Téma: A fiúk

Sz. Péter máj. 21. 18:23:52 Előzmény AlexWolf
(19/19)
Az imdb-ről néztem a 20-át, az általában esti időpontot jelöl.

No de az utolsó részről: Kicsit csalódás, szerintem elég sablon befejezése lett.
8/10
AlexWolf máj. 20. 16:43:40 8/10 Előzmény Sz. Péter
(18/19)
Reggel óta fent van a Prime-on.
Sz. Péter máj. 20. 14:00:03 Előzmény Sz. Péter
(17/19)
....?
6/10
Atis88 máj. 20. 13:37:53 6/10
(16/19)
A lezárás nem volt az igazi, de egyébként a sorozat összességében véve jó. A színészek is odatették magukat. Bár, egy idő után kezdett önismétlővé válni, talán ezért is lett vége 5 évad után. Viszont a lezárás lehetett volna hosszabb is, mintha nem lett volna kedvük rendesen megcsinálni és a fő karakterek sztoriát ugyan elrendezték, úgy nagyjából ugyan, de azért ugorhadtunk volna nagyobbat is az időben, hogy lássuk hogyan alakulnak a dolgok.
Sz. Péter máj. 20. 13:07:46 Előzmény AlexWolf
(15/19)
A vége?
Nem ma este adják le az utolsó (S05E08) részt.
8/10
AlexWolf máj. 20. 12:31:30 8/10
(14/19)
Jó kis sorozat volt, de a vége nem tetszett.
4/10
fferlen73 2025 máj. 01. - 12:52:34 4/10
(13/19)
Az egyik korábbi hozzászóláshoz kapcsolódva, egy idő után unalmas és minden csak ismétlődik, majd még több idő után már egyáltalán nem érdekes. Tipikusan az az eset, amikor addig nyomnak egy sorozatot amíg van nézettsége, ha pedig majd további nézettségcsökkenés jön, akkor valami bugyuta befejezéssel elvágják az egészet, vagy pedig szimplán abbahagyják. Ebből elég lett volna 1 évad egy ütős befejezéssel és azt mondanám, hogy akkor ez volt minden idők legjobb szuperhősös sorozata, amit valaha is készítettek, így számomra maximum egy gyenge közepes.
6/10
vasárnapinézõ 2025 febr. 11. - 09:19:37 6/10
(12/19)
A 4. évadra elfogyott a spiritusz.
2/10
BazinagyAmigo 2023 dec. 17. - 21:06:23 2/10
(11/19)
Túl vannak tolva az aktuálpolitikai utalások és üzenetek.. jó szájbarágósan, és lebutítva. És sajnos más téren is gyengélkedik az írás.. A kreativitás csúcsa, a "ha nem csinálod azt amit én akarok, nyilvánoságra fogom hozni, hogy.." húzás, kifejezetten fárasztó amikor már századjára sütik el.
5/10
Cron 2023 okt. 06. - 01:49:35 5/10
(10/19)
Az alapötlet jó, a stílus is, de 2-3 rész után már folyamatosan ugyan az ismétlődik más-más szereplőkkel. Van aki szereti megnézni hússzor ugyan azt a filmet, nekik bejön, nekem ebből pár rész elég lett volna. A 4. évadot már kaszálom.
9/10
plastika 2023 máj. 31. - 12:31:55 9/10
(9/19)
ez egy NAGYON jól sikerült szuperhősós kitaláció ami tele van meglepetésekkel a szokásos
megszokottol > nem részletezem NEM vagyok spojler de nekem az egész 3 évad nan bejóttt és legfőképp a vicces megkózelítés miattt!! nem egy hagyományos hollivudi tréééé....fa
frankón tökjóóóóó :)
én mind a 3 évad alatt szétröhögtem magam ( jó értelemben )
ajánlatos akik bírják ezt a műfajt "kicsit másképp"
:) páááá nééézzétek meg ...hali
10/10
IWantSunshine 2023 máj. 08. - 03:49:51 10/10
(8/19)
Zseniális, szuperhősök egy teljesen más szemszögből.
8/10
The Cortez 2022 okt. 31. - 21:40:25 8/10
(7/19)
3. évad

