atmoszférikus hangulatok megteremtésének.
Multiinstrumentalistaként könnyedén kormányoz az összetett hangzások között. Többnyire downtempo, ambient és modern klasszikus alapokra építve belső utazásra hívja a hallgatót.
A legjobb magyar zenei blog szerint: „Richard harmóniák és hangszerek tömkelegével hoz létre olyan összetett zenei jelenséget, mint a szivárvány a természetben.”
Eklektikus zenei ízlése lehetővé teszi számára, hogy hatalmas texturális hangzásvilágot hozzon létre, amely ötvözi a vintage elemeket és a modern benyomásokat.
Az első EP-t 2021-ben adta ki a nieko nevű brit kiadó.