A Dal

Értékelés:

202 szavazatból
Szerinted?

2015-ben is újra szól A Dal, a hazai eurovíziós dalválasztó show műsor, amelynek győztese Magyarországot képviseli májusban Bécsben, az Eurovíziós Dalfesztiválon.
A magyar könnyűzene sztárjai és ígéretes pályakezdői is bejutottak a legjobb harminc produkció közé. Rúzsa Magdi, Csiszár Jenő és Rákay Philip mellé Pierrot csatlakozott a zsűrihez. Az első elődöntőben elhangzó tíz dalból hat jut tovább a középdöntőbe a közönség, azaz az ötödik zsűritag aktív közreműködésével.

Évadok:

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
Cordelia 2015 márc. 13. - 19:49:57
egy kutya 2 éves gyerek szintjén van
egy varjú akár 3-4 éves gyerek szintjén
olahmiki1959 2015 márc. 13. - 16:43:08
Ha már cicákról, kutyákról, nyulakról volt szó, akkor nézzétek meg ezt a videót, én dobtam tõle egyhátast!
Óriási, hihetetlenül aranyos és szívmelengetõ, ráadásul némileg árnyalhatja azt a sztereotípiát, - amit én soha nem fogadtam el, - hogy az állatok oktalanok, buták, gondolkodásra képtelenek.
Ez a kis kutya olyan intelligenciáról, helyzetfelismerésrõl - plusz szeretetrõl, barátságról - tesz tanúbizonyságot, ami egészen elképesztõ...:)
Imádtam, megnéztem vagy ötször egymás után.:D


http://www.hir24.hu/light/2015/03/11/a-kiskutya-viszi-haza-a-macskat-de-szo-szerint/
olahmiki1959 2015 márc. 11. - 22:18:13
Köszi a linket, de nem ez az, amire gondolok.
Viszont hosszú keresgélés után megtaláltam, amit szerettem volna, - hogy mennyire kifogytam már az eszközökbõl, és hogy a net (idõnként) mennyire segítõkész tud lenni, azt az alábbi példa is bizonyítja - lehet mulatni a csetlõ-botló mivoltomon...:)
Jobb híján, begépeltem a google-ba, hogy "Björk with cats klip" (Björk macskákkal, akinek nem lenne világos, bár szerintem ilyen nincs már manapság a porton), - és láss csodát, feljött a "Triumph of a Heart" címû videoklip, amelyben a vége felé van egy öltönyös macska.
Ez a klip tetszik, emlékeztem rá, talán a táncoló macska miatt - ez is a bennem meglévõ infantilizmus csalhatatlan bizonyítéka...:)
Most, hogy megnéztem a klipet, közben meghallgattam a zenéjét is - amirõl azért nem írok, mert senkit nem akarok megsérteni, maradjunk is ennyiben...:)
Belinkelem ezt a rettenetet, hátha másoknak is sikerül elrontanom az estéjét, hihihi!...:)))

https://www.youtube.com/watch?v=nQB9d-MMIx0
offtopic
olahmiki1959 2015 márc. 11. - 20:39:24
Sõt, most jöttem rá, hogy nem is nyulas, hanem talán macskás kliprõl van szó - ezek a szerethetõ kis állatok folyton összezavarnak...:)
offtopic
olahmiki1959 2015 márc. 11. - 20:36:02
"Björk tipikusan olyan mûvész, kit hallgatva, mindig úgy fogod érezni, hogy az adott percben csak hozzád szól, csak neked énekel"

Tegnap éjjel álmomban úgy éreztem, hogy Björk csak hozzám szól, csak nekem énekel, - a frász jött rám, csuromvizesen, összefüggéstelen szavakat kiabálva, rémülten ébredtem fel, és a reszketõ kezekkel felkapcsolt kislámpa fényénél hosszú percekig ültem az ágy szélén, amíg úgy-ahogy magamhoz tértem a sokkból...:)