A 3. szezon totálisan elborultan indít, később próbálja tartani a szintet, ám a nyitójelenetet egyetlen őrült ötlet sem tudja überelni. A trágárkodást, a brutalitást és a váratlanul kirobbanó erőszakot megint csak túltolták, de mellette rendesen mélyítettek néhány szereplőt: Butcher erősen drámai flashback-ekeket kapott, Homelander több dimenziósabb főellenséggé lépett elő, míg Black Noir ”karakterét” animációs figurákkal színesítették, illetve mesélték el történetét. A Jensen Ackless féle Soldier Boy nem volt akkora szám, mint amekkorának bereklámozták, valamint amennyire a sztoriban felvezették. Az évad sok politikai-társadalmi dologra reflektál (pl: Black Lives Matter, feministatüntetések, szektásodás stb). Az eleje a bizonyos hollywoodi trendek ábrázolása mellett, ironikusan idézi meg Zack Snyder DC-s ”karrierjét”, a befejezés pedig 2 ütős szálat is izgalmasan felvezet.

7/10
buncow 2022 szept. 25. - 21:08:20
(6/19)
Kicsit ki lettek ebben is pécézve a keresztények, Hollywood kedvenc rosszfiúi. Utána láttam, hogy a rendező Stefan Schwartz, ami kicsit zsidó csengésű név. Értem én, hogy sok a képmutatás keresztényeknél, de kicsit túl van tolva a bicikli, nehéz elképzelni, hogy a zsidó vallás, vagy a muszlim ennyire tökéletes lenne, hogy azokat szinte sose állítják célkeresztbe, legfeljebb bugyután mókásnak szánt módon, nem ilyen nyersen, durván. Egyébként nem zavarna, de a kiegyensúlyozottság hiányzik kissé.
8/10
The Cortez 2022 máj. 10. - 21:54:28 8/10
(5/19)
1. évad

A szuperhőscuccok kliséit kiforgató anti-szuperhőssorozat, Seth Rogennel a háttérben, aki 1-2-szer azért cameozgat benne. A szatirikus széria emellett egy kőkemény média-, sztárgyár-, celeb-, céges pszichopátia- marketing- és politikakritika.
A sztori szerint a szuperképességekkel rendelkező emberek valójában a hatalomtól meg a körülrajongástól elszállt, képmutató szociopata bűnözők. Nem lehet ellenük tenni szinte semmit, mivel egy multicég áll mögöttük, ami minden bűncselekményüket módszeresen eltussolja. Tehát tökéletes bemutatásra kerülnek a manipulációs trükkök, a különböző agymosási technikák, a hazugságkampányok + a figyelemelterelési manőverek, de az USA más országok háborúiba való beavatkozása, valamint A-Train, a villámgyorsan futó néger csávó személyében még Stohl Buci is megidéződik. Mindezek mellett van MeToo-szál, sok vérengzős jelenet, továbbá rengeteg beteg ötlet. A történet egyébként izgalmas, összeesküvős, cselszövős, ugyanakkor igencsak hullámzó az évad színvonala.
A színészek erős alakítást nyújtanak. A negatív szereplők árnyalva vannak, míg a pozitívnak szánt formákat (2 személy kivételével) morálisan nem teljesen makulátlan tagokként ábrázolják. A Karl Urban által alakított Billy Butcher kezdetben egy furcsa, ám megfontolt figura, de ahogy haladunk előre a cselekményben, úgy válik egyre primitívebbé. Ő egy tipikus rogeni karakter, ugyanis Rogen szokott hozzá hasonló palikat játszani. Ezen kívül az őrült, káromkodós poénokról, illetve az elborult pop-kulturális utalásokról lehet a stílusára ismerni. A sorozat képi világa sötét tónusú, az effektjei színvonalasak, a zenei összeállítása pedig leginkább retro számokból állnak.

