Téma: A gépész

10/10
baaani 2010 máj. 31. - 22:10:32 10/10
(97/197)
A gépész egy zseniális film!

A hangulata eszméletlenül magával ragadó, a fõszereplõ hihetetlenül nagyot alakít. A történet szintén nagyon jó, a rendezés is remek. Csakis szuperlatívuszokban tudok róla beszélni. Az utolsó perceknek még a gondolatától is kiráz a hideg. Aki teheti, ne hagyja ki!
9/10
zoli28 2010 máj. 30. - 09:13:42 9/10
(96/197)
Azokkal értek egyet, akik szerint ez egy zseniális film. Nem rég néztem meg harmadszorra, és egy csomó minden csak ekkor esett le, elsõ és második alkalommal még nem.
Christian Bale tényleg nagyszerû színész, mostanra az egyik kedvencem lett. Már az Amerikai Pszichó "Patrick Bateman"-je is mestermû volt tõle, nem rég pedig rávettem magam, hogy megnézzem a Batman Kezdõdiket... Nos, nem gondoltam volna, hogy egy Batman-film ennyire le tud kötni. Ez valószínûleg Bale játékának is köszönhetõ.
10/10
Ayrton Corvus 2010 máj. 26. - 16:47:47 10/10
(95/197)
Most olvasom, hogy valaki azt írja skizofrén, az valahogy kettõs személyiségû. Valahogy nem, hallucinál egyfajta álomvilágba él, ahol a valóság keveredik a hallucinációival. Minden egyes apró mozdulat az órán mindig fél kettõ van, a szivargyújtó, Maria és Nicholas. Amikor bemennek a szellemvasútba a Route 666 már jelzésértékû, minden bent lévõ dolog neki szól, a gyászoló anya, a letakart gyerek teste, a piros kocsi elüti a gyereket amiben ülnek. Egy akasztott ember, bûnös felirattal, a sheriff hivatal, majd út a pokolba vagy út a megváltáshoz keresztezõdés. A keresztezõdés, Ivan kocsija, a bõrkabát, a Western csizma mind-mind ismerõs számára. Ezek az apróságok vezetik rá, hogy ki is õ valójában. Szerintem is inkább a bûntudata Ivan, a belsõ énje, amit teljesen elnyomott magában. Az elméje elfejtett mindent, de a teste nem, csonttá aszalódik. Az utolsó pillanatok szenzációsak, a betört szélvédõ, a riadt tekintet, majd becsukja a szemét és mindent elfelejt. Legalábbis is ezt olvastam le az arcáról.
10/10
Ayrton Corvus 2010 máj. 26. - 16:30:13 10/10
(94/197)
Elég kevés hozzászólás van itt a porton. Egy ilyen legendás filmnél általában ötször annyi hozzászólásnak kellene lennie. Sõt azt kell, hogy mondjam elég kevés értõ kommentárt lehet olvasni, ez sajnos egy magyar betegség, amit a tetves amerikaiak terjesztettek el hazánkban. Agyhalott gondolkodásmód.
Ez a film a gondolkodó embereknek készült, azoknak akik tudják, mi az a film az igazi mûvészet. Furcsa a filmet már 2004 januárjában bemutatták, nálunk 2005-ben. Miskolcon csak az egyik gagyi multi adta, de csak egy hétig. Emlékszem amikor megjelent dvd-n 4000 forint volt, tavaly megvettem az öregemnek 400 forintért, természetesen ugyanazt.
Christian Bale legnagyobb alakítása az Amerikai Pszichó után. Iszonyatosan nagyot alakít, az egyetlen színész a mai fiatal generációkban akiben van alázat. Bármit megtesz egy filmbeli karakter megformálásáért. 119 font volt a legkisebb súly amit felírt a kis cetlire az olyan 54 kiló. Meg kell nézni az elõtte forgatott filmjeit az Equilibrium vagy a Tûz Birodalmát, milyen masszív erõs fizikuma volt. Onnan lefogyni, ehhez testileg, lelkileg nagyon erõsnek kell lenni, ha jól tudom, nem volt elég pénz a filmhez, de nem akarták, hogy az amcsik belenyúljanak a forgatásba, így annál tovább kellett csont és bõrnek lennie. A Batman Kezdõdik dvd-n mondja Christopher Nolan Christiannak, hogy szedd össze magad, mert így, hogy magyarázom meg a gyártónak, hogy te leszel a következõ Batman, ha csont és bõr vagy. Ezt õ olyan komolyan vette, hogy vagy 100 kilóra hízott. Szerintem a Gépész végén, amikor megtudja, ki õ valójában, már ezt a formáját látjuk, gondolom utólag vették fel ezeket a jeleneteket.
A filmet nem lehet egyszer megnézni, ha valaki nagyon odafigyel elsõ nézésre minden kis nüanszra, akkor se az igazi, második nézésre teljesen elvarródnak a szálak. Sokkal hatásosabb. Persze a szinkront el kell felejteni. A filmbeli egyik kollégája, akit a színebõrû Reg E. Cathey alakít, korábban az Amerikai Pszichóban is játszott Christiannal, õ volt a hajléktalan akit megszurkált.
A lemezen található törölt vagy kimaradt jelenetek a dvd kiadás pozitívuma, fõleg, hogy egyes jeleneteket a rendezõ kommentál, azért egy interjú Christiannal nem ártott volna.
pofici 2010 máj. 23. - 12:19:40
(93/197)
Én még nem láttam,elolvastam a leírtakat...Kíváncsi vagyok ma megnézem úgyis imádom a thrillereket,nagyon jók tudnak lenni.
offtopic
pozsizsuzsi 2010 ápr. 28. - 14:54:01
(92/197)
Nem apja senkinek, a többi stimmel.
suti_88 2010 ápr. 28. - 13:53:33
(91/197)
Vki elmondaná, mi a film története, lényege, mert én megnéztem, de nem nagyon jöttem rá...

