Téma: A barlang

9/10
Petya21 2009 nov. 30. - 04:51:17 9/10
(126/206)
Olvastam hideget meleget a hozzászólóktól, én magam a filmet úgy ahogy van tökéletesre értékelem. Rengetegszer már a barlang felé ijesztgették a népet, ami remekül megteremtette az alaphangot, körítésként pedig a csodás természeti képek, a történéshez illeszkedõ aláfestõ zenék, és az egyre szûkülõ játéktér maximális beleélést biztosított...

Ennyit a borzongásról, jöhet Juno a Rambo, Jess a bekattant amazon, és több tucat Gollum ivadék. Élvezet volt nézni, ahogy válogatott eszközökkel(kéz, láb, könyök, jégcsákány) aprítják a népet, viszont a "padavan mestere ellen fordul" intermezzot igazán kihagyhatták volna belõle, valamint Jess is nyugodtan megmenekülhetett volna, hogy aztán, teszem azt, elüsse õt az a kóbor faszállító teherautó... vagy ahogy taccsból visszahajol, nyugodt szívvel csorgathatta volna nyálát mellette az ülésen új barátainak egyike, és ott vághattak volna egy erõs feketét... Szerintem :)

Maximális beleélés, borzongás, majd egy talán túl hosszú felüdülés a bezártság okozta sokkból: 9/10
10/10
tomi976 2009 nov. 25. - 16:06:24 10/10
(125/206)
Eszméletlenül nagy film, TÖKÉLETES! Nem igazán horror de nem is thriller valahogy a kettõ keveréke. És a legelejét kivéve csak nõi szereplõk. Ha ezt az elején tudom vsz meg sem nézem pedig pont ettõl válik frenetikussá az egész. Nagyon várom a folytatást...11pont:-)
10/10
Semprini 2009 nov. 25. - 10:37:17 10/10
(124/206)
Így van!
10/10
laguelanett 2009 nov. 25. - 09:24:46 10/10
(123/206)
Mikor lesz második része?
1/10
Agyhalott 2009 nov. 11. - 00:12:03 1/10
(122/206)
Ááá valami mozog a sötétben, vonnyítsunk tovább ááá. Annyira durva volt, hogy majdnem felébredtem tõle. Gyenge egy film volt.
Legjobb momentum az volt amikor rájöttem, hogy Gollam nem is halt meg a Gyûrûk urában, hanem túlélte a vulkános részt és elkezdett utódokat nemzeni. :):)
Nem ajánlom senki, film+ szintjét megüti :):):)
1/10
Tablettás Sör 2009 okt. 26. - 13:51:46 1/10
(121/206)
Sötétség, rengeteg ordibálás-menekülés-szenvedés, valamint sok kicsi Gollam-rokon.
Végigkínlódtuk, kár volt érte.
7/10
beo71 2009 okt. 22. - 16:18:23 7/10
(120/206)
Jó volt a film.
B-horror,sztárszínészek nélkül,alapsztori,kiismerhetõ történések,DE:
-paráztam jónéhányszor
-bejött,hogy a szereplõk úgy reagáltak,ahogy elvárná az ember,nem volt túljátszva
-nem vagyok barlangász,egyszer nyomtam le egy túrát,kemény volt,fostam rendesen,de végig csináltam és büszke voltam magamra,mert a kétméteres gyurógép haverok beparáztak és feladták,ez is átjött a filmen
-"SPOIlER"a lények jók voltak,bírtam,hogy azt tették amit valószínû tennének,harcoltak a kajáért,reality horror,ha nem lenne teljesen hihetetlen az alapsztori.
Ui.:A vége nem tetszett.
Nem világbajnok,de rendben van.7/10.
6/10
Drakeamarth 2009 szept. 20. - 18:37:08 6/10
(119/206)
Azért adtam a filmre hat csillagot, mert számomra csak az utolsó 20 perc siklott ki, és elismerem az érdemeit. Egyébként meg mindenki úgy pontoz ahogy akar, tudtommal.

