7/10
napraforgó 2024 jan. 16. - 07:23:50 7/10
(123863/123863)
Pár évente újra tudom nézni. Ami zavar, az, hogy nem fésülték össze a különböző fordítók munkáját. Így elég nevetséges, hogy a királyt, királynét (és nem királynőt) hol tegezik, hol magázzák, néha meg egyenesen a többes számot használják, mint egyes nyelvekben a magázás megfelelőjét (német, orosz).

Az is zavar, hogy a kiszengházakat bordélynak nevezik, holott a kiszengek a japán gésákhoz hasonlóan a szórakoztatás magasszintű művelői voltak, nem egyszerű prostituáltak.

Néhol kicsit lassú, vontatott a történet, de alapjában nagyon szórakoztató. És így legalább betekintést nyerhetünk a korabeli keletázsiai udvari és palotán kívüli életbe.
10/10
vörösbegy 2023 nov. 29. - 15:54:31 10/10
(123862/123863)
Újra vetítik a kóreai filmsorozatokat, én pedig mindegyiket úgy nézem, mintha éltem volna abban a korban, abban az országban. Nagyon-nagyon tetszenek a délkoreai sorozatok!❤😊
Riamara 2022 máj. 07. - 14:23:54
(123861/123863)
Bloody Heart 2. rész. Erős kezdés után, valami szuper második rész következett. Ahogy bontakoznak ki a karakterek, egyre érdekesebbek. Talán csak a főminiszter egysíkú (egyenlőre) viszont ő meg nagyon karizmatikus.
A fordulatok pedig jól ki vannak találva. Szeretem az ilyen játszmás történeteket, ahol mindkét fél igencsak agyafúrt.
Amúgy a képi világa is csodás. Az operatőr mindenképpen megérdemli a dicséretet.
A Dramabeansen ódákat zengtek a főszereplő hangjáról. Nekem az első részben nem is tűnt fel, de itt a folytatásban igazat kellett adnom nekik. Tényleg ellenállhatatlanul vonzó ez a mély hang.
Riamara 2022 máj. 05. - 22:29:56
(123860/123863)
A héten indult egy új kosztümös sorozat a Bloody Heart. Jó erős kezdéssel, sok ismert színésszel. Habár én a két főhőst, pont nem láttam még semmiben. :D Jang Hyuk pedig a változatosság kedvéért most negatív szerepben jeleskedik. Félelmetesen jó.
Riamara 2022 márc. 29. - 10:18:37
(123859/123863)
A koreai sorozatok egyik jellegzetessége, és egyben vonzereje is, hogy fúziós történetek. (ezt a kifejezést nemrég tanultam. :D ) Azt jelenti, hogy több műfajt mixelnek össze.
Emlékszem a második koreai sorozatomban engem is éppen ez nyűgözött le. (Ez az Iljimae volt) Egyszerre volt kalandfilm, románc, dráma, és komédia, nem kis történelmi háttérrel. Egy jeleneten belül lehetett sírni, izgulni és nevetni.
Azóta is számtalan ilyen sorozatot láttam tőlük. A másik emlékezetes mixer a Hello Monster volt. Látszólag össze nem illő műfajokat raktak benne össze, és döbbenet jól működött. Én ki nem állhatom a sorozatgyilkosok lelki életével foglalkozó műveket. Ezt a történetet viszont egyszerűen imádom.
Szóval nagyon értenek hozzá. De azért előfordul az is, hogy melléfognak.
Riamara 2022 márc. 29. - 09:01:10 Előzmény bori4
(123858/123863)
Én szeretem a bohózatokat. Ezért is nagy kedvencem a Richard Lester féle Három testőr, ami egyszerre remek könyvadaptáció, ugyanakkor saját maga paródiája is. Évtizedekkel később is jókat tudok vihogni a poénokon.
És emlékszem egy teljesen bohózatra vett Három testőrre is, ami szintén roppant szórakoztató volt.
https://hu.wikipedia.org/wiki/A_n%C3%A9gy_musk%C3%A9t%C3%A1s,_avagy_a_lepel_lehull

Ugyanakkor be kell látni, hogy elég nehéz jó paródiát csinálni, mivel nagyon jól el kell találni az arányokat. Csak úgy lesz ütős, ha megfelelően kiegyensúlyozzák.
Na ez az egyensúly hiányzik ebből a sorozatból. Ott idétlenkedik el, ahol nem kéne, és ott komolykodnak, ahol könnyednek kéne lenniük. A szóban forgó akasztásos jelenettől én is kiakadtam. Mintha ők maguk sem tudták volna, mit is akarnak.
bori4 2022 márc. 29. - 07:36:10 Előzmény Riamara
(123857/123863)
:-D - kérdésedre válaszolva: bohózat. Viszont a hosszas köteles jelenet engem jobban kiakasztott, mivel korábban megállapítottam, hogy matiné az egész..... Ez a fel-le a kötélről cirkusz persze kimaradhatott volna - rémes bele is gondolni, ebből jelképesen is elég pár pillanat általában. Itt meg... áh. Na így újra nézve, jobb, hogy nem folytatták....
Riamara 2022 márc. 25. - 21:03:38
(123856/123863)
Lehet, hogy bennem van a hiba, de a 12. rész után már csak a fejemet tudtam fogni. Nemhogy a történelmi hűség, de az életszerűség és a logika is hiányzott a történetből. A szereplők pedig jópofából szép lassan átcsúsztak idétlenbe. És az utolsó jelenetek?

Riamara 2022 márc. 24. - 11:22:46 Előzmény bori4
(123855/123863)
Értem én, hogy nem változtathatják meg a történelmet. Csakhogy épp a történelmi események azok, amik lehetővé tehettek volna egy ilyesfajta belemagyarázást. Mármint hogy a herceg, a háború elkerülése érdekében, titkon szövetségre lép a királycsinálóval. Hiszen az apja mentális állapotával ő is tisztában van, és azzal is, hogy a király őrültsége a teljes bukásba sodorja az országot.
Ráadásul ez magyarázatot adna arra a kérdésre is, hogy a drága papa miért is nyírta ki a fiát, mihelyt hazajött a fogságból?
bori4 2022 márc. 24. - 07:16:38 Előzmény Riamara
(123854/123863)
Igen, elég ifjúsági matinéra van fazonírozva ez a forgatókönyv...
Ezek a rizspapírral fedett léckeretes ajtók - hát izé.... mindig eljátsszák, hogy nem lehet kiszabadulni.
Itt gondolom jelképnek szánta az írónő, így üzente az ellen, hogy nem azt csinál a koronaherceg a tábornokkal, amit akar, illetve hogy tudnak a kettős játszmájáról. Gondolom, ettől rázta ki a hideg... Nekem az is furcsa volt, hogy Milady mennyire képben van - olyan eseményekkel is tisztában van, ahol ott sem volt - pl. mi zajlott le a herceg és Dalhyan között.
