1/10
Rahar 2010 jún. 07. - 17:10:52 1/10
(286/486)
Ha azt írja valaki, hogy gátlástalan amerikaiak, akkor az nem jelenti azt hogy minden amerikai gátlástalan? Akkor csak a harmaduk? Ha teszek egy ilyen kijelentést, hogy gátlástalan oroszok, akkor az azt jelenti, hogy az oroszok (harmadolás nélkül) mind gátlástalanok. Ha nem értesz egyet ezzel, akkor légyszíves írd már le, hogy akkor szerinted mit jelent önmagában az a kifejezés, hogy gátlástalan eszkimók, csak minden második az? Te is ügyvédnek készülsz vagy az vagy, mint a Teomo7 haverod?
1/10
Rahar 2010 jún. 07. - 17:03:39 1/10 Előzmény Teomo7
(285/486)
Nekem többek között az nem tetszik a filmben, hogy a gyereket meg tudja csinálni, de aztán nem akarja felnevelni, inkább elmegy egy másik kontinensen zajló háborúba. Erre te elkezded védeni és magyarázni a hazaszeretettel és mindenféle dologgal. Te ügyvédnek készülsz?
1/10
Rahar 2010 jún. 07. - 16:55:21 1/10 Előzmény Teomo7
(284/486)
"ez a hsz. mindent elmond rólad... menjél inkább generáljál pozitív gondolatokat magadban... te kis sunyi :D lol"
Én becsülettel leírtam a véleményemet, mindenféle burkolt célzás nélkül, akkor én miért is vagyok sunyi?
Attól, hogy valami mögött hátsó szándékot találok még nem jelenti azt, hogy negatív beállítottságú vagyok. Egyébként szinte minden nap agykontroll, tükör és egyéb technikákkal pozitív gondolatokat generálok magamban ellenben veled aki csak a gyökér sajtót olvassa magyar és angol nyelven.

"Egyébként nem a gyerekeket ment megmenteni hanem ennek egy komolyabb lélektani oka van... az oka a saját fanatizmusa, mint akár egy orvos aki betegeket ment, erre tette fel az életét, otthon a családjával volt de ennek ellenére hiányzott neki a szenvedélye ezért ment vissza..."
A fickónak még családalapítás elõtt kellett volna választani vagy késõbb pszichológushoz járnia és akkor nem hagyja ott a családját. A hasonlatod nem korrekt, a bombahatástalanító és az orvosi szakma azért nem ugyanaz. A fanatizmus pedig bármilyen megközelítésben probléma.

"nemhiszem hogy a Rahar nevû kollégának ezt sikerül megérteni de hátha
tényleg nincsen kötelezõ sorozás ottsem, tulajdonképpen zsoldért dolgoznak, de egyben a hazaszeretetük is vezérli õket, és néhányt saját fanatizumusa."
Úgy tûnik sikerült megérteni, de elfogadni nem. Milyen kiforgatott hazaszeretet az hogy a Földgolyó túlsó oldalán megy valaki bombákat hatástalanítani? Hazaszeretet, hát persze, hazaszeretet, ekkora parasztvakítást már régen olvastam.

"(Persze bele lehetne menni hogy ki gerjesztette a háborut és hogy tulajdonképpen miért tört ki, vannak olyan elméletek miszerint 9/11 nél is az amerikai kormány vezette bele a repcsit a törönyba, de ezt hagyuk már hülyeség.)"
Hát persze, a 22 éves koroddal és a témában elolvasott több mint 200 cikkel egyöntetûen és fellebbezhetetlenül kijelenteted, hogy kvázi hülyeség. Te aztán nemcsak okos, hanem bölcs is vagy. Ez igen.

"A gátlástalan irakiak, ezen tulajdonságukból következõen képesek felrobbantani a saját fajtájukból is gyereket, nõket szinte mindenkit hogy pusztítság a hazájukba betörõ "gonosz" amerikaikat és persze más nemzetek fiait is, tulajdonképpen magyar áldozata is van ennek a háborúnak nem is egy, pl az a magyar katona aki bombászként dolgozott hasonlóan a fõszereplõnkhöz és irakban lelte halálát egy filmben látható szituációhoz hasonló módon."
Na látod, ezért nem kell oda menni.

