10/10
offtopic
ms0304 2008 nov. 30. - 15:21:07 10/10
(2349/2999)
Azt gondolom, hogy a pénz uralma, ami a reklámokban, médiákban terjed leginkább, és a fenntartók saját érdekei szerint terjeszti az erkölcsöt, vagy erkölcstelenséget, emel föl, vagy ejt le embereket, nem engedi meg, hogy a lényegest megkülönböztessük a lényegtelentõl.
Az egyik riportjában éppen Gale mondja, hogy a médiák úgy alakítják az emberekrõl alkotott képet, hogy önmagukat fönn tudják tartani. Ez az én olvasatomban annyi, hogy minél több balhé, minél több mocsok, annál inkább eladható a cikk, mûsor...stb...(Ez magyarázat lehet arra is, hogy miért tartják lebegtetve, innen-onnan elõszedett kétértelmûségekkel, hogy GH homo,v. hetero)
Azzal nem lehet pénzt csinálni, hogy bemutatja több száz normálisan élõ heteró, vagy homó napi gondját, mi akadályozza a normális életben! Buli kell! Olyan emberek, akik pénzért vállalják, hogy "párjuknak" ismernek el adott ideig kijelölt embereket, akik nemlétezõ "szerelmükkel" címlapon megjelennek, jó pénzért.
Egy takarítás során padlásról elõkerültek a 60-70-80-as évekbõl Nõk Lapja Újságok. Azt hinné az ember, hogy akkor a NagySzoc-ban ez tabu téma volt. Cikket olvastam egy 70-es évekbeli lapban, hogy a saját nemükhöz vonzódó embereket tekintsük-e betegnek, vagy genetikai változat. Ezt a megközelítést - ami botrányoktól mentes volt - kellett volna folytatni.
De ugyebár az élet fejlõdik???!!!
10/10
fuge7 2008 nov. 30. - 15:18:18 10/10
(2348/2999)
"Családnak nevezett formába terelték" de kik? itt van a lényeg! az EMBEREK! hát itt az ideje, hogy új formába tereljék a család fogalmát, ugyanis igény van rá!

"genetikailag öröklött tudat" az ösztönén nyilván öröklött, de a szuperegót a környezet befolyásolja. az egyéni belátás! ;) nem olyan elvont ez!

értem az eszmefuttatásodat, de még mindig nem adtál választ arra, hogy miért van az, hogy elvileg MINDEN EMBER EGYENLÕ, ÉS EGYENLÕ JOGOKKAL RENDELKEZIK, ez évszázadok óta benne van a modern társadalmak köztudatában, benne van az alkotmányunkban, és minden nemzet alkotmányában, mégis egy kezeden meg tudod számolni, hány országban valósult meg az egyenlõség. és szerinted ez rendben van?
10/10
fuge7 2008 nov. 30. - 14:59:46 10/10
(2347/2999)
igen... ilyen szomorú példák mindig is voltak, és mindig is lesznek sajnos. :( nem is kell mesélned, az én közvetlen környezetemben is tanuja voltam már hasonlónak... ebben egyet értek veled.
ezzel csak azt akartam mondani, hogy nem a homoszexuálisok züllesztették el morálisan és erkölcsileg a házasság intézményét, mint ahogy azt egyesek gondolják/állítják. vagy hogy nem attól fog elzülleni, hogy azonosnemû párok is összeházasodnak. ez mástól romlott el, és nem csak Magyarországon, fejlettebb, nyugati társadalmakban is vannak ilyen esetek.
mondjuk olyat még tutira nem hallotál egy homoszexuális párról, hogy egymást ütik-verik otthon, meg részegen agyonverik a gyereket. ugye?
kérdés, valóban kell-e a homoszexuálisoknak ez az egész? a házasság, és MINDEN, ami vele jár, és az bizony nem mindig fenékig habostorta!
világos, hogy õk is megosztottak, és meg is értem mind a 2 oldalt: akik nem is értik a harcot, és már BÉKÉT szeretnének végre, és akik pedig EGYENLÕSÉGET. mert MINDEN EMBER EGYENLÕ, függetlenül attól, hogy az elmebeteg politikusok mit írnak le a törvényeikben (amiket ugye elsõsorban õk maguk nem tartanak be :P).
10/10
ms0304 2008 nov. 30. - 14:54:57 10/10
(2346/2999)
Lassan el kezdünk vitatkozni olyanon, amivel kapcsolatban alapvetõen egyetértünk.
Tehát: Adott az ember, amilyen.
Van egy természet által elrendelt szaporodási lehetõség (ezt neveztem én Teremtõnek).
Ezt különbözõ idõkben különbözõ okok miatt Családnak nevezett formába terelték. Azt hiszem elsõsorban az anyagi okok indokolták a családok nyilvántartását.
A "más" embert különbözõ korok, rangbéli és anyagi szintek különbözõképpen kezelték, de mindig kimaradt a törvényességbõl. A rómaiak "nevelõ"-nek, a középkor " udvaronc"-nak, "udvarhölgy"-nek "szolgának", a késõbbi korok "inasnak", "szobalánynak" nevezték , de csak a felsõ körökben. Az alsõ néprétegben rabszolga, jobbágy, boszorkány, a falu bolondja volt. Jó esetben nem verték agyon, nem égették meg.
Ezt írtam genetikailag öröklött tudatnak.
Én is szeretném, ha ez a "MÁS" - ság már nem lenne bélyeg, eljutna odáig az ember, hogy megértse a természet sokszínûségét, de az a véleményem, hogy ez harccal, coming outtal, felvonulással nem fog menni, mert ami nem nyilvánosan történik (a szeretkezés ), azt nem nyilvános kiabálással kell érvényesíteni. Jó példát kell mutatni.
10/10
ms0304 2008 nov. 30. - 14:39:16 10/10 Előzmény fuge7
(2345/2999)
A házasságot, mint intézményt Mo-n a törvények tették tönkre.
Egy példa: alkoholista , munkanélküli férj - balhék - hátatfordító szomszédok - rendõrség, aki "csak akkor foglalkozunk az üggyel, ha vér folyik " - otthonról menekülõ gyerek, akit a közpénzen mûködésképtelen "Családsegítõ Szolgálat" csak szemmel tart - bírósági nyílt napra sorbaálló feleség (2-3hónap várakozás) - vagy több 10 ezer Ft-os költség ügyvédre, ami ugyebár az alkoholista , munkanélküli mellett nincs - ha mégis sikerül egyedülállóvá minõsülni, akkor indul a harc a hatósági elvonóért, ami megint több hónap várakozás. Ördögi kör. Család, házasság nulla. Hogyan menthetnék meg õket? Piálás, kábszer, balhé = azonnali kötelezõ elvonó.
Mi marad? Nem házasodunk, együtt - hivatalosan - nem szerzünk semmit, akkor rakom ki, amikor akarom ha szemétkedik, megspórolok egy csomó idõt, utánajárást, költséget. Ráadásul ma legtöbben azt gyakorolják, hogy a gyerek anyja "egyedülálló", 2 tanú által aláírt nyilatkozattal, amiben az apa elismeri, nevére veszi a gyereket, de a gondviselõ az anya. Így nem kell a hatóságokkal vívni az elhelyezésrõl. Ez megint egy csomó költségmegtakarítás.
10/10
fuge7 2008 nov. 30. - 14:35:12 10/10
(2344/2999)
a teremtésnek meg a törvényeknek semmi de semmi közük nincs egymáshoz. elõbbit a természet alkotta, utóbbit az ember, következésképpen az elõbbit NEM lehet megváltoztatni, az utóbbit meg IGEN, és meg is kell, ha rossz.

