Téma: 5 óra 40

Torolt Felhasználo 2016 febr. 16. - 22:50:20
(7/7)
20 perce helyszíneltek (a film elsõ 20 percéneksemmi köze semmihez), és még mindig nem jöttem rá: ki halt meg?
Mert ugye a hullának nincs neve, a hullát nem mutogatjuk...
MolnarErik 2015 jan. 12. - 22:32:30
(6/7)
A krimiszál érdekes és élvezetes volt, a melodramatikus szál viszont csak az elején, mielõtt a krimirész elkezdõdött volna.
Vicces, ahogy a szexjelenetet ábrázoljak: csókolóznak, vágás, aztán a férfinak össze van kócolva a haja :)
SPOILER
Az viszont problémás, h a titkárról már egybõl tudtuk, h nem õ a gyilkos, az orvos viszont túlságosan is a háttérbe vonták, ráadásul a döntõ bizonyíték, h a gyûrû benne volt a hamis végrendeletben pedig nem lehetett volna, csak a leleplezéskor derül ki.
7/10
adamnagysweetmovie 2011 máj. 31. - 18:10:52 7/10 Előzmény oeruelt
(5/7)
Hát, nem tudom, hogy bírtad mosogatás közben figyelni... a kor szinpadi történeteinek megfelelõen eléggé túl volt ez bonyolítva, a vége felé minden percre jutott egy csavar. Szerintem nemcsak krimi, hanem a krimi kliséivel is játszott.
Fél-Spoiler!!
Ja és a végén csak nekem volt olyan érzésem, mintha a repülõtéri hirtelen szerelmi háromszög-feloldást, a maga távolságteremtõ, visszafogott happy endjével valahol máshol láttam volna? :)Igaz, három évvel késõbb és ott, ahol a repülõgép teszem azt leszállhatott...
feketevipera 2011 máj. 30. - 19:49:51
(4/7)
Hát igen, nem a mai, pörgõs világra találták ki ezeket a filmeket. Tényleg vihettek volna több izgalmat is a történetbe, de szerintem elsõsorban a drámai vonulatot akarták hangsúlyozni, a bûncselekmény csak indok volt a társadalom ábrázolására. Valószínûleg éppen ezért is esik kissé messzebb attól, amit ma a "krimi" szó alatt értünk.
oeruelt 2011 máj. 30. - 13:34:09 Előzmény feketevipera
(3/7)
"...nem az akciódús krimikkel rokon, a cselekmény sem körömlerágós..." - összegezve, eléggé uncsi volt. Várakozással kezdtem nézni mosogatás közben, de mindig arra eszméltem, hogy elkalandoznak a gondolataim.
Akinek van egy tûrhetõ könyve, az inkább azt vegye elõ...
7/10
adamnagysweetmovie 2011 máj. 30. - 08:32:16 7/10
(2/7)
Az tetszett, mikor a történet egyes pontjain felcsillant az abszurd, mármár kaján humor. Valahol mindenki romlott, ösztönei által vezérelt, groteszk figura, ami igen távol eshetett az úri Magyarország polgári emberképétõl. Bár a film ugye Párizsban játszódik:):)
feketevipera 2011 máj. 29. - 21:51:47
(1/7)
Az 5 óra 40 bizonyos szempontból akár mérföldkõnek is vehetõ, hiszen tudomásom szerint elég kevés olyan film készült a két háború közötti Magyarországon, amelynek a mûfaji meghatározása egyértelmûen krimi. Egyébként viszont inkább drámának vagy melodrámának nevezném, bár kétségtelenül vannak benne bûnügyi elemek. Nagyon hangsúlyos benne a drámai vonulat, illetve bizonyos értelemben véve itt is "fõszereplõvé" lép elõ a férfi-nõ viszony, ugyanakkor helyenként a humor is jelen van. Természetesen ez a film nem az akciódús krimikkel rokon, a cselekmény sem körömlerágós, de azért érdemes megnézni. Persze a jó krimikhez illõ módon az a gyilkos, aki a legkevésbé gyanús. Egy szó mint száz, kuriózumnak is lehet venni a filmet, fõként azért is, mert ritkán vetítik, és talán kevésbé ismert termése a két világháború közötti magyar filmgyártásnak.