"egyébként Raharnak üzenem hogy nem jártam még háborúban, de rendszeresen olvasom a napisajtót magyarul és angolul is egyaránt, és javaslom hogy tedd te is ezt hogy képbe legyél valamennyire."
A rendszeres napi sajtó olvasása még nem tesz senkit a háború szakavatottjává, mivel ilyen logikával ha rendszeresen olvasnék testépítõ újságokat, cikkeket és az interneten is folyamatosan ebben a témában keresnék, akkor idõvel én lennék a legnagyobb testépítõ ezen a bolygón.
Egyébként a furcsa nevû Teomo7-nek üzenem, hogy más jellegû sajtók olvasása nem teszi egyoldalúvá az ember gondolkodását és különösen a világlátását. Többek között azokra gondolok, amikre egyöntetûen, ex katedra kijelenteted, hogy hülyeség.
Ha már annyira figyelsz a napi sajtóra mint magyar mint angol nyelven, akkor MEGTANULHATNÁL HELYESEN ÍRNI.
verebgy 2010 jún. 07. - 09:33:13 Előzmény gerintel15
(283/486)
A díjak halmozása valóban nem minden, fõleg az Oscaré...De iszonytatóan rossz film sem kap díjakat, fõleg nem BAFTA-kat.
8/10
PivarnyikKrisz 2010 jún. 06. - 15:17:18 8/10
(282/486)
Megnéztem a Zöld Zónát!
Na az nekem jobban bejött!
Akikkel mentem õk inkább a Bombák Földjént mondták jobbnak!!!......
8/10
PivarnyikKrisz 2010 jún. 05. - 16:16:33 8/10
(281/486)
Jó film volt, de annyira nem fogott meg!!!
Sztem ez a film nem érdemel ennyi Oscart!!!!
10/8 nekem!!!!
Láttam olyat ami sokkal jobban tetszett!


Most megyek egy óra múlva a Zöld Zónára!!
Kíváncsi vagyok milyen lesz!!!:-)
1/10
tamast2 2010 jún. 04. - 22:08:43 1/10
(280/486)
Ez igen. Elvettek az olajat, megfilmesitettek es meg az Oscart is elvettek. Az Oscardij bizottsagot is megfenyegethettek, hogy ugy jarnak mint az irakiak, ha nem adnak egy par olyan szobrot nekik.
Fegyverrel mindent el lehet erni, nem csak olajat, de meg Oscart is lophat maganak az ember, itt a pelda.
3/10
NADAL14 2010 máj. 31. - 23:59:48 3/10 Előzmény gerintel15
(279/486)
Szerintem is ez minden idõk legrosszabb valamije, amelyik Oscart kapott ,filmnek nem nevezném.
1/10
gerintel15 2010 máj. 28. - 17:28:50 1/10
(278/486)
Hát ekkora kalap Sz@rt még életemben nem láttam, két óra kínszenvedés, de már 10 perc után szundikáltam....
5/10
Henci8 2010 máj. 28. - 09:05:21 5/10
(277/486)
Elég sok csalódás ér mostanában filmek tekintetében, de ez volt az utóbbi idõben az egyik legnagyobb.
Fel vagyok háborodva az oscáron. Komolyan mondom, hogy lassan oda jutunk, hogy semmit sem jelent már ez a díj. Az ember semmibe veszi, sõt inkább nem néz oscár díjas filmet, mert az egyszerûen katasztrófa.
Nem vagyok egy Avatár fan, de hogy ennél a filmnél jobb volt, azt még egy vak is meg tudta volna mondani. A bombák földjénnel kapcsolatban sajnos csak az oscárral való kapcsolatáról érdemes beszélni.
A film egy gyenge közepes. Sem akciójeleneteket, sem a színészeket, sem a történetet tekintve nem jobb mint egy átlag vasárnap esti RTLK-os film. Sõt ott néha még be is találnak és valami jót is levetítenek.
Szóval semmit nem veszít aki kihagyja. A sztori nekem pl olyan volt, mintha az alap történet köré nem jutott volna jobb eszükbe. Ez az emberi bombának nézett haversrác és akkor most bosszú, ami végül sehogy sem végzõdik. Se füle se farka... Botrány. Ami említésre méltó, az az, hogy számomra a Töketlenekben utoljára látott színész gyerek elég jól összekapta magát. De megjegyzem elég messze volt ez az oscar díjas alakítástól, még a jelöléstõl is!!

