Téma: 300

eltim 2007 ápr. 09. - 18:44:10
(324/1244)
Most láttam a filmet, és szerintem is nagyon JÓ. (Akárki akármit mond :-))
glint 2007 ápr. 09. - 13:11:57
(323/1244)
Sziasztok!
Tegnap néztem meg a 300-at és naon naon tetszett!! Nem gondoltam, h ennyire fog tetszeni, kellemesen csalódtam benne :D még megnézem vagy pár100x hisz megvan dvdn ;)
Sam111 2007 ápr. 08. - 22:28:40
(322/1244)
Barátom, ismét nevetségessé tetted magad...
B*szki te télleg nagyon okos vagy h néhány hsz-ból levonod h milyen az adott ember ízlése,tudása...
Tudod, ha kirekesztve érzed magad, az nem a véleményed, hanem a trágár, lenézõ, "én vagyok a magasabbrendû, a többiek meg le vannak szarva" stílusod miatt van...
Legközelebb gondolkodj kicsit mielõtt ilyeneket írsz...
Evelyn009 2007 ápr. 08. - 18:32:35
(321/1244)
Mi egyszerû halandók beérjük ezzel a filmmel is...
De kíváncsi lennék...melyik a Te kedvenc filmed?
Seemann 2007 ápr. 08. - 14:04:52
(320/1244)
Ati: a hozzászólásaiddal messzemenõkig egyetértek. Meg sem próbálják érteni, a kirekesztõ tendencia folytatódik, mint eddig, mégha nem is káromkodnak.
Dehát megjósoltad ezt már korábban is. Leírod hogy ez a 300 egy igénytelen, rossz film, és addig "mongya-mongya-mongya" míg hagyod a francba és ráhagyod. Az azóta nekem címzett hozzászólásokra nem reflektálok, hiszen ezek szerzõinek sem a tárgyi tudásuk, sem izlésük nem felel meg az általam felállított mércéknek.

Ez pedig egy nagyon középszerü, átlagos csihipuhi mozi, középszerü, átlagos nézõknek.
Maia 2007 ápr. 05. - 11:26:08
(319/1244)
Elnezest, a Terror hazaban nem jarttam, ezert fogalmam sem lehet az akkori diktaturarol. Ha megegyszer atolvasod amit, irtam, akkor rajosz, hogy azt mondtam, hogy olyan emberekrol mondod, hogy ilyen felfogasuak, akik nem eltek a rendszer alatt. Es szerintem te sem.
A masik kerdesem, milyen a 48-89-es gondolkodas szerinted? Ha mi ilyenek vagyunk akkor szerinted hogyan gondolkodunk? Mi van a fejunkben fejtsd ki kerlek... Tobbek kozott azt is, hogy mitol lesz tortenelemhu szamodra egy film. Ha az (a film) megfelel az elvarasaidnak, ha szorol szora ugyan, amit a tortenem konyvben olvastal? Mitol lesz tortenelmi egy film? Attol, mert egy tortenelmi esemenyt dolgoz fel vagy akkor jatszodik?
