Téma: 300

Seemann 2007 máj. 05. - 02:34:00 Előzmény phlegma
(404/1244)
"amikor a Ben Hurt készítették számítógép se létezett,ezáltal nem tudták zöld háttér elõtt megcsinálni :D"

Még szerencse... azzal kúrták volna el rendesen. Jó technika meg minden, de valahogy mindig látszik hogy mûvi, olyan gej, túl mesekönyves. A Ben Hur többek között ezért felejthetetlen, mert volt benne 20 000 statiszta, a díszleteket évekig építették, van benne munka, nem három pizzaképü pattanásos szakállas tohonya disznó szerkesztette a 10 perci valódi anyag mögé a mesekönyvet.

"És a lassítás még mindig látványosabb,mint az 50 éves csatajelenet,ahol 8 évig kardoznak"

Hát hallod, Te összekeverted a Honfoglalás címû filmmel a Ben Hur-t. Szerintem a Ben Hur féle kocsiversenyhez hasonlót még azóta sem termelt ki magából a filmipar... nem tudták eddig felmúlni, mint mondtam azért nem, mert hatalmas munka van benne, igazi, vágtázó lovak, kaszkadõrök százai, díszletek ezrei, és mérhetetlen pénz... Mai is látszik a különbség. A 300 minden egyes képkockáján látszik a mûviség, a mûanyag volta, az egész egy felpuffasztott karamellizált giccs (ezért nem lehet komolyan venni), amit a jónép úgy nyeldekel mint kacsa a nokedlit.
phlegma 2007 máj. 03. - 21:21:36
(403/1244)
istenem!!!!

áá én ezt nem bírom :D:D
hallod seemann bocs,de csak röhögni tudok....:D:D:Dkész xD
1.)ha neked nem tetszik a film(tudom,most jösz azzal,hogy a fórumozók 95%-ának nem tetszett,de ez kb 45-50 %)
akkor sem szar,tákolmány,és még mittudomén miket mondtál rá
nem tetszik...kész.
de sztem eddig egyik rossz filmre se mondtad,hogy tákolmány,csak most,úgymond "játszod az agyad"(tudom-tudom,gyerekes vagyok :D) megmutatod,hogy te itt nagy leugatós emberke vagy.......
Ben Hur......inkább hasonlítanád a Gyûrûk Urához,vagy a Trójához....amikor a Ben Hurt készítették számítógép se létezett,ezáltal nem tudták zöld háttér elõtt megcsinálni :D Hú,micsoda logika van benne,igaz ?:D:D
És a lassítás még mindig látványosabb,mint az 50 éves csatajelenet,ahol 8 évig kardoznak,utána a hátáracsapnak és meghalt az ember...
Egyébként maga az ötlet,hogy lassítás,nem rossz,de 1 kicsit tényleg túl sok...

kíváncsi vagyok a válaszra..;)
csonti1987 2007 máj. 03. - 20:28:02
(402/1244)
Akárki akármit mond nekem tetszett ez a film, persze hogy nem hasonlítható a Ben Hur-hoz, a Gladiátorhoz vagy akár Gyûrûk Ura-hoz vagy bármelyik monumentális alkotáshoz, de nekem bejött, bár nem ez lesz a kedvencem, de megnéztem egy párszor, tudom lehet ezt hívni koholmánynak, mûanyagfilmnek vagy egyszerûen nagy sz*rnak, de ez csak egy filmnézõ réteg véleménye, sok ember biztos szereti ezt a filmet és szerintem õk, és persze én is, ez miatt nem vagyunk mûveletlen barmok, bár egyes embereknek, mint Seemann biztos ezt képzeli, hiszen õ biztos egy "felsõbbrendû mindenkit kirtizálható lény" aki arra használja a fóumot, hogy másokat, akinek tetszik ez a film, leugasson és lenézzen, persze itt könnyû hiszen névtelen maradhat, én is most névtelenül írok, de én legalább nem osztok le senkit azért mert más véleményen vannak mint én, de visszatérve a filmhez a sok lassítás és a mesterséges, számítógépes táj nekem sem tetszett, fõleg az utóbbi, de ennek ellenére egy akciódús flimet láttam.
Seemann 2007 máj. 03. - 18:51:08
(401/1244)
A Ben Hur-t bûn egy ilyen fércmûhöz hasonlítani. Ég és föld, köze nincs egymáshoz. Semmiben. Minõségben meg pláne nem.
Seemann 2007 máj. 03. - 18:49:18 Előzmény proxima
(400/1244)
Nagyon igazad van!
Dehát látod, ellenszélben hugyozni csakúgy lehet hogy magad is hugyos leszel...
Egyébként jó nézni ahogy a filmet nyálazó, összekoketáló banda milyen élvezettel koronázza magát királlyá a hányadék retkes stílustalanság képzeletbeli jegén, és hetente összeszorított ököllel, hunyorítva, fejrángatva fokozza, halmozza a bonyolult dícsérõ mérhetetlen kifinomult ízlésrõl és kreatíivitásról tanúskodó jelzõket egyre-másra: "csúúúúúcsszupppper geca, oltrárira bebasz k.csöggg, húdejjjjó bameg".
Mazsola1 2007 máj. 03. - 12:03:35
(399/1244)
Nekem nem baj, remélem neked sem okoztam álmatlan éjszakákat...
Amugy meg humor is van a Földön és enyhe cinizmussal mondtam amit mondtam, ha esetleg nem jött le volna belõle..