A karmester méltóságos úrnak mindenben igaza volt sajna.... De hát a történelem köti az írót is, nem jöhet most a koronaherceg trónfosztóként a képbe.... Ezért elég béna kacsa lett szegény karakter.
Riamara 2022 márc. 23. - 19:18:12
(123853/123863)
A 7. rész mentési terve nekem sehogy sem állt össze. Nem beszélve arról, milyen jó ötlet volt az amúgy is sok vért vesztett herceget oda-vissza hurcolászni. Ennyi erővel a mester otthonában is kezelhették volna.
Riamara 2022 márc. 23. - 09:18:19
(123852/123863)
A 6. résznél sokat bosszankodtam a forgatókönyv írója miatt. Otthagyják szegény tábornokot védelem nélkül, és minden egyéb nélkül a könyvtárban. De hagynak neki egy levelet, amin rajta van a koronahercegi pecsét. Mi ez már ez? Az meg hogy kétségbe estek, amiért lecserélték a lakatot, annyira röhejes volt.
A királycsináló javaslatát, meg azért nem ártott volna jobban megfontolni. Igaza volt Porthosnak, el kellett volna fogadni, és később alakítani rajta. Főleg úgy, hogy a hercegnek nincs épkézláb ötlete a probléma megoldására.
Riamara 2022 márc. 23. - 08:56:31 Előzmény bori4
(123851/123863)
Ha az eredeti történetet vesszük alapul, akkor őt akasztották fel, csak megmenekült. Gondolom valaki segített neki benne, a tűz fedezékében.
Riamara 2022 márc. 22. - 11:41:58 Előzmény bori4
(123850/123863)
Azért hasonlítottam össze a két herceget, mert egy roppant hasonló korszakban, hasonló szituációba kerültek.
Gwanghae a japán invázió idején beleállt a háborúba, és annak ellenére, hogy egy ágyastól született herceg volt, a háború végére egy erős hatalmi bázist szerzett magának.
Sohyeon viszont kiegyezés párti volt. A mandzsúriai támadás idején az apjával együtt menekült el , hogy aztán felajánlja magát, mint túszt az ellenségnek. Márpedig jól tudjuk, hogy a koreaiak hogy bántak a hazatérő hadifoglyokkal. Valami megfoghatatlan oknál fogva kollaboránsnak tekintették őket. Így a herceg hazatérve eleve hátrányból indult. Ha ehhez hozzávesszük a reformista nézeteit (nem beszélve a keresztény hatásról) kicsit sem meglepő, hogy nem fogadták tárt karokkal.
Hiszen Injo királyt a nemesség juttatta hatalomra, egy puccs során, mivel Gwanghaet nem igazán tudták irányítani. Ráadásul ő királyként az uralkodói hatalom visszaállításán ügyködött.
Injo viszont kellőképpen ingatag és irányítható volt. Az meg hogy őrült, kicsit sem zavarta őket...sőt. Naná, hogy nem akartak egy olyan koronaherceget, akinek nyugati nézetei és reformjai vannak. Ezért aztán szemet hunytak afelett, hogy őfelsége beteges trónféltésből megölte a saját fiát.
bori4 2022 márc. 22. - 10:08:19 Előzmény bori4
(123849/123863)
Vajon kit akasztottak fel helyette anno? erre sem emlékszem.
bori4 2022 márc. 22. - 10:06:54 Előzmény bori4
(123848/123863)
Ami a lényeg: szerintem kezdenek a szereplők magukra találni, sokkal jobb lett az első részhez képes.
A rendezés, forgatókönyv olyan-amilyen ugye. Kedvencem volt az a jelenet amikor Dalhyang és a mandzsu vezér is kiugrott az ablakon, ami egy bambuszerdő fölött volt, és hát egyiket sem nyársalta fel a fa - valahogy éppen két fa közé pottyantak.... :-)
Viszont ez a maszk mestermunka....- Jung Yong Hwa mint idős kormányzó

bori4 2022 márc. 22. - 09:54:58 Előzmény Riamara
(123847/123863)
Bogarásztam kicsit: a történetünk 1636-ban kezdődik, ebben az évben - a második mandzsu inváziót elveszítve - kerül Sohyeon túszként Kínába. 1645-ben jön vissza Joseonba... és még ebben az évben meg is hal. Ha jól számolom 9 évet töltött a hazájától távol, egy jóval fejlettebb birodalom tudományával, kultúrájával, sőt a keresztény vallással felvértezve.
https://en.wikipedia.org/wiki/Crown_Prince_Sohyeon
Tény a király pszichésen kész, nyilván már az első invázió miatt. Idegbeteg, gyenge, a frakciók irányítják - szokásos ősbetegsége az országnak.
Tehát amit mi most látunk, az egy 24 éves koronaherceg, nem mondanám, hogy nincs bázisa... A mestere pl. a pénzügyminiszter és annak köre bizonyára támaszai. A két testőre is többnek tűnik, mint testőrök... Dal-Hyang meg őstehetségnek; józan gondolkodású, kétkedik, visszakérdez, romlatlan erkölcsű :-)) Micsoda csapat ez! :-D Ez a mese része, ki tudja mi volt a valóság? Miért nem sikerült ennyi idős korára annyira megerősödnie, hogy átvegye a gyeplőt az apjától, megvédje az országot ...

Ez a 12 rész tulajdonképpen néhány hónapot ölel fel, gondolom a 2-3. széria foglalkozott volna a száműzetésben töltött évekkel, majd a hazatéréssel....
Annyiban vitáznék, hogy én csodálkozom, hogy ilyen fiatalon meghalt, vagyis eltette az apja láb alól - művel, világot látott reformer csoná lehetett volna belőle.... Itt ebben az évszázadban betonozta be magát az ország a sötét középkorba szerintem az alkalmatlan királyok sorát ültette a trónra a nemesség.... Lehet a sorok között olvasni, a nagy testvérnek is ez felelt meg.
Riamara 2022 márc. 21. - 21:31:03
(123846/123863)
A 4. rész után picit lelohadt a lelkesedésem a karakterek iránt. Én úgy emlékeztem, hogy a király ekkor még nem volt ennyire kettyós, csak a háború után kattant be igazán.
De a többiek se ütötték meg a mércét. Ami persze nem lenne baj, hisz azok, akikről mintázták őket, szintén elég lököttek voltak. Csakhogy az eredetiek közül nem volt egy sem koronaherceg, így inkább jópofáknak tűntek.

A hercegnek mégis mi járhatott a fejében, mikor egy zöldfülűre bízott egy ilyen kényes feladatot? Amúgy ilyen idős korára még mindig nincs hatalmi bázisa, holott az apja mellett nem ártott volna kiépíteni magának. Hát nem volt egy Gwanghae, annyi bizonyos. Nincs mit csodálkozni rajta, hogy olyan fiatalon halt meg.