Melyik a nyulas klipje? Mert az tényleg tetszik, de nem tudom a címét...:)
10/10
offtopic
sanderson 2015 márc. 11. - 16:37:19 10/10
Érvénytelen munkamenet miatt csak egyszerû, új hozzászólásként jelent meg a Neked írt válaszom.
10/10
offtopic
sanderson 2015 márc. 11. - 16:19:51 10/10
Björk dalainak többsége, azok közül, amiket ismerek tõle, számomra nehezen befogadhatók, ezért soha nem volt olyan, hogy én úgy ültem le zenét hallgatni, hogy akkor éppen sorra veszem, és rákeresek az énekesnõ számaira. Ha Björktõl hallottam egy dalt, az a véletlen mûve volt, éppen valamelyik zenecsatornát néztem, és tõle került sorra valamelyik száma. Dalainak többségét nem ismerem, amiket hallottam, azok közül csak a korábbi hozzászólásomban említett két dal tetszett. Az is igaz, hogy ezeket a dalokat van már tíz éve is, hogy utoljára hallottam (tegnap persze újra rákerestem), mint ahogy zenecsatornákat sem nézek már az utóbbi néhány évben. Az általad belinkelt dalokat emlékezetem szerint ma hallottam elõször, és azt gondolom, hogy a jobb Björk számok közé tartoznak. Érdekes, a Frostit nem találtam nehéznek, könnyen befogadtam. Mivel ebben a számban nincs szöveg, ezért csak a zenei világára koncentrálva az egyes emberekre különbözõképpen hat. A címe alapján télies hangulatot kell éreznünk, amikor hallgatjuk, és nálam ezt a hatást keltette. A karácsony jutott róla eszembe. Ki tudja, az is lehet, hogy ezután más, eddig nem ismert Björk dalokra is rákeresek. Lehet, hogy most fogékonyabb leszek Björk zenei világára.
Cordelia 2015 márc. 11. - 14:26:10
ezt a hsz-t kimásolom és elteszem: a legszebben levezetett matematikai egyenlet szociológiai szimfóniába öntve
offtopic
Edmond Dantes 2015 márc. 11. - 11:32:01 Előzmény Ezüstliliom
off
Ha jól emlékszem, Mikivel volt eszmecserétek Zorán-Dusán vendégdalával kapcsolatban, nem? Mintha Miki akkor és ott és azt a számot nem tartotta volna helyénvalónak elõadni, tán valami politikai felhangot vélt benne felfedezni abban h akkor-ott-azt adta elõ az elõadó. És tán erre írtam a naptáros szövegemet.

Magyarul: ha egy "ellenzéki" hangvételû/szövegû (v annak tartott) dalt ad elõ vki X kormány regnálása idején és a hallgatónak* nem tetszik a dal "ellenzéki" áthallása, az egy dolog. UGYANANNAK az "ellenzéki"(nek gondolt) dalnak az elõadását esetleg a hallgató* örömmel fogja üdvözölni egy számára éppen n e m annyira kedves kormányzat idején. Bonyolult vagyok? Remélem, nem. Az élet viszont biztosan bonyolult :)

*hallgató = általában véve, nem konkrétan!!
Edmond Dantes 2015 márc. 11. - 11:18:23 Előzmény Ezüstliliom
Szerencsére a gyõztes dal a jelek szt itthon nagyjából mindenkinek bejött-megfelelt. Úgyhogy idén nem nagyon kell azon tûnõdni-keseregni, "mi lett volna, ha"..nem Boggie, hanem X száma jut ki Bécsbe.
Edmond Dantes 2015 márc. 11. - 11:14:55
Mint az imént írtam:
kimaradtam (mulatságból, veszekedésekbõl is), itt vagyok, nem ragyogok, bár nem megfogyva, nem törve, csak kissé késve.
Amennyire követtem (csak a döntõ elõtti napokban hallgattam meg a 8 dalt ld 1701 itt), végig Boggie állt az élen v annak közelében, max az lepett meg h (ha jól tudom) a 8 döntõsbõl 3 olyant soroltak mellé/alá? a célegyenesben, akik/amik korábban nem számítottak favoritnak. Lehet h mások is megírták ezt és lehet h ezzel (is) bebiztosították Boggie végsõ gyõzelmét? avagy: In regione caecorum rex est luscus...mindegy is. De hogy a szvinges szám és a Passed nótája jobb mint pl a fiúcsapaté (és valszeg mint a másik két finisesé), az tuti...nekem.
Fel Bécsre, fel a csetékre és pat(h)ékra: ez lesz ugye a 60. fesztivál, hatvanadszor is lehet ekézni-gyepálni ezerrel mint teszik azt oly sok(száz) millióan...akik ugyancsak (meg)nézik majd, most is mint mindig.
Edmond Dantes 2015 márc. 11. - 10:59:54 Előzmény breeder
Kimaradtam, itt vagyok, nem megfogyva, nem törve, csak kissé késve.
Igen, egyetértek. Ha azért tették, jól tették. De asszem nem sok vita volt amúgy sem, eléggé közmegegyezéses az eredmény...mifelénk már ez is kész csoda. Lehet h másfelé is.
10/10
offtopic
sanderson 2015 márc. 10. - 20:44:19 10/10
Köszönöm.
olahmiki1959 2015 márc. 10. - 20:24:15
Sikerült.:D
olahmiki1959 2015 márc. 10. - 20:23:09
https://www.youtube.com/watch?v=BF9TjbdJyUE