Vagyis szerintem: SPOILER!!!!!!!

Szal nem az van, hogy Trevor elütötte a kissrácot, és azóta nem bír aludni, és mivel nem alszik, meg még bûntudata is van, ezért képzeleg, és Iván is igazából a képzelete szüleménye, vagyis a kissrác akit elütött, annak az apja, és õ mint bûntudat gyötri Trevort, és a végén ezért adja fel magát?
player7 2010 ápr. 25. - 23:34:27
(90/197)
Szomszédokban volt hasonló zene, mint ebben a filmben:D
warynski 2010 ápr. 24. - 22:13:16 Előzmény Bart212
(89/197)
***SPOILER***
Nem gondolom, hogy skrizofén. Iván - a kopasz ember - gyanítom, hogy a lelkiismerete, akivel, amivel küzd. Nem ragoznám tovább, a többi ebbõl következik ill. levezethetõ - szerintem.
10/10
Bart212 2010 márc. 30. - 03:30:13 10/10
(88/197)
Sorry, furbee-t kellett volna beraknom elõzménybe. õ írta a lerágott csontot. félrekattintás volt...

SPOLIER!!
szerintem ott kiderül, hogy skrizofén, miután levágódik a munkatársa keze és amikor kikérdezik, hogy miért nem figyelt és mondja hogy az új munkatársat nézte. erre a cégnél meg mondják, hogy senkit nem is vettek fel mostanában.
Ez a jelenet kb a 20-dik percnél van és egy 1:37-es filmnél ez azért még az elejének mondható. Szóval számomra ezért kicsit más stílusú is, mert végig tudni a baját és nem az a csúcspont hogy kiderül a betegsége - mint pl. a harcosok klubbjában, hanem hogy miért alakult ki. legalábbis szerintem.
10/10
Bart212 2010 márc. 25. - 01:41:27 10/10 Előzmény srph25
(87/197)
nagyon jó gondolat.
és szerintem ebben a filmben sokkal több van mint amit egy ember észrevesz. pl. van a ciginek, az elromlott öngyújtónak és a piroson áthajtásnak is jelentése. meg gondolom számtalan másnak is ami nem tûnt fel
10/10
Bart212 2010 márc. 25. - 00:50:26 10/10
(86/197)
Ezzel azért vitatkoznék. Nagyon jó a harcosok klubja, de a gépész kicsit más stílus. Nagyon érdekes filmé és a zenéje zseniálisan illik hozzá.
(spolier)Itt már a legelején kiderül, hogy mi a baja, de mégis rengeteg kérdés nincs megválaszolva.Nem hiszem,hogy sokan tippeltek volna halra a hûtõbõl kifolyó vérnél vagy hogy bárki is tudta volna, hogy mi a film vége.
Szóval nem igaz, hogy lerágott csont és hogy nem tudtak újat kitalálni.
8/10
furbee 2010 márc. 15. - 17:59:17 8/10
(85/197)
Az a bajom, hogy már egy csomó ilyen témájú filmet láttam, eléggé lerágott csont, és ezért már a film elején szinte biztos voltam benne, hogy ez lesz a vége. Ebbõl adódóan nem nyújtott semmi újat a film, de meg kell jegyeznem, hogy a témájában az egyik legjobb.
