Mara60 2013 okt. 05. - 07:42:14
(48583/123863)
"Én pedig újra néztem a gyötrõ részeket is, mert szerintem viszonylag tabutémákat feszeget és ez egy hálátlan dolog is lehetne, de nem az.
A film nézése közben nagyon fájdalmas, de nekem minden a helyére került az adott részben, így én nem nyugtalankodtam sokáig. "

Pontosan ezt éreztem én is. Azonnal a helyére kattant néhány dolog. Például az, hogy miért ódzkodnak a színészek annyira a katonaságtól. És miért néz ki úgy egyik-másik, mintha a poklot járta volna meg.
Ezért. Mert tényleg olyan. Csak errõl nem illik beszélni.
És itt nem egyszerû szívatásokról van szó. Ahhoz hozzászokhattak már a középiskolákban. A folytonos szófogadás sem okozhat gondot nekik, hiszen színészként az életük a menedzserüktõl függ. És a sorozatokból már elég pontos képet kaphatunk, hogy ez mennyire nehéz élet. Mégis szinte mindegyiken meglátszódnak a katona évek.

Én úgy gondolom ennek két oka van. Egyrészt mert katonáék nem bocsátják meg nekik a hírnevüket. Ezért a két év alatt jól megbüntetik érte õket.
De ugyanez lehet a helyzet minden szinten. Egy olyan hierarchizált országban, mint az övék, ha egy kaszt tagja bekerül egy olyan másfajta hierarchiába, mint a kötelezõ hadsereg, akkor ott rendesen megfingatják azok, akik kint egy másik kasztból származnak. Itt nem is annyira azok vannak hát bajban, akik egyébként is megszokták, hogy a felettesük folyton cseszegeti õket, hanem azok, akik ilyesmikhez nem voltak hozzászokva.
9/10
Rhubarb 2013 okt. 05. - 07:34:28 9/10
(48582/123863)
Mara, imádom, amikor ilyeneket írsz! :)
Mara60 2013 okt. 05. - 07:25:34
(48581/123863)
Szerintem az a baj, hogy eleve rossz felõl közelíted meg a témát.
Emlékszel a 49 napra? Hogy miért maradt itt a lány? Helyre hozni a dolgokat, kvázi igazságot tenni. A Révész is megmondta volt, csak az marad, akit igazságtalanság ért, vagy akinek feladata van. Ezt viszont képtelenek lennének megtenni segítõk nélkül.
A halottlátó mediátorok ilyen személyek, akik segíthetnek.
A Master hõsnõje egy ilyen mediátor. Pechjére a képessége nem veleszületett (mint a Ragyogás kisfiújának) hanem menet közben szakadt rá. És egyszerûen nem tudta elfogadni a dolgot. (Ki az ördög szeretne egy reggel arra ébredni, hogy képes látni a szellemeket?) Tönkrement a karrierje, az egész élete. Szinte már beleõrült a helyzetbe, mikor a sors elébe sodorta a férfit, aki képes volt ideig-óráig megszabadítani õt ettõl képességtõl. Így hát nem csoda, ha foggal körömmel ragaszkodik a férfihoz, hátha meg tudja õt szabadítani ettõl az "áldástól"
Csakhogy mégsem ez történik, hanem pont az ellenkezõje. A férfi segítségével lassan megtanulja kezelni a képességét. És a sorozat végére már eljut arra a szintre, amikor õ maga kéri a férfit, ne érjen hozzá, mert neki éppen valamilyen küldetése van.
Szóval a sorozat egy fejlõdéstörténet. Kétszeresen is. Mert a férfi nemcsak segítõ, hanem maga is segítségre szorul. S bár nem halott, de azért nem sokban különbözik egy szellemtõl. Képtelen teljes életet élni, akárcsak a Secret Garden fõhõse.
9/10
Rhubarb 2013 okt. 05. - 07:22:54 9/10
(48580/123863)
*kis lakások

*abból, ami
9/10
Rhubarb 2013 okt. 05. - 07:21:22 9/10
(48579/123863)
Hogy mire jó?

