9/10
offtopic
CrucioIsAwesome 2010 máj. 01. - 23:45:27 9/10
(246/486)
Ha valaki el akarja rejteni a hsz-eimet, amik nem a témához kapcsolódnak, akkor katt az offtopic elrejtésére, ha nemtudná
9/10
offtopic
CrucioIsAwesome 2010 máj. 01. - 23:43:41 9/10
(245/486)
Na igen, itt kezdõdik a probléma. Miért is sz*r film a Titanic? Meg tudnád magyarázni? Azon kívül, hogy a szerelmi szál nem tetszik benne neked.
És igenis, a filmeket nem csak így lehet osztályozni, hogy jó film, vagy rossz film. De ha már egy film alatt megemlítesz egy másik filmet, az már össze hasonlításnak számít.
Ja és ha már itt tartunk, te megtudnál csinálni egy olyan filmet, mint a Titanic, vagy a A bombák földjén? Nem hinném.
És nem mindegy amúgy, hogy hogy mesélik el a Titanic történetét? Na kérem az ötletedet, hogy te hogyan mesélted volna el annak a kb 1700 halott embernek a történetét. Gondolom sehogy, mert 16 évesen marha sok tapasztalatod van az élet terén. Kicsit gondolkozz már el, még mielõtt bármit is nekiállsz kritizálni.

Nem, ez nem probléma. Arról nem tehetek, hogy nem tetszik a film, ilyen beállitottságú vagyok. Megmagyarázzam, hogy mi nem tetszik benne? Az általad is emlitett szerelmi szál, meg úgy a hangulata. Nem tudom. Az ilyeneket nem tudom megmondani, hogy mit, vagy kit miért szeretek, vagy miért nem. Nem tetszik. Nem, nem számit összehasonlitásnak. Megemlitettem a titanikot, hogy nem csak jó filmek kapnak oszkárdijat. Ez nem összehasonlitás. Neked tetszik, oké. Ki beszél itt arról, hogy én bármiféle filmet is akarok csinálni? Eszem ágában sincs filmet forgatni. Én a nézõ vagyok, õk az elõadó. Ezt sosem értettem, hogy miért jönnek ezzel. Példának okáért: nem szeretem a samsung telefonokat, de nem is akarok telefonokat csinálni, mert ez nem az én dolgom.
Nem, nekem nem mindegy, hogy hogyan mesélik el, mert ennyi erõvel az összes filmet meg lehetne úgy csinálni, hogy pont nekem ne tetszen. De nem fogok emiatt feljelentést tenni, stb. Szal megnéztem régen, oké, közepes film, ha nem vesszük a szerelmi szálat. És a szerelmi szál azért nem tetszik, mert manapság már annyira erõltetett... Én sehogy sem mesélném el, mert nem érdekel a titanik története. Boccs. Igen, sajnálom az 1700 halottat, de nem igazán tudok mit tenni érte, és végképp nem fogom elmesélni.
Ki beszél itt az életbeli tapasztalatokról?
És miért ne kritizálhatnék valamit, ami nem tetszik? Leirom a véleményem, hogyha valaki feljön a fórumra, akkor megnézhesse a véleményeket a filmrõl, és eldönthesse, megéri-e megnézni. Elvégre is ezért lett ez kitalálva.

és a legkevesebb, hogy offtopicban küldöm el.

Ui: mellesleg én csak felhoztam példának az oszkárhoz a titanic történetét. Te kezdtél el ezzel részletesen foglalkozni, hogy hogyan merem összehasonlitani a Bombák földjénnel, miközbe összehasonlitásról szó sem volt. Elmondtam, hogy az nekem nem tetszik, ez meg igen. Összehasonlitás akkor lett volna, ha ezt irtam volna:
A bombák földjénben tetszik, hogy nincs szerelmi szál, meg folyamatosan fenntartják az izgalmat. A titanicban viszont van szerelmi szál, ami már nagyon unalmas, és érdektelen. Számomra. Meg a titanic nem kelti fel annyira az érdeklõdésem, mint a bombák földjén.

Vagy: a bombák földjén tisztára olyan, mint a Sólyom végveszélyben: izgalmas. (pedig nem olyan, mint a Sólyom végveszélyben, csak tényleg ugyanúgy izgalmas.)

