Téma: A la Carte

6/10
ondok 2009 febr. 22. - 20:38:43 6/10
(240/960)
Kijátszottátok a cenzúrát? nyilván egy periférikus hivatalban dolgoztál ,nem pl a kancellárián.
9/10
issti1 2009 febr. 22. - 10:40:19 9/10
(239/960)
Egy dologban nagyot tévedsz "az adófizetõk majdnem fele jobboldali" -ballib 1/3, jobboldal 2/3 ...és akkor még jóindulatú voltam! ;o)
9/10
issti1 2009 febr. 22. - 10:22:59 9/10
(238/960)
Tudod, biztos van abban is igazság, amit mondasz:nyilván voltak tehetségtelen ellenzékiek és tehetségesebb opportunisták; de tegnap láttama Dunán a Márai filmet (ajánlom figyelmedbe-s mindenki máséba) - és az õ élete bizony teljesen más megvilágitásba helyezi az ilyen megalkuvó tehetségeket, mint pl. Csurka és Glatz(bár nyilván nem egy kategória a kettõ).

És akkor ilyen kérdések feltevésekor mindig eszembe jutnak azok, akik legalább annyira lehettek volna kultuszminiszterek (nyilván a pozició itt szimbólikus), mint Glatz, csak visszautasitották a rendszerrel való együttmûködést, s ezért nem is futhattak be akkora karriert, mint õ.
Erre most hiába is mondanád szkeptikusan, hogy ilyenek nem voltak...csak gondolj bele...
CsengoZoli 2009 febr. 22. - 01:12:56
(237/960)
Jó éjt Ondok elvtárs,ma sem lett okosabb :)
CsengoZoli 2009 febr. 22. - 01:11:35
(236/960)
Hogy ne szennylap járjon a hivatalba azzal egyetértek!
De ugye itt jön a Svéd-csavar,hogy melyik a szennylap!
Fogadni mernék egy jobbos Józsi szerint nem a MAgyar Hírlap, ezért nem szabad ilyen tiltásokat csinálni!
A Bayer cikk nagy részével még egy vitathatatlanul SZDSZ-es, a Hajós is egyetértett, ha nézted a Hi7est.
Egyébként meg egy lapot sem lehet megítélni pusztán egyetlen írójáról, és itt a tiltás most konkrétan egy személy miatt lépett életbe!
A milliárdos propaganda kiáltványokról annyit,hogy én magam olvastam több ilyet is baloldalról, a reformokról, az eü törvényrõl stb. nyílván ezeket te nem kaptad meg!
A másik meg, hogy ha baloldalon elkövetnek egy hibát, nem mentesíti õket az a tény,hogy ugyanezt jobboldalon is elkövették és fordítva!
K.rvára nem érdekelnek ilyen kifogások egyik oldalon sem,hogy de ugyanezt csinálta a másik is!
És, kit érdekel?
A Népszabadság nem volt tiltva a közhivatalokban,ezt nem tudom honnan veszed és a baloldal is ugyanúgy kitakarította a jobbos helyeket mikor hatalomra került.
A fidesz alatt kezdõdött a heti7 és Teddy-t sem õk dobták a Petõfirõl.
6/10
ondok 2009 febr. 22. - 00:54:49 6/10
(235/960)
Hát pedig valaki mégiscsak eldönti ,hogy milyen lapok járjanak,és bizony ha úgy dönt ,hogy szennylap jöjjön ,akkor ha nincs más a legnagyobb fõnök is ezt megvétózhatja ,meg is kell tennie.És sajnos Baeyer cikkei kimerítik a szennyiromány kategóriát.
Ezt leszámítva nézzük csak meg ,hogy melyik kormány adott állami hírdeteésekre megrendeleést bizonyos ideológiájú lapoknak.Hát bizony ebbõl a demokrácia tekintetében a jelenlegi sokkal jobban jön ki,mert korábban még "Országjáró " is volt milliárdos tételekben,közpénzbõl propagandakiadvány.Van most ilyen ?, Nincs!
És bizony véletlenül sem járt a közhivatalokba anno Népszabadság,most meg kérem szépen kiderül ,hogy le kell mondani egy jobboldali lapot ,mert szennylap lett.
Ugyanúgy ,ahogy anno minden hivatalból kirúgta a demokratikus jobboldal még atakarítónõket is ,lám ez az antidemokratikus meg megtûrte 5 évig az elfogulatlan közrádióban a kis Kondor K-t ,aki jelenleg a Baeyer Zs vel egy mûsorban bizonyítja párttatlanságat visszamenõleg is ,ha valakinek kétségei lettek volna.No persze lehet ,hogy ez is csak annyira õszinte ,mint korábbi 3/3-as besúgói múltja. Ennyit a nagy demokratákról.
CsengoZoli 2009 febr. 22. - 00:36:44
(234/960)
"Mégis kinek kéne megmondani ,hogy milyen lapok járjanak egy állami hivatalban ,talán a portás bácsinak ? vagy egy bizottságnak paritásos kuratóriummal:) Zseni!"

