makailaci25 2011 febr. 19. - 20:15:25 Előzmény loserman
(23/23)
Biztos, hogy van ilyen másik is, de mit érünk vele, ha esélyünk sincs megtalálni?
loserman 2011 febr. 01. - 17:47:46 Előzmény makailaci25
(22/23)
Én úgy gondolom - semmivel nem tudom alátámasztani - hogy az univerzumban kell lennie egy hasonló bolygónak, mint a föld. Az más kérdés, hogy a közvetlen közelünkben nem elérhetõ.

Magáról a mûsorról valami vélemény?
makailaci25 2011 jan. 28. - 19:47:56
(21/23)
A majdnem 3 évtizedes "munkásságom" a környezeti kérdésekrõl szól.Ez nagyon sok tudományágat fog össze.Hogy tisztán lássunk a legapróbb részletben is,nagyonis lépést kell tartani ezek fejlõdésével,szinte napra készen.Az, hogy találnánk egy, a földhöz hasonló kozmikus jellemzõkkel bíró exobolygót, valószínûségszámítás eredménye:1:4,7billióhoz.Az emberiség nem fogja megérni ennek lehetõségét,a térugrás,a féreglyuk és még 1-2 hasonló scifibe illõ baromság ki van zárva.Ha ezeket meg is lehetne valósítani,csakis írdatlan nagy energiabefektetés árán,esetleg a térenergia kiaknázásával.
loserman 2011 jan. 28. - 18:42:10 Előzmény makailaci25
(20/23)
Hello! Meghajlok a három évtizedes kutatásaid elõtt. Viszont én személy szerint nem nagyon értek veled egyet! Miért ne találhatnánk egy olyan bolygót mely hasonló a földhöz? Egyébként van valami kézzel fogható irományod?
makailaci25 2010 nov. 04. - 14:59:11 Előzmény baribarany
(19/23)
Köszi a linket,errõl beszéltem{írtam}.Szerinted lesz olyan hülye, aki beéri az odafelé szóló egyirányú jeggyel?Ha lesz is, biztosan olyasvalaki ,aki megunta a földi életet.Aki ott akar maradni, biztos hogy nem lesz hosszú életû.A Mars összehasonlíthatatlanul Másabb kozmikus jellemzõi{Fordulatszám, légköri nyomás,rohadt nagy UV sugárzás}hamar kikészítenék az ember szerkezetét.Akinek vannak haladóbb biológiai,fõként anatómiai ismeretei,könnyen átgondolhatja, hogy a hirtelen átállás nem megy a földi élõlények esetében,hacsak a növényeknél nem.Oda csak genetikailag manipulált értelmes lényt lenne érdemes transzportálni,amit az emberiségnek már nem lesz ideje megvalósítani.
kompikotró 2010 nov. 02. - 10:40:28
(18/23)
Én sem látom csak feketén és fehéren a dolgokat (sokszor túl hosszú okfejtésekbe is belekezdek :D),de az tény hogy a népesség arányait csökkenteni kell! Pontosan lehetetlen lenne egy normális arányt kiszámolni és fenntartani,mert ugye váratlan eseményekkel is számolni kell!
Sajnos ezeken a dolgokon lehetne hosszasan elmélkedni,csak az a baj,hogy tenni nem tudunk semmit...!
Az utódnemzéshez és neveléshez mindenkinek meg van a joga,de sokan ezzel a jogukkal logikátlanul,vagy más kárára élnek és ha egyre több a felelõtlen emberi létszám,annak beláthatatlan következményei lesznek!
atti1974 2010 nov. 01. - 21:05:31 Előzmény kompikotró
(17/23)
Azért nem ennyire fekete&fehér.A túlnépesedés tényleg nagy gond,ráadásul a "fejlõdõ?"országokban a 20-év alatti lakosok aránya 80% feletti,gondold el,mikor ez a korosztály ivarérett lesz.De a fogamzásgátlás elérhetetlensége,és fõleg a tudatlanság csak részben oka ennek.Egyes afrikai vezetõk úgy tartották,a probléma csak a fehérek kitalációja,hogy ezzel is gyengítsék(lélekszámában) a gyarmati sorból frissen szabadult államokat.