Ez lenne az összehasonlitás, amit most meg is kaptál. Mivel annyira akartad. De én nem szeretek különbözõ filmeket ilyen alapon összehasonlitani, csak hogy jó-e vagy rossz.

A királysággal és a sólyom végveszéllyel azért nem hasonlitottam össze, amiért a többivel sem: eszembe sem jutott összehasonlitani. Meg mondjuk épp azt a témát boncolgattam, hogy nem számit milyen film kap oszkár dijat, tudtommal ezek közül csak a BHD kapott oszkárt. De mivel ez a film tetszik, ezért nem hoztam fel negativ példaként. Mivel épp egy negativ példát hoztam fel: "nem csak jó filmek kapnak oszkárt, pl a Titanic." (most nem kerestem ki, csak leirtam a lényeget).

És, mint mondtam, hogy kinek mi a jó, és a rossz, az relativ. Neked lehet, hogy tetszett a Titanic, nekem nem. Ami azt illeti, engem egyáltalán nem érdekel, hogy kinek miért, és miért nem tetszett egy olyan film, amit már láttam, és bejön, vagy sem. Ezért nem is kérdezgetlek téged, hogy neked miért tetszik a Titanic, vagy az Avatar. Ezek közül egyik sem tetszik. És nagy megelégedésemre nem az Avatar kapta a legjobb film Oszkárdijat :) És igen, még mindig nem hasonlitok össze.

Nyilván neked 22 évesen sokkal több élettapasztalatod lehet, mint Setennek :) Meg, aki már egybõl azzal akar engem sértegetni, hogy buzi vagyok, az már nyilván egy igen intelligens ember lehet. Én sem sértegettelek ilyesmi dolgokkal, ha jól tudom. De rosszul tudom. És nem is foglak.


Ja, és küldd már te is offtopicban a válaszaidat nekem, mert majd feljön ide az érdeklõdõ és azt látja, h két gyökér vitatkozik oldalakon keresztül, de a filmrõl egy szót nem szólnak. :D Legalábbis ezt fogja gondolni rólunk. Sztem nem vagy gyökér. Habár szted én egy buzi vagyok, aki 38 éves férfiak társaságára vágyik, igazán kiérdemelnéd a szememben a gyökér jelzõt :D De mivel nem ismerlek, nem mondok rólad véleményt. :D
offtopic
Arkagyin 2010 máj. 01. - 22:50:00
(244/486)
Na igen, itt kezdõdik a probléma. Miért is sz*r film a Titanic? Meg tudnád magyarázni? Azon kívül, hogy a szerelmi szál nem tetszik benne neked.
És igenis, a filmeket nem csak így lehet osztályozni, hogy jó film, vagy rossz film. De ha már egy film alatt megemlítesz egy másik filmet, az már össze hasonlításnak számít.
Ja és ha már itt tartunk, te megtudnál csinálni egy olyan filmet, mint a Titanic, vagy a A bombák földjén? Nem hinném.
És nem mindegy amúgy, hogy hogy mesélik el a Titanic történetét? Na kérem az ötletedet, hogy te hogyan mesélted volna el annak a kb 1700 halott embernek a történetét. Gondolom sehogy, mert 16 évesen marha sok tapasztalatod van az élet terén. Kicsit gondolkozz már el, még mielõtt bármit is nekiállsz kritizálni.
9/10
offtopic
CrucioIsAwesome 2010 máj. 01. - 20:34:18 9/10
(243/486)
Kérlek szépen igy kerül ide:

"Mondjuk hiába ellenkeztek, ez már megkapta az oszkárt. És amúgy sem számit, hogy mi kap oszkárt. A titanic is kapott mégis egy sz*r. A szerelmi szálat, ha kihagyták volna, akkor még egy közepes film lenne."

Úgy kerül ide, hogy mondtam, hogy nem számit, mi kap oszkárt, vagy mi nem. De látom ezt te nem érted, vagy nem akarod megérteni. Nem összehasonlitás, csak egy példa, hogy nem számit, mi kap oszkárt. És aztán ott volt egy személyes megjegyzés a titanikról.

Remélem, mostmár érted, hogy hogyan került ide a titanic.