Riamara 2022 márc. 20. - 21:34:21 Előzmény bori4
(123845/123863)
Lee Jin-Wook tényleg nem villog a szerepben, pedig amúgy nem egy rossz karakter a koronaherceg. Ennél többet is ki lehetett volna hozni belőle.
bori4 2022 márc. 20. - 20:06:31 Előzmény Riamara
(123844/123863)
Amikor vetítése idején láttam, szinte még minden kosztümös sorozat tetszett, nem igen vettem észre azokat a hibákat, amiket ma hamar észre veszek. A történetre szinte már nem emlékszem, biztos megvan az oka :-))) A szereplőket is csak most tudom értékelni,
Seo Hyun Jin, mint koronahercegnő már túl van a nagyszabású The King's Daughter, Soo Baek-Hyang főszerepén, amiben nagyon tetszett. Kíváncsi vagyok hogy hódítja meg a jégcsap koronaherceget, mert hát szinte biztos vagyok abban, hogy igen....
Yu In-Young - mint "Milady" is ismerősünk az Empress Ki-ből.... a gyönyörű tatárlány volt.
Lee Jin-Wook egyelőre nem az eszményi koronaherceg számomra, szerintem neki a kosztümös sorozatok nem annyira fekszenek....
Riamara 2022 márc. 20. - 16:01:20
(123843/123863)
Három testőr. 1. rész
Érdekes, hogy sok mindenre emlékeztem a történetből és sok mindenre egyáltalán nem.
A két főpasira igen, a koronahercegnőn viszont meglepődtem, lévén éppen most nézek vele egy nagyon kedves sorozatot a Te vagy a tavaszomat. Alig is változott. Hae In is csak most tűnt fel a Hóvirág miatt.

Arra pontosan emlékeztem, hogy úgy kezdődött, mint a Lester féle Három testőr, és azon is jót mosolyogtam, hogy a főhős neve mennyire rímel a Dartagnanra. Meg hogy az indításnál a regény könyvajánlóját használták. Mármint, hogy Dumas állítólag úgy kattant rá a történetre, hogy megtalálta Dartagnan emlékiratait.

Ljerk 2022 jan. 07. - 05:43:31 Előzmény bori4
(123842/123863)
Zavarba ejtő sorozat (Red Sleeve). Hiába sok jó részlet, valahogy nem állt össze.
bori4 2022 jan. 04. - 12:56:53 Előzmény Ljerk
(123841/123863)
Köszönjük, elteltek... :)))
Ez a sorozat egy egészen másfajta felfogás, egy modern Yi San ábrázolással....
Ízlés kérdése, de nekem hiányzott a "patina" , valahogy a régit hitelesebbnek gondolom.
werzsi9 2022 jan. 01. - 21:48:16
(123840/123863)
Boldog új évet kívánok.
Ljerk 2021 dec. 29. - 01:18:24
(123839/123863)
Kellemes ünnepeket!

Amit dicsértetek: https://en.wikipedia.org/wiki/The_Red_Sleeve ,már várom, hogy vége legyen - és egyben megnézhessem. Régen láttam már koreai sorozatot.
Riamara 2021 dec. 20. - 17:13:59 Előzmény bori4
(123838/123863)
Jól hangzik. :D
bori4 2021 dec. 20. - 11:21:54 Előzmény Riamara
(123837/123863)
Jelzem, hogy ezt én is ejtettem....
Viszont a Bad and Crazy második része után - Lee Dong Wook alakítása nagyon tetszik. A Goblin óta sejtettem, hogy kiváló lehet humoros, bohózatos karakterben. Na most ez ötvözve van kőkemény krimivel, bűnüldoözéssel, némi pszihoval .... Olyan sírva nevetünk sztory :)))
Riamara 2021 nov. 26. - 16:11:02 Előzmény bori4
(123836/123863)
Gondolkodtam rajta, hogy megnézem. Csak visszatartott, hogy az utóbbi időben, az akció krimiket kissé túltolták.
bori4 2021 nov. 26. - 12:52:31
(123835/123863)
Ajánlás - The veil
https://asianwiki.com/The_Veil
Titkos ügynökös, kemény, akciódús sorozat.
Előzménye is van két részben - Moebius: The weil címmel
Nem egy lányregény, az egyszer biztos....
Alig lehet ráismerni a főszereplő Nam Kong-Minre, totál átváltozáson, átgyúráson ment keresztül a karakterért...
Riamara 2021 nov. 15. - 05:41:33 Előzmény bori4
(123834/123863)
Miután aludtam egyet a tegnapi részre, feltűnt valami. A joghurt a ranger kezében nem volt új, és egy olyan zacskóba volt téve, amit a talált bizonyítékokhoz használnak.
Ami azt az elméletemet erősíti, hogy a főnöknek is feltűntek a gyilkosságok, és ő is titkos magánnyomozásba kezdett. Ezért voltak azok a használt sárga szalagok is a fiókjában.
bori4 2021 nov. 14. - 21:13:14
(123833/123863)
Jirisan 8.
Elképesztő, annyira izgulok azért a kislányért.... Most tényleg kolléga a gyilkos, vagy valaki a faluból, akinek van rangeres egyenruhája esetleg és abban lófrál a hegyen....
Ha kollégáról van szó, nekem a szemüveges gyanus.
Riamara 2021 nov. 14. - 19:40:50 Előzmény bori4
(123832/123863)
Gondolom a rangoktól függően lehettek a szabályok. Ráadásul pont Yi San nagypapája miatt szigorítottak rajtuk. Merthogy ő ugye egy szolgálólány fia volt. (Dong-Yi igazából szolgáló volt, nem udvarhölgy)
És lám, milyen érzékeny is volt erre.
Nem tudom, hogy a palotán belül volt-e az a hely, ahol az ágyast kiterítették, de mindenképpen a palota egy eldugott részén volt, hisz a gyerekek is csak hosszú gyaloglás után jutottak oda.
Én közben már megnéztem a 2. részt is, és tényleg ígéretes. :D
bori4 2021 nov. 14. - 18:33:45 Előzmény Riamara
(123831/123863)
Na ennek az első része már jobban tetszett, mint az eddigi összes king' s affection... :-) Hiába, ennek van valóság alapja, még ha számtalanszor variálják is.... Tény, hogy udvarhölgyből lehetett ágyas - és lett is!
Konkrétan a látottakhoz: kicsit zavar, hogy az újabb fordítóink nem különböztetik meg a felség megszólítást a fenségtől. Pedig a koreai is külön szavakat használ rá - a király "csoná", a koronaherceg "csoha" - nem értem miért nem hallják... :)))
Kissé képzavaros volt, amikor azt mondják a király ágyasa nem halhatott meg a palotában, közben mintha mégis onnan vitték volna ki diszkisérettel, és a felnőtt udvarhölgy mondja is a kislánynak, hogy voltak kivételek...Az ágyasoknak is adtak különböző rangokat, és láttuk korábbi sorozatokban, hogy bizony úgy bántak némelyikkel, mint egy királynéval.... Meg azt is új szabály volt számomra, hogy a király nem búcsúzhatott el az elhunyt ágyastól???