8/10

2. évad

A folytatás még durvábban belemegy a marketingkritikába. Sokkal véresebb, erőszakosabb, betegebb, viccesebb mint az első felvonás. Az akciók rövidek, viszont rohadtul látványosak, dinamikusak, egyben eszeveszettek. A készítők prezentálnak más új politikai műveleteket, ugyanakkor a republikánus oldal burkolt démonizálása egy rettentően szánalmas húzás volt. Az évad nézeti magát, jól szövik az írók a cselekményt, ám a fináléban több klisé meg hollywoodi hiteltelen fordulat üti fel a fejét, ráadásul a fő konfliktust szintén nagyon szarul sikerült lezárni.

8/10
10/10
giholi 2022 ápr. 26. - 19:45:19 10/10
(4/19)
Egy szuperhősös szatíra, elképesztő király, egy modern bűnös élvezet. Szerintem semmilyen korosztálynak nem ajánlott. Top 3 kedvenc sorozatomba simán beleillik.
10/10
iolaus1980 2022 febr. 24. - 10:23:25 10/10
(3/19)
Mindkét évadot megnéztem, voltak benne nem az ízlésemnek való jelenetek, de összességében egy kiváló, ötletes, szarkasztikus humorú sorozat. Számomra nagyon betalált! A szinkron jelesre sikerült! Karl Urbant nagyon kedvelem, tehetséges színész, élete szerepe! A többi színész is telitalálat. Így hát nem lehet kérdés az értékelés: 10/10
kybuck 2022 jan. 19. - 17:20:50
(2/19)
Érdekes történet, bár sok tekintetben a maga logikájával is szembe megy: kizárt, hogy egy multi úgy tudja uralni a közvéleményt, ahogy a filmben látjuk, pláne az okostelefonos-internetes időkben, mert még a mi világunkban is kritizálják nem kis mértékben az olyan multikat, mint a Facebook – amire sokan elvből nem is regisztrálnak –, másrészt pont emiatt kizárt az is, hogy "hősök" címén egy halom szociopata, felelőtlen, nárcisztikus szuperembert szabadítsanak a társadalomra, hisz folyamatosan buknának le a kisebb-nagyobb stiklikkel, amivel gyorsan kihúznák a gyufát, és nincs az a PR-os, aki ezt megmagyarázná. Nem véletlen, hogy idővel a sorozatban is borulgat a bili, és ha közvetlen következmény talán nem is lenne, a közbizalmat örökre elvesztené – a Facebook szimpla kommentek, reklámok miatt kap folyamatos kritikát, mekkora lenne hát a kritika, ha civilek halnának meg felelőtlen "megmentők" miatt, mikor a mentés lenne a dolguk! (Valós analógiát pedig bőven találunk a politikusoknál, vagy a műhibapereknél...) "Fenntartható e a demokrácia, ha egy ember városokat mozgat az agyával?" Ez a kérdés az X-men 3-ban hangzott el, és benne van az összes dilemma, amit a szuperhősös történetek felvetnek, így ehhez nem is kell több kommentár. Persze egy olyan kifacsart világ, ahol egy szuperhősnek a saját kollégáitól is rettegnie kell teljesen bukásra van/lenne ítélve. Ezzel együtt is szórakoztató a sorozat, közben olyan filmekre emlékeztetett, mint a Robotzsaru, vagy az Alkonyzóna néhány epizódja, mégha azokban a feketehumor jóval szolidabb, mint itt, ami egyfajta direkt paródia, sok morbid viccel. Kíváncsi leszek a harmadik évadra is.
Agapa 2021 okt. 23. - 12:00:24
(1/19)
Sok sorozatot megnéztem az utóbbi időben köztük a Daredevil, a Squid game stb. Most tartok a The Boys második évad közepénél és totál megfogott, szokatlanul szarkasztikus egy amerikai produkcióhoz képest és a görbe tükör amit az emberek elé tart nagyon ott van. A karakterek jól megformáltak a színészi játék is teljesen rendben van, Karl Urban brillìrozik rendesen, a magyar szinkron pedig hozza a tőle megszokottat minden szìnézhez jól passzol. Nálam ez a sorozat 10/10, remélem a folytatás is legalább ilyen jó lesz, és várom a hasonló szìnvonalas produkciókat.