5/10
viktortraktor 2010 máj. 28. - 00:25:27
(276/486)
Nekem ez a film nem tetszett, mert nem tetszett a film és ez a vélemény az enyém, nem adom.
0 pont a 10-bõl.
Úgy is mondhatnám: Minek mentek oda?
Most is kinyilvánítottam magam, hogy van véleményem és ettõl leszek valaki, mert az ember attól ember, ha van határozott véleménye. Ratatatata!
Szóval, minek mentek oda?
8/10
yippikaya 2010 máj. 27. - 21:23:27 8/10
(275/486)
Sorry megnéztem mégegyszer a teljes mondatát, félreértettem, nyelvtanilag helyes, kollektivitás problémája visszavonva.
8/10
yippikaya 2010 máj. 27. - 21:20:59 8/10
(274/486)
"A gátlástalan irakiak, ezen tulajdonságukból következõen..."
Ez a mondat nyelvtanilag nincs rendben, én azt vettem ki belõle, hogy a szerzõ azt akarta írni, "az irakiak gátlástalanok, ezen..." Nem belemagyarázás, hanem a szöveg egyik értelmezési módja. Te azt veszed ki ebbõl a mondatból, hogy csak néhány irakit tart gátlástalannak, nekem viszont nem úgy tûnik.
A második felvetésed jogos, a két ország belsõ helyzete valóban eltér, én a hasonlóságot úgy értettem, hogy még nálunk a világháborúnak vetett véget a szovjet megszállás, és felszabadulás helyett jött a kommunista diktatúra, addig az irakiak esetében a polgárháborús állapotnak lenne vége, és jönne helyette az amerikai megszállás...Amit még véletlenül sem szeretnék egy az egyben a kommunizmushoz hasonlítani, de az biztos, az irakiak és az arab világ már érzik(lásd például Abu Graib vagy az általam az elõzõ hozzászólásomban említett eset) hogy számukra mégsem Beverly Hills-t jelentené...
8/10
yippikaya 2010 máj. 27. - 19:43:42 8/10 Előzmény Teomo7
(273/486)
"A gátlástalan irakiak, ezen tulajdonságukból következõen képesek felrobbantani a saját fajtájukból is gyereket, nõket szinte mindenkit hogy pusztítság a hazájukba betörõ "gonosz" amerikaikat"
Miután a borzalmas nyelvtan ellenére sikerült értelmeznem a hozzászólásodat, a következõ jött le belõle:
1, Szerinted minden iraki gátlástalan - ez a gondolkodásmód téged minõsít,de hogy ,,ezen tulajdonságukból következõen robbantgatják fel a saját fajtájukból való gyerekeket, nõket" az a legnagyobb baromság amit életemben hallottam.
2, A gonosz idézõjelben van. Ó, ezek szerint nevetséges, hogy egy szuverén országba betörõ hadsereg katonái a helyi lakosság szemében gonoszok? Vagy te elhiszed hogy az USA "viszi a békét" és felszabadítja az "elnyomottakat"? Mert az tényleg nagy felszabadítás amikor a 6 éves kisgyereket elüti a terepjáró, és azt követi még másik 4 amelyik átmegy a hullán, úgy hogy az apa ledöbbenten áll 1 méterre a holttesttõl az amerikai "hõsök" meg röhögnek rajta.
Az irakiak nem akarnak úgy "felszabadulni" mint tettük azt mi 1945-ben. Mivel tudnak védekezni? Egyedül a terroristaakciókkal, amelyeket én is elítélek, de ezek már csak reakciók az akcióra.
A magyar áldozatokat meg nagyon sajnálom, de ez ügyben felsõ katonai vezetésünkre legyél dühös, hogy a francnak küldi oda õket, és ne egy hazáját védõ népet ítélj el kollektíven.
10/10
Teomo7 2010 máj. 27. - 11:46:40 10/10 Előzmény Rahar
(272/486)
ez a hsz. mindent elmond rólad... menjél inkább generáljál pozitív gondolatokat magadban... te kis sunyi :D lol


