1/10
vilaghalo89 2022 febr. 28. - 10:45:31 1/10
(34/54)
Nem is értem,hogy miért áll így a film értékelése...Ez egy nézhetetlen, összeszedetlen fércmunka, legszívesebben 0/10 t adnék neki...Se füle se farka,se történet,se feszültség.Amikor láttam Benedict Cumberbatchot a színészek között még reménykedtem,de ez katasztrófa.

Nem tudom mire osztják pontosan a golden globe díjat,de ha arra,hogy minél nézhetetlenebb ,silányabb alkotást hozzanak létre,akkor ez itt megérdemelt...
Jobb lett volna,ha a színészek ehelyett valami értelmes foglalkozással keresnek pénzt, minthogy ebben a teszetosza semmiben szerepelnek....

Mi a mondanivalója, üzenete ennek a filmnek???
9/10
Ildikó Nóra 2022 febr. 27. - 18:14:16 9/10
(33/54)
A regényből készült filmet egyszer érdemes megnézni, kikapcsolódásnak teljesen jó, kellemes meglepetés volt, kicsit hosszú (2 órás). Tetszett a szereposztás, a színészi alakítások, a film hangulata, a filmzene, az operatőri munka, a ruhák, a berendezés, a szinkron is. A film vége meglepő, más befejezésre gondoltam.
9/10
EdwardTheBug 2022 febr. 15. - 20:28:10 9/10 Előzmény loserock
(32/54)
De jó ez a kritika! Csehov, a semerre sem haladás, és a kulturális kiüresedettség nem fogalmazódott meg így bennem, pedig mindegyik karakter legalábbis részben szakít a gyökereivel, nem tartoznak oda, ahol vannak, tengenek, lengenek, mert ami igazán fontos volt számukra, azt elvesztették és már csak a maradékot kotorgatják.
Tibor72 2022 febr. 13. - 23:34:06 Előzmény kisgabest
(31/54)
Gratulálok a vulgáris stílusodhoz...
loserock 2022 febr. 11. - 18:47:01
(30/54)
A fényképezés gyönyörű. A kosztümök is, meg az ilyen "feel good" cowboy legények élik az életüket jelenetek is. A családi szál, nos, leginkább Csehov. Ami olyan, hogy a szenvedés jelen van, a kulturális kiüresedettség is, de igazából a fő faktor, hogynem haladunk semerre sem. Phil legalább visz némi színt, meg a szép táj, a lovak, stb.