Hát ez a lényeg,te nagyonokos!
Senkinek sem kéne megmondani,hogy milyen lapokra fizessenek elõ az állami hivatalok !
Normális országban eszébe sem jutna ilyet tenni egy miniszterelnöknek!
Hogy az adófizetõk mit szeretnének azt ne Ondok elvtárs döntse már el,jó?
Az adófizetõk majdnem fele jobboldali, de egy lap bojkottját valószínûleg jobérzésû baloldali szavazók is kifogásolják, ennyit a többségrõl.
Ha lehet próbáljunk meg tényszerûek maradni és ne keverjünk ide megint minden kutyafülét kurucinfót :)
De szerintem bárki aki józan ésszel gondolkodik (ne vedd magadra) belátja,hogy ilyet egyszerûen nem lehet csinálni.
Ez csak oda vezet,hogy legközelebb meg majd a Népszabadságot tiltják le.
A demokrácia többek közt arról is szól,hogy elfogadjuk,hogy vannak akik máskép gondolkodnak és ettõl még nem feltétlenül hülyék :)
6/10
ondok 2009 febr. 22. - 00:27:56 6/10
(233/960)
Mégis kinek kéne megmondani ,hogy milyen lapok járjanak egy állami hivatalban ,talán a portás bácsinak ? vagy egy bizottságnak paritásos kuratóriummal:) Zseni!
6/10
ondok 2009 febr. 22. - 00:24:40 6/10
(232/960)
No most jól beolvastál Orbánnak ,ha nem vetted volna észre.Egyébként az adófizetõk egyáltalán nem szeretnék ,ha a hivatalok elõfizetnének a kurucinfóra ,mert aki átlép egy határt azt ne támogassák a közpénzbõl .És sajnos a Magyar Hírlap nem elõször lépett át egy általános erkölcsi normát.
eGYÉBKÉNT A MINISZTÉRIUMOKNAK plMIÉRT IS NEM gYURCSÁNY AFÕNÖKE? Ilyen demegóg dumával ,hogy az adófizetõk nem hatalmazták fel a minisztert arra ,hogy milyen lapok járjanak a hivatalba ,majd próbálkozz esetleg holnap a fönöködnél ,ha esetleg egy közhivatalban dolgozol!:)
CsengoZoli 2009 febr. 21. - 23:51:58
(231/960)
Hát ehhez a hozzászólásodhoz gratulálok!

"Õszintén szólva én azt is nagy liberalizmusnak tartom ,hogy eddig elõfizettek egy nyiltan kormányellenes lapra."

Tényleg? Szerinted egy demokráciában csak kormánypárti lapokra szabadna elõfizetnie az állami hivataloknak? Ismét gratulálok! :)

"Hogy közpénzen mit járat egy állami hivatal ,azt meg a vezetõje mondja meg."

