Téma: A csapda

k11zoltan szept. 01. 21:13:53
(35/55)
Nekem bejött a csaj. A film közepes.
1/10
következetlen szept. 01. 14:45:45 1/10
(34/55)
nagyon rossz. már shyalaman (is) gagyit csinál.
10/10
offtopic
Deepeche szept. 01. 08:47:18 10/10 Előzmény varga2.peter
(33/55)
Mert az teljesen logikus, hogy nem a rendező hibája, de azért a besorolás miatt a filmet pontozod le.
1/10
varga2.peter aug. 29. 22:44:56 1/10
(32/55)
Ezt a fost! Amilyen ígéretesen indul, a felétől annyira nézhetetlen katyvasz lesz, tele illogikus, valószínűtlen mozzanatokkal. Ami viszont nem a rendező hibája: már a besorolás is nevetséges - mitől horror ez a szemét?
10/10
Deepeche aug. 26. 19:08:23 10/10 Előzmény bkriszta80
(31/55)

Én azon akadtam fel, hogy a nyugta alapján hogy nem tudták beazonosítani, hogy melyik széken ül. Ha üzértől vette volna a jegyet, úgy hihetőbb lett volna a vadásszák vakon a gyilkost sztori, mert akkor csak annyi fülesük lett volna az asszonytól, hogy ott lesz.

Amúgy szuper film, eddig 4x néztem meg.
bkriszta80 aug. 26. 12:55:20 Előzmény Portéva
(30/55)
Shyamalan minden filmjében feltűnik ez a védjegye. A film első fele izgalmas volt a második fele nagyon vacak.

Ha a felesége sejtette hogy ő a gyilkos, és ő nyomta fel a zsaruknál hogy ott lesz a koncerten akkor miért nem árulta el kit keressenek? Ettől agyfaszt kaptam.

6/10
Portéva aug. 24. 23:29:26 6/10
(29/55)
Csak én láttam Shyamalant a filmben? Az énekesnő nagybátyja nem maga a rendező volt? Ahogy Spielberg és Tarantino is időnként feltűnt a saját filmjeiben.
6/10
Portéva aug. 24. 23:23:27 6/10
(28/55)
Csak a rendező miatt néztem meg, mert különlegesek Shyamalan filmjei. Ez azonban igazi amerikai tucatfilm lett. Csak fordult a kocka. Nála is a fehér amcsi a gyilkos, az ázsiaiak meg a segítőkész hősök. A gyarmatosítottak végre visszavágnak... Új korszak kezdődött a hősök piacán.
8/10
buncow aug. 20. 21:37:16 8/10 Előzmény Ági Dancsokné Jusztin
(27/55)
Izgalmas, csak nem vezetett sehova.
9/10
Ági Dancsokné Jusztin aug. 20. 18:06:26 9/10
(26/55)
Pár dolog, ami benyomásként megmaradt:
- Lehet, hogy az énekesnő nem a legjobb színésznek, énekesnek viszont szerintem egész jó és a dalok is tetszettek.
- Nagyon tanulságos film olyan szempontból, hogy mennyire a sémák és a társadalmi berögződés mentén gondolkodunk. Gondolok itt arra, hogy aki a lányával jelenik meg egy eseményen, az csak kedves, tisztességes apuka lehet. Vagy, ha van rajtad egy csíptetős tábla, akkor te már bennfentes vagy.
- A faszi annyira jó apa, hogy végig a lánya volt az eszköz a meneküléshez. Pajzsként tartotta maga előtt, amint bekapcsolt a túlélési ösztöne.
- Szerintem három főszereplője van a filmnek (gyilkos-énekesnő-feleség), mindenki megkapta a maga részét és mindegyik remek volt.
A koncertes talán valóban lehetett volna picit rövidebb rész, de összességében egy remek, végig izgalmas és figyelmet lekötő filmet láttunk, amiből haza is lehet vinni pár gondolatot.
9/10
Ági Dancsokné Jusztin aug. 20. 18:00:12 9/10 Előzmény buncow
(25/55)

Anyafigura. Nem véletlen a végén a felbukkanása. Szerintem nagyon izgalmas, hogy őt is sikerült a gyilkos szemével láttatnia a rendezőnek.

