Téma: A jogász

5/10
AndrewHungary 2014 febr. 25. - 15:24:43 5/10
(58/158)
Csatlakozom a véleményedhez, ennek a filmen totál semmi értelme. Én is vártam és csak vártam, de semmi. A több órás monológok, a történetbe ALIG valahol kapcsolódó történések annyira silánnyá teszik a filmet, hogy ez A Tipikus NE Nézd Meg Film kategória! Követelem, hogy adják vissza az életembõl elvett x percet, amit erre a "filmre" töltöttem! :D
1/10
bulatova 2014 febr. 16. - 22:02:01 1/10
(57/158)
***SPOILER***

Az elsõ tippem:
A DVD-n valószínûleg Cruz kisasszony látható több darabban. Ezt a film elején vagy közepén Dallas Pitt kifejtette, ha jól emlékszem, hogy pontosan mi van egy ilyen kis filmben.

A második:
A holland-magyar 8-1-es mészárlása látható. Ebbõl kiderül, hogy õ Devecseri Szilárd, aki még nem igazán tudta feldolgozni a sokkot. A jó kedélyû holland szurkolók megviccelték két szippantás között, pedig 86 óta tudjuk, hogy Mexikó nem nekünk való vidék. Ez például lehetett volna egy csattanó a végén.

***SPOILER VÉGE***
Csontváza 2014 febr. 16. - 16:50:44
(56/158)
!!!SPOILER!!!

Valaki letudná írni mi volt a csomag amit a jogász a végén kapott, mert én nem tudtam rájönni.
1/10
bulatova 2014 febr. 11. - 14:32:06 1/10
(55/158)
Nekem nem jött be. A sztorit sem tudtam kibogozni, szerintem inkább zavaros, mint zseniális.
Több kérdésem is lenne, mert nem látom tisztán a dolgokat:

***SPOILER***
Ezek tulajdonképpen mit üzleteltek, azon kívül, hogy nem tortillával kereskedtek?
Annyi biztos hogy kb. 3.5 szereset tudnak majd kaszálni vele Dallas Pitt elmondása alapján.
Lenyúlták a cuccot vagy vették?
A jogász talán, ebbe pénzzel szállt be, mert valami pénzrõl is volt szó?
Esetleg kihozta Sancho Talmácsit?
Mit szedtek ki a csokifagyiárus kocsi motorházából?
Sancho Talmácsi miért volt zöldbe, talán fradista?

Nekem több ponton is sántít a történet, ha tudják, hogy kikkel állnak szembe, akkor valami menekülési útvonalat vagy védelmet szerveznek.
Na azt én is megfejtettem, hogy nem a mexikói napsugár nyugdíjas énekkarral kezdtek ki.
Dallas Pitt, nagyon jól elrejtõzött London központjában.
Ventura Bardem, maga mögé ültette, a foltos cicáit.
Ennyi pénzbõl minimum beültetem magam mögé a Damu Rolit meg a Lorenzo Lamast.

Ami nekem nagyon hiányzott ebbõl a filmbõl, mikor a Diaz meghegesztette a kocsit, akkor figyelmen kívül hagyta a sebváltót.

***SPOILER VÉGE***

Köszönet annak aki ezekre esetleg válaszolna. Ha ezekre meg van a válasz akkor többit nagy valószínûséggel összerakom.
1/10
next36 2014 febr. 10. - 16:30:05 1/10
(54/158)
Nem kötött le, így nem tudtam (akartam) végignézni, és nem is tervezem, hogy valaha befejezem a megtekintését. Nagyon kedvelem a formabontó, nem szokványos filmeket. Ebbõl a szempontból megfelelt az ízlésemnek, de sem történetet, sem mondanivalót nem láttam/találtam benne. A színészi játékokon kívül semmi izgalmas nem volt benne számomra. 1 pont.
7/10
tommasi 2014 febr. 09. - 12:08:44 7/10
(53/158)
Ez a film egyszerûen zseniális.Nekem nagyon tetszett.
Talán a legegyedibb amit mostanában láttam.
Teljes mértékben meg vagyok vele elégedve.