egyébként nem a gyerekeket ment megmenteni hanem ennek egy komolyabb lélektani oka van... az oka a saját fanatizmusa, mint akár egy orvos aki betegeket ment, erre tette fel az életét, otthon a családjával volt de ennek ellenére hiányzott neki a szenvedélye ezért ment vissza...
nemhiszem hogy a Rahar nevû kollégának ezt sikerül megérteni de hátha
tényleg nincsen kötelezõ sorozás ottsem, tulajdonképpen zsoldért dolgoznak, de egyben a hazaszeretetük is vezérli õket, és néhányt saját fanatizumusa.
(Persze bele lehetne menni hogy ki gerjesztette a háborut és hogy tulajdonképpen miért tört ki, vannak olyan elméletek miszerint 9/11 nél is az amerikai kormány vezette bele a repcsit a törönyba, de ezt hagyuk már hülyeség.)

A gátlástalan irakiak, ezen tulajdonságukból következõen képesek felrobbantani a saját fajtájukból is gyereket, nõket szinte mindenkit hogy pusztítság a hazájukba betörõ "gonosz" amerikaikat és persze más nemzetek fiait is, tulajdonképpen magyar áldozata is van ennek a háborúnak nem is egy, pl az a magyar katona aki bombászként dolgozott hasonlóan a fõszereplõnkhöz és irakban lelte halálát egy filmben látható szituációhoz hasonló módon.

egyébként Raharnak üzenem hogy nem jártam még háborúban, de rendszeresen olvasom a napisajtót magyarul és angolul is egyaránt, és javaslom hogy tedd te is ezt hogy képbe legyél valamennyire.
2/10
tirszin 2010 máj. 26. - 12:43:59 2/10
(271/486)
A filmek már nem itt tartanak 2010-ben, sokkal több "tartalom" van mára bennük. Õszintén szólva nem értem, hogy mertek ennyi díjat adni egy fimnek, ami ennyire egyszerû. Talán 10 évvel ezelõtt megállta volna a helyét.
1/10
Rahar 2010 máj. 26. - 10:03:07 1/10 Előzmény Teomo7
(270/486)
"A bombák földjében mesterien ábrázolták a bomba hatástalanításakor, és külföldi katonaként irakban tarzózkodó ember elméjében fellépõ idegállapotot, aki ezt nem érzi az nem volt még igazán stresszes helyzetben és csak irigyelni tudom érte."
Ebbõl a leírásból az következik, hogy te voltál, hol melyik osztagnál szolgáltál, bombahatástalanítási fokozatod? Gondolom 22 éves öreg veteránként megjártad a Második Világháborút, Koreát, Vietnámot, Balkánt, Kuvaitot, Afganisztánt és iraki békefenntartóként éppen szabadságodat töltöd Magyarországon.
A stresszhelyzetek keresése helyett inkább a helyesírásra koncentrálhattál volna, még nem késõ.
1/10
Rahar 2010 máj. 26. - 09:56:49 1/10 Előzmény tusinger
(269/486)
Hasonló véleményem van nekem is. Ez egy burkolt propaganda film, amit egyértelmûen alátámaszt a sok oscar díj. Az alaptörténet érdekes, a cselekményvezetés gyenge és szétszórt, az egész történetnek nincs íve, honnét hová akar eljutni, milyen eseménysorozatot akar elmesélni. A színészek játéka legfeljebb közepes, a szinkron sem sikerült túl jóra. A képi megvalósításon nagyon igyekeztek, fõleg a film elsõ tíz percében az a jelenet nagyon jól meg volt csinálva, nálam ennyi a film pozitív oldala :) Ennyi erõvel valóban egy dokumentumfilmet kellett volna leforgatni. A film érzelmi mondanivalója, fõleg a végén, parasztvakító amerikai gagyi. Vissza kell menjek mert annyi iraki kisgyereket robbantottak fel, itt a fórumba írók és az olvasók között hány embernek van ilyen ingerenciája, kérem az jelezze. Valamint számomra az sem világos, hogy az iszlám fanatikus hívei miért a saját embereiket, fõleg gyerekeiket robbantgatnák az ellenséges katonák helyett? Tudtommal legfeljebb árulónak minõsülõ amerikai bérenc katonákat és rendõröket szoktak gyilkolni.
Egyébként én sem tudtam átérezni a filmben a katonák szenvedését, különösen úgy, hogy tudtommal egy amerikai katonát sem köteleztek, hogy ott legyen, már náluk sincs kötelezõ sorozás. Érdekelt volna, hogy a fõszereplõ miért viselkedik így, valami elõzõ trauma vagy mi? Természetesen ez nem derül ki a filmbõl, csak a hasán lehet látni sérülések nyomait. Hihetetlen, a gyökérnek van kisgyereke és felesége, de õ akkor is megy a háborúba megmenteni a sok ártatlan porba fingó arab kölyköt. Az ilyen hülye gyerek minek szaporodik, nem kell asszony és gyerek, menjen bombákat hatástalanítani... Sikerült negatív rezgéseket generálnom magamban. Most, hogy így megsajnáltam szegény amerikai katonákat 10 pontból 2 pontra értékeltem. Számomra kifejezetten sunyi film.
10/10
Teomo7 2010 máj. 24. - 13:10:54 10/10
(268/486)
szerintem nem volt annyira rossz film mint ahogy itt néhány ember beállítja. Sokkal többet adott nekem mint az Avatar ami egy 10 éveseknek való látványos mese.