Tetszett a király kiszolása az unokájához: hogy lehetnél az utódom, ha még hazudni sem tudsz??? :)))
Deok-Im pont annyit szaladgált és röpködött a palotában, mint anno a Királyi ház titkaiban Dongi... :)
Ígéretesnek tűnik, na...
https://asianwiki.com/The_Red_Sleeve
bori4 2021 nov. 14. - 16:45:14 Előzmény Riamara
(123830/123863)
Ebbe viszont most belenézek....
Bárnekem a Yi San örök "szerelem", mivel életem első koreai sorozata volt :))
Riamara 2021 nov. 14. - 14:58:52
(123829/123863)
Elkezdtem a The red sleeve sorozatot. Ez egy Yi San ifjúságáról szóló történet. Amikor még csak koronaherceg volt. Új arcát ismerhetjük meg Csoszon egyik legnagyobb királyának. Kicsit más, mint amilyen a Korona hercege sorozatban volt. Ott túl tökéletesre sikeredett. Itt viszont valahogy emberibb.
https://www.youtube.com/watch?v=tGFWtKzJj7w
Riamara 2021 nov. 10. - 17:44:21
(123828/123863)
Igen. Még él. És ez remélem így is marad! Vagyis, hogy előbb-utóbb felébred a kómából!
Nekem még ennyi misztikum belefér. :D
bori4 2021 nov. 10. - 17:41:18 Előzmény Riamara
(123827/123863)
Oké, akkor a hegy őrzője, na de egyáltalán minek ez? és még ha őrző is, még él.....!
Riamara 2021 nov. 10. - 17:28:44 Előzmény bori4
(123826/123863)
Amúgy a sorozatgyilkos motivációját még nem ismerjük. Ha a lánynak igaza van, és a tettes az egyik hegyimentős, akkor lehet, hogy valami célja van a gyilkosságokkal. Bár szerintem téved, és nem a főnök áll a gyilkosságok mögött.
Riamara 2021 nov. 10. - 17:25:51 Előzmény bori4
(123825/123863)
A hegyen kóborló szellem egyáltalán nem a gyilkos. Ellenkezőleg. A legutóbb is az ő útmutatásával mentették meg azt a pasast, aki a patak mellett talált két joghurtot, és megitta. Ő továbbra is őrzi a hegyet, ahogy azt a sámánlány megjósolta. A hegyimentős lány pedig most megpróbál kapcsolatba lépni vele.
bori4 2021 nov. 10. - 17:14:50
(123824/123863)
A Jirisanból megnézve a 6. rész.
Egyedül az zavar, hogy belevittek ebbe is ilyen misztifikumot... miért mutatják úgy, hogy a hegyen koborló gyilkos Ji Hon karaktere? kicsit hatásvadász a zene is azokkal a "feláll a szőr a hátadon" efektekkel... Egy rendes sorozatgyilkos krimi ez és passz.... :)
Riamara 2021 nov. 07. - 14:05:21 Előzmény bori4
(123823/123863)
A Red Skyban még a sámán volt a legkevesebb furcsaság. :D Bár az ő motivációit sem sikerült megfejtenem
Viszont tény, hogy a mai modern Koreában is jelen van. Számtalan olyan történetet láthattunk, ahol jövendőmondásért, vagy nagy problémák idején sámánhoz fordulnak. Aztán hazaviszik a sárga cédulájukat, és szentül meg vannak győződve róla, hogy megvédi őket, vagy szerencsét hoz nekik.
Azért a pasi nem teljesen szellem, hiszen csak kómában van. :) Viszont az érdekes, hogy a látnoki képességei a hegyhez kötődnek, illetve attól a régi gyilkosságtól eredeztethetők. Viszont akkor a tettes már elég régóta garázdálkodhat. Ha megnézed a 4. részt, akkor már te is fogod tudni, hogy ki volt az elkövető. Viszont a párhuzamos idősík miatt azt is lehet tudni, hogy a gyilkosságok később is folytatódtak. Mármint az után is, hogy a főhős kómába esett, a hősnő pedig lebénult.
bori4 2021 nov. 07. - 13:45:42 Előzmény Riamara
(123822/123863)
Na tessék, mégicsak szellemes ez a sorozat :-DDD
A Red skay kapcsán jutott eszembe, hogy úgy rémlik Csoszonban már tiltott volt a sámánizmus, volt rá elég példa, hogy mennyire üldözték.... erre ebben még volt udvari sámán is, meg ilyesmi.... furcsa.
Most meg látjuk, hogy a mai napig vannak sámánista szertartásaik, meg bőven követőik is....
Riamara 2021 nov. 07. - 12:42:41 Előzmény bori4
(123821/123863)
Hogy mi a szándékuk vele, az a 3. részből világosan kiderült. :D
A sámánlány jól megátkozta őt. Persze kérdés, hogy ez most áldás, vagy átok. :D (neki persze biztos átok, de a a bajba jutott túrázóknak áldás.)
bori4 2021 nov. 07. - 12:17:49 Előzmény Riamara
(123820/123863)
Jirisan 4. ost
https://www.youtube.com/watch?v=JDg2-8CCKxQ&ab_channel=%EC%97%90%EC%9D%B4%EC%8A%A4%ED%86%A0%EB%A6%ACASTORY

Nem tudom miért érzem úgy, hogy Hyun-Jo karakterével "hátsó" szándékaik vannak.... Még ma nézem majd a 4. részt... sok a titok, de viszonylag lassúnak tartom...
Riamara 2021 nov. 03. - 19:27:19
(123819/123863)
Itt az a bizonyos hátizsák, tele pénzzel. Szóval a hegyimentős csajszi nem annyira mufurc, mint amilyennek látszik. Frankón odaadta a pénzt a tereprendező lányának.
Riamara 2021 nov. 03. - 19:18:57 Előzmény bori4
(123818/123863)
Remélem, hogy nem! Viszont ami furcsa, hogy a 4. rész végére mintha előkerülne a tettes. (2018-ban) De akkor miféle balesettől került kómába a srác, és sérült le a lány? Nyilván nem baleset volt. És mit kerestek a sárga szalagok a főni fiókjában?
Szóval ezért érdekesebb így a két szál együtt.
bori4 2021 nov. 03. - 18:50:01 Előzmény Riamara
(123817/123863)
Értem... a sárga szalagokat a főnök fiókjában találta meg a lány.... feledtébb furcsa.
Akkor tulajdonképpen a műfaj krimi, elhúzódó, fel nem derített bűnügyek nyomában, extra helyszínhez illő nem mindennapi kameramunkával, látvánnyal.
Csak nem fogják az egészet kifuttatni a srácra, mint valamiféle gyilkosra, vagy aki transzban már járt a helyszíneken? - ennek a misztikumnak van esélye, náluk népszerű.