Szóval, vannak karakterek, van környezet, van egy alaphangulat, és jó a színész gárda. Viszont elfelejtettek alájuk filmet írni. Felfoghatatlan, mireaz a tengernyi Oscar jelölés. Jó, egy operatőri esetleg, meg művészeti rendezés... talán. De amúgy... Van egy fél fordulat, mega vegén még egy húzás, ami érdekesebbé teszi a drámát. Ha úgy vesszük, metaforikusan szépen felfesti a halálba folytott belső kínlódást, egy "fél" véletlen által. Nem tudom, ambivalens egy film.
6/10
Magnolia1 2022 febr. 08. - 18:23:43 6/10 Előzmény Edmond Dantes
(29/54)
Nem értem, miért nem lehet elfogadni a másik véleményét. Éltem néhány évet az USA-ban, így meglehetősen jól ismerem az országot. És hadd tudjam már jobban, engem mi érdekel inkább: egy casinokkal, és európai országok látványosságainak utánzataival telepakolt város, vagy a természet csodái.
offtopic
Edmond Dantes 2022 febr. 08. - 16:24:41 Előzmény Magnolia1
(28/54)
Mikor is járt legutóbb Vegasban? Épül-szépül! És Montanában?
8/10
trev 2022 febr. 06. - 18:12:09 8/10
(27/54)
Jó film, de nem igazán áll össze. Pont, ahogy a feminizmus sem. Szenvedő (fő)hősök, ahol a szenvedés okát csak valamiféle filmen kívüli leírásból tudjuk, magából a filmből nem következik eléggé. A tesók közti kommunikáció elég egyoldalú: George sehol nem ellenkezik Phillel, de nem is hallgat rá, éli a maga életét. És ugyanúgy fütyül a feleségére, mint a bátyjára, mindenki totálisan elbeszél a másik mellett. Phil a múltat siratja, magányos, és senkit nem igazán ér el a környezetéből, talán ez a gúnyolódásának az oka is, a magány és a meg nem értettség. De nem gonosz, nincsenek aljas húzásai sem, így talán az egyetlen figyelemreméltó karakter számomra a filmben, aki képvisel valamit. Peter pedig a kulcsfigura, aki meglátja, amit "meg kell", de annyira feminin hím (a férfitól elérhetetlenül messze van, gondolom, a két számmal nagyobb kalap is, amit visel, nem véletlenül tolja őt ebbe az irányba), hogy szinte lehetetlen komolyan venni. Ami mégis értékessé teszi a filmet valamennyire, hogy Peter céljai és cselekedetei sem a jót képviselik, pusztán egy metroszexuális/homoszexuális/akármi lúzer öncélú és téves manővere a maszkulin dominancia ellen.
6/10
Magnolia1 2022 jan. 29. - 21:02:22 6/10 Előzmény Vlad80
(26/54)
Kinek mi a fontos. Ha neked a nyüzsi és a csillogás, akkor nyilván nem Montana a te helyed. Engem meg Vegas nem érdekel. :)
9/10
Vlad80 2022 jan. 29. - 20:14:23 9/10 Előzmény Magnolia1
(25/54)
Csak csóró és unalmas, mármint Montana. Szóval azt hiszem a következő amerikai utazásaim során is marad Vegas a célpont. 😎
6/10
Magnolia1 2022 jan. 29. - 12:35:42 6/10 Előzmény Vlad80
(24/54)
Montana gyönyörű állam, Új-Zéland pedig gyönyörű ország. :)
9/10
Vlad80 2022 jan. 28. - 18:11:52 9/10 Előzmény Magnolia1
(23/54)
Pedig kiköpött Montana.:) Sőt, jobb, mint az eredeti!:)
6/10
Magnolia1 2022 jan. 26. - 16:55:49 6/10 Előzmény Vlad80
(22/54)
Bocsánat, ha csalódást okozok, de a film ugyan Montanaban játszódik, viszont Új-Zélandon forgatták. A rendezőnő, Jane Campion hazájában.
4/10
Polaris9 2022 jan. 17. - 18:24:09 4/10
(21/54)
Hát ez nem volt jó.
6/10
Zitu889 2022 jan. 16. - 21:45:53 6/10 Előzmény Bettics88
(20/54)
Kajak nem értem mi volt az a nagy koppanás. Talán az üresség...

A gyerek orvos volt, és kesztyűben nyúlt a döglött marhához. Szerinted ha valaki egy nagy sebbel a kezén hozzányúl egy ilyen marhabőrhöz mi lesz a vége? Amikor olyan ártatlanul felajánlotta a marhabőrt már fogtam a fejemy hogy ez így nem lesz jó.


