9/10
offtopic
Rhubarb 2013 febr. 17. - 14:46:41 9/10
(29843/123863)
Ebbõl tisztára az SScandal jutott az eszembe:)
9/10
offtopic
Rhubarb 2013 febr. 17. - 14:45:00 9/10
(29842/123863)
Szia Andi44!

Köszi a hozzászólást!
Mi az a PM?

Azért szerintem ez nem "az ember háta mögötti kibeszélés", lévén azt se tudom ki, melyik sorit fordította. És ez egy teljesen nyilvános fórum.
Te magad is láthattad, hogy nem becsméreltük a munkájukat, sõt hálásak vagyunk!
Észrevettünk 1-2 dolgot.
A hibák kijavítását meghagynám a nyelvtantanároknak és a helyesírási szótárnak, lévén én magam se írok helyesen tökéletesen. Én is forgathatnám többet:)
8/10
Koczina Judit 2013 febr. 17. - 14:38:49 8/10
(29841/123863)
Bocsánat, teljesen igazad van. Már korábban is írtam, hogy örülni kell, nem kritizálni, de ez egy elég régi, 2004-ben készült film, nem gondoltam, hogy valakit megbántok vele. Online néztem, úgy, hogy már késõ, de ami hiba legtöbbször feltûnt, az az igekötõkkel kapcsolatos. Nem is emlékszem, hogy néztem-e valaha másik filmet magyar felirattal, ezért nem tudom, mik a szokások. (Amikor pár éve elkezdtem koreai sorozatokat nézni, nem is tudtam, hogy készülnek magyar feliratok is.)
Szóval még egyszer elnézést, ha valaki magára vette, engesztelésül egy szép cseresznyefaág. Vagy valami hasonló :)
8/10
Koczina Judit 2013 febr. 17. - 14:00:55 8/10
(29840/123863)
Szelek festõje a címe. Abban az idõben játszódik, amikor Yi San a király (õt a DY-ból ismert Csonszu alakítja) uralkodik. Egy lányról szól, aki már gyermekkorában kitûnik festõ tehetségével. Az apja udvari festõ, és miután észreveszi, hogy a lánya sokkal tehetségesebb, mint a fia, megtévesztésül elkezdi fiú ruhában járatni, és úgy tesz, mintha a "fia" örökölte volna az õ tehetségét... A lány (fiú) nemsokára egy festõmesterhez kerül, aki hagyja hogy kibontakozzon a saját stílusa ... jönnek mindenféle bonyodalmak. Mindeközben a lány nem leplezõdik le, mindenki azt hiszi, hogy fiú, és emiatt a félreértés miatt beleszeret például egy gyönyörû kiszeng...
Shin Yun-bok valóban létezett, udvari festõ volt, néhány képét meg lehet találni a neten, de a magánéletérõl a mai napig csak találgatnak. Ez az egyik feltételezés.
Az egyik híres festménye, a Kardok tánca.
andi44 2013 febr. 17. - 13:56:27
(29839/123863)
Szeretnék hozzászólni a felirat témához.
Akik készítik a feliratokat, szívesen veszik azt is, ha marad a feliratban hiba, jelzik nekik, mert akkor ki lesz javítva. Én ezen az állásponton vagyok. Nem tudom, melyik FullH-ról van szó, ha a 2-rõl, megírhatod nekem nyugodtan a hibákat, és javítjuk.És bizony 800-900 sorban elõfordul, hogy marad hiba, hiába van átnézve, ezért aki értékeli a be-belefektetett munkát, veheti a fáradságot, és van lehetõség rá, a d-add-on is , hogy PM-ben jelezze ezeket.

Szerintem úgy tisztább,mint így az ember háta mögött írogatni, de akinek nem tetszik a felirat, igazatok van, nézhetik angollal.

Szerintem Bumcibogyót el lehet érni a d-add-on, nyugodtan lehet jelezni neki, ha annyi hiba maradt a feliratban, és a félre fordítást is.
8/10
Koczina Judit 2013 febr. 17. - 13:37:25 8/10
(29838/123863)
Azt hiszem, Sambong elvileg jót akart (még ha az ötleteivel meg is elõzte a korát). Erõs kontroll alá akarta vonni a királyt, ami nem is lett volna rossz ötlet bizonyos királyok esetében. Nagyon meggyõzõ tudott lenni, nagyon nagy hatással volt az emberekre. De ez a meggyõzõ erõ például tönkretette YSG-t és az egész családját. Ha nem duruzsol YSG felesége fülébe, vagy nem veszi rá Bangwon-t, hogy ölje meg a tudós riválisát, az ország történelme másképp alakult volna. Nyilván azt gondolta - amit sokszor hallottunk már ezekben a történelmi drámákban - hogy az udvarban csak aljas eszközökkel lehet bármit is elérni.
Sambong nagyon jól tudta, hogy Banwon-ban megvan az a képesség, hogy erõs kezû uralkodó legyen, érezte, hogy õt már nem fogja tudni irányítani. Ezért Sambong meg is próbálta öletni Bangwon-t, de nem sikerült (viszont fordítva igen).
Azzal, hogy rávette YSG-t, ne BAngwon-t, hanem a második házasságából született legkisebb fiát jelölje meg koronahercegnek (persze különféle vádakkal, hazugságokkal érte ezt el), halálosan felbõszítette Bangwon-t, és ez nemcsak Sambong, hanem a két legkisebb herceg életébe is került. YSG lemondott, amikor a fiai viszálykodtak és ölték egymást (a felesége is meghalt, de arról nincs adat, hogyan). Kiszállt a politizálásból, mély depresszióba süllyedt.
Ha jól emlékszem, Sambong akkor már nem élt, amikor Bangwon lett a király.
bori3 2013 febr. 17. - 13:26:25
(29837/123863)
Köszönöm nektek, betáraztam a gyökerek utánra :))
Magyarul mi a cime és nagyjából mi a történet? Ebben játszik a kedvencünk? Bocsánat a sok kérdésért :)
9/10
offtopic
Rhubarb 2013 febr. 17. - 13:13:26 9/10
(29836/123863)
Még a TDR-hez kapcsolódóan. Ha nem láttam volna elõtte a Great seer-t még azt is gondolnám, hogy Sambong mester jó fej volt. Ti mit gondoltatok korábban?

De igazából Sambong tette olyanná Bang wont, amilyen lett. Mikor rávette, hogy ölje meg a YSG-vel tárgyaló tudóst. Vagy Sambong direkt azt akarta , hogy Bang won rossz király legyen, hogy az õ eszméje mellé még többen álljanak?
9/10
offtopic
Rhubarb 2013 febr. 17. - 13:09:45 9/10
(29835/123863)
Igen, én is arra gondoltam, biztosabb lenne koreaiból magyarra fordítás, mert így elveszhetnek részletek.
A TGS-nél látszott mindig, hogy párszor más fordította. Néha túl bonyolult szavak voltak néha pedig túl egyszerûek. Néhány szót, kifejezést már értek koreaiul és akkor tudtam megállapítani leginkább.
8/10
Koczina Judit 2013 febr. 17. - 12:59:16 8/10
(29834/123863)
Ezt az angol-magyar szótárt régebben még Tegu tette föl (minden nincs meg, de azt se tudjuk, hogy aki angolra fordít, használ-e valami szlenget, vagy egyáltalán milyen nemzetiségû).

Nagyon gyors:

http://dictzone.com/angol-magyar-szotar/