A bombák földjében mesterien ábrázolták a bomba hatástalanításakor, és külföldi katonaként irakban tarzózkodó ember elméjében fellépõ idegállapotot, aki ezt nem érzi az nem volt még igazán stresszes helyzetben és csak irigyelni tudom érte.
A kérdés, hogy megérdemelte e ezt a sok oszkárt nem egyszerû hiszen a mezõny nem volt valami erõs, klasszikus nemlesz a filmbõl, láttunk több egy-két oszkárdíjas filmet ami jobb volt, nem tagadom. De a film aktualitása, kivitelezése, ábrázolásmódja, mondanivalója miatt a mostani mezõnyben megérdemelten nyerte azt az x oszkárt.

Mindent összevetve nekem tetszett a film, nem érzõdött rajta hogy nõ rendezte a filmet, nemmintha az élne bennem hogy a nõk azok rosszabbak ebben a szerepben de azért valahogy mégse átlagos. Továbbá az is bejött hogy nemvolt tele a film ismert szereplõkkel, gondolom ennek is van jelzésértéke hiszen máris másképp hatna a film ha mel gibson vagy colin farrel mászkált volna abban a fura zöld ruhában. Jeremy Renneren nem érzõdött hogy amatõr lenne, jól alakította a ráruházott szerepet, nemtudom miben láthattam még majd utánajárok az életrajzának.

Az irakiak szerepérõl a valóságban és a filmben lehetne vitázni, hiszen egyik oldalról nézve az amerikaiak a rosszak, másikról pedig a bagdadiak tehát erõsen nézõpont kérdése a dolog. Kiváncsi lennék errõl a témárol egy iraki rendezõ által készített filmre, hogy az õ szemszögükbõl hogy zajlanak az események. Persze, ennek megitélése is egyénfüggõ és nem is kapcsolódik szorosan a témához.

Elnézést hogy ilyen hosszúra sikeredett de a sok ócsárló hsz-t látva kikívánkozott belõlem.

Nálam 10/8 a film...
1/10
triniti5 2010 máj. 23. - 09:06:55 1/10
(267/486)
Jaj, úgy örülök, hogy nem velem van a baj, mert szerintem is végtelenül unalmas volt. Pedig lány létemre vannak háborús filmek ami tetszenek, de ez. A fõszereplõk érdektelenek voltak a számomra nem volt olyan karakter akiért izgulhattam volna, ha az lett volna a vége, hogy mind felrobban az se váltott volna ki semmilyen érzelmet belõlem. Úgy megörültem Ralph Fiennes-nak, erre 10 percen belül meghal.