Nem egy kommersz közönségfilm,nem is csodálkozom hogy az átlagpolgár visítva menekül,
majd megnéz egy epizód Rex felügyelõt,ahol megkapja az esetet,az okokat a miérteket és az epizód végére a megoldást is házhoz jön.így áll helyre a világ egyensúlya.

És amiért ebben a filmben nem kapott esetet,nem kapott miértet vagy okokat,és a megoldás sem jött házhoz az epizód végére,ezért véget nem érõen megy az elégedetlenség,kérem szépen mi nem ehhez vagyunk szokva jelszóval..

Mert milyen sz@r is az,amikor rá vagy kényszerülve hogy legyen egy önálló gondolatod,amikor
saját kútfõbõl kell levonni a konklúziót,amikor dekódolni kell agyban a látottakat.
amikor el kell vonatkoztatni attól amit látsz.

Ez nem egy szokványos film,mert nem kapod meg benne az ok-ot,a miért-et,a hogyan-t,és a megoldást.
de pont azért mert nem az a lényeg.A lényeg pont az amit látsz.

Itt is igaz a régi mondás "látni kell,nem csak nézni.."
2/10
Mikkamakkamocska 2014 febr. 04. - 16:54:55 2/10
(52/158)
ez kérem az amikor egy elejétõl a végéig tartó öncélú filozófiai hülyeségekkel van tele egy film, és a mondanivaló elveszik

azoknak készült akik a twin peaks-et is értették , pontosabban azt állítják, hogy minden! metaforát képesek megmagyarázni...pedig nem értenek semmit de nem merik bevallani sõt árral szemben üsznak

a párbeszédek fele üres fecsegés és idõrabló

nem mutatják , hogy Diaz lenne a kocsin csak a hype miatt került a filmbe a jelenet a dublõrrel
9/10
jooasszony 2014 febr. 04. - 14:02:10 9/10
(51/158)
Ez egy figyelõs film és nem a szórakoztató fajtából. Érdemes-e a nagy pénzért nagyot kockáztatni? Kell-e az áldozat azért, aki esetleg ezt nem is igényelné? Hogyan élnéd tovább a bûnök után az életed? Megúszhatóak-e az ilyen nagyságú bûnök?
Parádés alkotás és még a mellékszereplõk is óriásiak. Cruze alakítása nem tetszett most. Nem jött át az a szépség és tisztaság, ami a Jogászt rabul ejthette.
A "lefejezõs" jeleneteknél szószerint rosszul voltam, de érezzük, hogy ezek a való világban még sokkal brutálisabban zajlanak.
10/10
Motyka 2014 jan. 30. - 03:36:58 10/10
(50/158)
1/10
oedipa 2014 jan. 29. - 16:00:55 1/10
(49/158)
nem hinném, hogy ez a film a thriller kategóriába tartozik... mindenesetre elég semmitmondó, vontatott, és túl hosszú. pár híres és szép színésszel akarták eladni gondolom, de ennyi. jó, hogy nem költöttem rá pénzt... 1/10
1/10
JenniferKK 2014 jan. 04. - 12:19:36 1/10
(48/158)
nagy dologra szamitottam jó elõzetes jó szinészek ..egy nagy rakas szar kidobott pénz és idõ fene gondolta volna életem egyik legrosszabb filmje
1/10
czumbi 2013 dec. 13. - 06:57:11 1/10
(47/158)
Igazából 0-t akartam adni a filmre... Aki a durva erõszakot kedveli annak kb. 5 perc élményt nyújt a film. Nagyon vontatottan indult a történet, amikor elkezdõdtek a bajok azt gondoltam na talán most már érdekesebb lesz, de tévedtem. A filmet mintha direkt úgy vágták volna meg, hogy csak azok a jelenetek maradjanak benne amiket egy "rendes film"-bõl kivágnak. A vetítés legérdekesebb része a filmet megelõzõ trailerek bemutatása volt. :-)
7/10
minnavonbarhelm 2013 dec. 12. - 18:15:32 7/10 Előzmény Gina424
(46/158)
miért, neked a femme fatale az 20 éves talán? valszeg azt sem tudod, mit jelent ez a kifejezés, ha ilyeneket írsz... amúgy szerintem nagyon érdekes ez a film, de én is hiányoltam a történet kibontakoztatását.
6/10
Sunboy 2013 dec. 08. - 01:48:33 6/10
(45/158)
Mindenki saját életének pogácsa !