Figyelemfelkeltés.
A kívülállók számára jelzés, hogy lépjenek közbe, ha ilyet sejtenek. Ne hagyjuk a 4 fal között a dolgokat.
Láttad a házakat, ahol élt az anyuka a gyerekkel? Kis lakás egymás mellett szorosan.
Nem tudom elhinni, hogy senki se hallott semmit abból, ott bent történik.

Ha nem találják meg a rajzokat Taeyangék, akkor senki se avatkozik be. (?)

A 9. rész könnyedebb, mondhatni gúnyos.
bori3 2013 okt. 04. - 23:25:06
(48578/123863)
Hallottam, persze, hogy hallottam ilyen eseteket... de halott gyerekek szellemét valahogy nem szívesen nézem és itt céltalannak is érzem meg túlzásnak tartom, egyáltalán nem látom az értelmét, mire az a sok szörnyûség ... hova akarnak vele eljutni, na mindegy majd elmondjátok, ha nem bírom végig nézni :((
9/10
Rhubarb 2013 okt. 04. - 23:10:18 9/10
(48577/123863)
Jó éjt! :)
8/10
Koczina Judit 2013 okt. 04. - 23:09:59 8/10
(48576/123863)
A katona és a kutya csak "egy csapat" voltak, de nagyon megszerették egymást és nagyon összeszoktak. A katonának ráadásul a sok kegyetlenkedés miatt a kutya volt az egyetlen öröme, társa.
Azért kellett elaltatni a kutyát, mert már öreg volt és katonáéknál már nem vették hasznát. Talán nem volt elég gyors, vagy megromlott a látása, erre már nem emlékszem. És szerintem azért adatják be a hozzá legközelebb álló emberrel, a társával az injekciót, mert talán ez is edzi lelkileg az embert, a kutyának meg jobb, tõle jobban elfogadja. (Mert egész biztos vagyok benne, hogy a kutya tudta, mi történik ...)
9/10
Rhubarb 2013 okt. 04. - 23:09:39 9/10
(48575/123863)
Katonai közegben ez felelõtlenségnek minõsül. De általában egy kutya tetteiért ki a felelõs?
A gazda, minden szinten.

A gyerekes részben sokat gondolkoztam azon a színésznõn, aki az anyát eljátszotta. Neki lehetett a legnehezebb, fõleg ha már van gyereke. A kisgyerekrõl nem is beszélve..

Szerintem az, hogy egy alapjaiban ilyen könnyed sorozatba rendszeresen beletûznek ilyen történeteket valami elképesztõen jó dolog.
9/10
Rhubarb 2013 okt. 04. - 23:03:56 9/10
(48574/123863)
Gondolom azért, mert a kutya meg akarta a védeni a gazdát. De emiatt a kutya támadólag lépett fel a felettessel szemben. És volt a baj.
Gondolom, tudta ezt a katona is.
8/10
Koczina Judit 2013 okt. 04. - 23:02:34 8/10
(48573/123863)
Én nagyon is értem ezt. Mert ilyesmi valóban megtörténik az életben. Tényleg lehet olvasni szekrényben nevelkedett gyerekekrõl, éheztetett kutyákról ... hogy csak kettõt említsek.
Egyszer a Született gyilkosok rendezõjétõl Oliver Stone-tól megkérdezték, miért kell olyan filmet készítenie, ami arról szól, hogy két fiatal összeáll és amikor kedvük tartja lelõnek pár embert, hogy kiraboljanak egy élelmiszer üzletet, vagy egy benzinkutat. És még megkérdezték tõle, hogy nem fél-e, hogy néhány "agyilag sötétségben" nevelkedett gyerek majd leutánozza a filmet? (Ez különben meg is történt.)
Azt felelte O. Stone, hogy nem a film miatt fog fegyvert az ember, hanem a filmes ragad kamerát, hogy bemutassa, ami az életben számtalanszor megtörténik. Csak neki megvannak a filmes eszközei, hogy az okokat is bemutassa, amik hasonló esetekhez vezetnek.

