Téma: A félszemû

7/10
pelu 2011 febr. 26. - 11:27:18 7/10
(52/152)
A hangulat viszont el lett találva, és a párbeszédek is nagyon ültek.
7/10
pelu 2011 febr. 26. - 11:06:15 7/10
(51/152)
Jó film, de nem kiemelkedõ. Nekem a sztori túl lapos és egyszerû volt. A színészek nagyot játszottak (fõleg Bridges és a kis csaj), a világ igazán realisztikusan és vadul volt bemutatva, de mégsem tudtam igazán élvezni. Valami hiányzott belõle.
10/10
Bazsanya 2011 febr. 25. - 22:07:43 10/10
(50/152)
Nagyon nagyon jó volt! Akiknek nem tetszett, kapjanak agyvérzést máshol, vagy mondjanak valami normális kritikát! Én általában szigorú vagyok, de ez
9/10
10/10
h.tibi91 2011 febr. 24. - 23:46:56 10/10
(49/152)
A Coen tesók újra akcióban!
Nagyon hangulatos, szerethetõ és elgondolkodtató alkotást sikerült kiadniuk a kezeik közül.
Egy lány hihetetlen bátorságról, kitartásról tesz tanúbizonyságot, talán kissé túlzott vakmerõséggel.
Na meg persze a szívtelen gyilkos fordulata, akirõl kiderül, hogy mégsem olyan érzéketlen.
Nagyon tetszik a szereposztás, a rendezés, a megjelenítés. Hangulatos kis zenékkel adva meg az egésznek az alaphangulatát. Nagyon remélem, hogy letarolja majd az Oscar gálát. A legjobb filmre mindenképpen esélyes, a pályája elején lévõ Hailee Steinfeld-d is megérdemelné a legjobb nõi alakítás díját. Óriási, amit alakít.
Mindenkinek ajánlom. Az egyik legjobb film az Oscar repertoárból!
Nézzétek meg!
10/10
5/10
Thousand Lakes 2011 febr. 24. - 22:53:12 5/10 Előzmény zaxam
(48/152)
Jeff Bridges beszédstílusa az, ami - tájszólás ide vagy oda (mindegy minek nevezzük) - kurvára túljátszott, erõltetett. Seggberúgást érdemelne érte a színész is meg a rendezõk is. A halovány történet következtében ez az olcsó hatásvadász fogás még inkább kidomborodik. Hihetetlen, lehetetlen, hiteltelen. Ilyen elvetemülten beszélõ karakterek nemhogy a valóságban, még filmen sincsenek. Kivéve ezt. Képregénybe illõ bárgyú karikatúra. Filmen úgy kell keresni, és keresve se nagyon találni hasonlót. A keresztapa torzan dörmögõ beszédje pl. elfogadható, sõt jobbá teszi Coppola filmjét, de emez egy indokolatlan mesterkélt hülyeség. Gagyi. (A cserfes kislány esetében - aki úgy beszél, mintha felvágták volna a nyelvét - is kiérezni a mesterkéltséget, de az még elmegy, filmszerû, összességében egész jól szerepel, jogosan lehet díjazni.)
Másik példaként (a sajátos beszédre) megemlítem a Social Network hadarását, ami nekem csak az elsõ néhány percben volt zavaró, míg A félszemûben az affektálás sikeresen végig rontotta a filmélményt.
Érthetõ, hogy egy határozott, markáns karaktert szerettek volna megjeleníteni, csak ez a végletes kifigurázás mellément, nagyon túllõtt a célon.

Milyen totális hozzá nem értésrõl beszélsz, amikor Segítõ Béka éppen az imént mutatta meg hozzáértését? A "tévéfilm" egy fontos, lényegi megállapítás. Nem igazán tudod elvitatni.

A Nem vénnek való vidék meg egy - az élvonalat képviselõ - neowestern, ezért evidensen kerül egy kontextusba ezzel a filmmel. A Coen fivérek esete az újabb mûfajjal szöveged tehát nem egészen helytálló.