8/10
Manduza aug. 19. 14:46:51 8/10
(24/55)
Shyamalantól utóbbi években nem nagyon láttam jó filmet. Ez viszont elég jól sikerült, végig érdekes, perverz módon valahogy nem annak szurkolunk, aki a jó...ha egyáltalán itt van ilyen. Kellemes meglepetés volt, párommal együtt a vége után is ültünk egy kicsit és megbeszéltük, mennyire jobb volt, mint amire számítottunk.
7/10
adriennn85 aug. 13. 22:55:32 7/10
(23/55)
Egyszer nézhető,jobbat vártam
7/10
Sweet-But-Psycho aug. 12. 09:54:43 7/10
(22/55)
Kedvelem Shyamalan filmjeit. Érdekes atmoszférát képes teremteni, különleges történeteket dolgoz fel, és legtöbbször jól választ színészeket is a karaktereihez. Ez a mozi is szórakoztató, jól adagolja a feszültséget, de nem akar túl sok lenni sem. Helyenként kissé ugyan felszínes és elnagyolt, de összességében kellemes filmélményt biztosít.
10/10
film_ez aug. 11. 22:29:29 10/10
(21/55)
M. Night Shyamalan-tolmeg nem lattam rossz filmet, es ez is jo lett.
Talan a masodik fele az utosebb.
6/10
koczka74 aug. 11. 08:27:36 6/10
(20/55)
Hát, én bevallom férfiasan, hogy sokkal többet vártam ettől a filmtől, főleg annak tudatában, hogy ki a rendezője. A film kétharmada (koncertes rész) dögunalmas volt, se feszültség, se izgalom. A lezárása már érdekesebbre sikerült, de így sem váltotta meg a világot. Egyszer nézhető, de ha spórolni akarsz, akkor ne moziban tedd ezt meg!
7/10
Ildikó Nóra aug. 09. 09:43:16 7/10
(19/55)
Josh Hartnett-nek jól állt a szerep és nagyon jól játszott (Széles Tamás szuper hangja nagyon passzolt hozzá), miatta érdemes megnézni. A film eleje olyan volt, mint egy koncertfilm, sokkal izgalmasabbra, eseménydúsabbra számítottam. Kár, hogy a sorozatgyilkosról nem tudtunk meg többet, nem mutatták, hogy miket csinált, stb. A filmzene, szinkron tetszett.
8/10
buncow aug. 08. 22:41:05 8/10 Előzmény ggabor31
(18/55)
- SPOILERSZERŰSÉG DE ANNYIRA NEM AZ - A profilozós nőt nem is értettem, mintha valami nagy durranást vezettek volna fel vele aztán semmi, csak úgy ott van. Idegesítő arrogáns beképzelt karakter volt, ellene szurkoltam, ami durva. Nameg a rendező lánya ellen, az is irritált kicsit.
8/10
buncow aug. 08. 22:37:35 8/10 Előzmény Cron
(17/55)
Uh bakker, az a lánya? Valóban elég barátokköztös kategória volt. Akkor ezért építették az egészet a koncert köré és ezért tűnt úgy a film fele mint egy rohadtunalmas lemezbemutató, mert valóban az volt... bexarás... Na mindegy, szerencsére azért jó film lett és Josh Hartnetten volt a fókusz, ő pedig nagyot alakított.
8/10
buncow aug. 08. 22:00:19 8/10
(16/55)
Félve ültem be az újabb Salamajyayjajan filmre, mert az Időt nagyon elkrta az ostoba cselekménnyel és a még ostobább dialógusokkal, illetve sok filmje túl van értékelve szerintem, de ebbe nagyon nem tudok belekötni. Talán csak annyi, hogy kb. az egyharmada tulajdonképpen egy koncert előkészülete és maga a koncert, ráadásul olyan koncert, ami nem az én világom, dehát mostanában ezt tolják, a Mosolyogj 2-ben is valami hasonló taylorswiftszerű - vagy ki most az aktuális tucatpopikon - marhaság lesz, hasonló karakterekkel, de gondolom így akarnak nagyobb tömegeket becsábítani a filmre, főleg a fiatalabbak közül.

A lényeg, hogy hozza, amit a trailer alapján és salimalabalayamtól vár az ember, szépen építi fel a feszültséget, talán ezért nem is baj, hogy el van húzva az eleje, így ki tudnak bontakozni a karakterek, szép lassan jutunk el A-ból B-be, van idő, hogy beleélje magát az ember. Nyilván a fő poént lelőtték már a bemutatóban, apu sorozatgyilkos, elviszi a lányát egy koncertre, ami egy csapda, de ez nem is baj, hiszen ez adja az alapot, de nem ennek a ténynek a kiderítése a lényeg, hanem a sorozatgyilkos szemszögéből a macska-egér játék, ahogy próbál kijutni a koncertről nehezített pályán, hiszen a lánya is vele van. Orbitális logikátlan kreténségekkel nincs tele mint az Idő, meg néhány másik filmje, és végre egy film, ami szépen van fényképezve, és ami még fontosabb, hogy a színészi játékra épít, egészen pontosan Josh Hartnett színészi játékára, akit egyébként már régóta hiányolok a nagyvászonról, hiszen jó színész szerintem. Ha nem is Oscar-díjas alakítás - bár mostanában a felhozatalt elnézve akár az is lehet simán -, de nagyot játszik a filmben és viszi a hátán az egészet, különösen a vége felé.

Ami kicsit hiányérzet volt:

a végén a lánya reakciója az egészre, amint kiderül otthon ki ő, onnantól kezdve a lány eltűnik, pedig az egész film a vele való kapcsolatára épít, így nagy kár, hogy ennyire el lett mismásola az egész a végén, ez a rész nagyon megúszósra sikeredett.

Egy erős 8-ast érdemel, mert végre egy film, ami tényleg FILM volt, színészi alakításokkal, sztorival, és nem olcsó tucatCGI látványorgiával. Több FILMet a moziba. Nekem a Fekete telefonnál jobban bejött.