6/10
Zitu889 2022 jan. 16. - 21:41:12 6/10
(19/54)
Nem az a tipikus western, inkább dráma. A gyerek megölte a cowboyt. A langyi szál csak elterelés volt.
Sajnos egy csomó fontos részt kihagytak a regényhez képest.
Pl.: a cowboy egyetemre járt; a gyerek apja orvos volt, elszúrt egy műtétet alkesz lett, és beült egy kocsmába ahol a cowboyyol szóváltásba keveredtek, és a cowboy beoltotta görögül, utána öngyi lett (a gyerek nem tudott erről); vagy Bronco Henry és a cowboy ott langyultak azon a réten; a gyerek nyíltan langyi volt stb...
Elég fontos dolgokat kihagytak sajna.
5/10
Filmz 2022 jan. 13. - 09:46:04 5/10
(18/54)
Ííí... hát lehet hogy jobban utána kellett volna olvasnom ennek a filmnek, hogy mi a kategóriája és miről szól. Érdekes, mert bár azért kritikákat olvastam róla, de nekem azok és a díjazásai is túlzóan pozitívnak tűnnek, így miután megnéztem. Igaz, nem vagyok szakértő és ezért különösebb kritikát sem én írok és nem ítélek oda díjat, díjakat. Értem én, hogy milyen különbözőek a karakterek, mégis milyen sorsközösséget alkotnak, hogy hatnak egymásra. Értem én a film alatt folyamatosan ott húzódó feszültséget, mégsem éreztem annyira lebilincselőnek. Velem lehet a baj, háromszor szakítottam meg a végignézését. Ezt a filmet annyira nem nekem találták ki, hogy maga a film tisztelete miatt néztem végig. Tehát értem a mögöttes tartalmat, mégse fog meg. Különösebb kifejtésemet inkább a spoileres részben írom le. Benedict Cumberbatch szerintem itt is király. Hozza a karakterét és viszi a filmet, noha tudom, hogy az ő konfrontatív karaktere erőben egyébként is elnyomja a többit. Plusz adalék, hogy olvastam valahol, hogy külön megtanult egy kézzel cigit sodorni Phil szerepéhez. Tudom, nem nagy dolog (már annak aki tud), de ez nekem egy kidolgozottságot, részletekbe való odafigyelés jele is. Minden esetre az Ő színészete nagyon sokat ad ehhez a filmhez. Ha az ő játékát kiveszem, sokkal rosszabb film lenne. A film nagyon szép helyen lett forgatva (mégha esetünkben ez az új-zélandi Otago régió, bár nem voltam még, simán elhiszem, hogy így néz ki Montana állam). Vannak nagyon szép vágások, felvételek, képek. A filmvégi csavar tetszett, bár előtte sejtettem, egy előzményről, hogy fontos lehet, de nem tudtam, hogy jön majd ki. Lehet összességében, hogy inkább a könyvet kellett volna elolvasnom és úgy sokkal érdekesebb. Nekem ebben a hosszúságban unalmas, engem a feszültség korán sem annyira szögezett oda a TV elé, mint azt több helyen olvastam. Cumberbatch ha nem is kiváló, de jó. Nagyon kellett ennek a filmnek. Ha ismerjük a rendezőnő munkásságát, azon se lepődünk meg végülis, hogy milyen szálak húzódnak a filmben. Aki szereti az állatokat azért óvatosan nézze meg.

