Téma: A Dal

Milibindi 2013 febr. 16. - 20:22:10 Előzmény kazsagx
(602/1642)
Egyetértek. Szerintem egész Európa rajtunk röhögne, ha ezzel Alex gyerekkel indulnánk! Suttogás éneklésnek nevezve dallam nulla. Én a zsûri helyében 1 pontot adtam volna erre , azt is csak azért mert nincs 0!
onlény 2013 febr. 16. - 18:24:45
(601/1642)
az egészben olahmiki hozzászólásai a legjobbak! már várom, hogy vége legyen a mai adásnak, és olvashassam! :))
olahmiki1959 2013 febr. 16. - 16:39:34
(600/1642)
"Kállai-Sanders a legjobb!"

Szerintem is.
Csak még nem tudtam eldönteni, hogy miben.

Vonyításban, vagy nyüszítésben?..:))D
2/10
Deszpina 2013 febr. 16. - 12:35:20 2/10
(599/1642)
Szabó Ádám helyében nem erõltetném az éneklést. Õ egy virtuóz harmonikás, de egy gyengus énekes.
2/10
Deszpina 2013 febr. 16. - 12:33:57 2/10
(598/1642)
Kállai-Sanders a legjobb!
5/10
kazsagx 2013 febr. 15. - 15:46:11 5/10 Előzmény slywer
(597/1642)
Mondjuk ezt most eltaláltad,mert szeretem ezt a pasit :D
olahmiki1959 2013 febr. 13. - 21:57:08
(596/1642)
Örülök, hogy tetszett.
Ígérem, legközelebb is megpróbálok megfelelni az elvárásaidnak.:))D
slywer 2013 febr. 13. - 21:08:16 Előzmény kazsagx
(595/1642)
Gondolom,valami ilyenféle ütõs.érzelmes,figyelemfelkeltõ dalra gondolsz:
http://www.youtube.com/watch?v=lbSOLBMUvIE&list=AL94UKMTqg-9AmXxXk8rawm3T9fUAgvnWN ,amilyen a Vancouver-i,1992-es gyõztes,Michael Bublé saját szerzeménye(
http://www.youtube.com/watch?v=WyRrHtsk9eI )
slywer 2013 febr. 13. - 20:48:58 Előzmény olahmiki1959
(594/1642)
:) Hát ez egy szuper kritika volt! Reméljük olvassák a zsûritagok.

Ezek szerint ide is a legkeményebb kritikusok kellenek!
1/10
southwind 2013 febr. 13. - 19:28:50 1/10
(593/1642)
huuuu nde bûn randa ez a rózsamagdi, bottals e piszkálnám mög, de még akkor még inkább bekeni, hogy még rondább lögyön, bohócot csinálnak belõle, mintha nyolcanéves lönne, nincs benne természetesség egy szöm se
_goldie_ 2013 febr. 11. - 20:46:39 Előzmény Kaktuszné
(592/1642)
és milyen jó ez dal magyarul is..
olahmiki1959 2013 febr. 10. - 21:57:00
(591/1642)
A múltkori adás sem volt egy nagy szám, de ez a mostani még annál is csapnivalóbb lett.
Gagyi, pitiáner, az elõadóktól abszolút nulla énekesi teljesítményt megkövetelõ, dallam nélküli számokkal, nagy melléfogásokkal, félreértelmezésekkel, sablonos, unalomig ismert zenei fordulatokkal.

Gondolom, Novodomszky Éva elolvashatta a kritikákat a múltkori, borzasztóan elõnytelen ruhájáról, meg váltani is kell, tehát most egy nyakig zárt, fényes-szürke, bõr, vagy mûbõr felsõrészben, és egy bokorugró szoknyácskában jelent meg, aminek egy kétségtele elõnye volt, hogy látni engedte a mûsorvezetõ vitathatatlanul formás lábait.

