Téma: A hirdetés

olahmiki1959 2015 márc. 21. - 07:02:46
(1/1)
Bánsági Ildikó csodálatos volt ebben a kis remekmûben.
Ha kellett, sírt, idõnként enyhén spicces volt, - tanfolyamot indíthatna neves, Oscar-díjas amerikai kolléganõinek, akik sok mindent tudnak, de részeget játszani, azt aztán nem, - néha indulatba jött, hogy a következõ pillanatban ellágyuljon, elképesztõen gazdag palettáját mutatta be a színészi eszköztárnak.
Az ekkor még rendkívül fiatal Eszenyi Enikõ méltó partnere volt a kétszemélyes jelenetekben, bár a szerepe szerint inkább csak statisztált a neves kolléganõ mellett.
Szacsvay László leginkább rendkívül kellemes orgánumával lephette meg a nézõket, alakítása hiteles volt, pont annyit tett hozzá a darabhoz, amennyit kellett.
Rudolf Péter az árukihordó fiú szerepében jól hozta a fiatal olasz laza, könnyed temperamentumát abban a néhány mondatban, amely jutott neki, Sztárek Andrea pedig éppen csak megmutatkozhatott a zárójelenet utolsó pillanataiban.

Bánsági Ildikónak hihetetlen mennyiségû szöveget kellett megtanulnia, az egész darab tulajdonképpen egy "nagymonológ" volt, amelyben elmesélte szinte egész életét, szerelmekkel, csalódásokkal, szakításokkal, fájdalmas emlékekkel.
Talán ez az egy dolog volt az, ami engem kissé zavart ebben a tv játékban, a szövegek, a párbeszédek tökéletes megfogalmazással, hibátlan gördülékenységgel, lekerekítve hangzottak el, igazság szerint vajmi kevés közük volt a hétköznapi, élõ beszédhez.
Szerintem ugyanezt az irodalmi alapanyagot - egy jó dramaturg segítségével - ma sokkal életszerûbbé át lehetne írni, persze úgy, hogy megõrizze a színvonalát, a mondanivalóját.

De összességében nagyon tetszett, ami elsõsorban Bánsági Ildikónak, ennek a csodálatos színésznõnek volt köszönhetõ...:)
9/10.