offtopic
meszag 2008 nov. 30. - 20:13:30
(2379/2999)
De Heathcliff csak vallási alapon akarja magyarázni, hogy a házasságot miért nem engedné a homszekszuális pároknak.
offtopic
Heathcliff 2008 nov. 30. - 20:13:09
(2378/2999)
A 2920-as hsz-ben valaki már leírta, hogy ezekre más lehetõségek is vannak.
Meg hát így akkor már megint csak az anyagiaknál kötünk ki. Tehát azért kell megengedni mindenkinek a házasságot, mert megéri? :S
10/10
pozsizsuzsi 2008 nov. 30. - 20:06:59 10/10
(2377/2999)
A házasság intézménye jogi formula, (is), és jogi biztonságot ad a szerzõdõ feleknek, bármi késõbbi esetleges gebasz esetére. És járulékos jogokat biztosít örökléssel, vagyonmegosztással, hitelfelvétellel, családi adózással (már ahol ilyen van), örökbefogadással stb. kapcsolatosan. Ezt nem lenne szabad megtagadni senkitõl.
offtopic
Heathcliff 2008 nov. 30. - 20:02:13
(2376/2999)
Nem fogom elolvasni, mert nem érdekel az ókori homoszexualitás. De ha szerinted hülyeséget írtam (egyébként, ismétlem, nem én találtam ki, ez itt olvasható: http://www.otkenyer.hu/ganumedesz.php) - tehát, ha hülyeség, õket hibáztasd.
És ha te ismered a frankót, megoszthatnád a bölcsességedet velünk is, egyszerû földi halandókkal, óh, te olimposzi észosztók gyöngye, ki nem restelled a vitapartnereidet lehülyézni. Please.
offtopic
Heathcliff 2008 nov. 30. - 19:54:53
(2375/2999)
Csillagvirág, nekem is kb. az a problémám, mint amit írtál: vajon az Isten mennyire szemellenzõs? Mert a klasszikus házasság (és most nem keverném ide az anyagi megfontolásokat) annyira szûk határokat szab, ami csak az emberek egy részének felel meg, egy hatalmas tábornak nem. És igazán furcsállom, hogy ebben a dologban, kicsit úgy tûnik, mintha mindenkinek egy kaptafára kellett volna készülnie. Tudom, hogy nagyon rossz, hogy ennyire kívülállóként szemlélem a Biblia tanítását ezzel kapcsolatban, de tényleg nem fér a fejembe. Úgy tûnik nekem, hogy az emberek jókora része annyira rosszul szocializált, hogy a bibliai elvárásoknak semmiképpen sem tud megfelelni. Ahhoz hasonlít ez nekem, mintha mindenkinek kötelezõvé tennék a diploma megszerzését. Mindegy, milyenek az értelmi képességei, akkor is kötelezõ.
Ezért vagyok kicsit bajban azzal, hogy vajon az Isten ezt miért nem tolerálja?

Egyébként,persze, a problémára két megoldás létezik: az egyik, amit itt mindenki pártol, hogy a házasság elvárásait tágítsuk és lazítsuk annyira, amíg abba mindenki bele nem fér. Ez si egy megoldás, persze. Nekem azért nem tetszik, mert utálom a képmutatást. És ez a variáció, a követelmények lazítása, mindenképpen együtt jár egy óriási képmutatással.

A másik variáció, ami azért rendesen el van terjedve a világon jelenleg, és ami nekem szimpatikusabb is, az a házasság intézményének kikerülése.
Akinek nem megy, az hagyja a csudába, ne vergõdjön vele, ne csapja be se önmagát, se másokat. És akkor inkább maradjon meg a házasság azon réteg privilégiumának, akik számára ezek a feltételek teljesíthetõek.

Persze, mindkét megoldás cinikus.
De szerintem gerincesebb tudni, önmagamnak bevallani azt, hogy megszegem a törvényt; mint azt hazudni, hogy betartom és közben mégsem.

Ez nagyon életidegen álláspont volna?
offtopic
meszag 2008 nov. 30. - 19:26:46
(2374/2999)
Na erre befizetnék, hogy hány embernél érhetõ tetten a vallásosság?!
10/10
offtopic
fuge7 2008 nov. 30. - 19:25:39 10/10
(2373/2999)
peched van, hogy az ókori Görögországot is belekeverted, ugyanis idén diplomázok a PTE-BTK-n Ókori nyelvek és kultúrák szakon. olvasd el Adonis Georgiades könyvét (Homoszexualitás az ókori Görögországban címmel jelent meg 2002-ben). az úr elismert archeológus, hellén-kutató.
ismét csak azt tanácsolom, hogy nyitottabb szemmel járj-kelj a világban, hidd el, neked is jobb lesz, nekünk meg fõleg!
téma részemrõl lezárva.
offtopic
meszag 2008 nov. 30. - 19:24:24
(2372/2999)
Nem jó intézmény a házasság, de nincs jobb. Kevés embert - fõként férfit - ismerek, aki igazán elkötelezett. Akinek kell a házasság, válassza azt, nekem mind1.
offtopic
Heathcliff 2008 nov. 30. - 19:10:27
(2371/2999)
1. Elismerem, szörnyen buta vagyok. Én úgy tudtam, még a mezei és a házi egérnek semlehet közös utódja, noha biztosan nem tudnám megkülönböztetni õket - éppen a species korlátok miatt.

2. Bizonyára hallottál már az antiutópia mûfajáról. Ha nem, ajánlom figyelmedbe pl. Jack Londontól a Vaspatát. Klasszikus. Debármelyik másik is megteszi. Az antiutópia mûfajának lényege, hogy valaki a saját jelenének aggasztó tendenciáit felnagyítva, kiterjesztve kivetíti a jövõbe. Ennek az irodalmi mûfajnak akad néhány rendkívül népszerû alkotása is. Nem kövezték meg az alkotót,mert nagyon sötét színekkel festette a jövõt.
De, hogy egy nagyon egysterû példát hozzak, és ne is menjek messzire: Vörösmarty a Szózatban a nemzethalál vízióját festette. Felvázolt egy nagyon szomorú jövõt, ami nem következett be. De miért ne gondolhatott volna Vörösmarty arra, hogy az ország jövõje ennyire tragikusan fog alakulni?

A Biblia vége is tele van szörnyûséges jóslatokkal. De emiatt miért kellene indexre tenni?
10/10
offtopic
fuge7 2008 nov. 30. - 19:01:10 10/10
(2370/2999)
ehhh, felpörgött a topic... :P