Gáspár Laci nyitotta meg az estét egy ritmusos, dallamos, "12 egy tucat" számmal, amit nagyon magas hangfekvésben énekelt végig, emiatt nem tetszett igazán, - a neten található változat sokkal jobb, az élõ adásban Laci hangja a megfázás miatt tényleg nem volt tökéletes, - bár már régen letettem arról, hogy az Eurovíziós Dalfesztiválra valóban jó, tartalmas dalt küldjünk ki, mert felesleges.
Ez könnyed, fogyasztható, ilyen színvonalú és hangvételû számokból lesz kb. 30 darab Malmõben, ha minden jól megy.

Ne felejtsük el, Malmõben, a dalfesztiválon - teljesen váratlan, és felháborító módon, - de ott lesz a konkurencia is!.:))
Idegen énekesek és zenekarok fognak indulni az elsõségért a versenyben, jobbnál jobb, illetve inkább rosszabbnál rosszabb dalokkal, bár szerintem, ha mi indulnánk egyedül, akkor sem biztos, hogy bejutnánk az elsõ tízbe...:))DD

A zsûri kontroll nélküli, állandó áradozásával tele a hócipõm, de ezt is unalomig ismételgetjük már, anélkül, hogy bármi foganatja lenne.

Szabó Ádám jelenleg Magyarország legjobb, és a világ egyik legjobb, legvirtuózabb harmonikása. (Talán Orosz Zoltán játszik még hasonló színvonalon.)
Mit csinált tehát Szabó Ádám?
Énekelt.
Egyébként meglepõen jól.
A produkciója, annak ellenére, hogy a dal nem lett volna rossz, egy totális katasztrófa lett, az összevissza való kockahurcolásokkal a színpadon, és az énekkel együtt való harmonikázással, amik rendesen elnyomták egymást, egyik sem tudott érvényesülni igazán.
Rakonczai Viktornak kivételesen nagyon igaza volt, amikor azt mondta, hogy Ádám akkor csinálta volna jól, ha énekel, a dal egy bizonyos részén csinál egy lélegzetelállítóan virtuóz szólót, utána tovább énekel.

Nekem az a véleményem, hogy Szabó Ádám a világ legnagyobb lehetõségét szalasztotta el, mert ha kijutott volna az EU Dalfesztiválra, és ott élõ adásban megmutatta volna, hogy mit tud, kb. 150 millió ember nézhette volna szájtátva ezt a harmonikatudást, és a srácot egybõl a szárnyára kapta volna a világhír.
De hát mi, magyarok, soha nem tudtunk élni a kínálkozó lehetõségekkel...

Odett továbbjutása megint csak a burleszk kategória, ezzel a fossal - bár nyugi, nem fog kijutni, - valószínûleg a 40 induló közül a 43. helyet talán meg tudnánk szerezni.
Meghallgattam a neten a felvételt, még rosszabb, mint elsõre gondoltam.
Odett szövegmondása olyan érthetetlen, hogyha valaki meg tudja nekem írni, hogy mirõl énekel, nagyobb összeget elhelyezek a bankszámláján.

Rúzsa Magdit - eddig - nagyon szerettem, az éneklése elõtt most is meghajtom a fejem, de emberileg tegnap vágta el magát nálam végleg, amikor értékelhetetlen szemetekre egymás után 10 pontokat adott.
Egy komoly zsûritag ne tegye magát nevetségessé azzal, hogy a régi hibáit a mostani adásban akarja irreálisan magas pontszámokkal kompenzálni!
Magdi kissé homályos, fátyolos tekintetét látva, nem tudtam szabadulni a gondolattól, hogy esetleg nem csak a produkciók kábították el...

Éliás Gyula száma megütötte azt a színvonalat, mint dallamában, mint elõadásában, ami megérdemelte volna, hogy legalább a következõ fordulóba továbbjusson, persze nem jutott.