Meg mindig azt mondom, hogy felesleges a multon ragodni, es visszautalni az50 vagy 100 vagy 200 eve tortent dolgokra... elmultak, nincsenek, szerintem mindeki a jovobe nez es annak megfeleloen probalja szelesiteni a tudasat valamint a latokoret. Szerintem egyszeruen, neha van ugy, hogy nem akarunik elfogadni tenyeket, te peldaul nem akarod elfogani a velemenyunket, hogy ez szamunkra egy jo film.
A rendezo ugy nyilatkozott a filmrol, hogy o mindekeppen a kepregeny hangulatat akarta visszaadni es ahhoz hu maradni. Frank Miller pedig igy kepzelte el az esemenyeket, elutazott Gorogorszagba es ott vegzett kutatomunkat, valamit a hozzavalo irodalmat is olvasta.
De mint minden iro vagy alkoto hozza tett valamit a sajatjabol, mert minden embernek mas elkepzelese van, maskeppen zajlanak le csatak vagy esemenyek...o igy latta. Trollokat viszont nem lattam a filmben es zombikat sem, Xerxes nem afrikai szerintem. Csak torz embereket lattam. Altalaban, mint az animacioban es a mesekben a rosszat vagy a gonoszt is egy csuf szereplo testesiti meg, nyilvanvaloan tulzott a megjelenesuk, de igy hatasos. Es mi felnottek mennyiben kulonbozunk a gyerekektol? Azzal, hogy KONKRET fogalmunk van a dolgokrol?
Egyebkent pedig gondolsz, amit akarsz ez a film szerintem akkor jo! Neked nem tetszik en elfogadom a velemenyed. Ha az egesz mufajt nem szereted a te dolgod. Izlesek es pofonok. Biztos van olyan film, ami szerinted jo... erre peldaul mondhatsz egy peldat. Mert biztos, van olyan film is, amirol szivesen irsz melyek azok? Mert gondolom tobb is van.
slacio 2007 ápr. 05. - 09:07:54
(318/1244)
Ez nem egy propagandafilm az Irániak ellen? :)
Ati1 2007 ápr. 04. - 23:58:21
(317/1244)
Seten,
az rendben van hogy nem dokumentumfilm. Nekem az a bajom hogy többségében olyan emberek magasztalják az egekig ezt a filmet ("De hát nem érted? Képregényadaptáció!") akik hadilábon állnak a történelemmel, nem ismerik a spártaiakat, nem tudják hol van a Termophülai-szoros, vagyis akik a legjobban rászorulnának a történelemoktatásra... (akinek nem inge ne vegye magára!)