Nem, nem gyerekes az összehasonlitási mód. Mivel a filmeket nem úgy kel csoportositani, hogy igen, igen az XY film szar, de azért a mûfajában kiválló. Igy is lehet, számomra ez a gyerekes. Ami jó, azt többször megnézem, ami nem, azt megpróbálom elkerülni.
9/10
offtopic
CrucioIsAwesome 2010 máj. 01. - 15:37:44 9/10
(242/486)
Nem hasonlitottam össze, csak mondtam, hogy nem tetszik a Titanic ez meg igen. Minden filmet mindennel össze lehet hasonlitani. Többet nem irom le, hogy milyen alapon, de látom, a memóriád véges: jó, vagy rossz. és, hogy kinek mi a jó és a rossz, az már nézõpont kérdése.
offtopic
Arkagyin 2010 máj. 01. - 14:35:10
(241/486)
Bocsi, de szerintem fordítva van. De semmi baj.
Ha meg már vitatkozni akarsz, akkor mond meg, miért a Titanic-cal kell össze hasonlítani ezt a filmet? Miért nem egy olyannal, ami legalább ehhez hasonló, vagyis inkább a Sólyom végveszélyben-nel, vagy a Királyság-gal kéne össze hasonlítani.
De te biztos jobban tudod :)
9/10
CrucioIsAwesome 2010 ápr. 28. - 18:09:13 9/10
(240/486)
De ott van az a leggyakrabban szócska :) Jó, ettõl függetlenül ez a film nem is dokumentumfilm, és nem is dokumentumfilm szerû, ennek ellenére olyan hatást kelt, és ez nekem tetszik
9/10
CrucioIsAwesome 2010 ápr. 28. - 17:32:19 9/10
(239/486)
Hát nem tudom. Én csak azt mondtam, hogy õ nem azt irta, h dokumentum filmszerûek :D

Végülis lehet olyan film, ami nem teljesen vigjáték. Mondjuk egy dráma, aminek vannak vigjáték vonásai. Megmosolyogtat a film közben, de a vége mégis drámai. Vagy forditva. nem tudom :D
9/10
CrucioIsAwesome 2010 ápr. 28. - 01:00:08 9/10
(238/486)
Igen, az oszkár, stb szerintem sem mérvadó. Ezt le is irtam, pedig csak most olvasom a hsz-ed. Amúgy az általad emlitett sorozatot még nem láttam, igazából még csak nem is hallottam róla :)
9/10
offtopic
CrucioIsAwesome 2010 ápr. 28. - 00:41:44 9/10
(237/486)
A dokumentumfilm széles kategóriája azon filmeknek amelynek célja a valóság "dokumentálása". Ez lehet vizuális ábrázolás is szavak, cselekményes történet nélkül; de leggyakrabban valós eseményekrõl és emberekrõl szól, tényeken alapul. Utóbbi eredete a filmhíradókban gyökerezik.
A mûfaj megnevezése a francia Documentaire kifejezésbõl származik, amelyet eredetileg útifilmekre használtak.
Sok esztéta szerint az igazi dokumentumfilmnek tartalmaznia kell a szociális értékeket, azzal a céllal, hogy a társadalmi és gazdasági körülményeken javítani lehessen.

leggyakrabban valós eseményekrõl, és emberekrõl szól. ilyen módon ez dokumentumfilm szerû film. Nem dokumentumfilmet irt, hanem hogy szerû. De inkább ne offoljunk :D
9/10
offtopic
CrucioIsAwesome 2010 ápr. 28. - 00:30:53 9/10
(236/486)
Tudtommal ezt irtam oda:

Nézõpont kérdése. A zsûrinek ez tetszett a legjobban. Úgytûnik

és te erre válaszoltál. Mondd meg, hogy ezen mi a beszólás. Hogy nézõpont kérdése, vagy A zsûrinek ez tettszett, vagy az úgytûnik?
Milyen magas lóról? Mégegyszer mondom: senkinek nem szóltam be. Megkeresnek, mert azt mondtam, hogy a zsûrinek ez tetszett a legjobban? Ha ezt nem fogja fel valaki, akkor ne mfog tudni megtalálni sem...

Ha már titanic. Én nem a két filmet hasonlitottam össze, én azt mondtam, hogy az, hogy mi kap oszkárt, nem jelent semmit. De, ha nálad ez a mértékadó, engem nem zavar. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy kapnak jó, illetve rossz filmek is oszkárt.