Megpróbálom ide belinkelni, meglátjuk, m lesz belõle.
10/10
offtopic
sanderson 2015 márc. 10. - 19:32:28 10/10
A másik Björk dal ami tetszik az It's Oh So Quiet. Nem értem, hogy miért írják ki, hogy nem érhetõ el, amikor a linkre kattintok.
olahmiki1959 2015 márc. 10. - 19:31:00
A "válasz" milyen stádiumban van? (Mi ketten tudjuk, mirõl van szó, a többieknek hadd fúrja ki az oldalát a kíváncsiság, hihihi...:)
Jön, készül, alakul?
Csak azért kérdezem, mert - tõlem szokatlan módon, - a türelmetlenség jegyeit vettem magamon észre, amivel sikerült is meglepnem magam-magam...

Ez pedig a MI SZINTÜNKÖN megengedhetetlen, beee!...:)))
olahmiki1959 2015 márc. 10. - 19:19:33
A nyulas klipje tetszett...:)
olahmiki1959 2015 márc. 10. - 18:20:31
"Félbolond, idióta, ugrabugráló lány? Hûûû...!"

Idézni csak pontosan, szépen, ha kérhetem, drága Kosheen barátom, A MI SZINTÜNKÖN PEDIG KÜLÖNÖSKÉPPEN, ahol minden apróságnak, nüansznak, félszónak, megfelelõ helyen vett levegõnek is jelentõsége lehet!...:)

"egy félbolond, idiotikus arckifejezéseket vágó, ugrabugráló lány KÉPZETE kapcsolódik össze a nevével"

Tehát nem az, csak úgy néz ki...
Olyan, mintha...
Azt hiszed róla, hogy, pedig lehet, hogy nem...

Imázs, szerep, tudatosan ilyenre felépített személyiség, alakítás, külvilág felé mutatott kép - a megállapítások száma a végtelen felé közelít(het)...

Én nem tudom, a számtalan lehetõség közül melyik az igaz, és, hogy õszinte legyek, Björk valódi személyisége felfejtésének nemes feladatát nem vállalom magamra, annyira nem keltette fel az érdeklõdésemet a hölgy...
Mindenki gondoljon róla, amit akar...:)

Üdv.
10/10
sanderson 2015 márc. 10. - 15:58:19 10/10
Én is annak örülnék, ha visszaállítanák azt a régi szabályt, hogy az Euróvízión minden elõadó kizárólag a saját országa hivatalos nyelvén énekelhet. Friderika milyen szép sikert ért el annak idején a dalával, amit magyarul énekelt, de más európai népek is bebizonyították már, hogy lehet jól szerepelni akkor is, ha nem angolul énekelnek. Akár még szláv nyelvû dallal is lehet nyerni, ami a szerbeknek már sikerült. Engem soha nem zavart különösebben, ha egy dal szövegét nem értettem, de a zenei hangzása hatott rám. Azért persze sok sikert kívánok Boggienak az angol nyelvû elõadásához, drukkolok neki nagyon. Többen is kifejtették véleményüket abban a témában, hogy lehet-e valaki ismert könnyûzenei elõadó a saját országán kívül, ha nem angolul énekel. Nem tudom, hogy például Jena Lee mennyire ismert itt Magyarországon, aki franciául énekel, minden esetre az ide belinkelt videoklipjét sokan megnézték és nagyon magas a tetszési mutatója. Valószínûleg nem csak a franciák, hanem szerte a világban ismerik ezt az énekesnõt. https://www.youtube.com/watch?v=m6Rc8idptUM
Björk különleges zenei stílusa nekem nem jön be annyira, de két számát szeretem. Az egyik a Human Behaviour, a másik: https://www.youtube.com/watch?v=htobTBICvUU
Összes hozzászólás