Maia,
ne haragudj, de amit írsz az teljességgel elfogadhatatlan. Ha te ezeket tényleg így gondolod... akkor szerintem sok bepótolni valód van, már ami Magyarország történelmét illeti 1948-tól 1989-ig. Figyelmedbe ajánlanám az 1956. okt 23-i eseményeket, egy Terror Háza megtekintést, illetve a tényt hogy miért is van Magyarország úgy eladósodva, ahogy (~ $30 milliárd), stb... (csak nagyon durva vonalakban)

A moderátoroktól elnézést kérek, mert tényleg nem akartam ezt leírni, de bánt ha valaki kérkedik a tudatlanságával...
Evelyn009 2007 ápr. 04. - 22:18:07
(316/1244)
Szerintem kissé túlkombináljátok a dolgokat...
Egyetértek azzal, hogy a politikát ki kellene hagyni a fórumból.......legalább innen.
A másik pedig az, hogy nem teljesen értem, miért kell egymást piszkálni az egyéni vélemények miatt. Ha valakinek nem tetszik, az ne nézze meg mégegyszer. Ennyi.
Akinek pedig tetszik, azt nem kellene kritizálni. Nem csípem az ilyen stílusú filmeket, ezt mégis imádom...emelett még a Büszkeség és balítéletet is, és az Ünneprontók ünnepét is...akkor most nem vagyok teljesen normális??? Sokan vagyunk, és különbözõek.
Maia 2007 ápr. 04. - 13:42:08
(315/1244)
Nem igazan ertem, hogy miert kell politizalni egy mozis forumban, es azt allitani, hogy 89-es gondolkodasu emberek vannak es stb... egy jo paran, akik ebben a forumba irnak nem hiszem, hogy ilyen gondolkodasuak, mar csak azert sem mert nem 40-50 ev kozottiek vagy tobb, azoknak az embereknek van fogalmuk az akkori gondolkodasrol, de aki nem elte meg a rendszert, es nem ismeri az akkori ideologiat, az szerintem ne beszeljen rola.
Ha a tori konyvben venne volt es 8-ikban, vagy a kozepiskolaban vagy ha tori szakos voltal, akkor sincs mar semmilyen kozod hozza...es a fiatal generacio kozul senkinek. Szoval politizalni sem kell, sem szemelyeskedni sem. Amennyiben eltel a rendszer alatt egy van rola fogalmad, akkor elnezest kerek, mert tudod, hogy mirol beszelsz. En gyerek voltam akkor es nem emlekszem az egeszbol semmire, vagy ha igen, nem hagyott bennem nyomot. Ha az elnyomas alatt a kotelezo orosz nyelvet kell erteni, akkor most ugyanazt lehet mondani az angolra, vagy barmely mas idegen nyelvre...
Masreszt pedig a fogyaszto tarsadalom igen szines, es nem kell emberek egy kalap ala venni.
Senki nem tamadja a kissebseget, mert hat annak gondoljatok magatokat, senki nem szemetkedik veletek, egyszeruen kiallunk a gondolataink mellett.
Ha onallo es velunk ellentetes gondolataitok vannak, nagyszeru! Legyenek! Fejtsetek ki oket, osszatok meg velunk, de rajtunk toltsetek ki azt, hogy tobben ellenkezokeppen gondolkoznak.
Igazabol meg szerintem az a legfontosabb dolog, hogy Frank Miller mit gondol a filmrol, hogy sikerult szerinte vaszonra vinni mindazt, amit o a kepregenyben szerkesztett.
A valosagrol es az eredetisegrol meg csak annyit fuznek hozza, hogy ilyen alapon meg lehetne kerdezni es meglehetne tamadni Janos, Lukacs, Mark es Mate evangeliumat, megpedig a Passio-t, Jezus utolso napjait ugye, miert nem egyeznek... Erdekes, ez ellen miert nem csapnak ossze a velemenyek? Ott aztan lehet vitazni, azert mert igy volt meg ugy volt...:)
Sam111 2007 ápr. 04. - 13:40:48
(314/1244)
Üdv.
Seemann. Úgy látom neked konkrétan nem a filmmel, hanem magával a fantasy mûfajjal van bajod... Mert alapvetõen ez egy fantasy, történelmi beütéssel.
Nem tudom miért képzeled magad felsõbbrendûnek (ez a hsz-aidból igen erõsen kitûnik )a többieknél,attól h neked nem tetszett+el nem trudom képzelni miért kell személyeskedni ily trágár módon... Miért nem lehet elképzelni h lehet normális ember az is akinek ez tetszik,akinek mellesleg sok más teljesen más mûfajú film is tetszik/tetszhet....és akkor te gondolod magad komolyabb embernek mint a többiek, miközben CSAK egy film,v egy vélemény miatt felhúzod az agyad és összevissza trágárkodsz...egy "komoly" embernek illene türtõztetnie magát,ráadásul ez CSAK egy fórum...Most jöhetsz azzal h a hsz-om/aim alapján még én beszélek a komolyságról?! Írtam ilyet h: "Aki azt mondja h ez egy amerikai nyállal körülöntött b*lf*sz fikció az sztem simán hülye" na ezt kicsit eldurrant aggyal írtam beismerem, szóval vissza is vonom és bocs ha valakinek nem tetszett...
Csak ennyit akartam
Tiszteletem
Minden jót!
Seemann 2007 ápr. 04. - 13:03:02
(313/1244)
Huhh, most valami újat mondtál, tudode?