A másik ok,hogy az elmaradottab országokban nincs társadalombiztosítás,nyugdíj,és a sok gyerek a biztos öregkor záloga.
Borzasztó ezt mondani,de az élelmiszersegélyek("okos"jól fizetett európai stb.szakemberek melléfogásai)csak rontanak a helyzeten,nem beszélve a védõoltásokról,mind-mind éhínséget,és halált hoznak. A segélyszállítmányok bizonytalansága(elég egy rossz termés európában vagy az usa-ban,és máris saját sebeink nyalogatásával vagyunk elfoglalva)mind-mind elõidézhetnek egy katasztrófális éhínséget.Tehát hosszú távon ez nem megoldás.
Jelen pillanatban az Aids az egyetlen fékentartó erõ.
A természetet nem lehet becsapni,ha egy adott terület egy bizonyos számú populációt tud eltartani(pl.gazellát,embert,stb.),és túlnépesedés következik be,a gyengébbek éhenpusztulnak,és az élõhely ismét élhetõ lesz,helyreáll a világ rendje.Ez a normális,ha belenyúlunk,csak rontunk rajta.
kompikotró 2010 okt. 29. - 17:41:25
(15/23)
Szerintem lesz humánusabb módszer mint az atom,mert az hosszú idõre megszennyezi a földet ami azért nem olyan jó!
Amúgy én a születésszabályozásba látnám a jövõt!
Az elmaradottabb országokban gond inkább a túlnépesedés.
Tényleg sokszor rossz látni a rengeteg éhezõ embert,de azért a sok gyerek megcsinálására valahogy mindig van energia!
Én pl. csak akkor segítenék az elmaradottabb népeken,ha tudnak csomót kötni a farkukra és rájönnének,hogy ha kevesebben vannak,akkor egyénenként több jut a segítségbõl is!
Ha ez nem megy,akkor vazektómia 2gyerek után,vagy viszont látásra! Egyen homokot,ha felelõtlenül szaporodni akar!
Lehet nagyon durván fejeztem ki magam,de szerintem ez hazánkban is marha nagy probléma!
Nem hiszem el,hogy ezt a kormány sem képes felfogni!
Én a nagycsaládosok támogatását is feltételekhez kötném.
Elhiszem,hogy vannak egyes vallások amik tiltják a védekezést,vagy az abortuszt ez ellen sajna tenni nem lehet...csak is azokat a nagycsaládosokat támogatnám,akik olyan felelõsen nevelnek gyereket,hogy azok késõbb a társadalom javát szolgálják!
Azokat nem támogatnám,akik trükközés és mindenféle kiskapuk kijátszása végett sz.rják a selejtet,akik ha felnõnek,csak a bûnözéshez és a további mértéktelen szaporodáshoz értenének!!!
Mindent lehet amúgy,csak normális törvényi szabályozás kellene!!!
makailaci25 2010 okt. 29. - 16:53:02
(14/23)
Imádkozni fogok érted, mitöbb lehajolok kelet felé is,hátha Allah is hozzájárul,hogy hónap végére is legyen mit enned, meg nekem is.
kompikotró 2010 okt. 29. - 09:36:40
(13/23)
Hááát ebben annyira azért nem vagyok biztos,mert valamiért most igen csak elkezdtek pedálozni az ügyben...mármint a Marsra jutás ügyében!!!
Az is lehet,hogy csak ott tudnának sikeres kísérleteket végezni és az sem elhanyagolható tényezõ,hogy a Mars olyan messze van (még hogy ha a bolygók is kedvezõen állnak együtt),hogy ott nem kell félni,mindenféle környezeti és emberi jogvédõk miatt akik,csak úgy leállnának transzparensekkel blokádokat csinálni,vagy valahogyan meggátolni a történéseket!!!