Nekem ez a mondat jutott eszembe a filmrõl. A cím miatt szakmailag kötelezõnek tartottam, hogy megtekintsem a filmet. Öööööösszességében egy átlagos filmnek gondolom. Nagyon szépen mintázza azt a világot amiben élünk, hogy farkastörvények uralkodnak, és hogy mennyi beteg ember rohangál szabadlábon. A vége és maga a sztori is picit eléggé bugyuta. Ez alól csak a végsõ eset a "Bolito" ad feloldozást, ilyen halált még nem láttam, pillanatra nekem is elállt a lélegzetem. A film nézhetõ is egy esõs hétvégén, de mozit nem ér meg. 6/10
MadNed 2013 dec. 07. - 11:09:38
(44/158)
Sziasztok!

Nyilván ízlések és pofonok, de ez a film úgy szar ahogy van!

Vontatott az egész, amikor végre a zenébõl hallatszik, hogy valami történni fog, akkor látunk egy 10 másodperces kivégzést, amivel véget is ér az akció...

Többször jeleztem a mellettem ülõnek, hogy most már kibontakozhatna a film. Aztán amikor megjegyezte az egyik szereplõ, hogy ennek az egésznek következményei lesznek, és most hatalmas mészárlás következik, akkor bennem felcsillant a remény, hogy nah most aztán tényleg fog történni végre valami, de ezzel vége is lett a filmnek. :) Ahogy körbenéztem felhúzott szemöldököket, és grimaszokat láttam mindenhol. Barátaim is azt mondták, hogy ennyire szar filmet rég láttak...

Ennyi.
9/10
Harry_Angel 2013 dec. 05. - 11:37:20 9/10
(43/158)
A film be van fejezve, /SPOILER/ a fõszereplõk vagy meghalnak vagy irgalmatlanul rába**nak, kivéve a legmohóbb, legaljasabb, legérzéketlenebb perszónát, ami persze abszolút nem véletlen. /SPOILER VÉGE/ A gyónási jelenet onnan jött, hogy Diaz karakterének annyira nincs lelkiismerete, hogy az egész gyónásra úgy tekint, mint egy primitív rítusra, amit tanulmányoz. A jelenet tehát a jellemét mutatja, amúgy meg a maga módján vicces is.
1/10
oszkos 2013 dec. 04. - 21:26:46 1/10
(42/158)
Én 1-et adtam rá. Az eleje tetszett, izgalmas, luxus, jó kocsik stb. Aztán hirtelen vége a filmnek. A film gyakorlatilag nem fejezõdik be. Van 1 kis bevezetés, jön a konfliktus és kész. Mivel nincs vége, utólag csomó jelenetnek az ég adta világon semmi értelme. SPOILER: Pl.: Amikor Cameron Diaz bemegy a templomba "gyónni"?!?! Ez hogy jött?! SPOLER VÉGE. Az eleje nagyon lekötött de a végén baromi nagyot csalódtam.
9/10
vandorbab 2013 nov. 29. - 20:32:53 9/10
(41/158)
Végignézni, ahogy a saját tükörképed visszanyal, istentelenül...
Kötelezõ darab!
artupku 2013 nov. 29. - 18:40:48
(40/158)
Bárki bármit mondd, ez egy iszonyúan jó film.
9/10
Harry_Angel 2013 nov. 27. - 15:46:06 9/10
(39/158)
Nem értem, hogy miért kellett törölni az utóbbi hozzászólásokat. A témánál maradtunk és nem mondhatnám, hogy különösebben elszabadultak volna az indulatok.