Olvass vissza kérlek! Igazad van, nem az! De nem is ezt kifogásoljuk...
Hellnight 2007 ápr. 04. - 12:30:56
(312/1244)
Már nem azért, de nem mi kezdtünk el személyeskedni. Ok aláírom, hogy Sam11 írt egy olyan megjegyzést, hogy túl sok a sznob errefelé. Mondjuk nem címezte külön seemann-nek. Õ magára vette kész. Utána viszont jött egy hsz melyben s.zoli írt pár sort a nõ-férfi egyenlõségrõl. Erre jön seemann azt egybõl lebalfa.szozza. Akkor ki kezdte a személyeskedést?
Meg nem azért, de ha Te szeretsz egy filmet, zenét bármit amit más pl nem, akkor Te nem állsz ki mellette? Ugyanmár. Lehet kulturált formában véleményt nyilvánítani, amit seemann nem tud. Megjegyzem 23 éves fejjel ennyire sértõ magatartással fórumozni? Hát váljon egészségére.
Seemann 2007 ápr. 04. - 10:32:56
(311/1244)
Na végre valaki...én is pont ezt mondom! Képregény forma, klisék nélkül. Meg mindenféle szörnyek nélkül! Ennyire egyszerû az egész. Erre jön a csicserehad, és csipognak és csipognak és csipognak...
Ati1 2007 ápr. 04. - 10:16:25
(310/1244)
Ne izgasd fel magad, ebben a topikban ez megszokott.
Ha valakinek igaza van és véleménye nem egyezik a tömegízléssel, akkor a mainstream fogyasztói társadalmat képviselõ többség megjelenik és elõször elkezdik hangoztatni hogy "ez a fórum nem neked van, el lehet innnen húzni" (erre írtam hogy ennek a kornak már vége, 1989 óta ez már nem állja meg a helyét, de egyes begyepesedett agyú embertársaink még mindig ezen vonalak mentén gondolkoznak), aztán amikor ezt a szemükbe vágod (feltéve ha néhány hasonló gondolkodású moderátor ki nem vágja a hsz-odat) akkor jön a személyeskedés.
Sajnos ez van, roppant érdekes hogy külföldi fórumokon elenyészõ arányban lehet ilyen attitûddel találkozni...

Amiket leírtál azzal lényegében egyetértek. Továbbra is fenntartom a véleményem: a film tökéletes lehetett volna ha a tények alapján, realisztikusan mutatják be a történetet, a képregény látványvilágával.
Arra amit akészítõk akartak, már van egy mûfaj: a fantasy (ami sajnálatos módon jócskán alulreprezentált és kimerül a Gyûrûk Urában és az Eragonban). Lehet hogy a film készítõinek is ebbe az irányba kellett volna orientálódni (már ha az is cél volt hogy maradandót alkossanak)...
Maia 2007 ápr. 03. - 23:15:47
(309/1244)
Egy Byron veszett el benned!
De tenyleg, nem gondoltal arra, hogy irj? Bar ki olvasna el... de biztos akadna valaki, aki elolvassa, de amig a soraidat olvastam, elveszitettem a fonalat es most nem igazan ertem, mire volt az egesz jo... Nem ertem, hogy a gyuruk urat minek kell osszevonni a poemberrel meg ilyenek, nem egeszen ertem mire utal az egesz... vagy mire rtedted, ha vilagosan probalod meg kifejteni a velemenyedet, akkor lehet, hogy masok szamara is erthetove valik!
Alig varom kovetkezo leveled! Ha te nem lennel, akkor nem lenne ertelme, hogy a forumot olvassam! :)))))
Seemann 2007 ápr. 03. - 22:40:54
(308/1244)
"még jó, hogy nem te mondod meg, hogy mennyire szárnyalhat, hanem a jegyeladás. Különben nem láthattam volna a 300-at! ;P"

Létezik olyan hogy elvárás, vagy elvárások. Lehet hogy egy tukkó pontagyú parasztot mint te nem zavar ha Leonidasz a Xerxész elleni ütközetben segítségül hívja a sasokat amikor vesztésre állnak, errefel pedig Xerxész int a nazgúloknak, de amikor a sasok legyõzik a nazgúlokat Xerxész füttyent az angmari boszorkánykirálynak, hogy hát azé így nem mehet tovább, vagy mifasz! Természetesen Leonidasz segítségére siet az utolsó pillanatban Gandalf, de amikor Xerxész utolsó segítsége Szaruon egy fûzvavesszõvel rásuhint Gandalf pi..ájára aki emiatt a seggét markolászva sikítva lerohan, akkor megjelenik a fantasztikus négyes pókemberrel együtt és végeznek a gonosz Xerxésszel, és mutánsaival, gonosz trolljaival, féltrolljaival és persze okrjaival.

Na ezt komáltad volna, a suttyó barátaiddal együtt, nem beszélve jegyeladásokról.

