Téma: A hívás

bokor5 2016 ápr. 13. - 19:15:57
(93/133)
Minél TÖBBSZÖR kéne vetíteni ezt a filmet!
Annál kevesebb áldozat LENNE!!!
Hajrá közTÉVÉ!
8/10
Tony36 2016 ápr. 07. - 14:17:16 8/10
(92/133)
Egyet értek az elõttem szólókkal szerintem is voltak a filmben kisebb bakik bõven , de valahogy engem ezek most nem zavartak mert meg maga a film egyébként jó volt , ezért 8/10 . Ha már sokan leírtak egy-egy bakit ezért egyet én is leírok . Miután a gyilkos lement a csapóajtón a föld alatti pincébe , hogy tudta az ajtót vissza elrejteni úgy , hogy a fõhõsnõ alig találta meg pedig már szinte rajta állt ...
3/10
Nótárius 2016 ápr. 04. - 21:55:19 3/10
(91/133)
Ez lehetett volna egy jó film, de -sajnos- nem lett az. Nagyon bosszantóan nem tetszett. Ehhez csak néhány spoiler-es adalék:
S, SP, *** SPOILER -os !!! ***
1. A mentõl magasabb és erõsebb hangon való, film-hosszat való, folyamatos vinnyogás a legütõsebb módja a végletes veszélyben még jobban titkolandó konspirációnak. (?) Ennek egyébként pont az életszerû ellentét mutatta a film az elsõ lány (áldozat) esetében.
2. A rendõrség gondosan nem ment haladéktalanul, a már pontosan beazonosított elkövetõi helyszínekre, illetve nem zárta azok feltételezhetõ továbbhaladási irányait sem.
3. Több résznél már csitítani kellett magamat, hogy ne kiabáljak be az idegesítõ, hajmeresztõn értelmetlen sablonjaikban csetlõ szereplõknek; mint anno kantárosan a Bábszínházban. A zárójelenetnél például percekig azt, hogy "Fegyverbeee!!!". ;-)
*** SPOILER -os vége !!! ***
Én Halle Berry-t egyébként kedvelem, ez elfogultan jelentõsen megemelte az adott pontszámot
olahmiki1959 2016 ápr. 04. - 06:46:20
(90/133)
Felemás érzéseim vannak a filmmel kapcsolatban.

Az alapötlet jó, viszont nagyon sok logikai hiba van a megvalósításban.
SPOILER, - ömlesztve, ahogy jön...
a gyilkos a benzinkútnál lelocsolja benzinnel, és felgyújtja a kutast, aki égõ fáklyaként tántorog ide-oda, nekiesik a berendezéseknek, aminek következtében egy másodperc múlva minden a levegõbe repült volna, hiszen egy benzinkút közelében még cigarettázni sem lehet, a levegõ annyira tele van benzingõzzel, itt pedig semmi nem történik.

Az amerikai rendõrség totálisan leszerepel a filmben, ugyanis, amikor a gyilkos autója mögött haladó, másik autóban lévõ nõ felhívja a 911-et, és pontosan bemondja, hogy melyik úton mennek, és merre fordul le a gyilkos, akkor a rendõrségi helikopterek, és a tucatnyi rendõrautó ellenére elveszítik szem elõl a tettest.
És az egész film alatt, állandóan lemaradnak az eseményekrõl.

Halle Berry elhatározza, hogy a saját kezébe veszi a cselekvést, és elmegy a gyilkos rejtekhelyére, amit eddig senki nem talált meg, õ "természetesen" megtalálja.
Miután a rendõrség központjában dolgozik, a 911 társulatánál, õ maga is rendõr, tehát biztosan van fegyverviselési engedélye!
Ennek ellenére, FEGYVERTELENÜL megy a gyilkos után nyomozni, és persze, szokás szerint bajba kerül.
Leüti a fickót, de nem veri szét a fejét, amikor az végre a földre zuhan ájultan, nem kötözi meg azonnal, hanem a székhez kötözött szõke lánnyal édeleg együttérzõen, a tettes pedig közben magához tér, és hátulról jól fejbevágja.
A lány homloka egy jó 10 centis darabon, mélyen be van metszve, a valóságban egy perc múlva a fél arca vérben úszna, mert a sebbõl szakadna a vér, itt semmi...

Igazából, pontosan nem derül ki, hogy a gyilkos miért csinálja ezt az egészet.
Volt egy szõke lánytestvére, aki meghalt, õ pedig azzal akar bosszút állni a világon, hogy szõke lányokat gyilkol?
Nem egyértelmû.

