zee944 2008 febr. 19. - 14:49:25
(17/157)
Balázs Panna egy irritáló, dilettáns idióta.
Nem tud élõ adást tolmácsolni, filmekhez sem ért. Akkor minek ültetik oda? Mert valakinek a valakije, azért, vagy mert pont lesz*rják, hogy alkalmatlan, a lényeg, hogy kéznél volt.
Ezüstliliom 2008 febr. 19. - 13:47:38
(16/157)
Én is ezt írtam.:)
könnycseppek 2008 febr. 19. - 13:42:13
(15/157)
Nekem az nem tetszett BP-ban és a társában, hogy jól elröhögcséltek az elõforduló vicceken és egy kukkot sem fordítottak belõle. Szóval, aki nem ért angolul (és igen, igen, sokan vannak ilyenek!!!), az csak meredt nagy szemekkel és bizti élvezte, ahogy a mûsorvezetõk jól szórakoznak:-/
Nekem spec. Panna hangjától feláll a szõr a hátamon (pedig nincs is), hiába arról nem tehet (nem a szõrtelen hátamról:-)).

Az adott film nem megnézése pedig érdekes kommentálásokat hozhat:
Emlékszem, amikor a "Lesz ez még így se" c. filmért Jack megkapta a szobrot, amikor kiment érte, elkezdte kerülgetni a színpadon lévõ vonalakat, ott ugrált köztük, nehogy rálépjen bármelyikre is. Erre a "vicces" mûsorvezetõ: Jaj, igen, Jack a szokásos formáját hozza, bolondozik.... blablabla -valami iylen szöveggel kommentálta az egészet.
Akkor még nálunk nem ment a film, de késõbb, amikor láttam, egyértelmûvé vált, hogy Jack nem csak hülyéskedett, hanem a szerepét hozta.
Vissznézve szerintem ez elég ciki, mert ha nem is látták még õk sem a filmet, úgy tudom, mindenféle anyagot megkapnak: filmajánlókat, részleteket, háttéranyagot...még a beszédeket is.
pozsizsuzsi 2008 febr. 19. - 13:39:42
(14/157)
Akkor néztem utoljára Oscar gálát, amikor a Réz András, és az amerikából igen negy arccal frissen hazatért Albert Györgyi lettek kidelegálva. Jobban örültem volna egy mezítlábas tolmácsnak, de a Réz András véleményére azért kiváncsi voltam. Hát, Györgyi szóhoz sem hagyta jutni, és locsogott a filmeken kívül szinte mindenrõl, ami érdektelen. Na azóta sem.
Ezüstliliom 2008 febr. 19. - 13:29:03
(13/157)
Ez már részletkérdés. Nekem mindegy, hogyan, csak értsem.
Brambilla 2008 febr. 19. - 13:28:01
(12/157)
Jobb helyeken fordítókat alkalmaznak és nem kommentátorokat. Nálunk ott van Pozsgai, aki pillanatok alatt lefordítaná érthetõen magyarra mit mondanak.
Másik megoldás a késõbbi feliratos leadás lenne.
Ennél mindegyik jobb, nekem a normális fordítás jönne be a legjobban.
Ezüstliliom 2008 febr. 19. - 09:27:08
(11/157)
Ez nem "illés" kérdése. Attól, mert Te már abba a korosztályba tartozol, akinek lehetõsége volt nyelveket tanulni, még nem mindenki volt ilyen szerencsés. Úgyhogy szállj le a magas lóról!
Ezüstliliom 2008 febr. 19. - 00:38:06
(10/157)
Na igen. De hogy mi volt az a vicces, az nem derül ki...
Ezüstliliom 2008 febr. 19. - 00:36:26 Előzmény bree-gee
(9/157)
Hogy miért nem lehet tolmács nélkül leadni? Megáll az eszem! Már megint ez az önzés! Szerinted mindenki tud angolul???

A félreértések elkerülése érdekében: nem Pannát védem!
friendsfan 2008 febr. 18. - 23:11:07 Előzmény Brambilla
(8/157)
Ez a tipikus: "nahát Robin Williams milyen vicceset mondott, haha... de amúgy milyen jó a haja.. megváltoztatta a frizuráját, de tényleg miért is van itt? jelölték valamire?" Eközben már valaki át is vette kb. a díját és elmondta a beszédét.
Brambilla 2008 febr. 18. - 14:34:52
(7/157)
Az még elmegy, hogy a régebbi gálákról beszéljenek. De Pannácskáék úgy kb mindent elrontanak. Nem ismerik fel a színészeket, nem tudják a jelölt filmek hátterét, kik is dolgoztak rajta, aztán meg mondják a saját kitalált hülyeségeiket.
Meadow 2008 febr. 18. - 11:21:10
(6/157)
én szoktam nézni és valóban sokat dumálnak pl.olyanokat hogy x éve mi hogy volt,meg a ruhákat,de ha az amerikai adón nézem gyakorlatilag ott is ez megy.Tény ,hogy szívesebben nézem külföldi adón.
Brambilla 2008 febr. 17. - 23:50:13
(5/157)
Mert az rtl-t nem érdekli a nézõk véleménye ebben az esetben.
Az Oscar gálát ebben az idõpontban úgyis csak olyanok nézik meg, akik végignéznék az egészet, akárki közvetítené és túl sok reklámot sem tudnak belerakni. Pannácska meg akarja csinálni, hát nekik nem számít, csinálja.
De ha a Barátok köztnél egy mellékszereplõ miatt csak fele ennyien panaszkodnának már rég eltûnt volna a képernyõrõl.
Szörnyû, de ez van, a nézõ a legkevésbé sem számít, csak az üzlet, a pénz, a nézettség.
Mi meg le vagyunk sz....
bree-gee 2008 febr. 17. - 23:10:55
(4/157)
Én nem szoktam fennmaradni azért hogy megnézzem, de rengeteg barátom igen.Én is mindig azt hallom, hogy milyen rosszak ezek a szinkrontolmácsok, és nem hajlandóak az rtl-en nézni, hanem a Pro7-en (azt hiszem), ahol nem dumálnak bele.Itt is olvasom, hogy nem tetszik sokaknak, hogy beledumálnak.Akkor miért kell az rtl-nek így leadnia?Miért nem lehet simán?
friendsfan 2008 febr. 17. - 23:02:22
(3/157)
Pofám leszakad. Balázsi Panna és Schiwert-Takács László feltûntetve mint mûsorvezetõk? A mûsorvezetõ Jon Stewart lesz kedves szerkesztõk! Balázsiékat max. szinkrontolmácsként lehetne feltûntetni, bár azt is olyan rossul csinálják, hogy kár feljegyezni a nevüket...
Brambilla 2008 febr. 17. - 17:01:02
(2/157)
Én is szívesebben hallgatnálak Téged, amíg nem kezdenéd el Kubrickot isteníteni:)
Persze én már 5 perc után De Niro-t éltetném....
De komolyan, Pannánál mindenki jobb lenne. A retekklubnál még nem jöttek rá erre?
West 2008 febr. 17. - 13:29:04
(1/157)
Én már non várom!!!!