offtopic
Miki1900 2008 nov. 07. - 11:20:46 Előzmény Moldávia bánata
(186/786)
pl alátámasztom úgy, hogy az mszp (szdsz) 3x volt kormányban) a fidesz egyszer.
az emszp visszatartotta a költséágvetési adatokat, és hazudott mindenhol, mindenki benne (ezt is ki kel l írni? példákkal? vizitdíj, tandíj, )
az mszp többet privatizált.
offtopic
Miki1900 2008 nov. 07. - 11:17:17 Előzmény Moldávia bánata
(185/786)
itt mi a baj? mit szelektáljak, hol maradtál el? segítek
offtopic
Miki1900 2008 nov. 07. - 11:16:04 Előzmény Moldávia bánata
(184/786)
"kivétel nem erõsti, hanem gyengíti mindig a szabályszerûségeket." ez hülyeség?????

....
offtopic
Miki1900 2008 nov. 07. - 11:14:35 Előzmény Moldávia bánata
(183/786)
aki leszélsõségezi pl a JObbikot az nem lehet más.
offtopic
Miki1900 2008 nov. 07. - 11:12:29 Előzmény cherry baby
(182/786)
ha olyanokat mesélt, akkor miért tiltotta az esküvöt?
cherry baby 2008 nov. 07. - 07:14:37
(181/786)
a helyzetet meg lehetett volna elõzni, ha már az elsõ adandó alkalommal, a nemzeti vagyon elherdálása miatt a rendõrség bevonul a parlamentbe, bilincsbe elviszi az illetékeseket, és elveszik kárpótlásul a magánvagyonukat. lett volna pénz.
a másik. segély jár olyanoknak, akik jobban élnek mint mi? villába, palotába lakik? az apeh is kimehet ellenõrizni. vajon mért nem fizet ez a magánszemély és az a cég adót? vagy hogy mért ilyen keveset.
elherdálták a pénzt olyanokra, akiknek nem is jár. azt is vissza lehet ám venni. van itt pénz...
10/10
kgyuri0 2008 nov. 07. - 02:38:06 10/10
(180/786)
222-re
Nem, kedves zee944, ezt a válaszodat mégsem szánhatod nekem.
Én nem erõsítettem meg kétszer is, hogy ez nálam szimpla eldöntendõ kérdés!
De fére a tréfával.
Én, ezt még explicit nem említettem, elsõ sorban morális és intellektuális szempontból állok mellszélességgel Gyurcsány és a jelenlegi kormány mellett.
Ilyen gazdasági kérdéseken kevésbé szoktam töprengeni, nagyjából azt tudnám ismételni, amit immár volt szerencséd leprimitívezni(208-as hsz-od).
Az a szerencsém, hogy morális és intellektuális értelemben annyira rossz véleménnyel vagyok az ellenzékrõl (fõ erejérõl), hogy teljesen biztos vagyok abban, ha ennyire rövidnadrágok (ez nekem nagyon tetszik), akkor gazdaságilag sem lehet igazuk.
Úgy általában hogy azért mondjak is valamit, az a benyomásom, a globalizálódott világgazdaságban az internacionális tõke valóban sok régebben nem létezõ nehézséget okoz, ezekkel szemben alkalmazandó stratégiákat a nemzetállamok(amennyi marad belõlük) még nem dolgozták ki. Nem, hogy egy frissen kapitalizálódott kisdugacs állam, mint mi, de még a fejlett nagyágyúk sem. Abban egészen biztos vagyok, hogy ebben a bonyolult „harcban” nem az a követenõ mód, amit a joboldal(Fidesz, fõleg jobbik) forszíroz.
10/10
kgyuri0 2008 nov. 07. - 02:19:30 10/10
(179/786)
Az tényleg elkerülte a figyelmemet, de ez nem változtat a lényegen, NádasdyÁdámnak is csak azt tudnám írni, mint csillagvirágnak. Na jó azért az életszerûbb, hogy nem csillagvirág fordít Szentiván éji álmot, hanem Nádasdy! Na ja.
Csuvatka 2008 nov. 06. - 23:52:06
(178/786)