Janicsák Veca volt számomra talán az este legnagyobb csalódása.
Elsõ saját szerzeményébe mindent megpróbált belezsúfolni, - a kezdõk egyik jellemzõ hibája, - de a nagy igyekezetben elõször is a szám elsõ részében tõle szokatlan módon, hihetetlenül hamis volt, borzasztóan aláénekelt, aztán maga a dallam az Eurovíziós Dalfesztiválra teljesen alkalmatlan, megjegyezhetetlen zagyvaság volt, olyan modulációkkal és zenei megoldásokkal, hogy zenészként csak kapkodtam a fejemet.
Arról a sok prozódiai hibáról már nem is beszélek, amivel tele volt a dal, a sorvégi í betûkkel és másokkal. Valamikor, amikor még Zsüti, S.Nagy István, vagy éppen Bródy János, vagy Adamis Anna írta a szövegeket, ilyen hibák elképzelhetetlenek lettek volna.
Igaz, õk értettek a szövegíráshoz...

Amikor Kállay Saunders András vinnyogva elénekelte a különbözõ videoklipekbõl a fekete elõadóktól ellesett mozgással, a mikrofon elõtti megpördüléssel a számát, tudni lehetett, hogy a zsûri meg fogja enni, meg is ette, ahogyan azt kell. Még viccnek is rossz volt látni azt a sok 10 pontot, amit erre adtak.

ByeAlexé volt az este legkülönösebb produkciója.
Mintha egy mesefigura elevenedett volna meg valamelyik rajzfilmbõl, a sapka, a szakáll, a szemüveg mind olyan volt, mintha egy kismanó surrant volna be a stúdióba, hogy mielõtt még a biztonsági õrök észbekapnának, csintalankodjon egyet.
A zene nulla, de kedves, a szöveg bájosan, együgyûen alternatív, viszont nekem az jutott eszembe, hogyha Wolf Kati fényévekkel az akkori mezõny felett álló atombiztos-dalával a 22. helyet sikerült csak megszereznünk, akkor ezzel a blõdlivel, mindenkinek fityiszt mutató paródiával talán többre mennénk.

Amikor tavaly az orosz nagymamák a másodikok lettek, - tehát nem érdekelt senkit a "zene", meg a "mondanivaló", - akkor kellett volna nekünk is észbe kapnunk, és meghirdetni a legidiótább dalok, legextrémebb elõadók versenyét, - lásd a Gangnam Style világsikerét, - és kiküldeni a legnagyobb rettenetet, azzal ugyanolyan esélyünk lenne, mint most lesz bármivel.
És akkor legalább beszélnének rólunk.

Rami a Jézusmária kategóriában indulhatott volna inkább, hamis volt, három hangból álló dallammal, hogy egyáltalán hogy került ide, arra lenne néhány ötletem, csak azért nem írom le, mert nem vállalom a kimoderálás veszélyét.

Vastag Tomika bármilyen számot hozhatott volna, a közönség tinicsajokból álló szavazói miatt borítékolva volt a továbbjutása.
Helyes srác, a dala amolyan zenei svédasztalról összeszedegetett szám volt, innen is egy dallamfoszlány, onnan is egy ismerõs megoldás, sõt, összességében engem egy régebbi, talán Takács Nikolas számra emlékeztetett az egész. (Majd utána nézek, mert nem vagyok benne biztos).

Völgyesi Gabi száma a kellemes, fogyasztható, teljesen semmitmondó, "kocsiban háttérzeneként elmegy" kategória volt, nem jutott tovább, de legalább elmondhatta, hogy szerepelt a tv-ben.

A vendégként fellépõ Wolf Katinak az egy szál gitár kíséretével elõadott Celine Dion száma volt az, aminél azt mondtam, hogy körülbelül ilyennek kellene lennie egy Eurovíziós szereplésre alkalmas dalnak.
Szente Vajk elõadása annyira megmaradt bennem, hogy esküszöm, nem emlékszem, hogy mit énekelt.
A körülötte lépkedõ táncosnõkre annál inkább, ennyi formás combot utoljára vasárnap délben láttam, amikor anyám kitette elénk az asztalra a rántottcsirke-combokkal megrakott tálat.

Állítólag a jövõ héten lesz néhány direkt arra az adásra tartalékolt nagyágyú, hát, reménykedjünk, mert látatlanban azt mondom, hogy ennél az összelapátolt, színvonaltalan katyvasznál csak jobb lehet.