Riamara 2021 nov. 03. - 18:38:56 Előzmény bori4
(123816/123863)
Az eseményeknek két főszála van. Az egyik, ami 2018-ban történt, amikor a srác megérkezett, és a látomásai nyomán, elkezdett nyomozni a szaporodó balesetek után. Ekkor még a lány nagyon szkeptikus volt, és nem hitt a fiú elméletében.
A másik szál a 2020-as, ami úgy másfél évvel lehet később. Ahol a csaj visszatér, és elkezd visszafelé nyomozni, és rájönni, hogy a srácnak végig igaza volt. Gondolom aztán a két szál lassan (vagy tán nem is olyan lassan) összeér.
Riamara 2021 nov. 03. - 18:27:44 Előzmény bori4
(123815/123863)
A tereprendezőt a zsarolója ölte meg. (aki később a fiának adta ki magát) Csakhogy amikor a pasas lezuhant, a kezében maradt a pénzzel teli hátizsák. Ezt kereste olyan bőszen a pasas.
De róla nem is volt a srácnak látomása. Őt azért kezdte el keresni, mert ugye az álfia megkérte rá.
Viszont azért találkozhattak, mert egy másik látomást indult felkutatni. Azt a sárga szalagost. Ahol a szalagokat úgy helyezték el, hogy a túrázó eltévedjen, esetleg lezuhanjon.
bori4 2021 nov. 03. - 18:04:12 Előzmény Riamara
(123814/123863)
A 2. rész után: nem pont ártatlan kiránduló volt az a "tereprendező"-nek fordított fatolvaj, aki a különleges fenyőket ásta ki és szállította le a hegyről... azt nem értettem, hogy a fiának magát kiadó szélhámos t fickó - aki a fák megrendelője lehetett -, minek ment vissza a holttestét keresni ???
Szép a látvány, de összetöredezett történetvezetés kissé zavar.
Valójában azt fogjuk látni, hogy a srác 1998-as állomásra érkezésétől 2020-ig mi történt?
A csajszi főszereplő elég mufurc...most meg tolószékben visszajön, hát fura....
bori4 2021 nov. 02. - 08:32:58 Előzmény Riamara
(123813/123863)
Az első rész alatt meghallani véltem Kim Feel hangját, beúszott egy nóta.... És IGEN! az első OST az övé... Évek óta kedvencem a srác tudod, ezt a dalt angolul énekli és ugye a "Végzet" a címe...
https://www.youtube.com/watch?v=9Ky2l2wHJ6o&ab_channel=AlphaSubs
Riamara 2021 nov. 01. - 23:05:36 Előzmény bori4
(123812/123863)
Szerintem folytasd csak nyugodtan, mert a második és a harmadik rész is jó lett. A látvány csodaszép, az esetek közötti párhuzamok jók. Az időugrások nem zavaróak, inkább elmélyítik ezeket a párhuzamokat és érdekesebbé teszik a történetet.
A misztikumot a főhős képessége adja, mármint hogy meglát eseményeket. De mivel ezek a látomások elég homályosak, így mindig nyomozni és kutatni kell hozzá. Amúgy ezek a látomások mintha összefüggenének. Valaki ugyanis azzal szórakozik, hogy ártatlan kirándulókat halálba juttasson.
Jól kiegyensúlyozott a történet, egyszerre izgalmas és rejtélyes, drámai és humoros.
bori4 2021 nov. 01. - 19:47:30 Előzmény Riamara
(123811/123863)
Legyen igazad, de olvastam az egyik csoportban, idézem onnan: "a szellemvilág megjelenési formája-összefonva az időfonállal- a mikor-mi történt és miért (maradt itt szellemként aki maradt, és meddig..."
Riamara 2021 nov. 01. - 19:38:46 Előzmény bori4
(123810/123863)
Én a második részt nézem éppen. Szellemet nem láttam. Nekem inkább nyomozósnak tűnik. Amúgy ugrálnak az időben. 2018 és 2020 között.
bori4 2021 nov. 01. - 19:31:24 Előzmény Riamara
(123809/123863)
Köszönöm, válaszoltam :)
Jaj, bánatos vagyok, azt hiszem szellemes lesz ez a sorozat, nagy kár - nekem legalábbis.....
Most úgy tűnik az első esethez képest mindjárt 2 évet ugrottunk is, mindketten súlyosan megsérültek időközben, majd nyilván azt is látjuk.
Riamara 2021 nov. 01. - 18:40:11
(123808/123863)
Email ment.
Riamara 2021 nov. 01. - 18:32:01 Előzmény bori4
(123807/123863)
Ezt most nem értem, mert szerintem én sem vagyok regisztrálva. És elég sok sorozatot néztem már onnan. Pedig nálam is be van kapcsolva a védelem.
bori4 2021 nov. 01. - 18:10:16 Előzmény Riamara
(123806/123863)
Ez nekem nem opció, nem vagyok regisztrálva, meg reklámbolokkoló kikapcsolását kéri, azt meg nem fogom kikapcsolni.... Más??? :)
Riamara 2021 nov. 01. - 17:37:22 Előzmény bori4
(123805/123863)
A Vikin. Ott fordítják, és ott is lehet megnézni. Mindig mutatják azt is, hogy hány százalékon áll a fordítás.
https://www.viki.com/tv/37881c-jirisan#episodes
bori4 2021 nov. 01. - 17:33:05 Előzmény Riamara
(123804/123863)
Hol nézted? letöltötted, vagy online...???
Én a videán kezdtem az előbb, de nagyon csúszik a felirat.....
Riamara 2021 nov. 01. - 14:08:30
(123803/123863)
A Jirisan első része el is készült. Úgyhogy én is gyorsan végignéztem. Hát jó nagy meglepetés volt a rész vége. Egész kíváncsivá tettek. :))
Az első epizód nagy része a mentésről szólt, egy jó nagy viharral megfejelve. Egy újonc kezd a hegyimentőknél, akit a legbevállalósabb csajszi mellé osztanak be. Az eltűnt fiút végül a pasi útmutatása segítségével találják meg, mivel az újonc egy látó. Majd ugrunk két évet az időben és jön a meglepi. :))
Riamara 2021 okt. 31. - 22:47:43 Előzmény Riamara
(123802/123863)
Na meg is néztem, ameddig le van fordítva. Az a hegy valami félelmetesen gyönyörű.
De biztos, hogy nem tudnék hegyi mentő munkát végezni. Már attól totál lefáradtam, hogy néztem őket. :))
Amúgy csupa ismert színésszel van tele a sorozat.
Riamara 2021 okt. 31. - 17:40:03 Előzmény bori4
(123801/123863)
Úgy tudom, hogy a Vikin fordítják, szóval online is lehet majd nézni. Az 1. rész 65!%-nál tart.
bori4 2021 okt. 31. - 17:01:13 Előzmény Riamara
(123800/123863)
Szokatlan őszínte a fordító, rendesen megbírálja a sorozatot... A vége kezd nagyon zavaros lenni.
