offtopic
Miki1900 2008 nov. 12. - 19:57:35 Előzmény leopard26
(306/786)
politikai zsidós.
offtopic
Obránszky Ármin 2008 nov. 12. - 14:14:55
(305/786)
Elolvasom én, azon ne múljon... Hol találom?
1/10
offtopic
meszag 2008 nov. 12. - 13:43:50 1/10
(304/786)
Na jó, persze. Helyzeti elõnye van/volt.
offtopic
efes 2008 nov. 12. - 13:32:04
(303/786)
Churchill egész életét demokráciában élte le, mégha a háború a világ legantidemokratikusabb intézménye is, míg Spiró csak néhány évet. Spíró csak író, míg Churchill beszélõ is...:), no meg a tettek embere.
1/10
offtopic
meszag 2008 nov. 12. - 13:30:40 1/10
(302/786)
Mert én Spirót csak a demokrácia fogalma, leírása miatt gondoltam megemlíteni.
1/10
offtopic
meszag 2008 nov. 12. - 13:29:41 1/10
(301/786)
Kifejtenéd bõvebben? :D
offtopic
efes 2008 nov. 12. - 13:28:57
(300/786)
Hát, pusztán a nevek alapján, Churchillnek lényegesen több köze van a demokráciához, mint Spirónak.
1/10
offtopic
meszag 2008 nov. 12. - 13:14:58 1/10
(299/786)
Olvasd el miket ír Spíró György a democsokráciáról.
offtopic
Obránszky Ármin 2008 nov. 12. - 11:32:59 Előzmény Heathcliff
(298/786)
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
"A demokrácia a legrosszabb kormányzási forma - nem számítva az összes többit, amellyel az emberiség idõrõl idõre megpróbálkozik."

Mindig Churchill két híressé vált idézete jut eszembe azzal a problémával kapcsolatban, amirõl írtál. Az utóbbi az, ami még inkább vitatható... :-)
Heathcliff 2008 nov. 11. - 12:31:39
(297/786)
Tökéletesen igazad van. Rémisztõ. Pl. 2006-ban egy professzorasszony ismerõsünk indult a helyi önk. választásokon, mint maszopos. És megkért, hogy a környékünkön gyûjtsünk neki kopogtatócédulát. Nos, sose szavaznék erre a pártra, de a profnõ rettentõen szimpatikus,ráadásul Pro Urbe díjas; hát naná. Az elsõ lakásban, ahová becsöngettem, közölte a háziasszony, hogy ugyan neki fogalma sincs, ki a maszopos jelölt, de a kopogtatócédulákat már mind összegyûjtötték a házból, és aláírva, de kitöltetlenül leadták a maszop-irodán....:o
Volt olyan rokonom, aki a választás elõtt így agitált nekem a maszop mellett: "Szavazz ezekre!Ezek már mások! Ezek 34 évesek!" Komolyan, szó szerint ez volt a szöveg.

Ilyenkor mindig eszembe jut a Napok romjai c. film, ahol egy idõs arisztokrata politikus két perc alatt bebizonyította, miért csõd a demokrácia; mivel az egész országot érintõ kérdések eldöntésébe olyan embereket engednek beleszólni, akiknek ahhoz halvány lövetük sincs. Tulajdonképpen nem is baj, hogy nagyon sokan nem mennek el szavazni. Baj inkább azokkal van, akiket "kilóra" meg lehet vásárolni. A zöldséges csaj mondta így: õt kilóra vette meg a maszop, mivel felemelték a családi pótlékot, és ennyi érv neki elég is volt a döntéshez (egyébként közgazdasági érettségije van).

És mindezeken túl a legnagyobb baj mégiscsak az, hogy a "felelõs" politikusok absz. felelõtlenek. És ráadásul nem is értenek semmit a "szakterületükhöz". De ha nem is értenek hozzá: legalább felelõsségtudatuk volna.

