bori4 2021 márc. 02. - 12:13:58 Előzmény Riamara
(123433/123863)

Átpörgettem a 13. rész idevágó jeleneteit. Igen, az elnök rendőr embere akarta az anyát lelökni a tetőről, viszont a súlyos elnökre terhelő csomagot egyáltalán nem kereste.... csak ölni ment? Az igazgató is kapott egy telefont, ezért rohant az appartmanban az anyához a csomagért. Mindezt a leselkedő helyettes látta... A vérnyomok után az igazgató a tetőre rohant, a két pasi összeverekedett, de közben a rendőrségi szirénát meghallva a volt zsaru elmenekül. Igazgatónk feltápászkodva odamegy a tolószékes anyuka mellé és ebben a pillanatban megérkeztek a rendőrök. Így menekült meg az anya, viszont letartóztatják az igazgatót.... Helyettesünk besétál az üres appartmanba és simán elviszi a csomagot.

Riamara 2021 márc. 01. - 22:31:59
(123432/123863)
Kairos 14.

A helyettest egészen megsajnáltam a végén. Ő aztán tényleg mindent feláldozott azért a ribiért. A becsületét, a jövőjét, az egész életét. A nőcit viszont még így sem tudtam sajnálni. Végül is olyan volt, mint az apja.
Annyira tudtam, hogy a rendőr lesz a másik gyilkos, már mikor felvitte a mamát a tetőre. Viszont arra még mindig nem kaptunk választ, hogy is menekült meg anyuka.

Riamara 2021 márc. 01. - 21:12:47
(123431/123863)
Kairos 13

No itt azért volt egy kis paradoxon. Persze, lehet hogy a következő részben megmagyarázzák. De miért is került anyuka az intenzív osztályra?
Ha (ahogy sejtem) a rendőrfelügyelő akarta ledobni őt a tetőről, akkor ki mentette meg?
Amúgy meg sokkal hitelesebb lett volna, ha a bizonyíték nem egy mai pendriven lett volna, hanem egy kezdetlegesebb típusú adatrögzítőn.
Viszont minden más nagyon jól volt felépítve. És roppant izgalmas volt.

Riamara 2021 febr. 28. - 22:03:56
(123430/123863)

Azért itt a 12. résznél kicsit zavart, hogy mintha háttérbe került volna a kislány halála.

Riamara 2021 febr. 28. - 21:58:20 Előzmény bori4
(123429/123863)
Én most a 12-vel végeztem. Holnap megnézem a 13-14-et.
Aztán értekezünk. :))
bori4 2021 febr. 28. - 21:52:27 Előzmény Riamara
(123428/123863)
Aha.... szóval pillangó meg időhurok.... én nem bánom, csak érteném :)
Most megnézem a 14. részt, aztán megvárlak, ha még nem értél volna utol. Talán jobb, ha együtt fejezzük be, hogy egyformát lássunk már :)
Riamara 2021 febr. 28. - 20:32:10 Előzmény bori4
(123427/123863)
Minden apró változtatás a múltban teljesen megváltoztatja a jövőt. Ez a pillangó hatás.

Erre sok példát láttunk a sorozat első felében. Mikor ugye gyilkossággal vádolták az igazgatót, és elfogta őt a rendőrség, de mivel közben a lány megtalálta az anyját, így az egész semmissé lett.
A gyerekrablásos fordulat előtt ez jól követhető is volt. Mert mindig láttuk a folyamatot. Viszont onnantól már nem mutatták az interakciót, csak a dátumok látszódnak.( Amik tényleg nagyon kicsik, és túl gyorsan lekapják őket.) Én meg amúgy sem vagyok jó számok megjegyzésében. Így rendre elfelejtettem, hogy mi mikor történt. És azóta hány nap is telt el. Pedig ez fontos. Hiszen elvileg pont egy hónapos párhuzam van köztük.
Lehet, hogy követhetőbb lenne, ha naptárral nézném :D
Szeptember 7-én volt a gyerekrablás, október 9-én pedig az autóbaleset.
De a meghiúsult gyerekrablás után, mintha megszűnt volna az időhurok, vagyis az igazgató nem emlékezett a változtatás előtti eseményekre, úgy mint addig, hanem csak lassan mozaikszerűen jöttek vissza a változtatás előtti események. Így voltaképpen ugyanazt a hónapot látjuk nála, csak teljesen másképp. És csak a baleset után rakja össze magában újra a két idősíkot.
Ugyanakkor persze a jövőből is tudnak változtatni. Információk formájában. Hisz ezekkel az információkkal tud a lány csapata elintézni dolgokat. Ettől időhurok.

bori4 2021 febr. 28. - 18:21:01 Előzmény Riamara
(123426/123863)
Ne is mondd, én már gabalyodok rendesen. Bal alsó sarokban elég vékonyan, de megjelenik a dátum, hogy éppen melyik hónapot látjuk, de sokszor elkapják mire van időm odanézni :))
Újból és újból át kell gondolnom, hogy akkor most a múltat, vagy a jövőt tudják befolyásolni. Vagy esetleg itt mindkettő változik - magyarázd már el nekem.... :))
Riamara 2021 febr. 28. - 15:05:51
(123425/123863)
Kairos 10. rész után
Azért nagyon kell figyelni az időugrásokra, mert itt most már többen beszálltak és könnyű belegabalyodni, hogy ki, mikor, hol volt.

A csajszi milyen ravasz volt. Tök ügyesen lebuktatta a helyettest. Először nem is igazán értettem, miért olyan közlékeny vele. Csak aztán esett le, hogy csőbe húzta. Hazudott neki az anyja búvóhelyéről. A pasi meg bevette. Na ezért is szuper a forgatókönyv. Minden apróságra figyelni kell.

Riamara 2021 febr. 27. - 22:22:41 Előzmény bori4
(123424/123863)
Késő ősszel kezdték és karácsony felé lett vége. És őszintén szólva nem emlékszem, hogy akkortájt lett volna náluk valami jó.