Koncert

Újbuda Jazzfesztivál - Dresch Quartet, Borbély-Batyu-Lőrinszky trió, Burján Orsi trió

Fonó Budai Zeneház
2023. szeptember 23. (szombat) 19:00
Ár: 2500 Ft, elővétel: 2000 Ft

Helyszín:

Fonó Budai Zeneház
1116 Budapest, XI. kerület, Sztregova utca 3.

A magyar jazz meghatározó formációja, a Dresch Quartet nem maradhat ki a fesztiválról! A magyar jazz egyik legfontosabb alakja, Dresch Mihály és remek zenekara, az önmagában unikális Lukács Miklós és a két fiatalabb zenész, Gyányi Marcell és Csizi László ismét csodát hoznak a Fonó színpadára, ebben biztosak lehetünk!

Mi történik, ha összeáll egy sokoldalú fúvós és egy néptáncos és szövetkeznek egy jazzbőgőssel? Egyrészt barátság, másrészt csodálatos zene! Borbély Mihály a népzenében, jazzben és kortársban egyaránt otthonosan mozgó kiváló fúvós és az ismert néptáncos, Farkas Zoltán Batyu, aki ezúttal ritmushangszereket fog kezébe és a kreativitásáról híres szólóbőgőssel, Lőrinszky Attilával kiegészülve elvarázsolnak bennünket dallammal és a ritmussal egyaránt!

Burján Orsi népzenei ihletésű dalaival zárul majd az Újbuda Jazz Fesztivál. Az énekesnő Hollandiában végzett török népdalénekes szakon. Hangszereléseiben ötvözi a magyar népdalkincset a török népzenei stílusjegyekkel, miközben egyedien fűszerezi a népdalok eredeti dallam világát egy rá jellemző izgalmas, jazz-es harmónia világgal és lüktetéssel.

Jegyár: elővételben 2000 Ft, az esemény napján 2500 Ft