A film úgy ér véget, hogy már minden lezajlott, és a rendõröknek még mindig se híre, se hamva, ami azért nagyon égõ, lássuk be!
SPOILER VÉGE

Egy jó forgatókönyvíró és egy gondosabb rendezõ - kihagyva a nyilvánvaló ostobaságokat a történetbõl - egy igazán jó, feszült, izgalmas filmet készíthetett volna ebbõl az alapanyagból.
Így is meg lehetett nézni, voltak benne jó részek, de összességében hiányérzet maradt a nézõben, amikor a film véget ért.:D
Rebbeka 2016 ápr. 03. - 23:28:48
(89/133)
Ez a film azert szornyu, mert totalisan eletszeru. Jelenlegi vilagunkban egyre tobb a hasonlo elmebeteg. Annak ellenere nem banom, hogy megneztem, hogy rosszul vagyok tole es komoly gyilkos indulatokat valtott ki belolem. Az ilyenek miatt kellene visszaallitani a halabuntetest. Elobb utobb az ilyen ugyeket lincselessel fogjak megoldani az emberek, ha nem allitjak vissza a halalbuntetest.
Tibag05 2016 ápr. 03. - 15:52:37 Előzmény Csizinszky Attila
(88/133)
"Ha már egy potenciálisan életveszélyes szadista gyilkos a földre került akkor addig ütöm amíg van feje."
szívembõl beszéltél!!!
Unbekannt ~ Benutzer 2016 márc. 02. - 16:57:58
(87/133)
Érdekesség: Mikor a 2 lány a plázába sétál a falon ott van a Call of Duty Black Ops II Poszter :D
Csizinszky Attila 2015 nov. 22. - 15:14:22
(86/133)
Egy közepes kínzással a végén jóvátehettek volna mindent. De a befejezés nem rossz.
Csizinszky Attila 2015 nov. 22. - 15:07:34 Előzmény Csonger
(85/133)
Jót röhögtem kösz. Személy szerint azzal van tele a tököm de már nagyon és ezt számtalan filmben eljátszák, hogy a leütött ember feláll....... Ha már egy potenciálisan életveszélyes szadista gyilkos a földre került akkor addig ütöm amíg van feje.
Csonger 2015 júl. 12. - 10:20:18
(84/133)
Lássuk csak. Innentõl spoilerek lehetnek.
- Elsõ 50 perc:
Egy kislány megállás nélkül sikoltozik a telefonba, Hal Berri elkeseredve hallgatja, a csaj sikoltozik, Hal Berrinek amúgy van egy rendõr pasija, a kislány sikít, Hal Berri még mindig nem találja, hogy honnan jön a hívás.
A kislány egyébként ostoba, mert amikor áll az autó, akkor éppen semmi értelme önteni a festéket, csak amikor megy. Plusz, ha már titokban telefonál, akkor inkább suttognia kéne, nem sikítani. A gonosz bácsi persze süket, mint az ágyú. Csak a leütött faszi kiabálását hallja meg, ami sokkal kevésbé éles hang, mint a csajé.
Na mindegy, 50 percig tehát a filmet teljesen betölti a lány sikítozása, ami engem már annyira idegesített, hogy elkezdtem a gonosz bácsinak drukkolni. Fellélegeztem, amikor végre elkábította.
- Következõ 20 perc:
Hal Berri Blackberryje térerõ nélkül leesik a gonosz bácsi tanyájának bejárata alá, így Berri kénytelen lemászni érte. Ezt követõen nem mászik gyorsan vissza, hogy immár térerõvel felvértezve telefonáljon a rendõr faszijának, nem. Inkább fegyvertelenül elkezdi felderíteni az oroszlán barlangját. Na innen átmegy a film izgalmasba, már-már félelmetesbe.
- Utolsó 2 perc:
Teljesen hirtelen befejezés epilógus nélkül. Hal Berri rendõr barátjával nem borul össze, a kislánnyal nem nézik meg hétvégén a kedvenc filmjét, a gonosz bácsit nem tartóztatják le. Úgy záródik a film, mint a Fûrész.
Ami egy tinédzserlánytól elfogadható ötlet, de a felnõtt nõtõl elég nagy meggondolatlanság. Hiszen azért majd el kell magyarázni egyet s mást a rendõröknek... Ráadásul úgy megbüntetik szegény fõgonosz bácsit, pedig nyilvánvaló, hogy õ egyáltalán nem gonosz, hanem beteg.