Ja, még egy utolsó utáni gondolat.
Eddig bizonytalan voltam, most már viszont 100%, hogy a tv adás ugyan élõ, de a produkciók minimum fél playback-rõl szólnak, ugyanis Rami - ahogyan azt már a múltkor is megjegyeztem valaki másnál, - saját magával énekelt két szólamú duettet bizonyos részeknél.
Ami szerintem elég nagy gáz...
Cullangka 2013 febr. 10. - 20:14:10
(590/1642)
Szabó Ádám nem volt hamis? Hát... Akkor lenne érdemes õt kivinni ha legalább a harmonikát kihangsúlyoznák, hiszen az az erõssége nem pedig az éneklés, ami nem érdemelt több pontot.
snowwhite411 2013 febr. 10. - 20:12:58
(589/1642)
Szabo Adamot azert pontoztak le, mert rossz volt. Ha egy szal harmonikajaval odaallt volna, az elvezheto lett volna, de igy nem gyozte kapkodni az ember a fejet. Az enekest figyelje, vagy a harmonikat, vagy a kockakat, nehogy valakire raessen, vagy a szaltozo fiukat. Szoval, nagyon sok volt. Az enek teljesen elveszett. Janicsak Veca ne akarjon zenet szerezni, mert a nem megy neki. Alig vartam, hogy fejezze mar be. Kallaynak meg a dala mar egy jo ideje megy a radioban. Hol itt az eselyegyenloseg???????
tompika74 2013 febr. 10. - 19:17:19
(588/1642)
Szabó Ádámot kegyetlenül lepontozták. Pedig nem is volt annyira rossz a száma, és legalább nem volt hamis, mint pár 9 meg 10 pontos "szuperprodukció".
Vastag Tomi mintha egy eddig ismeretlen musicalt hozott volna. Kár, hogy a musicaleket unom.
A Kállay-Saunders Andrástól se dobtam egy hátast.

ByeAlex nekem bejött. Fõleg, amikor a vokálos csaj is besegített neki az énekbe :)
Éliás Gyula is tetszett, de kicsit mintha hamis lett volna. (Veca dettó, csak "kegyetlen hamis"-sal)

Múlt héten nagyjából egyetértettem a zsûrivel, most már kevésbé. De semmi baj, jövõ héten jön a Gigi. Elõre meghallgattam a dalát az interneten, és az már elsõ hallásra is ütõs :)
5/10
kazsagx 2013 febr. 10. - 17:52:17 5/10
(587/1642)
Attól,hogy valami-valaki egyedi ahogyan ti állítjátok(gondolok itt erre az Alex gyerekre) attól még szerintem nem kellene majd kiküldeni az Euróvízióra... Õszintén! Ez ütõs dal? Ami megfogja majd a külföldi embereket??? Én azt sem értem,hogy az utóbbi idõben minden boldog-boldogtalan zenét beválogatnak ebbe a mezõnybe... Egy ütõs,érzelmes,figyelemfelkeltõ zenére, zeneszövegre lenne szükség, nem hiszem el,hogy mi magyarok annyi mindenben jók vagyunk/voltunk és ne lenne egy ilyen dal, vagy ne lehetne egy ilyet létre hozni... A nyerésre sohasem lesz esélyünk,de azért nem kellene még jobban leégetnünk magunkat, illetve egy jó helyezés sem lenne rossz... A másik meg,hogy ha ennyire nem vesszük komolyan ezt az egészet, akkor szerintem kár ebbe pénzt beleölnie az országnak...
5/10
offtopic
_Freddy_ 2013 febr. 10. - 08:27:19 5/10
(586/1642)
én egyiket se szerepeltetném ezek közül...szánalom az összes...Keresztes Ildit talán...ennyit errõl
Kaktuszné 2013 febr. 10. - 01:27:25
(585/1642)
Nem rossz, de tucat:(
_goldie_ 2013 febr. 10. - 01:20:28
(584/1642)
na a Völgyesi Gabi dala jó
http://www.youtube.com/watch?v=YktMYN5B3HE
offtopic
_goldie_ 2013 febr. 09. - 23:54:45
(583/1642)
vagy az aranyat..attól aranyos lenne
..és lenne vmi "smukk" is rajta