8/10
Nótárius márc. 04. 12:48:07 8/10
(1/1)
"Ha kellőképpen nagy hazugságot mondasz az embereknek, és folyamatosan ismétled ezt a hazugságot, előbb-utóbb az emberek hinni fognak benne. A hazugság akkor fenntartható, ha az Állam képes megvédeni az embereket annak politikai, gazdasági és/vagy katonai következményeitől. Ezért életbevágóan fontos az Állam számára, hogy minden erejével elnyomja a másként gondolkodókat, hiszen az Igazság a Hazugság halálos ellensége, ebből következik, hogy az Igazság az Állam legfőbb ellensége."
Dr. Joseph Göbbels - náci propagandaminiszter

"Nem publikálhattál semmit Németországban, nem mondhattál semmit a rádióban Göbbels jóváhagyása nélkül. A stratégiája egyszerű és merész. Profi volt az úgynevezett nagy-hazugságban. És a nagyhazugság-elgondolás szerint a közvéleményt nem érdekli az igazság. Olyasvalamit akarnak hallani, ami egyszerű, ami látszólag megoldást jelent a problémáikra. Elkezded ezt a valamit ismételgetni, akár megfelel a tényeknek, akár nem. Egyre csak mondogatod és előbb-utóbb az emberek hinni fognak benne."
Dr. Geoffrey P. Megargee - a második világháború hadtörténetére és a holokauszt történetére szakosodott amerikai történész és író.