Sajnos mi csak azt látjuk (esszük) amit a szánkba adnak,az is elképzelhetõ,hogy már mérföldekkel elõrébb van a technika,vagy a genetika,csak ezt nem hozzák nyilvánosságra!
Túl sokan vagyunk ahoz,hogy velünk minden meg legyen osztva!
A fejlõdés a köznép lassú mérge! Miért kapjunk ma meg mindent, amíg ezt kaphatjuk kis adagokban csepegtetve,jó sok pénzért,hogy a gazdagok jó idõre be legyenek biztosítva!
Abba is érdemes belegondolni,hogy ha a földön a túlnépesedés miatt kitörne a tömeghisztéria és esetleg bizonyos aktivisták akik még fel is tudnák technikailag mérni a milliárdosok búvóhelyeit,itt a földön ezek az emberek nem lennének biztonságban??!!
Ezért kell ezt jól megszervezni és elmenni innen jó messzire,hogy a pórnép forduljon fel ott ahol van és amikor már az emberiség java kiirtotta egymást,vissza lehet jönni "uralkodni"!!!
Jó tudom ez most csak fikció,de bármi megtörténhet!
A gazdag ember nem az a lény akire rá lehetne nyomni azt a bélyeget (és itt tisztelet a kivételnek),hogy önzetlen és segítõkész az embertársaival szemben! Az önzõ és kizsákmányoló jelzõ már inkább jó jellemzõ!
makailaci25 2010 okt. 29. - 09:13:39
(12/23)
Jelenlegi információim szerint a marsi élet genetikai megoldása még csak gondolati stádiumban van,az embernek már nem lesz annyi ideje, hogy végre is hajtsa.
makailaci25 2010 okt. 29. - 09:07:07
(11/23)
Nem fogod talán elinni,de az utóbbi 29 évben szinte megszállottan Környezetvédelmi kérdésekkel foglalkoztam,amíg rá nem jöttem hogy az egész egy szélmalomharc.Ebbõl a 29 évbõl tisztán legkevesebb 8 évet pazaroltam erre a témakörre.elhiheted, hogy számításaim eléggé pontosak,de ebben nincsenek benne a váratlan nagy események,amik esetleg az összes eddigi számításaimat{ami nem sokban különbözik a hivatalostól}semmissé tehetik.
kompikotró 2010 okt. 29. - 09:01:53
(10/23)
A túlnépesedés=ökológiai katasztrófa!
Pl. japánban a halászatot tönkreteszi az óriásmedúzák hirtelen és drasztikus elszaporodása! Kiderült,hogy annyi szerves hulladékot (szennyvizet) engednek a vizekbe az emberek hogy az kedvezõ feltételeket ad az óriásmedúzák szaporodásához!
És ez csak egy a sok közül!
Nekem az a bajom a túlnépesedéssel,hogy ész nélkül történik!
Ki kellene végre számolni,hogy ez a föld normális keretek között mennyi embert bír el! Sajnos ez elméletben megvalósítható lenne és lehet szörnyû szám jönne ki a képlet végén!
Viszont bármi is lenne az eredmény,rögtön kezdõdne az egymásra mutogatás és az hogy na akkor melyik népcsoportoknál kezdõdjön a "kurtítás"... Az biztos,hogy a föld ki fog vetni minket magából,csak sajna ezt más élõlények is meg fogják érezni,vagy teljesen ki fognak pusztulni!

Amúgy a marsi életbe,már belekeverték a genetikát is,hogy a földi viszonyokhoz szokott emberi szervezet kevesebb gonddal tudjon a Marson élni...Úgyhogy a marslakókat tulajdonképpen az ember fogja "megteremteni"!