Akkor ha az elején kezdem, nekem kicsit logikátlan, hogy Rose ilyen hamar egy teljesen idegen ranch-ra költözik. Van vállalkozása, teljesen úgy néz ki mint akinek nincs szüksége férfira, bír mindent. Jó értem én, kinek ne kellene társ. Nem is tűnik pénzéhesnek. Egy egyszerű, szerény, munkás lány. Ami oké is. Aztán egyszer megszorul, segít neki a "megalszik a tej a számban" George Burbank (Jesse Plemons) és felszolgál a fia helyett. Oké, szép dolog! De ez már szerelem? Vagy mi történt? Eltelt egy jó idő és szerelembe estek? Egyik pillanatról a másikra megkérik a kezét, felszámol mindent és költözik. Bele az ismeretlenbe. Ami aztán tönkre is vágja az életét. Vagy ez 1925-ben így normális volt? Lehet... Aztán ez a George... egyetlen érzelmi megnyilvánulása mikor a hegyeket nézve kávézás közben elríja magát. OKÉ! Emberi érzelem, érthető is, mert végre valaki van vele, törődik vele. De nekem olyan idegesítően fájó volt nézni a semmilyenségét, hogy az szinte az egész filmet agyonnyomta számomra. Plusz a magyar hangja ezt nagyon jól visszaadta. Valamint ez az ökör is erőszakos! Hát ebben a filmben már mindenki az? Mert az is erőszak ám, hogy odaülteted zongorázni szíved hölgyét a kormányzóval való vacsorán. Hogy milyen szórakoztató. Az is lenne, és ügyeske is a lány. Csak szíved hölgye marhán nem akarja és innentől ez is erőszak. Aztán meg elkezd inni. Tényleg az ivás a legjobb menekülési út, egy elrontott életben? Jó, látott rossz példát. Minden esetre neki az volt. Peterről már az elején érezhető volt, hogy egy apa karakter (egy normális) nem ártott volna az életéhez. Okos, de megtört gyerek. Kicsit egy rejtett pszicho-t azért éreztem benne már az elejétől. Valahogy már a nézése is fura volt. Mikor még az állatokat boncolta hagyján, mert hát okos gyerek, érdeklődik az anatómia iránt. Valahogy meg kell tanulni. De érezhető volt, hogy valami nem oké. Persze tudom, ez is érthető, hogy miért. Aztán a meleg szál. Hagyjuk már ezt a dumát, hogy csak az látja aki magából indul ki. Beleképzeljük. Dehogyis! Benne van! Kő keményen, még ha csak sejtetve is, de benne van. Simán párhuzamot lehet vonni Bronco Harry, Phil Burbank és Peter között. Illetve Phil elvonulásai és rejtekei, valamint amit mond Peternek, hogy Bronco Harry több, volt, mint egy barát, több, mint belemagyarázás. Viszont annyit azért hozzátennék, hogy ez teljesen elhanyagolható is lehetett volna. Értem, hogy ez a titok és elfojtás Phil életére hogy kihatott, de nem sokkal lett volna másabb ha egy nővel lett volna a story. Mondjuk egy olyan nővel aki valamiért nem lehetett nyíltan az övé és meghalt. Mármint súlyában nem lett volna kevésbé hatása a filmre és Phil karakterének előéletére, ami kihat a mostani személyiségére. Mert ez a fajta melegség nem súlyos tényező ebben a filmben, nem főként erről szól, így emészthető. Bár félek a "zsűri" inkább ezt emelte előtérbe mikor értékelt, ugyanis ma már sajnos ez a divat. Az a lényeg, hogy talán a melegszál nélkül is megállta volna a helyét a story szerintem. De aki írta a regényt, gondolom nem így gondolta. Illetve ismerte munkásságát, biztos vagyok benne. Nem szeretem ezeket a burkolt érzékenyítéseket, és nehezen látom be, hogy e film nem emiatt lett ennyire díjazva. Bár örülnék ha nem így lenne! :D Minden esetre azért nem volt olyan hangsúlyos ez a dolog, hogy zavaró legyen, és van ilyen. Engem zavart volna, ha ez erősebb hangsúlyt kap. A vége az egész kellemes meglepetés, ugyanis nem számítottam rá, hogy így fog kiteljesedni a csavar. Az utolsó jelenet, mikor Peter néz ki az ablakon. Nézi a "szüleit", megfordul és mosolyog, az valóban mindent vitt. Akkor érti meg az ember a storyt leginkább, szerintem. A végén már majdnem sajnálom Phil-t. Mondjuk a szőnyeggel ütöm a lovat részt teljesen kihagyhatták volna belőle, még ha értem is, hogy a dühét így adta ki. Nem normális dolog. Jó hát nem is volt normális Phil se. :D A bendzsó játéka az tetszett. Bár lehet az nem is bendzsó volt. :D Nem tudom, nem értek hozzá.

pigor11 2022 jan. 13. - 01:25:03 Előzmény gyereamozibabe
(17/54)
Bocs, de a Dűne egy kalap kaki! Ez a film lassú, de mégis végig fenntartja a feszültséget

, és a vége zseniális!


gyereamozibabe 2022 jan. 12. - 10:52:54
(16/54)
a golden globe-ról már jóideje pletykálják, hogy korrupció az egész.. és tegnap ez a film győzött, lenyomva a Dűnét is :-) Legalább a látszatra adnának, hogy nincsenek megvéve.. de nem.. nem bírják ki. Persze elég csak ránézni a magyar tagra (Návai Ankó)... az egész élete egy hazugság.
9/10
Vlad80 2022 jan. 05. - 14:58:09 9/10 Előzmény Edmond Dantes
(15/54)
Köszönöm!Pedig esküdni mertem volna rá, hogy Montana : D