3/10
Ivy00 2022 dec. 12. - 01:37:11 3/10
(8/8)
Jaj... Sikerült alulmúlni az első részt, pedig azzal sem tették túl magasra a lécet. Abban még legalább akadt némi izgalom.
A film első felében végig idióta vihorászás ott is, ahol semmi ok nincs rá, a második felében meg idegesítő visítozás. Mivel nagyrészt alig lehet látni valamit, így inkább fárasztó és unalmas a lányok vergődése, nem igazán tudtam nekik szurkolni. Még talán a vége lehetett volna jó, ha a cápanéző hajó közönsége előtt fejezik be...
5/10
Ildikó Nóra 2022 febr. 23. - 21:30:49 5/10
(7/8)
A filmet egyszer meg lehet nézni, az első rész (Mandy Moore, Matthew Modine) jobb, izgalmasabb. Ezt többször untam, egy idő után már vártam, hogy vége legyen, szerencsére csak 1 óra 20 perces. A film vége kiszámítható. A filmzene, szinkron tetszett.
10/10
Gwen1 2022 febr. 02. - 20:39:33 10/10
(6/8)
Na valamennyire össze szedtem magam :D szóval:
Ez gyönyörűen meg van csinálva. Fantasztikus a látvány. Nagyon tetszik, hogy egy barlangban játszódik, ami ki van világítva, olyan mint egy víz alatti világ. Mesebeli. És egyfajta misztikumot adnak a szarkofágok a víz alatt. Ezt ha gyerekként látom -cápák nélkül- még inkább lenyűgöz. (Ilyen Lara Croftos számítógépes játék filing.)
Stallone lánya gyönyörű. De a fél nigga csaj is gyönyörű. Érdekesség, hogy egy thai lány is van közöttük, ő is nagyon szép arcú. Igazából mind szépek, ez is emeli a film színvonalát.
Az, hogy a barlangban munkálatok is folynak, az megint csak külön kuriózum.
A vak cápa...hát elég érdekes, de miért is ne? (Végül is, a vak halacskára az elején megmagyarázzák, hogy miért vak.)
Olyan volt nézni sokszor, mintha egy számítógépes játékban lennék, gyönyörű maya barlang, szarkofágok, fények és a néha feltűnő vak cápa :D És az a hang, amikor a vak cápa megjelenik...uh, tényleg mint egy számítógépes játék, nagyon klassz, filing az egész.
A vége már too much, de egy ilyen képileg gyönyörű "kaland" filmet nem lehet csak úgy befejezni, ezt az egészet még überelni kell és ez így van jól.
Én nem olvastam utána, hogy ez az úgymond 2. rész miről fog szólni. Jó, nyilván tudtam, hogy cápás lesz, de merőben más, mint az 1. (Nekem az 1. félelmetesebb, mert az életszerű, meg az a sötét mély tenger már önmagában hátborzongató, meg ott külön nagy figyelmet fektetnek a búvár palackokban lévő levegő mennyíségének, itt ez kevésbé hangsúlyos. Az 1. inkább pszicho ez a 2. pedig élmény, de nyilván ez az élmény vegyül rendesen izgalommal is, leginkább akkor amikor hirtelen történik vmi, na akkor tényleg baromira meg lehet ijedni. A vak cápa nem annyira félelmetes (de) leginkább undorító/döbbenetes meg azért nézed nagy érdeklődéssel, mert ilyet még más cápás filmben nem tettek bele. Lassabban mozog, azért is mert jóval kisebb a mozgás tér itt ugye, mivel üregekben játszódik, így jobban szemügyre lehet venni a szürke hályogos szemét :D :D a fura kinézetű bőrét, mintha 100 éves lenne, színtelen, (szagtalan :D) kőszerű bőr. Nyilván azok a jelenetek sokkal parásabbak, amikor nem a vályatokban cikázik a lányok után...
Szóval én nem gondoltam volna, hogy ez ilyen szórakoztató mozi lesz. Nyilván itt sem marad meg mindenki a szereplők közül, de valahogy mégsem szomorú a vége, mint az 1.nek. (Az 1.nél a végén a mély döbbenet a csavar miatt és szomorúság, itt pedig az ember úgy érzi, hogy happy end. Tényleg :)
10/10
Gwen1 2022 febr. 02. - 19:56:50 10/10
(5/8)
Úristen.....
mindjárt megpróbálok vmi érdemlegeset is írni, de most lett vége a filmnek
10/10
Vargnatt 2022 jan. 09. - 01:46:26 10/10
(4/8)
Sokan fanyalognak itt, pedig szerintem baromi izgi volt. Onnantól, hogy beindultak az események, szinte egy másodperc üresjárat se volt, mindig jött valami izgalom, a vak cápák is kellően ijesztőek voltak abban a sötétben. Talán még jobb is volt, mint az első rész, már csak a változatosabb helyszín miatt is.
5/10
nefefe 2022 jan. 02. - 15:13:10 5/10
(3/8)
A gyenge első rész után sikerült egy még gyengébbet megalkotni. Ugyanaz a sötét környezet, kevés cselekmény - néhány ijesztőbb jelenettel. Sötétség - sikoltozás, sötétség - sikoltozás - kb. erről szólt a film. Nem igazán kötött le, sőt egy idő után már idegesített. A zenéjét sem igazán tudtam beilleszteni a környezetbe, gondolom a mai tinilányok nem ilyet hallgatnak. A végén a cápás jeleneteket jól megcsinálták. Egyszer meg lehet nézni, de ha nem nézed meg, akkor sem veszítesz semmit. Remélem nem lesz 3. rész !!!
4/10
nikato 2021 nov. 22. - 19:37:45 4/10
(2/8)
Nem volt rossz, bár a vízben lévő jeleneteket alig lehetett látni. Miért nem lehet beletenni a feketéket úgy, hogy külön fekete család?! Miért kell vegyíteni a fehér családdal? Ázsiai lány is kellett legyen. Stallone lány nem igen fogja apját utolérni film sikerekben. A cápák tetszettek. Zenék is jók voltak.
JOHN48 2021 nov. 22. - 16:32:25
(1/8)
47 méter mélyen 2.
(47 Meters Down: Uncaged, 2019)

Négy tinilány egy elsüllyedt, romos víz alatti városban búvárkodik, de hamarosan rájönnek, hogy a legveszélyesebb cápafajok vadászterületére kerültek. A víz alatti barlangok klausztrofóbikus labirintusában a túlélésük lesz a tét.

Nemzet: brit
Stílus: horror
Hossz: 90 perc
Amerikai bemutató: 2019. augusztus 16.