Egyébként most hallottam egy újszerû feldolgozásról ,Napoleon oroszországi hadjárata során meglepõ módon Moszkváig úgy tudott eljutni hogy az entek (francia -gall entek) segítségét kérte, de megtorpant, hiszen a cár a jövõbõl (máig nem tisztázott módon ) átteleportált katyusákkal visszaverte õket. A film a görög meghazudtoló cselekménysorozattal bír, hiszen Napoleon beleszerett a cár lányába, akirõl leszbikus, és a kapcsolat megfeneklett. A cár viszont beleszerett beleszerett anus-lejla ent királynõbe...és hát nem is mondom tovább, a cselekmény magáér beszél.
Seemann 2007 ápr. 03. - 22:26:18
(307/1244)
MOVXYZ:

Hjajjj, csak nem mûszakis vagy drágám….

És hogy elvesztetted a fejedet. Namost aztán jó feksze-jó kesz mi? Most aztán megmondtad a úgyistenigazából a f*szát, mi? De ennyit káromkodni…húúha, hát csapj a kezedre izibe hogy ébren vagy-e még!!! Reméljük a mama nem olvassa

Volt itt minden mi szem szájnak ingere, nanoszálka, vasbetongerenda, lelki torzulás, idõsebb lányok, kutyuska, árral szemben úszik, meg nem ugathat bele a dolgokba.

Remélem a szájpenészes humanista kórus felharsog amikor egy ilyen primitív kirekesztõ hozzászólást olvas.

Örülök hogy tetszett a transzformerfejü, nyugodtan használd bármikor. De nekem nagyon nem tetszett ez az árral szemben úszik, meg széllel szemben pisil duma. Nem azért, mert csúnya a szerkezet, vagy a hangalak, (mert nem az) hanem mert ordas eszmék bújnak meg mögötte. Ha jól tudom ez egy demokratikus fórum… te tényleg ennyire tukkó zeller vagy?? Tehát értsem úgy hogy most mint egy meleg kakaóval jól telicumiztatott kisbaba helyes kis pírral az arcodon gügyögve a boldog tudatlanságban elhelyezkedsz, mert „ti” többen vagytok, én meg a véleményemmel egyedül. Tudod mit, gyõztél. Erre nem lehet mást mondani.

Az amit iderittyentettél és amivel próbáltad itt a jónépet letaglózni még annyit sem ér mint amit egy tuberkolózisos csöves a nyugatialuljáróba okád egy csípõs tavaszi reggelen. Ennyit errõl.

Csak remélni tudom hogy ezen össznépi seemann ellenes gangbang után megnyugszotok végre. Azért a szátokat mossátok ki.
sacro bosco 2007 ápr. 03. - 20:13:10
(306/1244)
igen is jó film. naná hogy torzít, ÉS??? véleményem szerint kell hogy egy adaptácó torzítson, különben meg csak azt mondanád, milyen sz*r ez vacak és mennyire jó volt megrajzolva képregényben. ( nekem pölö volt szerencsém olvasni a sin city képregényt és nagyon tetszett, megnéztem a film adaptációját és wow, lehet hogy nem pont ugyan olyan mint a regény, de vissza adja a lényegét és hangulatát) mert kel az a kis plusz, amit a torzítás ad. különben meg a film egészét kéne nézni, hogy stimmelnek-e jelenetek, hogy a kép világ passzol-e a sztori hoz, a filmhez, hogy jo helyen vannak-e a dialogusok. és nem azon sopánkodni hogy mennyire rugaszkodott el a történelemtõl, vagy a képregénytõl. mert akkor semmi képen sem kapsz egy élvezhetõ filmet. ez a film pedig akkor is ott van, jó és sikeres. ennyi.
Zsofesz 2007 ápr. 03. - 19:35:42
(305/1244)
Hali!
Nem olvasom vissza mind a 400 hozzászólást, de most láttam a filmet és egy dolgot MUSZÁJ kiemelnem: Nem tudom menyien látták az Igazából szerelem c. filmet is és ezt is (a kettõ nem zárja ki egymást természetesen). Szóval, a pasi aki itt Xerxészt alakítja (Rodrigo S.) a másik említett filmben egy full helyes jó pasit alakít. Akkora megdöbbenés volt Xerxész szerepében látni!! :D