7/10
Szíriusz jún. 01. 11:24:15 7/10
(81/81)
A film „kapcsolatépítési” jelenete a nagyon odaillő zenei kísérettel nagyon tetszett, emlékezetes marad számomra. Maga a zenei aláfestése a filmnek és a humoros jelenetek is. Tudományos, szakmai szempontból, történet mesélésből viszont több sebből vérzik, és fontos hiányosságok vannak. A női főszereplő nekem nagyon unszimpatikus volt, és a legfontosabb döntésben erkölcstelen módot választott, ami erősen megkérdőjelezhető! Gosling nagyon jó színész, itt is jól alakította azt a személyiséget, amit el kellett játszania a forgatókönyv szerint.
6/10
lucashood82 máj. 29. 19:17:07 6/10
(80/81)
Családbarát sci-fi.Nagyjából a könyvet másolva.Karácsony délután is nézhető.A korhatár kb.1 év-töl....
3/10
Gaddemon máj. 29. 16:13:19 3/10
(79/81)
25 percet bírtam. Túl dedós.
2/10
aikonl máj. 27. 05:12:12 2/10
(78/81)
Ken a zűrben. Infantilis Gosling-bohóckodás gyermekeknek. 2/10
4/10
meszpeti máj. 23. 09:35:45 4/10
(77/81)
Nem ajánlom senkinek. Gyerekes, komolytalan film egy olyan témában ahová ez nem illik. Már az elejétől érezni lehet hogy valami gond van a filmmel. A főszereplő bugyuta kínos viselkedése, a nemzetközi csapat amatőr stílusa. A története is gyenge. A filmnek nincs komoly mondanivalója és bagatelizálja a találkozást egy földönkívülivel aminek a formája is olyan kisgyerekes kreálnány. Én úgy éreztem hogy a rendező utánozni szerette volna a Mars mentőexpedíciót aholMatt Damon előadta a laza stílust. Én 1 óra után kikapcsoltam, nem bírtam tovább nézni . Jóindulattal is csak 4/10. Kár pocsékolni rá az időt.
10/10
Hegyirabló máj. 21. 19:05:50 10/10
(76/81)
Boldogok a lelki szegények, mert övék a mennyek országa.
1/10
sawyerx máj. 21. 15:44:50 1/10
(75/81)
Az év filmje lenne?! Akkor nagy szarban van a filmipar... Inkább az év legagyonreklámozottabbja. Johnny Sinst előbb elhinném a szerepben, mint az egysíkú, minden filmjében macsó egysorosokkal bohóckodó Goslingot. Sci-fi létére semmi mélysége, gyors kapkodás ócska elszólogatásokkal, hűen a mai trendekhez. 20 perc kínlódás után belepörgetve azért le akartam tudni, de még ahhoz is bárgyú volt. Megértem, akik a könyv után csalódtak, a dicsérőket pedig őszintén irigylem, én is nagy lendülettel álltam neki, direkt még a leírásást is kerülve...
1/10
10/10
SUDO máj. 19. 19:37:55 10/10
(74/81)
Fantázia dús. Nagyon jó zenével. Látványos film.
8/10
Ivy00 máj. 17. 09:12:57 8/10
(73/81)
Nagyon vártam ezt a filmet, de vegyes érzéseim vannak. Egyrészt szerethető a történet és jó a fő üzenete, másrészt viszont nekem túl gyermekdedre sikerült az egész. Mintha egy Disney-mesefilmet néztem volna. Ezt erősítette nekem a főszereplő-választás, és az idegen figurája is. Egyes momentumok összecsapottnak tűntek, másokat meg feleslegesen elnyújtottak. A küszöbön álló katasztrófa nem volt meggyőző és így megfelelő feszültséget sem adott a filmnek, nehézségeket, problémákat pedig túl könnyedén (vagy annak látszóan) oldottak meg (pl. kommunikáció). A humor jó, ugyanakkor számomra a legkomolyabb (ijesztő) rész az, amikor a főhőst "ráveszik" az együttműködésre... A látvány és a zene rendben van, de szerintem ez nem az a film, ami megragad az emberben és sok az áthallás más, hasonló történetekkel. Ezzel együtt minden tisztességesen elkészített sci-finek örülök, ezt tükrözi az értékelésem is.
Megvan a könyv, de szándékosan a filmmel akartam kezdeni, mert gyakran csalódás az adaptáció. Így kíváncsi leszek, mennyiben más élményt ad majd a könyv.
