A fiúk

Bakancslistához adom
The Boys
amerikai akció-vígjáték, krimisorozat, 60 perc, 2019

Értékelés:

27 szavazatból
Szerinted?

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
2/10
BazinagyAmigo 2023 dec. 17. - 21:06:23 2/10
Túl vannak tolva az aktuálpolitikai utalások és üzenetek.. jó szájbarágósan, és lebutítva. És sajnos más téren is gyengélkedik az írás.. A kreativitás csúcsa, a "ha nem csinálod azt amit én akarok, nyilvánoságra fogom hozni, hogy.." húzás, kifejezetten fárasztó amikor már századjára sütik el.
5/10
Cron 2023 okt. 06. - 01:49:35 5/10
Az alapötlet jó, a stílus is, de 2-3 rész után már folyamatosan ugyan az ismétlődik más-más szereplőkkel. Van aki szereti megnézni hússzor ugyan azt a filmet, nekik bejön, nekem ebből pár rész elég lett volna. A 4. évadot már kaszálom.
9/10
plastika 2023 máj. 31. - 12:31:55 9/10
ez egy NAGYON jól sikerült szuperhősós kitaláció ami tele van meglepetésekkel a szokásos
megszokottol > nem részletezem NEM vagyok spojler de nekem az egész 3 évad nan bejóttt és legfőképp a vicces megkózelítés miattt!! nem egy hagyományos hollivudi tréééé....fa
frankón tökjóóóóó :)
én mind a 3 évad alatt szétröhögtem magam ( jó értelemben )
ajánlatos akik bírják ezt a műfajt "kicsit másképp"
:) páááá nééézzétek meg ...hali
10/10
IWantSunshine 2023 máj. 08. - 03:49:51 10/10
Zseniális, szuperhősök egy teljesen más szemszögből.
8/10
The Cortez 2022 okt. 31. - 21:40:25 8/10
3. évad

A 3. szezon totálisan elborultan indít, később próbálja tartani a szintet, ám a nyitójelenetet egyetlen őrült ötlet sem tudja überelni. A trágárkodást, a brutalitást és a váratlanul kirobbanó erőszakot megint csak túltolták, de mellette rendesen mélyítettek néhány szereplőt: Butcher erősen drámai flashback-ekeket kapott, Homelander több dimenziósabb főellenséggé lépett elő, míg Black Noir ”karakterét” animációs figurákkal színesítették, illetve mesélték el történetét. A Jensen Ackless féle Soldier Boy nem volt akkora szám, mint amekkorának bereklámozták, valamint amennyire a sztoriban felvezették. Az évad sok politikai-társadalmi dologra reflektál (pl: Black Lives Matter, feministatüntetések, szektásodás stb). Az eleje a bizonyos hollywoodi trendek ábrázolása mellett, ironikusan idézi meg Zack Snyder DC-s ”karrierjét”, a befejezés pedig 2 ütős szálat is izgalmasan felvezet.

7/10
buncow 2022 szept. 25. - 21:08:20
Kicsit ki lettek ebben is pécézve a keresztények, Hollywood kedvenc rosszfiúi. Utána láttam, hogy a rendező Stefan Schwartz, ami kicsit zsidó csengésű név. Értem én, hogy sok a képmutatás keresztényeknél, de kicsit túl van tolva a bicikli, nehéz elképzelni, hogy a zsidó vallás, vagy a muszlim ennyire tökéletes lenne, hogy azokat szinte sose állítják célkeresztbe, legfeljebb bugyután mókásnak szánt módon, nem ilyen nyersen, durván. Egyébként nem zavarna, de a kiegyensúlyozottság hiányzik kissé.
8/10
The Cortez 2022 máj. 10. - 21:54:28 8/10
1. évad

A szuperhőscuccok kliséit kiforgató anti-szuperhőssorozat, Seth Rogennel a háttérben, aki 1-2-szer azért cameozgat benne. A szatirikus széria emellett egy kőkemény média-, sztárgyár-, celeb-, céges pszichopátia- marketing- és politikakritika.
A sztori szerint a szuperképességekkel rendelkező emberek valójában a hatalomtól meg a körülrajongástól elszállt, képmutató szociopata bűnözők. Nem lehet ellenük tenni szinte semmit, mivel egy multicég áll mögöttük, ami minden bűncselekményüket módszeresen eltussolja. Tehát tökéletes bemutatásra kerülnek a manipulációs trükkök, a különböző agymosási technikák, a hazugságkampányok + a figyelemelterelési manőverek, de az USA más országok háborúiba való beavatkozása, valamint A-Train, a villámgyorsan futó néger csávó személyében még Stohl Buci is megidéződik. Mindezek mellett van MeToo-szál, sok vérengzős jelenet, továbbá rengeteg beteg ötlet. A történet egyébként izgalmas, összeesküvős, cselszövős, ugyanakkor igencsak hullámzó az évad színvonala.
A színészek erős alakítást nyújtanak. A negatív szereplők árnyalva vannak, míg a pozitívnak szánt formákat (2 személy kivételével) morálisan nem teljesen makulátlan tagokként ábrázolják. A Karl Urban által alakított Billy Butcher kezdetben egy furcsa, ám megfontolt figura, de ahogy haladunk előre a cselekményben, úgy válik egyre primitívebbé. Ő egy tipikus rogeni karakter, ugyanis Rogen szokott hozzá hasonló palikat játszani. Ezen kívül az őrült, káromkodós poénokról, illetve az elborult pop-kulturális utalásokról lehet a stílusára ismerni. A sorozat képi világa sötét tónusú, az effektjei színvonalasak, a zenei összeállítása pedig leginkább retro számokból állnak.