Gondolom Bori te is hallottál már családon belüli erõszakról, és mindannyian hallottunk a katonaságnál meglévõ túlkapásokról. A hatalmaskodó tizedesekrõl, a kopaszok szívatásáról .... Ez a rendezõ csak felhasznált két-három ilyen esetet (is).
bori3 2013 okt. 04. - 23:01:51
(48572/123863)
Felelõtlen lett volna? Akkor valamit nem vettem észre... - de még mindig nem tudom, hogy miért kellett elaltatni és miért neki. A gazdák, ha kell döntést hoznak az állataik sorsáról, igen ez hozzátartozik a felelõsség-vállaláshoz, de itt valahogy nem ezt láttam... :(((
9/10
Rhubarb 2013 okt. 04. - 22:56:31 9/10
(48571/123863)
Egyébként, ha túl vagy a gyerekes részen, akkor túl vagy a legrosszabbon szerintem.
Én konkrétan kicsit meghaltam abban a részben. Lehet, túl soknak tûnik ez így most, de így van. És érdekes módon nem bánom. Sõt, hálás vagyok.

Na , de mára elég a lelkizésbõl.
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=nIfmgeHpMMg
egy kis vidám szösszenet :)
9/10
Rhubarb 2013 okt. 04. - 22:50:23 9/10
(48570/123863)
Felelõs vagy azért, amit megszelídítettél. A szeretet nem mindig jelent egyet a boldogsággal.

A gazda volt a felelõs kutyájáért. Életében és halálában is.

Katonáknál ez még keményebb lehet.
Angelus1991ster 2013 okt. 04. - 22:48:33
(48569/123863)
Példát vehetne a királyi tévé! Imádom ezeket a doramákat. Choe Dong Yi mosolyát IMÁDOM. Tessenek a köztévénél a történelemkönyvbõl választani, Hazánknak is van gazdag története. (Csak ugye a korrupció)De hamár nem képesek hazai doramákat legyártani/leforgatni akkor szinkronizálnák ,pl.: Jejoongwon-t, Dr.Jin ( koreai és japán verziókat )
9/10
Rhubarb 2013 okt. 04. - 22:48:14 9/10
(48568/123863)
Én pedig újra néztem a gyötrõ részeket is, mert szerintem viszonylag tabutémákat feszeget és ez egy hálátlan dolog is lehetne, de nem az.
A film nézése közben nagyon fájdalmas, de nekem minden a helyére került az adott részben, így én nem nyugtalankodtam sokáig.
Ez a szellemek szerepe. Valami problémát hagytak hátra, amit meg kell oldani. És megoldják, mindig.
Persze eszembe jut még most is.
Nem vagyok az a fajta se , aki szeret nem tudomást venni dolgokról. Belemerülök aztán kikecmergek.
A 8. részre konkrétan azt tudom írni, hogy rohadt nehéz,de állva tapsolnék a rész szereplõinek.
bori3 2013 okt. 04. - 22:48:03
(48567/123863)
Igen, csak azt nem értettem, hogy miért adott ilyen parancsot? Nem tudom elképzelni, hogy Koreában a gazdának, vagy nem szakembernek kell az állatot átsegíteni a másvilágra, és egyáltalán kutyaszellem... Aztán nem beszélve a következõ részben a gyerekét esernyõvel verõ anyáról és a verésben meghalt gyerekek szellemérõl, szóval ez nekem már nagyon kegyetlen és morbid, bárkit is akarnak nevelni. Még a halott unoka szellem esküvõjének a megrendezésénél nyeltem egyet.... :(
bori3 2013 okt. 04. - 22:40:02
(48566/123863)
Akkor lehet, hogy abba hagyom :(
Milyen felelõsségvállalásra gondolsz??????
9/10
Rhubarb 2013 okt. 04. - 22:39:46 9/10
(48565/123863)
(MS) Régebben néztem egy angol kutyanevelõs mûsort. Victoria ... ment el problémás kutyákhoz és gazdákhoz.

Amikor USÁ-ba ment át, akkor szembesültem vele, hogy ott bizony elaltatják azokat a kutyákat, akik túl agresszívek. Ha megkapnak valakit, biztos az injekció!

Hát én se örültem :((((((
9/10
Rhubarb 2013 okt. 04. - 22:36:58 9/10
(48564/123863)
Köszi! Most már megvan. Vasárnap este megpróbálom netrõl pótolni! :)