Viszont van egy viszonylag új már futó sorozat, ami izgatja a fantáziámat, mivel a két főszereplő régi nagy kedvencem...
Nézném majd, de még nem látom, hogy fordítanák. Felfedezted már?

https://asianwiki.com/Jirisan
Riamara 2021 okt. 20. - 21:55:16 Előzmény Riamara
(123799/123863)
Közben megnéztem a 12. részt is. Valaki fejbe verhetné Haramot a kedvemért. Képes lenne mindent elpusztítani, a bosszúja kedvéért. Még az önző hercegnél is gonoszabb. Remélem jól pofára esik!
Riamara 2021 okt. 20. - 19:15:13 Előzmény bori4
(123798/123863)
Most hogy így leírtad, lehet engem is pont ez zavar a Red Sky-ban. (és pont ezért nem nyűgöznek le a félistenekről szóló történetek sem) Mi izgalmas van abban, ha valami eleve elrendeltetett?
Na meg Haram karakterével sem vagyok kibékülve. Eleve nem szeretem a nagy bosszúállókat. Így egyre jobban az az érzésem, hogy megtalálta a zsák a foltját. :D
Riamara 2021 okt. 20. - 19:06:45 Előzmény bori4
(123797/123863)
Ami a kliséket illeti, mindig eszembe jut a magyar tanárom, aki azt mondta, hogy már mindent megírtak, nincsenek új történetek. Ugyanazokat a a sablonokat használják újra, meg újra. A lényeg az, hogy ezeket hogyan dolgozzák fel. Ettől vállnak egyedivé.
Legjobb példa erre Shakespeare, aki csupa hozott anyagból dolgozott. Mégis mindenki az ő művét jegyezte meg. Mert úgy írta meg, ahogy más senki.
Ezért van az is, hogy egy-egy művet számtalanszor filmesítenek meg, és az emberek számtalanszor meg is nézik. Holott már csomószor látták. Csak másképp.
Ezért nem szoktak engem zavarni a klisék. Mert a lényeg az, ahogy ezek miként állnak össze egy egésszé, és mennyire tudnak megfogni. Ami persze sok mindenkitől függ. Az írótól, a rendezőtől és színészektől.
bori4 2021 okt. 20. - 18:15:45 Előzmény Riamara
(123796/123863)
Ezt elkezdem újból, az 1-3-at folyamatában szeretném nézni. Jót somolygok az ÁÉK-en a fordító milyen aranyos, felfedezte magának a kosztümös sorozatokat :)))) ugyan ezt éltük anno mi is át jó 10 évvel ezelőtt, amikor ki-ki az első ilyen sorozatát szájtátva bámulta. :)) Hát azóta sok tucattal a hátam mögött, már inkább kritikusabb lettem az egyforma klisékikkel, történeteikkel, de még mindig vonz. :) Hány gyerekszereplőt láttunk azóta felnőni, hihetetlen... :)))
bori4 2021 okt. 20. - 18:11:30
(123795/123863)
Be is fejeztem a Hospital 2-öt, nézni kéne valamit, ami végig le van fordítva.
Napra kész vagyok a Lovers of red-del, megmondom őszintén egyre jobban idegesít a misztikum, a szörny.... :( Nem igazán lehet objektíven átélni a hősök sorsát, lépéseit, ha azok életét valami izé irányítja, azaz nem tehetnek semmit ugye...
bori4 2021 okt. 17. - 13:27:27 Előzmény Riamara
(123794/123863)
Erősen miatta is nézem a sorozatot :-DDD Tetszett az első széria, ez kicsit halványabbra sikerült, nem a műtétek naturális képei dominálnak a forgatókönyvben. Sokkal hangsúlyosabb a csapat magánéleti vonala, a kórházi közösség - orvosok-nővérek összehangolt munkájának bemutatása -, na és az elképesztő technikai, felszereltségi szint, a hatalmas kórház élete. Az ember itt magyarként csak fájó szívvel irigykedhet a kinti betegellátási körülmények, szinvonal láttán. A "professzorok" egy amatőr zenekart is alkotnak, minden részben eljátszanak egy slágert és némelyikük tényleg zenészként is megélne ... :)
Szerintem nyugodtan nézzél bele, nagyon jók a fiúk-lányok :)))
Riamara 2021 okt. 17. - 12:01:16 Előzmény bori4
(123793/123863)
Jung Kyung Ho továbbra is nagy kedvenc Ez a dal pedig annyira illik hozzá.
bori4 2021 okt. 17. - 10:42:59
(123792/123863)
Szép vasárnapot kívánok az erre járóknak - a Hospital playlist-2 egyik hangulatos dalával.
https://www.youtube.com/watch?v=ZxICkLNo_ok&ab_channel=StoneMusicEntertainment

Mivel nagyon ismerősnek tűnt, kutakodtam és igen, ez egy feldolgozása a Sanullim együttes ősrégi slágerének. Ime az eredeti verzió:
https://www.youtube.com/watch?v=8DaU8LgbMAk&ab_channel=Sanullim-Topic
Riamara 2021 okt. 13. - 20:02:28
(123791/123863)

The King's Affection 1-2. rész
Nagyon megleptek ezzel a sorozattal. A leírás és az előzetes alapján valami egész mást vártam. És voltak kétségeim, hogy vajon tetszeni fog-e a történet?
Aztán megnéztem az első részt, és le voltam nyűgözve. Lám-lám, egy jó író, és egy jó rendező mit ki nem tud hozni, a régi, jól bevált panelekből. Erős, drámai jelenetek, izgalmas fordulatok kerekedtek ki belőle.
Itt egyáltalán nem zavart, hogy a gyermekkorral kezdték. Persze ehhez kellett egy olyan tehetséges kis színészpalánta is, aki ilyen hitelesen el tudta játszani ezt a duplán kettős szerepet. Mert hiszen itt nem csak arról volt szó, hogy egyszerre tudjon fiú és lány lenni, hanem képes volt azt is megmutatni, mikor helyet cserélnek egymással. Olyan ügyesen csinálta, hogy jó előre le is lőtte a poént, mikor egy apró gesztussal jelezte, hogy a palotából kiszökő lány voltaképpen a herceg.
Így aztán a felnőtt színésznőnek is jól megalapozta a karaktert.
Riamara 2021 okt. 13. - 19:39:47 Előzmény bori4
(123790/123863)
Igen, egyetértek. Nekem sem tetszik, amit Haram csinál. Próbálom őt kedvelni, de nehezen megy.