"a kisebbségnek kell(ene) alkalmazkodni" elõször kezeljük õket velünk egyenlõként. amíg pont mi vagyunk intoleránsak velük szemben, addig ne is várjuk el tõlük semmit.
10/10
ms0304 2008 nov. 30. - 14:20:53 10/10 Előzmény fuge7
(2343/2999)
Azt gondolom, hogy a Teremtés megadta a választ arra, hogy egy család törvényesen, vagy anélkül hogyan állhat össze. Lehet, hogy majd lesznek cybergyerekek, akkor már nem lesz érdemleges a Teremtõ. Azzal el is intézõdik a probléma megoldása.
Én elfogadom, hogy az Isten az Õ nagy állatkertjében mindenféléket teremtett, de egyelõre még a sok-sok százmillió ember genetikailag örökölt tudatában az eredeti állást kódolta. Mindig a kisebbségnek kell(ene) alkalmazkodni, hogy ne mondjam, élni a lehetõségekkel, nem követelõzni.
10/10
fuge7 2008 nov. 30. - 14:16:32 10/10 Előzmény ms0304
(2342/2999)
nohátigen... van egy olyan érzésem, hogy Obama idejében nagy dolgok fognak történni. és remélem ez nem egy újabb elnökgyilkosság lesz! :S
10/10
fuge7 2008 nov. 30. - 14:13:18 10/10
(2341/2999)
"jogokért küzdés"

ez szerintem már arról szól inkább, hogy kimondják: UGYANOLYAN jogokkal rendelkezik egy homoszexuális pár, mint egy heteró pár. ezt elismerjék, LEÍRJÁK, törvénybe iktassák. nem lenne ez olyan nagy ügy, és ezzel meg is szûnne a diszkrimináció ellenük.

"a heterók sem akarnak házasodni manapság"

na hát ezaz! :D a házasság intézménye már egy ideje romokban hever. (egyébként a heterók tették tönkre, csak úgy mellesleg.)
10/10
ms0304 2008 nov. 30. - 14:09:20 10/10 Előzmény fuge7
(2340/2999)
Martin Luther Kingrõl ( a legutóbbi USA elnökválasztás kapcsán) jutott eszembe: Azt hiszem neki mondták, amikor belépett a magas politikába, hogy : Vigyázz, a Fehér Házat nem a vakolat színérõl nevezték el! Remélem, hogy Obama túlélí!