Téma: A hentes

Lyanos1 júl. 27. 17:54:48 Előzmény tortura
(6/6)
"faék egyszerűségű és minden pontján kiszámítható"
A sztori valóban faék egyszerűségű. Mai szemmel nézve. A saját korában bizonyára nem volt az.
Mert mire gondol a néző, amikor meglátja a második öngyújtót a férfi főszereplő kezében?

A korabeli néző arra gondolhatott, hogy lám, megvan a férfi főszereplő öngyújtója, tehát nem ő a tettes. Maga az öngyújtó nem egyedi, hanem boltban kapható tömegtermék, ergo teljesen véletlen, hogy a tettes is pont ilyent használt.
Ezzel szemben a mai néző, aki már nagyszámú thrillert, krimit és egyéb filmet látott, a legkülönfélébb, olykor legmeglepőbb fordulatokkal ellátva, mire gondol? Az öngyújtó nem egyedi, hanem boltban kapható tömegtermék, ergo egészen biztosan a férfi főszereplő a tettes s egész egyszerűen az elvesztett öngyújtó helyett vett magának egy másikat.

7/10
danek87 júl. 19. 07:50:52 7/10 Előzmény tortura
(5/6)
"Azt mondják, a világon a legjobb filmeket a franciák csinálják"

Hát nem tudom azért Hollywoodot szerintem egy nemzet se veri, nem véletlen az a filmgyártás őshazája .... Ha a legtöbb embernek kapásból 10 legjobb filmet kéne mondani, a fele amcsi lenne. (de legalábbis nem francia)
7/10
Roswita júl. 19. 00:46:33 7/10 Előzmény tortura
(4/6)
Szerintem meg nagyon is jól van befejezve.

Mivel a gyilkos meghalt, így a tanítónőnek sem lehet lelkiismeret-furdalása, hogy nem jelentette időben a rendőrségen. (Mondjuk annyiban igen, hogy akkor a harmadik lány életben maradt volna.) Elég bizarr volt, ahogy a haldokló szadista gyilkos szerelmet vallott neki, de ha életben maradt volna, akkor sem lett volna jövője a kapcsolatuknak.

neoreal 2025 ápr. 06. - 11:44:17
(3/6)
Ez ilyen szomorú film. Van vége, de nem happy end. A tanárnő másodszor is csalódott.
tortura 2020 márc. 02. - 14:37:26
(2/6)
Azt mondják, a világon a legjobb filmeket a franciák csinálják. Úgy látszik, ez a film mégis igyekszik erre rácáfolni. Nem is annyira az a baj vele, hogy faék egyszerűségű és minden pontján kiszámítható, hanem az, hogy nem tart semerre. Nincs vége, nincs feloldás, nincs katarzis, nincs semmi. Kár érte, máshogy is be lehetett volna fejezni.
csabukk 2010 nov. 22. - 19:21:21
(1/6)
Nincs véletlenül valakinek meg ez a film?