Azt megértem, hogy a lány odavan érte, hisz ő nem ismeri igazán a sötét oldalát, és roppant elfogult vele. Viszont így kívülállóként, nem szimpatikus, amit művel. Ilyen az, amikor a bosszúvágy fontosabb, mint a szeretet. Teljesen igazat adtam a hercegnek (aki megjegyzem sokkal szimpatikusabb és vonzóbb egyéniség) amikor kioktatta Haramot.
bori4 2021 okt. 10. - 15:57:24 Előzmény Riamara
(123789/123863)
A 9. rész után - nem tudom, de én nagyon nem értem a két hős közötti viszonyt.... A gyerekkor tiszta, rendben. Na most amikor már felnőttként is rájöttek, hogy ki is a másik, ez a "húzd meg ereszd meg" játék nekem nem világos. Haram még meg is csókolta Cheongit már, teljesen oda meg visszavolt. Aztán megmagyarázta, hogy az véletlen volt, a múltjával totál leszámolt és ne is közelítsen a lány hozzá, felejtse el... Közben állandóan kihúzza a csávából, segíti, figyeli és támogatja, és bőszen magázódnak, mint két idegen, majd látványosan a herceget is helyre rakja, hogy a lány az övé ugye.... :) Szóval Haram urfi egyáltalán nem tudja mit akar? Na szóval ez így nagyon gyerekes nem???
Riamara 2021 szept. 26. - 20:08:37
(123788/123863)
Viszont épp az utolsó jelenet kapcsán fogalmazódott meg bennem, hogy mi is zavar annyira a misztikus vonalban.
Eddig ugyanis nem értettem igazán, hogy pontosan mi nem tetszik benne. Hiszen más történeteknél ennél több misztikum se zavart. Sőt, még kifejezetten tetszett is.
Itt viszont kezdettől fogva valahogy kuszának, és logikátlannak találtam a mágikus dolgokat.
Mert vegyük csak ezt az adott jelenetet, amikor az őrült festőapuka rátámad a hercegre, holott a démon Haramban van.
Annak sem látom értelmét, hogy a pillangós pecsét mindig olyankor válik semmissé, amikor Haram és Cheongi közel kerülnek egymáshoz. Holott ennek épp fordítva kéne működnie. Hiszen az istennő elgondolása szerint, nekik erősíteniük kellene egymást.
A démon meg mit csinált az elmúlt húsz évben? Miért nincs befolyással Haramra, meg az ő bosszúvágyára? Ez sokkal logikusabb lenne, mint az a repkedés az éjszakai erdőben, és a katonák felkoncolása.
A sámánasszonyról meg ne is beszéljünk, mert amit ő csinál, annak aztán tényleg semmi értelme nincsen.
Riamara 2021 szept. 26. - 19:46:28
(123787/123863)
Red Sky 5-6.
Nagyon élvezetes részek voltak. A festőverseny már magába is érdekes volt. De azzal, hogy szinte mindenkinek megvolt vele a hátsó szándéka, még figyelemre méltóbbra sikeredett.
Yangmyung herceg igyekezete, hogy megtalálja a képhamisítót, igazán szórakoztató volt. És nagyon tetszett, ahogy aztán hozzáállt a dologhoz, meg amit a lánynak mondott.
Juhyang herceg rém karizmatikus, és jelenlétével még inkább feldobta a versenyt. A két herceg beszélgetése pedig igencsak izgalmas volt.
Ha Ram bosszúakciója is beindult rendesen. A testőrkapitányt jól bemártotta.
A fórumokon sokan fanyalogtak a gyermekkori visszaemlékezéseken. Pedig szerintem nagyon kedvesek voltak azok a tükörkép jelenetek.
Az utolsó jelenet pedig lélegzetelállító lett.
7/10
napraforgó 2021 szept. 22. - 04:41:09 7/10
(123786/123863)
Vajon a Port.hu miért ragaszkodik ahhoz, hogy ezek a koreai filmek 5.00-kor kezdődnek, amikor ténylegesen 4.40-kor kezdődnek? Már hónapok óta a téves időpontot adják meg. Hát ott senki nem nézi a műsort? senki nem tudja, senki nem ellenőrzi?
Riamara 2021 szept. 16. - 18:38:37
(123785/123863)
Red Sky 4. - Egyre érdekesebben alakul a történet.
Riamara 2021 szept. 02. - 15:56:53 Előzmény bori4
(123784/123863)
Hát én biztosan nem. :))) Már annyira vártam.
bori4 2021 szept. 02. - 15:55:39 Előzmény Riamara
(123783/123863)
Befutott az első rész felirata is, úgyhogy én is megnéztem.
A forgatókönyv-író jegyzi a Nap és Holdat, de a rendező sem "kutya" :) Pl. a Mélygyökerű fa ...
https://asianwiki.com/Red_Sky_(Korean_Drama)
Jó lenne egyben a végén maratonban, de nem tudom ki birom-e :-)))
Riamara 2021 szept. 01. - 19:11:21
(123782/123863)
Elkezdődött hát a Lovers of Red Sky. Nem bírtam ki, és gyorsan meg is néztem az első két részét.
Nos inkább a Nap és a Holdra hajaz. Itt is a sámánkodás indítja el a bonyodalmat. És megint egy fekete mágiával indítanak. Itt is gyerekkoruktól követhetjük a főszereplőket, bár itt egy résszel letudják a gyermekkort. (amit mondjuk nem is bántam, mert nem olyan aranyosak a gyerekszereplők, mint a Nap és a Holdban) Szerintem a fekete mágiát is egy kicsit túltolták, de szerencsére a második résztől azért beindul a történet. A szereposztás igazán parádés, még a mellék-mellékszerepekben is csupa ismerős arc van.
Riamara 2021 aug. 01. - 17:15:52 Előzmény bori4
(123781/123863)
Én is úgy gondolom, hogy Joo Won személyes elégtételt vett, a törvényesség nevében. Ehhez pedig hozzájárult a lelkifurdalás, egyrészt az anyja, másrészt Dong Sik miatt.
Riamara 2021 aug. 01. - 17:11:20 Előzmény bori4
(123780/123863)
Én viszont pont úgy éreztem, hogy fejlődött tavalyelőtt óta. Mondjuk akkor eléggé túlvállalta magát, ezért volt a Lunában olyan semmilyen. A koronás bohócnak pedig olyan szinten rontották el a forgatókönyvét, azzal együtt pedig a karaktert is, hogy senki sem lett volna képes kihozni belőle többet.
Most viszont jó volt. Nekem tetszett a visszafogottsága. Még jobban kiemelte Shin Ha-Kyun játékát. Mint a tűz és a jég.
bori4 2021 aug. 01. - 16:02:45 Előzmény Riamara
(123779/123863)
Beyond 16.
Megnyugtató vége lett - már amennyire ennyi tragédia után meg lehet nyugodni az érintetteknek -, a bűnösök elnyerték végre büntetésüket. Elég sokáig garázdálkodtak, mi tagadás.
Egy olyan gondoltom támadt a végén, hogy talán Joo Won tudatosan készült arra, hogy az apján elégtételt vegyen,legalább az anyjáért... amit az "útközben" még megtudott apuciról, az csak tovább táplálta az akarat erejét. Hozzájött ehhez még a nagyfokú sajnálat és tisztelet, ami a végén már Dong Sikhez fűzte.
