Riamara 2021 nov. 01. - 14:08:30
(123803/123863)
A Jirisan első része el is készült. Úgyhogy én is gyorsan végignéztem. Hát jó nagy meglepetés volt a rész vége. Egész kíváncsivá tettek. :))
Az első epizód nagy része a mentésről szólt, egy jó nagy viharral megfejelve. Egy újonc kezd a hegyimentőknél, akit a legbevállalósabb csajszi mellé osztanak be. Az eltűnt fiút végül a pasi útmutatása segítségével találják meg, mivel az újonc egy látó. Majd ugrunk két évet az időben és jön a meglepi. :))
Riamara 2021 okt. 31. - 22:47:43 Előzmény Riamara
(123802/123863)
Na meg is néztem, ameddig le van fordítva. Az a hegy valami félelmetesen gyönyörű.
De biztos, hogy nem tudnék hegyi mentő munkát végezni. Már attól totál lefáradtam, hogy néztem őket. :))
Amúgy csupa ismert színésszel van tele a sorozat.
Riamara 2021 okt. 31. - 17:40:03 Előzmény bori4
(123801/123863)
Úgy tudom, hogy a Vikin fordítják, szóval online is lehet majd nézni. Az 1. rész 65!%-nál tart.
bori4 2021 okt. 31. - 17:01:13 Előzmény Riamara
(123800/123863)
Szokatlan őszínte a fordító, rendesen megbírálja a sorozatot... A vége kezd nagyon zavaros lenni.
Viszont van egy viszonylag új már futó sorozat, ami izgatja a fantáziámat, mivel a két főszereplő régi nagy kedvencem...
Nézném majd, de még nem látom, hogy fordítanák. Felfedezted már?

https://asianwiki.com/Jirisan
Riamara 2021 okt. 20. - 21:55:16 Előzmény Riamara
(123799/123863)
Közben megnéztem a 12. részt is. Valaki fejbe verhetné Haramot a kedvemért. Képes lenne mindent elpusztítani, a bosszúja kedvéért. Még az önző hercegnél is gonoszabb. Remélem jól pofára esik!
Riamara 2021 okt. 20. - 19:15:13 Előzmény bori4
(123798/123863)
Most hogy így leírtad, lehet engem is pont ez zavar a Red Sky-ban. (és pont ezért nem nyűgöznek le a félistenekről szóló történetek sem) Mi izgalmas van abban, ha valami eleve elrendeltetett?
Na meg Haram karakterével sem vagyok kibékülve. Eleve nem szeretem a nagy bosszúállókat. Így egyre jobban az az érzésem, hogy megtalálta a zsák a foltját. :D
Riamara 2021 okt. 20. - 19:06:45 Előzmény bori4
(123797/123863)
Ami a kliséket illeti, mindig eszembe jut a magyar tanárom, aki azt mondta, hogy már mindent megírtak, nincsenek új történetek. Ugyanazokat a a sablonokat használják újra, meg újra. A lényeg az, hogy ezeket hogyan dolgozzák fel. Ettől vállnak egyedivé.
Legjobb példa erre Shakespeare, aki csupa hozott anyagból dolgozott. Mégis mindenki az ő művét jegyezte meg. Mert úgy írta meg, ahogy más senki.
Ezért van az is, hogy egy-egy művet számtalanszor filmesítenek meg, és az emberek számtalanszor meg is nézik. Holott már csomószor látták. Csak másképp.
Ezért nem szoktak engem zavarni a klisék. Mert a lényeg az, ahogy ezek miként állnak össze egy egésszé, és mennyire tudnak megfogni. Ami persze sok mindenkitől függ. Az írótól, a rendezőtől és színészektől.
bori4 2021 okt. 20. - 18:15:45 Előzmény Riamara
(123796/123863)
Ezt elkezdem újból, az 1-3-at folyamatában szeretném nézni. Jót somolygok az ÁÉK-en a fordító milyen aranyos, felfedezte magának a kosztümös sorozatokat :)))) ugyan ezt éltük anno mi is át jó 10 évvel ezelőtt, amikor ki-ki az első ilyen sorozatát szájtátva bámulta. :)) Hát azóta sok tucattal a hátam mögött, már inkább kritikusabb lettem az egyforma klisékikkel, történeteikkel, de még mindig vonz. :) Hány gyerekszereplőt láttunk azóta felnőni, hihetetlen... :)))
bori4 2021 okt. 20. - 18:11:30
(123795/123863)
Be is fejeztem a Hospital 2-öt, nézni kéne valamit, ami végig le van fordítva.
Napra kész vagyok a Lovers of red-del, megmondom őszintén egyre jobban idegesít a misztikum, a szörny.... :( Nem igazán lehet objektíven átélni a hősök sorsát, lépéseit, ha azok életét valami izé irányítja, azaz nem tehetnek semmit ugye...
bori4 2021 okt. 17. - 13:27:27 Előzmény Riamara
(123794/123863)
Erősen miatta is nézem a sorozatot :-DDD Tetszett az első széria, ez kicsit halványabbra sikerült, nem a műtétek naturális képei dominálnak a forgatókönyvben. Sokkal hangsúlyosabb a csapat magánéleti vonala, a kórházi közösség - orvosok-nővérek összehangolt munkájának bemutatása -, na és az elképesztő technikai, felszereltségi szint, a hatalmas kórház élete. Az ember itt magyarként csak fájó szívvel irigykedhet a kinti betegellátási körülmények, szinvonal láttán. A "professzorok" egy amatőr zenekart is alkotnak, minden részben eljátszanak egy slágert és némelyikük tényleg zenészként is megélne ... :)
Szerintem nyugodtan nézzél bele, nagyon jók a fiúk-lányok :)))