Még a gondolata is bizarr!!!
atti1974 2010 okt. 28. - 21:16:05
(9/23)
Egyetértek a hozzászólásaiddal,de mire alapozod,hogy kb.90-év múlva nem lesz mit enni?A túlnépesedés,termõterületek eróziója,sivatagosodás,vagy ezek összessége,vagy egyéb?
makailaci25 2010 okt. 28. - 20:59:26
(8/23)
Nemcsak a kozmikus de a biológiai életfeltételek se felelnének meg az ember--és egyáltalán egyik többsejtû lénynek se--egyik bolygón se.Ideig-óráig kibírja az emberi szervezet a nem szokványos gravitációt és napok hosszát,de éves távlatokban minden kísérlet vége csak kudarc lehet.Még abban az esetben lenne érdemes kísérletezni, ha az emberiség szert tenne egy hasonló paraméterekkel rendelkezõ bolygóra.De az is biztos, hogy fényéveken belül nincs még csak közelítõen hasonló se.Az emberiség nem fogja megérni azt a technikai szintet,hogy akárcsak néhány fényévnyire is kijusson az ûrbe.De ha ne adj'Isten mégis eljutna valameddig, akkor se fog találni egy hasonló kozmikus jellemzõkkel bíró bolygót.Annál is inkább mert a felelõtlen emberiség évei meg vannak számlálva.Fogjuk fel reálisan!Kb 60 év múlva 2x ennyi lesz a FELELÕTLEN és NEMTÖRÕDÖM emberiség száma és ekkor már el lehet kezdeni a sorbaállást levegõért!!! 90 éven belül pedig a gazdagok is kénytelenek lesznek tudomásul venni,hogy a pénz ehetetlen.Mielõtt valaki vészmadárnak nevezne,elõbb számoljon,gondolkodjon és kalkuláljon majdnem 3 évtizeden át annyit, mint én tettem.
offtopic
baribarany 2010 okt. 28. - 12:57:45
(7/23)
Nem hiszem, hogy a Marson lehetne élni. Például nincs mágnesessége, ami megvédené a napszéltõl.
kompikotró 2010 okt. 28. - 11:22:04 Előzmény makailaci25
(6/23)
Szörnyû kimondani,de ez a 9milliárd ember teljesen felesleges!!! A szabályozatlan szaporodás miatt válunk saját magunk önpusztítóivá!
A minap néztem egy ismeretterjesztõ filmet a mars meghódításáról...szörnyû...nem elég egy bolygót kizsákmányolni és elpusztítani,kezdjük el ezt másikon is!
Azt mondták a tudósok,hogy már megszülettek azok az emberek akik a mars telepesei lesznek...100-150év múlva már minimális védõeszközök használata mellett élhet ember a marson,mert mosolyogva közölte egy okos ember,hogy csak azt kell csinálni ott is amit itt a földön...iparosodni és globálisan felmelegedni!!!
Szóval ha az emberek javát nem a hatalom a pénz és a felesleges dolgok felhalmozása hajtaná,rájönnének,hogy ez a föld nem csak a miénk,hanem minden élõlényé,ami csak annyit vesz el a föld javaiból ami feltétlen szükséges...az emberiség nem ezt teszi...és ez undorító!
makailaci25 2010 okt. 27. - 20:29:53
(5/23)
Azt hiszem ,a véleményem nap mint nap alátámasztást nyer. Nesze neked slampec emberiség! Csernobil,Olajkatasztrófa. vörösiszap,...Biztos, hogy lesz folytatás.Hogy lehet nem veszélyes anyagnak nyilvánítani és akként kezelni és ilyen disznó módon tárolni azt,ami nyilvánvalóan az?Mi a sorsa a sok gyógyszer mellékterméknek,amivel szintén nem tudnak mit kezdeni,csak hordókban tárolni, amiket elõbb-utóbb megesz a korrózió.És utána?Vízözön? Arról majd a természet gondoskodik.Még sorolhatnám a mûanyaggyártás ,a papírgyártás és még jónéhány környezetre ártalmas ipart.egy elõnye azért ennek is van:lassan nem marad egy talpalatnyi egészséges föld, amiért érdemes lenne háborúzni.
patakcsa 2010 szept. 22. - 22:54:13 Előzmény filmbarbár
(4/23)
Hû! Azannyát!
Mennyire igazad van!