Szerintem a karakterekhez a színészek nagyszerűen lettek kiválasztva, és igen jól is hozták. Most, ha még olyan sokan lennénk itt, mint a régi szép időkben, biztos akadna aki nem értene velem egyet, de Jin Go volt szerintem a leggyengébb láncszem.... Nem elég átütő ez a fiú, kevés még az eszköze - évek óta érzek nála minden szerepében valami hiányt, valamit, ami a hírnevén és megjelenésén már túlmutatna.... de ez a tartalom nekem még hiányos... :)
Riamara 2021 júl. 31. - 19:28:58 Előzmény bori4
(123778/123863)
Szerintem más, mint az apja. Ez már a meghallgatáson is kiderült. Ő inkább feláldozza magát, mintsem hagyja, hogy valaki büntetlenül megússza.
bori4 2021 júl. 31. - 19:24:05 Előzmény Riamara
(123777/123863)
Elsősorban nem erre a tényre, hanem arra gondoltam, hogy valóban más-e mint az apja, vagy igazából az egészet azért bűvészkedi össze, hogy mentse őt...
Riamara 2021 júl. 31. - 19:17:44 Előzmény bori4
(123776/123863)
Én biztosan nem hittem el, mivel ezt a csapdát Dong Siknek szánták. Joo Won meg azért rohant oda, hogy a csapda rajta csapódjon össze. A poloska miatt tudta, hogy a következő eltakarítandó szemtanú csakis Jung lehet. Így az üzenetből egyből kitalálta, hogy rá akarják kenni Dong Sikre a gyilkosságot.
bori4 2021 júl. 31. - 18:38:04
(123775/123863)
Beyond 15.
Ma befejezzük ...
Most az a nagy kérdés, hogy elhisszük-e, amit jelenleg bedobtak zavarkeltésre, hogy a "vér nem válik vízzé" ....
Riamara 2021 júl. 30. - 13:09:37
(123774/123863)
Beyond 14
A zsarolgatós Jung felügyelő kimenti a gengsztert a letartóztatásból, majd ugyanazzal a lendülettel jól meg is zsarolja. A gengszter persze azonnal a főrendőrhöz fordul.
Mindez persze Joo Won haditerve, akinek az a szándéka, hogy kiugrassza a nyulat a bokorból. Így amikor meglátogatta az apját, voltaképpen azért ment oda, hogy bepoloskázza az apja kocsiját.
Ezért aztán mindent lehallgathatott, amit az apja és a maffiózó beszélt egymással. És mi tagadás, minden szóba is került. Joo Won pedig rettenetesen kiakadt. Az utolsó kockákon épp egy golfütőt kapott fel, hogy elintézze a két jómadarat.
bori4 2021 júl. 30. - 08:03:03 Előzmény Riamara
(123773/123863)
Beyond 14.
A rész közepén bealudtam.... pár mondatban elmesélnéd, van valami új fontos dolog?
Nem tudom, de mintha leült volna kicsit a dolog, ezekkel a hosszas beszélgetésekkel nem tudnak lekötni.
Riamara 2021 júl. 29. - 16:58:45 Előzmény bori4
(123772/123863)
Miután Joo Won stratégiája nem jött be, kénytelenek voltak egy "B" tervet bevetni. :D A haverok meg csak néztek ki a fejükből.
Bár szerintem még ketten be voltak avatva. Őzrendőr, meg a nyomozónő. Mindketten tudták, hogy az eskütétel botrányba fog fulladni.
bori4 2021 júl. 29. - 10:20:52 Előzmény bori4
(123771/123863)
Gondolom, ez a treátláris letartóztatás megbeszélt akciójuk....
bori4 2021 júl. 29. - 10:18:48 Előzmény Riamara
(123770/123863)
Igen, pontosan ezt mondta. Valószínű azért, hogy ez nem mind tettlegesség volt, hanem valamiféle kényszer, vagy zsarolás útján. Korrupció, hatalommal való visszaélés - ehhez a városi rendőrségen emberei is voltak, szóval szép kis bagázs volt.
Riamara 2021 júl. 28. - 20:01:40
(123769/123863)
Beyond 13.
Nem semmi ez a két dinka. :D Vagy inkább három, mert őzrendőr is rendesen odateszi magát.
Mondjuk egy ennyire gátlástalan, ugyanakkor ravasz és óvatos törtetővel másképp nem is lehetne.
Jól értettem, hogy a rész elején, mikor az a három szemét összeült iszogatni, a gengszter megköszönte főrendőrnek, hogy segített eltakarítani azokat az embereket, akik nem akartak odaadni a földjüket? Ez persze megmagyarázza a cserbenhagyásos gázolást is. Mert végül elég sok pohárnak nézett a fenekére. De felveti azt a kérdést is, hogy vajon mi mindenben lehetett még bűnös?
Riamara 2021 júl. 28. - 11:43:48
(123768/123863)
Amúgy tökre meglepődtem, hogy a lány a barátjával találkozott azon az éjszakán. Teljesen úgy lebegtették, mintha a tesója hívta volna ki. Azon mondjuk nem csodálkoztam, hogy berágott a pasijára. A mama pici fia vajon miért nem merte felvállalni a kapcsolatukat?
Riamara 2021 júl. 28. - 11:38:26 Előzmény bori4
(123767/123863)
Én inkább cserbenhagyásos gázolásnak nevezném. Nem tudhatjuk, miért nem vette észre a csajt. De az tuti, hogy otthagyta, pedig akkor még élt.
Aztán amikor jött őzrendőr, akkor áthajtott a földön heverő lányon, így joggal hihette, hogy ő ölte meg.
Szerintem akkor kapcsolt Dong Sik. Mikor azt mondta, hogy keresztül hajtott rajta. Mivel a halottkém elmagyarázta nekik, hogy történt a baleset.
bori4 2021 júl. 28. - 11:17:17 Előzmény bori4
(123766/123863)
Milyen téveszmékben él, vagy akkor ő most kit ütött el????
bori4 2021 júl. 28. - 11:15:22
(123765/123863)
Beyond 12.
Még elvetemültem, mint gondoltam.... Főrendőr karrierje a csillagos ég, közben lehet, hogy gyilkos??? Ez akkor most hogy.... :-(((
Horrorisztikus amúgy, amit szegény Yu Yeon karakterére összeírt a forgatókönyv. Minden borzalommal, barommal neki kellett találkoznia azon az éjszakán????!!!
bori4 2021 júl. 27. - 19:38:41 Előzmény Riamara
(123764/123863)
Az a gengszter épitési vállalkozó meg a hibbant polgármesternő - na mi fog még róluk kiderülni? Ők vannak itt minden mögött.... Szerintem még besegített nekik a földpanamákba a főfőrendőr apuci, oszt' most borul lassan a bili...