neugassaman 2008 jan. 07. - 10:48:17
(13/33)
a HIT az a vallások felett áll! Azért annyira mégsem mindegy hogy miben hisz az ember! Ha így állítjuk be a dolgokat, nos a véreskezû diktátorok is hittek valamiben! Igen! Abban szinte megingathatatlanul!
Mi persze igyekszünk nem abban hinni mint "õk"!
Érdemes a Szeretet mindenható erejében, a tisztaságban, a jó szándékban hinni! A jó szándék viszont mindenképp belõlünk áradjon, mi elõlegezzük , és ne elvárjuk!
Fontos! A szándék, és fontos a törekvés - az igyekezet, hogy a lehetõ leg kevesebbet ártsunk!
gas75 2008 jan. 02. - 23:53:34
(12/33)
Teljesen mindegy, ki miben hisz, vagy hisz-e egyáltalán... a kérdés az, hogy tud-e olvasni a sorok között,
lát-e vagy csak néz. Így szerintem tökmindegy, hogy jár-e templomba valaki vagy nem.
Eghain 2006 dec. 27. - 12:21:14 Előzmény Cicalány1
(11/33)
Én sem vagyok vallásos, és nem akarok megbántani senkit, de lehet jóra nevelni kitalált történetek nélkül is. Szerintem. Édesanyámnak sikerült. =)
vgab 2006 dec. 26. - 14:25:05 Előzmény Árpád
(10/33)
Nekem is ez volt a kérdésem...
A válasz egyszerû Jézus egy bizonyos idõpontban jött el, de Õ idõ felett áll, ezért ismerte és magára vette az összes bûnödet, mert szeretett.
Cicalány1 2006 dec. 11. - 08:17:46 Előzmény Samuka
(9/33)
Kedves Samuka!

Tetszett beírásod, és kíváncsivá tettél. Megosztanád velünk is ezeket a különös, kozmikus ismereteket, melyekre szert tettél? Biztosan felfedeztél egy új, varázslatos világot...
Cicalány1 2006 dec. 11. - 08:09:59 Előzmény Árpád
(8/33)
Az Egyház arra való, hogy Jézus tanításait, bölcsességeit, a jóra, a tisztességre való nevelést képviselje egy közösség részvételével. Ha valaki fogékony, és tiszteletben tartja ezeket a pozitív jellemeket, tulajdonságokat, akkor nem neveti ki az Egyházat, nem nevezi badarságnak ezeket. Mennyivel szebb lenne az élet, ha mindenki tisztességes és becsületes lenne... de ez lehetetlen a mai gyilkos pénzvilágban. Néha az ember valóban vágyik egy erkölcsileg szebb, nyugodtabb, tisztább világba, de nem menekülhet elõle... ránk van kényszerítve, sodródunk vele.

Egyébként nem születtél bûnbe, hanem lelkileg tisztán születtél, legfeljebb a környezeted taszított a "bûnös" dolgok felé, hiszen ha azt érzed, hogy egyházi szemmel bûnben élsz, akkor látod magad, mint egy tükörben, fel tudod mérni, mit tettél életed során, és tudod, érzed, mire vágysz valójában, hogy másképp élj, mint eddig.

Azt gondolom, a lelkében mindenki elvágyik ebbõl a "bûnös" világból egy tisztábba, csak nem mindenki vallja be nyíltan, talán azért, mert nem ma "divat" a lelki érzékenységünket kimutatni. Ebben segít az Egyház.

Üdv.
Árpád 2006 júl. 02. - 14:26:56
(7/33)
Az egyház szerint bûnbe születtünk, ergó születésem óta bûnös vagyok, vagyis 49 éve. Egyébként nem érdekel az egyházak véleménye, mert nagy ívben leszarom õket. Annyi közük van Istenhez mint nekem a Holdra szálláshoz. Máskülönben nem volt elõzõ életem és nem volt senkinek sem. Fikció, feltételezés, hit, elépzelés, ábránd, stb....
Samuka 2006 júl. 01. - 19:34:51 Előzmény Árpád
(6/33)
Kedves Árpád, honnan tudod, hogy csak 1/2 évszázada kezdtél bûnözni? Honnan tudod, hogy milyen bûneid voltak a múltban, az elõzõ életeidben? Szerencsére viszont, ma is élnek köztünk olyanok, akik - egyháztól függetlenül - vigyáznak ránk, a lelkeinkre, és felelõsek értünk. (Az egyházi tanításokkal egyébként nem értek egyet, nem vagyok vallásos, és nemrég kezdtem egy új, kozmikus tudatra ébredni. Azóta folyamatosan nyílnak elõttem új utak, és teszek szert "különös" ismeretekre.)
Árpád 2006 máj. 25. - 23:51:23
(5/33)
"mert Õ a te bûneid miatt jött és halt meg, mindezt földöntúli szeretbõl fakadóan."

Ez is csak egy egyházi badarság.
...én ugyanis akkor még nem éltem. "Bûnözni" csak fél évszázada kezdtem -legalább is az egyház szerint.
vgab 2006 máj. 21. - 21:30:03
(4/33)
Szerintem is érdekesek ezek a feltételezések, DE még érdekesebb maga a tény, hogy Jézus szûztõl született, egész életében csak jót tett, MÉGIS megfeszítették, DE ezzel nem ért véget a történet, hanem FELTÁMADT a halálból, mert Õ a te bûneid miatt jött és halt meg, mindezt földöntúli szeretbõl fakadóan.
Tehát szerintem ez sokkal érdekesebb.
amhaarec 2006 máj. 21. - 16:52:19
(3/33)
Üdvözlet,

jó észrevenni, hogy az "elfogulatlan" kommentárban csúsztatás van: a film "dokumentumfilm", ennek ellenére: "igaz, lenne", "állítólag", "lehetséges" hol itt a dokumentum? Milyen szakértõ Elizabeth Vargas? A válasz: davincsikódfilm szakértõ. Az is egy tisztességes foglalkozás. Biztos jól fizetik.

"Igaz lenne, amit egyesek suttognak, hogy Mária Magdaléna Jézus Krisztus felesége volt, és egy közös gyermekük is született? Lehetséges, hogy e szent család leszármazottai ma is küztünk élnek? Egy titkos csoport, melynek Leonardo da Vinci és Sir Isaac Newton is tagja volt, állítólag tudott a rendkívüli információról, de senkivel sem osztotta meg. Vagy mégis? A legenda szerint Leonardo képei számtalan titkos üzenetet tartalmaznak a szenzációs "ténnyel" kapcsolatban, melyeket a film szakértõje, Elizabeth Vargas most megkísérel megfejteni..."
Árpád 2006 máj. 21. - 12:40:24
(2/33)
Minden csak feltételezés és csak utolagos belemagyarázat, de ennek ellenére érdekes dolgokat vett fel.
20-30 évvel ezelõtti dolgokat is más-más módon magyarázzák az emberek, pedig azt még mi is átéltük.
...hát még a kétezer évvel ez elõtti dolgokat hogy félre lehet magyarázni.
tüsi 2006 márc. 25. - 11:50:35
(1/33)

Reméljük nem indul el egy újabb õrület, hogy õket is feszítsék meg!