Zombiknak azért neveztem a lényeket, mert lusta voltam jobb szót kitalálni. De látom sikerült kiragadni az írásom lényegét...

A slasheres rész pedig számomra hatalmas nagy idézõjelbe tette az egész filmet, komolytalanná tette. Az addig pontos jellemábrázolást teljesen tönkretette, nem volt se félelmetes, sem különösebben eredeti. Egyébként számomra a jó slasher a Halloween elsõ része, de felesleges ahhoz hasonlítani, te kértél példát.
10/10
nefelejcs19 2009 szept. 18. - 12:17:50 10/10
(118/206)
hm.. 16 évesen láttam a filmet, esti vetítésen voltunk a moziban, ötödik sorból néztük :) nekem nagyon nagyon tetszett. Ez a film volt az elsõ ami úgy igazán letaglózott. Jók voltak benne a fordulatok, a vágások, a helyszín is zseniális volt. Már maga a barlang megteremtette a nézõ tudatában is azt a zártságot és kiszolgáltatottságot amire a film rájátszott. Volt benne feszültség, kiszámíthatatlanság, izgalom, rémület, és a legvége ütött csak igazán. Szeretem a horror filmeket, jó sokat megnéztem már, és az a véleményem fájdalmasan színvonaltalan filmek kerülnek a horror kategóriába. a visítozás, kaszabolás, rohangálás valami álarcos elõl, fiatalok-bulizás-piálás-szex-egyesével eltûnés az erdõben számomra nem horror. Inkább a nyomasztó, feszültséget gerjesztõ, pszichológiailag megrázó horror filmeket szeretem. Ha valaki esetleg tud ajánlani ilyen jellegû filmet vagy filmeket örömmel venném ha megírná !
10/10
Semprini 2009 szept. 15. - 14:37:07 10/10
(117/206)
Jó, akkor tõled is megkérdezném, hol és mikor láttál zombikat a filémben? Egyébként miért kell védeni azt aki hülyeséget ír? Az egy dolog, hogy nem tetszett neki a film, szíve joga, de hat(!) csillagot adott rá, (ahogy te is!), márpedig ha egy filmet "vérgagyinak" titulálunk, arra nem adunk 6 csillagot, max. kettõt vagy hármat. Amúgy meg nézzetek meg néhány "horror-remekmûvet" a Film+-on és akkor talán majd megtanuljátok értékelni az ilyen igazi, jó horrorokat, mint ez is.
6/10
zee944 2009 szept. 15. - 09:26:27 6/10
(116/206)
Teljesen igazad van, gyakorlatilag pontosan ugyanígy voltam vele én is. Ha nem dicsérik agyon elõtte, akkor valószínûleg élveztem volna, de így csalódás.

(Semprini meg megint nagyon okos...)
10/10
Semprini 2009 szept. 14. - 22:55:15 10/10
(115/206)
Két kérdésem lenne:
1. Ha ez neked a vérgagyi slasher, akkor mit nevezel jónak?
2. Hol láttál te ebben a filmben zombikat? Mert én sehol.
6/10
Drakeamarth 2009 szept. 14. - 22:50:41 6/10
(114/206)
Hát-hát. Jobbra számítottam.
Sokan nyávogtak, hogy túl hosszú a felvezetés a tényleges darálásig. Én ezt úgy mondanám inkább, hogy magáig a barlangig túl sok idõ telik, a karaktereket nem ismerjük meg, szóval totál feleslegesen húzzák ennyi ideig. Aztán ahogy bejutnak a barlangba elkezdett tetszeni a film, jól felkészültem egy kis klausztrofóbikus borzongásra lassan adagolt feszültséggel, elsuhanó árnyakkal, fura hangokkal.
Ez ment is egy ideig, de aztán a fele tájt átment az egész vérgagyi slasherbe és az a pici feszültség is elpárolgott, ami addig felgyülemlett bennem.
Szóval nekem ez a film két szék közül a... tudjuk hova. Nem mondom, jól esett a mészárlás, de sokkal többet ki lehetett volna hozni a mélység, a sötétség és a bezártság adta lehetõségekbõl. Úgy a 60. perc után meg már meg sem próbálta magát komolyan venni a film, amit nagyon sajnáltam.
A zombik szódával elmentek, az zavart, hogy már szinte az elsõ megjelenésüknél teljesen mutatták õket, pedig sokkal jobb lett volna, ha lassan adagolva tudjuk meg, hogyan is néznek ki.