8/10


2. évad

A folytatás még durvábban belemegy a marketingkritikába. Sokkal véresebb, erőszakosabb, betegebb, viccesebb mint az első felvonás. Az akciók rövidek, viszont rohadtul látványosak, dinamikusak, egyben eszeveszettek. A készítők prezentálnak más új politikai műveleteket, ugyanakkor a republikánus oldal burkolt démonizálása egy rettentően szánalmas húzás volt. Az évad nézeti magát, jól szövik az írók a cselekményt, ám a fináléban több klisé meg hollywoodi hiteltelen fordulat üti fel a fejét, ráadásul a fő konfliktust szintén nagyon szarul sikerült lezárni.

8/10
10/10
giholi 2022 ápr. 26. - 19:45:19 10/10
Egy szuperhősös szatíra, elképesztő király, egy modern bűnös élvezet. Szerintem semmilyen korosztálynak nem ajánlott. Top 3 kedvenc sorozatomba simán beleillik.
10/10
iolaus1980 2022 febr. 24. - 10:23:25 10/10
Mindkét évadot megnéztem, voltak benne nem az ízlésemnek való jelenetek, de összességében egy kiváló, ötletes, szarkasztikus humorú sorozat. Számomra nagyon betalált! A szinkron jelesre sikerült! Karl Urbant nagyon kedvelem, tehetséges színész, élete szerepe! A többi színész is telitalálat. Így hát nem lehet kérdés az értékelés: 10/10
kybuck 2022 jan. 19. - 17:20:50
Érdekes történet, bár sok tekintetben a maga logikájával is szembe megy: kizárt, hogy egy multi úgy tudja uralni a közvéleményt, ahogy a filmben látjuk, pláne az okostelefonos-internetes időkben, mert még a mi világunkban is kritizálják nem kis mértékben az olyan multikat, mint a Facebook – amire sokan elvből nem is regisztrálnak –, másrészt pont emiatt kizárt az is, hogy "hősök" címén egy halom szociopata, felelőtlen, nárcisztikus szuperembert szabadítsanak a társadalomra, hisz folyamatosan buknának le a kisebb-nagyobb stiklikkel, amivel gyorsan kihúznák a gyufát, és nincs az a PR-os, aki ezt megmagyarázná. Nem véletlen, hogy idővel a sorozatban is borulgat a bili, és ha közvetlen következmény talán nem is lenne, a közbizalmat örökre elvesztené – a Facebook szimpla kommentek, reklámok miatt kap folyamatos kritikát, mekkora lenne hát a kritika, ha civilek halnának meg felelőtlen "megmentők" miatt, mikor a mentés lenne a dolguk! (Valós analógiát pedig bőven találunk a politikusoknál, vagy a műhibapereknél...) "Fenntartható e a demokrácia, ha egy ember városokat mozgat az agyával?" Ez a kérdés az X-men 3-ban hangzott el, és benne van az összes dilemma, amit a szuperhősös történetek felvetnek, így ehhez nem is kell több kommentár. Persze egy olyan kifacsart világ, ahol egy szuperhősnek a saját kollégáitól is rettegnie kell teljesen bukásra van/lenne ítélve. Ezzel együtt is szórakoztató a sorozat, közben olyan filmekre emlékeztetett, mint a Robotzsaru, vagy az Alkonyzóna néhány epizódja, mégha azokban a feketehumor jóval szolidabb, mint itt, ami egyfajta direkt paródia, sok morbid viccel. Kíváncsi leszek a harmadik évadra is.
Agapa 2021 okt. 23. - 12:00:24
Sok sorozatot megnéztem az utóbbi időben köztük a Daredevil, a Squid game stb. Most tartok a The Boys második évad közepénél és totál megfogott, szokatlanul szarkasztikus egy amerikai produkcióhoz képest és a görbe tükör amit az emberek elé tart nagyon ott van. A karakterek jól megformáltak a színészi játék is teljesen rendben van, Karl Urban brillìrozik rendesen, a magyar szinkron pedig hozza a tőle megszokottat minden szìnézhez jól passzol. Nálam ez a sorozat 10/10, remélem a folytatás is legalább ilyen jó lesz, és várom a hasonló szìnvonalas produkciókat.