Amugy meg kiváncsi vagyok hogy akkor van e olyan film amihez lehet hasonlitani?
Mazsola1 2007 máj. 02. - 20:50:52
(398/1244)
Értem, szóval ez egy egyedi soha nem látott elemekkel felvonultatott, lenyûgözõ számitõgépes animációval ellátott megismételhetetlen minden filmet felülmúló és össze nem hasonlitható szenzációs film, mely önmagában meghóditotta a filmes ipart és uj alapokra helyezte a film történelmet és minden film elbújhat mellette....ok ... megértettem :)
francesc0 2007 máj. 01. - 23:40:20
(397/1244)
Nagyon jó film..mondjuk történelmi hûségtõl elragaszkodik, de nagyon jó lett.

PS: Amúgy aki azt mondja, hogy a "búzamezõt" a Gladiátorból lopták, azokat nem nagyon értem. Ott a Mennyországot ábrázolták úgy, 300-ban pedig csak egy sima búzamezõnél játszodott kb 2 jelenet..
Dorszey 2007 máj. 01. - 19:14:49
(396/1244)
Szeretném leírni véleményem a filmrõl de perpill nincs idõm...csak 1 kérdésre!- Miért is csinálták zöld háttérben a filmet vagy mi?:S Most elkezdett érdekelni kicsit,hogy forgatták le. Meg hát a filmbõl kedvet kaptam rá,hogy megtudjam pontosan hogy zajlott le a csata,és milyen is volt valójába Leonidász! Ha meg már rávett a film ugye nem is lehet olyan rossz "alkotás". Tetszenek az ilyeen történelmi storik Gladiátor stb (am tényleg sokmindenkinek a Gladiátor ugrik be még ilyen mûfajban ha megnézi a filmet)
Thingol 2007 máj. 01. - 18:40:03 Előzmény Mazsola1
(395/1244)
Nekem kifejezetten tetszett a film (eredeti angolban láttam) csak a perzsákkal van bajom. A film elején a perzsa követ kísérõinek napszemüvegük van, Xerxész meg erõsen nõies.
Mazsola1 2007 ápr. 30. - 18:14:21
(394/1244)
Ha mondjuk a film mûfaját "peplum"nak vesszük, vagyis antikfilmnek akkor kapásból tudok mondani kettõt amivel össze se lehet hasonlítani ezt a filmet:
William Wylar : Ben Hur
Ridley Scott: Gladiátor
A Ben Hur igaz '59-es film, de nekem még így is élvezhetõbb mint a 300.

bocsi, a beleszólásért, de nem tudtam kihagyni...azért annyira nem egyedi ez a film...
Samurai Jack 2007 ápr. 29. - 19:58:30
(393/1244)
Proxima: 1. Az, hogy másokat véleményezünk nem probléma. Sõt az a jó ha magunkról is kapunk visszajelzéseket. Csak az a gond, hogy a róluk szóló hozzászólásod megalapozatlan. Jó, persze ez csak egy fórum, de itt emberekrõl is szólt a dolog, ezért ha rólunk alkotsz véleményt, helyesen tennéd, ha meg is alapoznád azt.
2. Ebben a pontban nem akartalak sértegetni, sem okoskodni, de ha utánnaolvasol annak amit mondtam, szerintem más megvilágításban is tudnád értelmezni a filmet. Persze ettõl még ugyanúgy gyengének fogod tartani, de megértheted azt a nézõréteget akik szeretik a 300-at és rájössz, hogy miért zavar sokmindenkit a róluk alkotott véleményed. Vannak valóban agymosott emberek, de azért lényegesen kevesebb, mint ahogy gondolod szerintem.
3. Hát ebben a pontban egyetértünk.
Mr. Bean 2007 ápr. 29. - 13:50:51
(392/1244)
A 300 egy iszonyúan iszonyúan isznyúan iszonyúan brutálisan iszonyúan jó film. aki erre azt mondja hogy sz*r arrólk ne beszéljünk :@:@=)
proxima 2007 ápr. 29. - 11:51:46
(391/1244)
1. Én (mint ahogy bárki), akkor formálok bárminemû véleményt bárkirõl, amikor jólesik. Lehet rá reagálni, vagy nem reagálni, az már magánügy. Azt nem tudom mibõl feltételezed, hogy szükségem van arra a kezdõ lökésre, amit megadtál...de mindegy is.
2. a 18. századi mûvészeti korstílust nem ismerem, de kétlem hogy akkortájt gyakran alkalmaztak volna mûanyag számítógépes effekteket, valamint olvasmányaimból sem rémlik, hogy bugyuta párbeszédeket, totál közhelyes narrációkkal éltek volna. Mondjuk ez az én hiányosságok, nem ismerek akkortájt kommersznek számító mûveket, márha voltak egyáltalán ilyenek. Amúgy egy esetleges mûvelõdéstörténeti képzetséget fitogtatni laikusok számára nem igazán méltányos. Szép lenne ha mindenki kioktatná a másikat olyan tárgykörben amihez van köze...
3. Egyetértek.
Samurai Jack 2007 ápr. 29. - 02:24:19 Előzmény proxima
(390/1244)
Proxima:1. Ha nagyon agyalni akarsz, akkor szerintem más emberek lehordása helyett olvasgass agyalós dolgokat. Mondjuk René Guénon-t, de kezdetnek Hamvas Bélát is tudok ajánlani, vagy amihez kedvet érzel.
2. Arról meg személy szerint egyik nézõ sem tehet, hogy a film többek közt egy XVIII. századi mûvészeti korstílus (gimnáziumi 3.-os irodalom és mûvtöri könnyvekben utánna is tudsz nézni, hogy mi is az) eszközeivel próbálja elmesélni a történetet. Illetve arról sem tehet senki, hogy sokan szeretik ezt a stílust.
3. Rossz hír számodra viszont, hogy mostanában rengeteg olyan film fog kijönni ami ilyen formában, és ábrázolási móddal fogja elmesélni a történeteket.
Mazsola1 2007 ápr. 28. - 09:28:57
(389/1244)
Ajánlom figyelmedbe a következõ fórumokat:
Psyhce fórum
Szociális fóbia fórum