A vége javított valamelyest az összképen, de így is csalódás a Descent. Felkészültem egy jó kis borzongásra, a végén egy kis darálásra, de kaptam helyette egy langyos felvezetést, egy feszült húsz percet, és egy élvezhetõ, de buta végkifejletet.

Kár érte.
9/10
zs9302 2009 jún. 06. - 22:06:23 9/10
(113/206)
Tetszett. Nagyon jó kivitelezés. Bár a "szörny" kevésbé.
tobywong 2009 jún. 01. - 19:53:57 Előzmény rockpanorama
(112/206)
Láttam a második rész trailerét. Sztem állati jó és izgalmas lesz.
Nagyon várom már. De sztem csak dvd-n fog kijönni.
rockpanorama 2009 máj. 09. - 14:01:07
(111/206)
Köszönöm a linket! Szerintem is zseniális film! Kíváncsian várom a folytatást! Sokan tartanak attól, ha valamibõl folytatás készül (jó, vallóban vannak gyengébbre sikerült sorozatok), de én kifejezetten szeretem, ha egy sztori nem záródik le. Ezzel a filmmel egyszerre vetíttetek nálunk egy másik Barlangot (The Cave), szerintem az is nagyon jól sikerült. És hát ugye ott is úgy ért véget a sztori....tehát még abból is lehet bármi.
Dorka113 2009 máj. 09. - 13:10:45
(110/206)
Sziasztok =]
Wáá látom mindenkinek megoszlik a wéleménye a filmrõõl ><
szerintem fantasztikus film :D
Nemrég láttam és nekem nagyon bejööt [:
Bár engem soha nem vonzottak ezek a szörnyes filmek, de persze wannak kiwételek =)
Én egyszerûen imádtam ^^
8/10
lacototh 2009 febr. 28. - 21:16:57 8/10
(109/206)
Szerintem nem félelmetes a film, viszont izgalmas.A végére inkább szomorúságot éreztem az elkeseredés, és a kilátástalanság láttán, amit a megjelenít. Bár nem ajánlom kifejezetten senkinek, nem rossz film.
sipka 2009 febr. 14. - 08:25:02
(108/206)
Kedves "The Descent" rajongók (és gyûlölõk)!
Ma érkezett meg a régóta emlegetett második rész elõzetese, amelybõl azt sikerült kideríteni, hogy ez egy közvetlen folytatás lesz. Tehát a csajszi kiszabadul a barlang fogságából, és megmenekül....de amilyen marha, valahogyan visszatér a hátborzongató helyszínre egy kisebb (szintén idegesítõ) csoport társaságában.
S mi meg megint találgathatjuk, hogy vajon a csajszi e a tettes (a képzelgõ elméjével), vagy tényleg azt kell elhinni amit látunk..
A bemutatója még ismeretlen, de egyáltalán nem csodálkoznék ha rögtön DVD-n forgalmaznák :)

www.youtube.com/watch?v=C19Nle57Q5g
offtopic
Sz23 2009 febr. 04. - 13:28:34 Előzmény Anteris
(107/206)
Inkább a félelem hiánya miatt tettem félre. (Van pár film, amitõl nagyon, de nagyon parázok-ez nem az).
De ha ennyire reklámozod, elõkeresem, és nekiülök megint, hátha nekem nem tûnt fel csak, hogy rettegni kell!:)