Összességében: idegesítõ és buta ez a film. Egy felesleges alkotás. Senkinek sem ajánlom.
10/10
Hematit 2015 júl. 06. - 12:10:04 10/10
(83/133)
Óriási! :( Hurrá! :( Nem is a fentiekben említett film megy!!!!! :( ...és ez sem az elsõ eset,hogy nem a mûsorfüzetben jelzett filmet adják le! :( Ebbõl most már elegem van !!!! :(
10/10
Hematit 2015 júl. 06. - 12:00:38 10/10 Előzmény pixma
(82/133)
Kedves "Port.hu" !
Egy kicsit jobban oda kellene figyelni pl.: a mûsoridõk helyes kiírására! Ez a mostani film is 12-kor kezdõdik,kilencven valamennyi percig/ideig tart,tehát NEM lehet a filmnek vége 12,25-kor ha jól számolom! Ez nem az elsõ eset,hogy el van írva a mûsor idõk. Valamint: Ezt a "fórum" részt is, csak úgy lehet megnyitni,ha valakinek a kommentjéhez válaszolok.Szóval, kissé el van cseszve, ez az egész új arculat, úgy ahogy van! Ha bekapcsolom a tv-t,én szórakozni szeretnék,és nem bosszankodni.Elõtte persze,szeretném itt a TV mûsort megnézni, ha lehet!( bosszankodás nélkül). Vagy pedig: "más vizekre evezek".Köszönöm a figyelmet!
1/10
pixma 2015 márc. 31. - 22:03:10 1/10
(81/133)
Hát ez már kicsit sok volt, fõle így elalvás elõtt!
2/10
Újvállalkozó 2015 febr. 20. - 17:22:20 2/10
(80/133)
2/10

Szerintem ez volt az a film, amikor eldöntöttem, hogy egyre kevesebbet fogok moziba járni. Egy 42 perces Gyilkos elmék epizódnak elmenne, de kiadni érte több ezer forintot. Inkább torrentezek. :)
7/10
HurryKan 2014 nov. 19. - 18:33:57 7/10
(79/133)
Izgalmas lendületes thriller. A végébe látványosan belecsesztek 1-1 elemi logikai hibával, amitõl az ember kiábrándult. Így a végére lement 10/7.
delfinoraptor 2014 szept. 27. - 17:24:55
(78/133)
Amerikai thrillernek nagyon jó volt, de ezen felül hemzseg a tipikus amerikai filmes ostobaságoktól. Remélem Abigail Breslin marad a Család kicsi kincse színvonalon, és nem csinál rendszert az ilyenekbõl!

IDEGESÍTÕ SPOILER: -a rendõrök nem találják, de Halle Berry igen.

-a gyilkos nappal szét ver egy fejet egy parkolóban, és még ujjlenyomatok eltüntetésével is van ideje foglalkozni

- a telefonközpontos lemászik a gyilkos barlangjába

- a rendõrök tudják hol a gyilkos háza, de mire odaérnek besötétedik

stb.
8/10
King Diamond 2014 júl. 19. - 00:11:36 8/10
(77/133)
Nekem is tetszett a film, végig izgalmas volt, fenntartotta az érdeklõdésemet. Szeretem az ilyen feszültséggel teli thrillereket. A háttérsztorit mindenki elolvashatja a wikipedian, akinek valami nem volt világos a gyilkos indítékáról. A szereplõk jók voltak, szinte mindenki. Itt-ott volt egy-két ismerõs arc. Számomra a vége sem volt egyáltalán meglepõ, csak valahogy nem ez a szokványosabb befejezés az ilyen jellegû filmekben, ezért én kifejezetten örültem most ennek. A magyar hangok is jók. Egyszer mindenképpen érdemes megnézni, aki egy feszültséggel teli, izgalmas filmet akar megnézni. A Port leírása valóban vállalhatatlan, hemzseg a téves információktól.
8/10
9/10
Szissssz 2014 júl. 06. - 21:14:21 9/10
(76/133)
Nagyon tetszett a film! Végig pörgõs, izgalmas volt, remek színészi játékkal fûszerezve s a figyelmemet nem hagyta lankadni egy percre sem! Szerintem más nem is kell egy jó thrillerhez! Mindent összevetve 9 pontot adtam rá, de csakis a vége miatt. Azt másképp kellett volna megoldani, nekem sem tetszett az az önbíráskodós megoldás. Talán a végét azért csinálták meg úgy mert lesz egy esetleges második rész?
8/10
m3246 2014 jún. 10. - 23:00:30 8/10
(75/133)
Meglepõen izgalmas és pörgõs a film, bár elég egyértelmûen egyszer nézõs! Nagyon könnyen bele éled magad a történetbe és magával sodor, nagyon jó! A végén egyszerûen csóválod a fejed, hogy lehet ilyen sablonos klisséket ellõni, tipikus amerikai baromság... bármely ember józan paraszti ésszel sem tenne ilyeneket, a végén a lezárás és a pici csavar egész jó lett, kár hogy a kínzás elmaradt :) erõsen javasolt megnézni 8/10
10/10
tazmanch 2014 márc. 22. - 23:03:26 10/10 Előzmény tazmanch
(74/133)
Megnéztem még egyszer, alaposan.
Tehát megválaszolom a magamnak feltett kérdést :)

-MASSZíV SPOILER-
Gyerekkorban gyilkosunknak volt egy huga, akibe szerelmes volt, ám a hugica rákos lett. A kemótól kihullott a haja, végül meghalt. Ember nem bírta feldolgozni, bekattanás, kb félévente skalpolás, hogy meglegyen a szõke haj a "múzeumába".