nem láttam a filmet, csak egyet tudok, az én ismerettségi körömben és az én életemben, akkor jöttek elõ igazán az ien politikai ellentétek, amikor a fidesz elhatározta, h már pedig õ hatalomra tör, melynek célja nem életünk jobbá tétele volt, hanem orbán vikuci anyagi életének feljavítása...azóta március 15.ide március 15oda nem vehetek fel kokárdát, mert véletlenül sem akarom, h azt higgyék én jobboldali vagyok, akár a többi bírka:(
offtopic
hErO 2008 nov. 06. - 22:23:31 Előzmény kgyuri0
(177/786)
"- írja Nádasdy Ádám" - sztem ez elkerülte a figyelmedet. Az egész egy idézet...
offtopic
Sz23 2008 nov. 06. - 22:10:17 Előzmény kgyuri0
(176/786)
Analógia alapján mûködnek ezek a nyelvi dolgok. Viszont ez tényleg nagyon off.
offtopic
Moldávia bánata 2008 nov. 06. - 21:50:33
(175/786)
Jó, legyen így, ha ettõl jobban alszol.
offtopic
Moldávia bánata 2008 nov. 06. - 21:48:01
(174/786)
Gondoltam, kifejted az álláspontodat. ;)
zee944 2008 nov. 06. - 21:41:43
(173/786)
Többféle reakcióra számítottam, de erre nem. Szinte minden mondatomat kiforgattad, és számba adtál vagy 5 olyan dolgot, amit nem állítottam. Persze közben a mondandóm lényegére nem tudtál reagálni és rámkúrsz 5 másik kérdést. Gerinctelen vagy.
offtopic
hecsedli 2008 nov. 06. - 21:35:07
(172/786)
miért is szeretsz feltenni ilyen lehetetlen kérdéseket?
a jó isten se tudna erre válaszolni, nemhogy én. nyomhatod itt a 'showder't, akkor is kilóg a lóláb az ilyen kérdések mögül. azért szép h próbálkoztál. :)
offtopic
Moldávia bánata 2008 nov. 06. - 21:30:08
(171/786)
Ki is oldja majd meg a helyzetet? A Jobbik?
hecsedli 2008 nov. 06. - 21:27:01
(170/786)
mivel én nem tettem itt fel a magam kis hülye kérdéseit,
ezért tényleg nem volt olyan r*hadt nehéz megérteni a mondandódat.
ez is jó: 'egészséges piaci verseny'. igen, a jó k*rva anyád ilyenkor nekem is eszembe jut olykor. mint a bika viadalokon. ott is van ám nemes versengés...
aztán meg a magyar stratégiai szempontok. hát, ilyenek is jó régen voltak szem elõtt. most sírjak vagy nevessek?!
offtopic
Moldávia bánata 2008 nov. 06. - 21:21:38
(169/786)
Tehát ismét azt állítod, hogy a külföldi tõkés (mondjuk a Merci-gyár majd Kecskeméten) sokkal szemetebb, mint a magyar, mert õ az, aki gyárakat zár be, melósokat küld el, s külföldön adja el a terméket (mivel ott talán nagyobb piac van). Emellett a magyar az, aki "szinte bizos", hogy nem teszi tönkre a gyárat. (Említettem már neked is Széles Gábort.) A Hospinvest magyar cég tudtommal, tehát akkor azt nem is ellenzed? Vagy inkább kórházvédõ vagy, s inkább az egri önkormányzat állja az 500 milliós veszteséget, amit a kórház "kitermelt"?

Emellett jössz az 5éves adómenteséggel. Tudod, hogy ez mit jelent? Szerinted azt, hogy a vállalat egyáltalán nem adózik? Vagy?

Meg persze vihetik is külföldre a profitot a külföldiek, sokszor van ez így, de kérdem én: A MOL vagy éppen az OTP szerinted hol feketet be? Vagy éppen Demján Sándor?

Az EU alapelve - többek között - a tõke, a munkaerõ szabad áramlása, kevés korláttal. Az EU-tagságot haptákban állva szavazta meg az összes parlamenti párt (bizony, még a fidesz is!), csak Simicskó volt "EU-szkeptikus". Ezért lesz pl. Kecskeméten is Merci gyár.
Vagy éppen a fidesz idején nem történt privatizáció? (Már írtam!) S az miben volt jobb, mint mondjuk a 1994-98 közötti?