Még helyi szinten is csak a tökkelütött hülyék maradhatnak meg egy pártban. Legalábbis, amikor nálunk járt valaki kopogtatócédulát szedni, megkérdeztem, miért nem az szedi, aki elõzõleg? - Hát, mert azt mondta,neki ez és ez nem tetszik, így és így kéne másképp csinálni -és kirakták.
És aki azt megelõzõen szedte a kop.cédulát? Miért nem az jött? - Ugyanezért.
Tehát mindenkit, akinek csak egy pici önálló gondolata is volna, kiszûrnek, és csakis az ostobák,a gerinctelenek, a sunyik és hajbókolók maradhatnak.
1/10
offtopic
meszag 2008 nov. 11. - 12:10:00 1/10
(296/786)
Nézd, én is szivesen foglalkozom személyiségfejlõdéssel. Érdekel, hogy mi miért történik, fõként az emberi oldalról közelítve. A végletes egyszerûsítéseket viszont nem fogadom el. Sem a politikában, sem a személyiség alakulásában.
A politikával kapcsolatban, azt nem értem, hogy ennyi ember bedõl a képzetlen, és emberként is silány mai politikusainknak. Fel kellene nõni már, szûrõvel meríteni abból, amit mondanak.
Az etnikai, vallási, nemi identitási alapon való további boncolgatás részben ok, de általánosítva nem. Az antropológia, társadalomtudomány, stb. is csak fõ vonalakban tájékoztat, tiszta alakban ritkán fordul elõ amit ott leírnak. Mint írtad, Te is egy kivétel vagy. :D
Heathcliff 2008 nov. 11. - 11:40:06
(295/786)
Heathcliff 2008 nov. 11. - 11:23:20
(294/786)
Meszag, a melegek nagy része azért szavaz a szadira, mert (ez csak egy magyarázat, talán van több is) - szóval mert bizonyos pszichológusok nem genetikai okokkal magyarázzák ezt azt irányultságot, nem is a túlzott nõi befolyással a gyerek fejlõdésére, hanem az ún. hiszteroid személyiségtípussal, amely típusnak egyébként rendkívül sok jó tulajdonsága van: színes, élénk, fantáziadús stb.; de élete legnagyobb problémája, hogy utálja a korlátokat. És nem is tartja be azokat, ilymódon ellentéte a kényszeresnek. Ha ez a fajta személyiségszerkezet nagyon elfajul (nem jókedvében, persze), akkor megjelenhet a nemi korlátok áthágása. Merthogy az is bizonyos korlát, amit a homokos nem hajlandó figyelembe venni. Ez a magyarázat nekem azért tetszik, mert megmagyarázza, miért is vannak köztük olyan sokan önmutogatók, sokan miért annyira viccesek, színesek, élénk személyiségek. Fõleg persze a transzvesztiták.
És ha igaz, hogy a melegek legfõbb félelme a szabályok betartása, akkor ez magyarázat arra is, hogy politikai irányultságuk miért liberális. (Állítja Riemann, nem én jutottam erre a következtetésre). A kényszeres személyiség,ezzel ellentétben, nyilván hajlik a konzervativizmusra. És valóban: nézd meg Ibolykát, mindig pedáns, összeszedett, nett, és az érzéketlenségig személytelen. (Miközben Göncz Kingát kócosnak csúfolják.)
Nyilván ez csak egy rendkívül ingatag és bizonytalan magyarázat; de a melegek részérõl számomra elégséges. Mármint elhiszem, hogy többségük ilyen meggondolásokból liberális, illetve vica versa: a liberálisok ilyen meggondolásból állnak ki a melegekért. Mivel magának a liberalizmusnak is egyik lényege a szabálynélküliség, a meglevõ szabályok rombolása, felrúgása. (Nekem ez magyarázza meg pl. Ginsberg homoszexualitását, vagy a Marilyn Manson jelenséget. Õk rendkívül erõsen liberális beállítottságú emberek, és egyben szétfeszítik a nemi korlátokat is). A konzervatívok pedig éppen ezért ennyire mereven elutasítóak: a kényszeres személyiséget zavarja, ami ennyire felrúgja a konszenzust, az általánosan elfogadott szabályokat.
Mondom: amit leírtam,csak halvány magyarázat, tilos általánosságban ráerõszakolni mindenkire. Mert pl. Riemann kategóriái alapján nekem forradalmi anarchistának kéne lennem.:)
1/10
offtopic
meszag 2008 nov. 11. - 08:19:55 1/10
(293/786)
És akkor mi lesz, ha kiderül? Megoldódik valami?
cherry baby 2008 nov. 11. - 07:51:11
(292/786)
2004 elõtt nem volt ennyire széthúzás az országban. El kéne gondolkodni sokaknak, mikor is mélyült el ennyire...
1/10
offtopic
meszag 2008 nov. 11. - 07:37:21 1/10
(291/786)
Én nagyon csodálkozom azon, hogy ennyi értelmes, inteligens ember hagyja magát ilyen szinten befolyásolni a politikától. Az meg külön szánalmas, hogy már ezt tovább boncolgatjuk, hogy etnikai, és egyéb alapon hogy oszlik meg a szavazótábor. Hová vezet ez?
Nem azért vagyunk, hogy gyenge képességû politikusaink érdekei szerint viselkedjünk, õk vannak értünk. Rá kell bírni õket, hogy térjenek észhez. Legalább most, amikor a világgazdasági válság miatt ezzel a viselkedéssel csak tovább rontják a helyzetet.
cherry baby 2008 nov. 11. - 07:35:59
(290/786)
bocsi :DDDD mellényomtam, mint a képviselõk szoktak...
1/10
offtopic
meszag 2008 nov. 11. - 06:55:34 1/10
(289/786)
Te is tévedsz. :D Nekem nincs se zsidó, se meleg ismerõsöm - nem én írtam ezt. De ha volna sem emiatt tartanám õket barátaimnak. Számomra ez mind1.
cherry baby 2008 nov. 11. - 06:45:10
(288/786)
1, azaz egy darab zsidó ismerõsöm van. Félre értetted... te jöttél azzal, hogy a te meleg és zsidó ismerõseid nem szavasztak a fideszre. én meg jöttem, hogy az én ismerõseim pedig nem szavaztak a mszpre és az szdszre.
1/10
offtopic
meszag 2008 nov. 11. - 06:43:23 1/10
(287/786)
Elírtam :D Zsidó