Milyen szintû kiszámíthatóságra gondolsz? Az ordas kliséket kivéve szerintem meglehetõsen kiszámíthatatlan a történet. Hadd ne soroljam a kiszámíthatatlan, elõre nem sejthetõ fordulatokat.
A Coenes stílusból legalább ennyi megmaradt, ennyi fûszerezi a lapos, érdektelen sztorit. De a megmentésére ez édeskevés.
10/10
Quo usque? 2011 febr. 23. - 11:22:30 10/10 Előzmény Alenlau
(47/152)
Bár nem láttam az eredeti verziót, nekem nagyon-nagyon tetszett a film. Megfogott a történetvezetés következetessége, talán csak az állatorvos jelenetét éreztem egy kicsit oda nem illõnek. Az izgalmak adagolása mesteri volt, a film sajátos humora nálam telibe talált. Életszerû volt, hogy nem fekete vagy fehér jellemek vannak a filmben. Számomra 10/10.
tanhu 2011 febr. 23. - 05:01:12 Előzmény zaxam
(46/152)
Nem volt egy deadwoodi remeklés szövegileg, de nyafogó affektálásnak éppen nyoma sem volt benne...)))
tanhu 2011 febr. 23. - 04:59:05 Előzmény Alenlau
(45/152)
Éppen errõl beszéltem, lásd alant.Akik nem igazán kedvelik a westernt azoknak inkább bejövõs...
Alenlau 2011 febr. 22. - 20:52:04
(44/152)
nekem tetszett, pedig nem szeretem általában a westernt
meg fogom nézni mégegyszer
8/10
zaxam 2011 febr. 22. - 18:27:06 8/10
(43/152)
affektált???
konkrétan mindenki tájszólással beszélt a filmben, túlzott modorosságról szó sincs véleményem szerint.
8/10
zaxam 2011 febr. 22. - 18:12:44 8/10
(42/152)
talán amiért azokat szokták lelõni,(fõleg filmekben látni ilyet:)) akik haldokolnak, és nem tudnak rajtuk segíteni, csak megkönnyíteni a szenvedésüket.
konkrétan azért a lóért is már mindegy lehetett; végkimerülésben szenvedhetett volna még pár órát, de se víz, se étel, se emberi segítség; talán ezért... (szerintem)

ennek a filmnek amúgy mi köze a Nem vénnek való vidékhez??? Vagy bármelyik Coen filmhez, mármint olyan értelemben, hogy egymás mellé állítjuk, és azt mondjuk, kár, hogy nem lett olyan, mint... Az mióta western?
Coen-ék nagyon jól vették át a mûfajt, (és ahogy egy jó barátom felhívta rá a figyelmet) elhagyták azt a teljes morális labilitást, ami sok filmjüket jellemzi, és sokkal kiszámíthatóbbá tették a történetet, lehetett együtt mozogni a filmmel, nem volt az a szokásos érzése az embernek, hogy most bármi megeshet... Egyszóval kiválóan alkalmazkodtak egy újabb mûfajhoz, amit elõvettek!
Az meg, hogy kinek mi tetszik, az õ dolga, de a messzemenõ következtetéseket (senkinek sem ajánlanám, stb.) inkább tartsuk meg magunknak, fölösleges a totális hozzánemértést itt, és így artikulálni...
5/10
Thousand Lakes 2011 febr. 22. - 16:59:22 5/10
(41/152)
Rövid velõs, találó kritika. A film tényleg végig tévéfilm szintjén mozog. Coenéknek ez az eddigi legrosszabbja. Jeff Bridges modorosságához, fülsértõen affektáló beszédjéhez mit szólsz amúgy?
7/10
Segítõ Béka 2011 febr. 22. - 16:18:56 7/10
(40/152)
az egyik bemutatóban, mikor azt mondja Matt, h "your EYE"
a zsidó kiscsaj nevet.

de a filmbõl ezt a nevetést kihagyták. megjegyzem, jól is tették
7/10
Segítõ Béka 2011 febr. 22. - 16:11:27 7/10 Előzmény ayantaqe
(39/152)
nekem is ez a véleményem.
a Nem vénnek volt hangulata.

ez középszerû tévéfilm.
7/10
offtopic
Segítõ Béka 2011 febr. 22. - 16:07:36 7/10 Előzmény rockjano
(38/152)
hóha, utolsó mondat paradox
7/10
Segítõ Béka 2011 febr. 22. - 16:06:58 7/10
(37/152)
hát nem nagy szám.
1x. ha kimarad nem nagy baj.

viszont a lovat miért kellett lelõni?
elfáradt, pihen.
emiatt nem kell lelõni.
SpencerBarnes 2011 febr. 20. - 22:59:53
(36/152)
Imádom a fargo-t, tetszik az égetõ bizonyíték, a nem vénnek való,
de ezen majdnem bealudtam...
A szereplõk, és a rendezõk miatt 5/10
9/10
Horcsogg 2011 febr. 19. - 23:42:02 9/10
(35/152)
Nagyon jó film, 10/9-et adok rá, pedig nálam az ritka.
rocksámán 2011 febr. 18. - 01:25:39
(34/152)
nekem Rooster Cogburn= John Wayne.
lehet azért mert õt láttam elõször ebben a szerepben, valamikor fiatal koromban,nekem Az Angyal csak Roger Moore,a Szökevény csak David Janssen,Jeff Bridges a Csillagember,a Hegylakó pedig Christopher Lambert,mondjon bárki bármit!és én így jól érzem magam:-)üdv.
tanhu 2011 febr. 16. - 22:35:00
(33/152)
Akkor maradjunk nálad ennyiben, nálam meg annyiban.Ugyanis nálam a szerelem különbözõ nemûeknél kezdõdik, persze ha két nõ szerelme ízléses is lehet, és ott is folytatódik.A férfiakét sem így sem úgy nem kívánom látni, még egy csók erejéig sem, fõleg egy valóban férfias mûfajon belül nem...
A szerelmesfilm mint olyan számomra nem két homokost jelenti, ahogy a gyönyörûséget vagy a gyönyört sem