7/10
Rotovics Kázmér máj. 16. 17:39:45 7/10
(72/81)
Érdekes, hogy a film milyen magas pontszámon áll itt a porthun (itt is) de közben az önjelölt filmszerészek meg egymással versenyt hányva húzzák le itt a fórumban. Szerintem az igazság valahol középúton van. "Olvassátok el Mohos Máté kritikáját, nagyjából én is egyértek vele" itt: https://port.hu/cikk/mozi/kritika-jaj-ne-a-hail-mary-kuldetesben-mar-megint-a-baratsag-ereje-menti-meg-a-vilagot/article-124182 .... ... mondanám, ha azt gondolnám, hogy az ide beírogató zokniagyúak tudnak olvasni. De nem gondolom.
1/10
pihes máj. 16. 13:57:06 1/10
(71/81)
Nagyrészt azok a filmek, amik az űrben játszódnak és van jó tartalmuk is, megvan a varázsuk. De ennek, semmi nem volt EGY/TÍZ
k11zoltan máj. 16. 00:11:08
(70/81)
Komolyabb filmre számítottam.
10/10
Maybach93 máj. 12. 23:09:50 10/10
(69/81)
Szerintem kifejezetten "szép" és fantáziadús film, az utóbbi idők talán egyik legjobbja ebben a kategóriában. A legtöbben talán azért nem is tudnak vele azonosulni, mivel az utóbbi években egy másfél órás filmet sem bírnak végignézni ami nincs tele az első öt percben húsz szuperhőssel, mellé összevissza lövöldözéssel, vagy a most trendi húsz másodperces videóktól kialakult figyelemzavartól. Nekem az elejétől egészen a végkifejletig kifejezetten tetszett, de értelem szerűen vagyunk egyformák.
2/10
nikato máj. 12. 22:14:28 2/10
(68/81)
Unalmas, mint Adam Sandler űrhajós filmje!
kritikus intrikus máj. 12. 21:30:31
(67/81)
4 részletben 1,6x gyorsítással valahogy végig szenvedtem... nem épeszű embereknek valóak már sok éve ezek az amcsi filmek, na
4/10
Brother Wolf máj. 11. 10:31:07 4/10
(66/81)
Egyszer most elmegy, de két év múlva a kutyát sem fog érdekelni már.
korpetike máj. 08. 22:58:11
(65/81)
Ennél rosszabb, unalmasabb, gyerekesebb, ostobább sci-fit soha nem láttam. Ha tíz tudóst, tíz dramaturgot össze ültetnènk és megkèrnènk őket, csináljanak egy borzasztó rossz filmet, nem tudnának ilyen ócskát össze hozni. Idő és pénz pocsèklás ezt megnézni.
8/10
Amalia Capri máj. 07. 12:44:24 8/10
(64/81)
A Hail Mary-küldetés a felszínen egy lenyűgöző sci-fi, de számomra sokkal inkább egy pszichológiai dráma a test és az elme szétválásáról. A főszereplő úgy ébred az űrben, hogy a tudata teljesen üres, az emlékei eltűntek, és az egyetlen dolog, ami a valósághoz köti, az a saját, elnehezült teste és a fájdalom. Sokszor, amikor eluralkodik rajtam a disszociáció, én is pontosan így érzem magam: mintha egy idegen, hideg biológiai gépezetben ébrednék, amit lépésről lépésre újra meg kell tanulnom használni. A film zseniálisan ábrázolja a küzdelmet, hogy az ember visszanyerje a saját fizikai határait egy végtelen, súlytalan térben.
6/10
offtopic
tesz-vesz ápr. 28. 14:47:54 6/10 Előzmény Virtuoz72
(63/81)
egy konkrétumot nem írtál le. véletlen? miért mondja Jézus, hogy kardokat kell venni a ruhákból? miért mond ilyeneket Jézus?:
- Amaz én ellenségeimet is, kik nem akarták, hogy én ő rajtuk uralkodjam, hozzátok ide, és öljétek meg előttem! - Mondta Jézus (Lukács 19:27)
Virtuoz72 ápr. 27. 14:02:14 Előzmény tesz-vesz
(62/81)
Úristen, ennyi ökörséget, amit leírtál..., szerintem forradalmosítsd, és adj ki egy könyvet, amiben teológilag újraértelmezed a Bibliát a hagymázas képzelgéseiddel...🙄🙄