Te nem érted az egészet, amit írtál, vagy csak direkt tereled el a szót? Azt állítod, hogy a fidesz nem adott "külföldi kézbe" egy forintnyi állami tulajdont sem? (Mondtam, már írtam!)

Meg egyébként tudod, mi a különbség a tulajdonjog és a kezelõi jog között?

S Unió, bizony! Kell egy közös piac! Máskülönben hol lehetne könnyebben eladni a termékeket? A magyar export jelentõs része nem Kínába, vagy máshová megy, hanem az Unióba.

Meg a stratégiai "szempont". Gyurcsány jelentette ki, nem is olyan régen, hogy "megvédtük a Molt, mert az ÖMV-n keresztül a Gazprom szerette volna megkaparintani. Hazudott? (Jó tudom, hazudott, persze, valójában biztos Izraelnek akarja "eladni".)
zee944 2008 nov. 06. - 21:01:45 Előzmény kgyuri0
(168/786)
Ugye-ugye. Kedves György, az alábbi neked is válasz.
zee944 2008 nov. 06. - 20:59:49 Előzmény Moldávia bánata
(167/786)
Kétszer is megerõsítetted, hogy ez nálad szimpla eldöntendõ kérdés, tehát nincs fingod sincs, hogy valójában mirõl vitatkozol. A külföldi sokszor csak üzleti részesedésre hajt, tehát leépíti a gyárat, elbocsájtja a dolgozókat, és a cégnév alatt a saját termékét kezdi el forgalmazni, amit külföldi munkaerõvel gyárttatott le. Sok esetben szépen fel is futtatja az árát, hiszen monopolhelyzetbe került, megteheti. De ha tényleg termel a gyárban, akkor is külföldön adózik le egy rakás dolgot. A profitot szintén az életben nem látod itt többet, viszi külföldre, ott költi el. Úgyhogy akármi van, ezen a magyarok veszítenek, csak a politikusok járnak jól. Kicsivel más, de hasonló a helyzet az eredetileg állami tulajdonú szolgáltatások esetén, mint pl. az elektromos áram. A külföldi felhajtja az árat (figyelted, hányszor és mekkora mértékben emelték az elmúlt években a közmûdíjakat?), és kénytelen vagy kifizetni. Ha a magyar állam kezében lenne - amirõl már csak múlt idõben beszélhetünk -, nem emelhetné a végtelenségig, mert leszavaznád a kormányt a következõ választáson. Ugye, hogy nem is olyan rohadt nehéz ezt megérteni? És a közmû szolgáltatások az egész világon nyereségesek szoktak lenni, itthon is azok, agyrém, hogy ennek ellenére csak úgy el lehet adni.

A külföldi tulajonnal szemben a magyar szinte biztos, hogy nem teszi tönkre a gyárat, hanem termelni fog, mivel monopolhelyzetet kialakítani nincs pénze, meg magyar székhelyû lévén amúgy sem lenne ésszerû. Az emberek megtartják a munkahelyüket, a tulajdonos meg a profitot itt fogja elkölteni, új vállalkozásba fektetni, és persze mindent itt adózik le. Olyasmikért is fizet, amit egy külföldinek nem kell, az állam igen erõsen támogatja a külföldi tõkét, na vajon miért? Volt, amikor 5 év teljes adómentességet kaptak a befektetõk, szerinted az mekkora veszteség? Egész elképesztõ, és törvényes az egész, közben lehet jelszavakkal dobálózni, hogy egészséges piaci verseny (egészséges ám a k.rva anyád, ez a külföldi tõke összmonopóliuma), meg únió, meg minden demagóg f@szság, amivel tömik az emberek fejét.

Az anyagi tényezõkön túl stratégiai szempontból is baromság az alapvetõ szolgáltatásokat (víz, gáz, fûtés) mások kezébe adni, mert így ki vagyunk szolgáltatva, ha politikai ellentét alakulna ki egy másik országgal. Ha izmozunk, valamelyik szövetségese leállítja a szolgáltatást, aztán lehet gondolkodni, hogy akkor most mit is tudunk így csinálni.