10/10
SlyCool 2010 márc. 12. - 18:09:49 10/10
(84/197)
Oriasi film, csak ajanlani tudom.
Christian Bale pedig egyszeruen zsenialis. Az, hogy igy lefogyott a szerep kedveert, hihetetlen elkotelezettsegre vall. (en keptelen vagyok par kilot leadni a seggembol, o meg leadott huszonotot a semmibol, hogy aztan secperc alatt visszagyurjon ketszer annyit a batman-re, shiiiiit...:))
Nemreg lattam ot a "harsh times" cimu filmben (nagyon jo, kotelezo darab), ott is fantasztikusat alakit, egyszeruen minden szerepben annyira hiteles, igaz SZINMUVESZ.
10/10
K82 2010 jan. 31. - 17:18:59 10/10 Előzmény Bromden fõnök
(83/197)
A hal szerintem annyi hogy a képen ugye õ volt, amikor épp horgászott a kollégájával, és azok a halak voltak a hûtõben is, amiket kifogott. Csak ezt nem tudta (vagyis max tudata alatt).
A film egyébként zseniális! Christian Bale minden filmén kiakadok hogy még mindig nem kapott Oscart, mert hihetetlen jó ez a filmje is, illetve az egész forgatókönyv és rendezés is!
Hatalmas!!
Siliana 2010 jan. 21. - 11:31:11 Előzmény srph25
(82/197)
és ezt még az is alátámasztja- amikor a Millerrel beszél- hogy milyen szókincse van hozzá képest.
10/10
Zuluhed 2009 nov. 27. - 06:42:53 10/10
(81/197)
Nagyon nagy film,és Bale iszonyatosan nagyot alakít,nagyon jó színész és nem semmi,h mennyi fogyott és utána mennyire kigyúrta magát a Batman-re.
8/10
horas 2009 nov. 17. - 22:05:58 8/10
(80/197)
Nem rossz a film,a hangulata nagyon erõteljes,nyomasztó,végig izgalmas és a feszültséget is fenn tudják tartani,a film íve tökéletes én nagyon vártam valami a filmhez méltó és hasonlóan jó befejezést,de csak egy tövig rágott csontot kaptam eltekergetve.

Christian Bale az Amerikai Pszichóban is nagyon jó volt,de nem nagyon láttam benne fantáziát más filmekben,azt hittem a "vak tyúk is talál szemet" arra az alakítására de ez a film felnyította a szememet vele kapcsolatban,igazából egy bravúrt hajt végre,egy tipikus és tucat-szerû filmet végig életben tart majd a film saját kardjába dõl,de nem rossz egész sajátos hangulata van.7,5/10
Bromden fõnök 2009 okt. 13. - 00:48:55 Előzmény mimihopps
(79/197)
én ma vettem észre:)
SPOILER
valaki megmagyarázná a halat légyszi. vagy annak nincs jelentõsége? ugye a fényképen, a hûtõben és megláttam egy kocsin is
Aggerawayter 2009 okt. 04. - 19:01:18
(78/197)
Ez a film számomra azt mutatja be, hogy lehet egy eleinte szimpatikus emertõl fokozatosan megundorodni.