Ott kell osztani az észt, itt a filmrõl van szó és nem Rólad hogy Te mennyivel okosabb vagy nálunk földi halandóknál.
De nyugodtan beóllozhatod ezeket a bölcs gondolatokat minden olyan filmnek a fórumba amit utálsz hisz mindenrõl szól csak a filmrõl nem.

Félre értés ne essék én se szeretem a filmet, de úgy gondolom senkinek nincs joga ilyen magas lórol beszélnie, más emberekrõl, fõleg hogy csak egy átkozott filmrõl van szó.
proxima 2007 ápr. 27. - 23:46:31
(388/1244)
Régen jártam erre, nincs is kedvem visszaolvasni. Csupán meglep, hogy még mindíg aktuális errõl a filmrõl(???) magvas gondolatok megosztani. Mondjuk, ha jól belegondolok ez így természetes. A többség nyílván vonzódik a vizuális orgiához, belesüpped a székbe, ostobán kukucskál ki a buksiájából, majd hazamegy és elégedett. Igen, most jöhet, hogy mekkora sznob vagyok, meg hogy szoktatok "agyas" filmeket is nézegetni...csak az a gond, hogy nem szoktatok. S, hogy mért nem? Franc se tudja. Talán ez egy ilyen világ. Minden vélemény mûanyag, minden érzelem elõregyártott, minden csak úgy kellemesen az ölünkbe hullik. Mért pont egy megagigafasza filmes sikerprodukció ne volna mûanyag, steril konzerv.Ja és hogy legyen egy kis ON is: Gyenge a film, harmatgyenge ;)
boszme 2007 ápr. 27. - 12:42:33
(387/1244)
zseniális. lélegzetelállító. hibátlan. :)
A Sin City után egy újabb mûremek. Akinek ez a film nem tetszett, az inkább olvasson.. ;)

10/10
Mazsola1 2007 ápr. 26. - 14:37:16
(386/1244)
Fiuk,lányok, úgy érzem ideje lenne vissza érni a témához és a filmrõl beszélni, mert az utóbbi 15 hozzászólás közül egy szólt a fimrõl! Szerencsétlen aki idejön, menekül fej vesztve mert mindenrõl olvas csak a filmrõl nem!
Szóval, hagyjuk mi az elkeserítõ ki a bunkó, kinek mi fáj, a legjobban úgy lehet elháritani ha nem reagálunk rá, csak a filmre..

Szóval, vissza olvasván még egy régebbi hozzá szólást ami még a filmrõl szólt, írta vki. hogy nem voltak ismert szinészek....
na de kérem... és Faramir!! A Gyûrûk Urából!! :) Õ volt a kulcsfigura :) Az egyetlen aki életben maradt!
Heh...

Szóval, csak a filmrõl.
Nekem továbbra se a kedvencem :)
10/10
Semprini 2007 ápr. 26. - 13:33:19 10/10
(385/1244)
Persze, hogy nem! Csak sokan nem mernek szólni vagy feleslegesnek tartják, hogy hangot adjanak elégedetlenségüknek!
Én egyébként egy másik filmes fórumon is regisztrálva vagyok, és ott már közelítek a 8 ezredik hozzászólásomhoz, többszáz filmet értékeltem és sok témáról kulturáltan el lehet vitatkozni (a filmeken kívül is!) Ha valakit érdekel, pár oldallal hátrébb egy fórumtársam be is linkelte az oldalt.