Ja, és két különbözõ stilusú filmet össze lehet hasonlitani. Még pedig a következõ módon: jó, vagy rossz. És, hogy kinek mi a jó, illetve mi a rossz, na az már csak népõpont kérdése.

És még mindig nem értem, hogy kinek szóltam be, de ha ez neked beszólás...
Arkagyin 2010 ápr. 27. - 19:55:38
(235/486)
Akk nem tudom, hogy te mit néztél. Ez egy dokumentumfilm szerû alkotás.
Arkagyin 2010 ápr. 27. - 17:36:32 Előzmény CrucioIsAwesome
(234/486)
Kinek szóltál be? Még meg is kérdezed XD
Öcsi jobb lesz, ha leszálsz a magaslóról, még mielõtt bajod nem esik. Mert vannak olyanok, akik képesek, és megkeresnek, mivel nem tûrik, hogy valakinek ekkora az arca.
A Titanic-ot meg minek hozod fel. Az egy egész más kategória. Még mielõtt bármit is össze mernél hasonlítani, elõtte nem árt meg nézni a két film mûfaját. A Titanic romantikus film, míg ez dokumentum film szerû.
9/10
CrucioIsAwesome 2010 ápr. 26. - 21:06:50 9/10 Előzmény Arkagyin
(233/486)
Mondjuk hiába ellenkeztek, ez már megkapta az oszkárt. És amúgy sem számit, hogy mi kap oszkárt. A titanic is kapott mégis egy szar. A szerelmi szálat, ha kihagyták volna, akkor még egy közepes film lenne.
9/10
CrucioIsAwesome 2010 ápr. 26. - 21:00:22 9/10 Előzmény Arkagyin
(232/486)
Boccs, de kinek szóltam be? Azt mondtam, hogy ez tetszett a legjobban a zsûrinek, úgy tûnik. Végülis igazad van, ez felér egy "kapd be"-vel, igaz? Mellesleg miért is szólnék be bárkinek is?
5/10
RobertoRoy 2010 ápr. 26. - 13:44:30 5/10
(231/486)
A háború=drog?
Talán csak a fõszereplõnek volt az a többiek egyéb okok miatt voltak ott, pénz, kötelesség stb.
spoiler? vélemény? **********
Amúgy az nem tetszett többek között a filmben, hogy csak gonosz, alattomos irakiakat ábrázol a mû, még a kisfiú is becsapja az ami katonákat a dvd-vel.
Fõhõsünk egy pillanatig szembesül vele, hogy ez az egész nem csak az adrenalinról szól és negmozdul benne valami, de nem lesz belõle katarzis
Nálam ez nem üti meg az oszkár szintjét, ami nem egy óriási elvárás csak csodálkozom, hogy mégis megkapta, de voltak már ennél nagyobb csodák is.
Kivétel: Christoph Waltz oszkárja, na õ aztán 200%-osan megérdemelte
orsss 2010 ápr. 25. - 20:30:30 Előzmény Segítõ Béka
(230/486)
Tetszett, ami csoda, mert a bemutató alapján azt hittem az elsõ 10perc után kijövünk.. de ha már a mozifanatikusok keretében néztük, adtunk neki egy esélyt.. tökjó h a mi korunkban játszódik, így annyira valóságos volt, pedig a háborús meg ilyesmi filmeket nem szoktam annak érezni, de ez megrendítõ volt. olyan szárazon adja elõ amitõl még élethûbb..jeremy renner..fogalmam sincs h ki õ de jóóó volt;)
2/10
offtopic
Segítõ Béka 2010 ápr. 24. - 19:52:18 2/10
(229/486)
ez van.
vkinek ezt a szerepet is el kellett játszania :)
most ralf fájnsz volt a soros :)
csilla89 2010 ápr. 24. - 11:55:34 Előzmény Segítõ Béka
(228/486)
Aha szerepel benne,már nem nagyon emlékszem hogy volt, de a sivatagban futnak össze egy csapat amerikaival, és közöttük van,ésöbb fejbelövik :D sajna...
2/10
offtopic
Segítõ Béka 2010 ápr. 23. - 19:05:21 2/10 Előzmény vargavince91
(227/486)
ezzel egyetértek