Az lehet,de ezeknek a hivataloknak nem vezetõje Gyurcsány!
Ezek állami hivatalok, nem Gyurcsány Ferenc tulajdonai.
Az állami hivatalok az állam tulajdonai, az államot pedig az ország polgárai tartják fent az adójukból, nem Gyurcsány a saját pénzébõl.
Arról már nem is beszélve,hogy egy csomó olyan hivatal is van,aminek teljesen függetlennek kéne lennie a mindenkori vezetéstõl.
Speciel nem vagyok Magyar Hírlap olvasó, de amit Gyurcsány csinált az nonszensz, de mondjuk tõle már megszoktuk.
Ennyire liberális õ is, a pártja is, meg az SZDSZ is.
6/10
ondok 2009 febr. 21. - 23:42:00 6/10
(230/960)
Tévedsz ,mert valóban joga van mindenkinek mindent elolvasni ,de csak a saját pénzén!Hogy közpénzen mit járat egy állami hivatal ,azt meg a vezetõje mondja meg.Õszintén szólva én azt is nagy liberalizmusnak tartom ,hogy eddig elõfizettek egy nyiltan kormányellenes lapra.Majd az jelentkezzen ,aki az Orbán idején tud arra példát ,hogy a Népszavára elõfizettek a minisztériumokban.
Az meg ,hogy akurucinfo és a Népszava közé egyenlõségjelet teszel ,az nonszensz.A kurucinfo egy szennylap,antiszemita,rasszista,trágár cikkektõl hemzsegõ iromány ,a Népszava meg egy baloldali beállítottságú ,de még a Magyar Nemzet elfogultságát sem elérõ lap ,amiben gyakran kritizálják a baloldali kormányt is.Ez a Ti bajotok ,hogy aki nem ferdít az már elfogult ,de csak természetesen a baloldalon,mert jobbos médium ami kicsit is objektív lenne egyszerûen nincs.
6/10
ondok 2009 febr. 21. - 23:32:49 6/10 Előzmény issti1
(229/960)
Ne aggódj értem,mert az aggódás árt az egészségnek ,inkább gondolj arra ,hogy ,amit Te baloldali katyvasznak hívsz, az a szintiszta realitás.Hogy ez a jövõben mit hoz a konyhára ,hát bevallom az nem igen érdekelt soha ,ezért aztán ez meg is különböztet azoktól akik mostanában olyan vehemens jobboldali maszlagterjesztõk ,komcsizók lettek,és akik azt hiszik ,hogy a tehetségük el volt nyomva a múltban ,holott csak a talpnyalásukat jutalmazzák némi baksissal.
6/10
ondok 2009 febr. 21. - 23:25:48 6/10 Előzmény issti1
(228/960)
Ezt nem kell magyarázni Glatznak ,ugyanis csak azok voltak általában üldözöttek(utólag),akik tehetség híján nem vitték semmire.Õ vállalt miniszterséget ,más meg átvette a Kossuth díjat,vagy szeretettel dedikálta könyvét Kádár et.-nak (Csurka).Aki fej, az minden rendszerben fej,aki talpnyaló ,az minden rendszerben az.
9/10
offtopic
issti1 2009 febr. 21. - 21:24:32 9/10 Előzmény ondok
(227/960)
Drága barátom, te olyan mélyen magadbaittad a baloldali ideológiai katymaszt, hogy félek, még valami szomatikus bajod származhatik belõle: lazits egy kicsit - az én kedvemért!
Pliz!!!

...pláne gondolj a (közeli) jövõre: hát ezzel hogy fogsz majd tudni megállni a világban?
9/10
issti1 2009 febr. 21. - 21:07:55 9/10 Előzmény szurikáta
(226/960)
Én is szivesen mondanék ilyen szép dolgokat Glatz Ferencrõl, DE ott van az a de: csak kultuszminiszterséget vállalt a Kádár diktatúrában -akárhogyis volt, ezt nem tudom hova tenni nála, és pláne semmiképp nem tudom pozitive megitélni.
Kiváncsi lennék õ hogy értékeli ezt az idõszakot (-vagy hogyan magyarázza ki??)
6/10
ondok 2009 febr. 20. - 21:02:54 6/10
(225/960)
Árnyaltan látod a dolgokat,de szerintem sok politológushoz hasonlóan ott is tudatosságot kerestek ,ahol nem mindig van.Néha a min. elnökbõl is kibújhat a magánember,mint pl a vasúti balesetkor,amikor elérzékenyült mert ismerõse is megsérült ,meg egyébként is. No a sok prosztó meg pont ezekért a dolgokért ne támadná? Naivitás lenne normális hozzáállást elvárni a mai ellenzéktõl ,amelynek még soha semmikor nem volt egy emberi gesztusa még válaszképpen sem a tõle a "hatalmat elbitorlók" felé.Ezek a nagy "keresztények" és magyarok,a "ne ítélj,hogy ne ítéltess!" szellemében vonulgatnak ki a munkahelyükrõl,amikor arról van szó ,hogy hogyan lehetne a magyar emberek munkahelyét megtartani a válság körülményei között pl.Nos ,aki nem hülye az el tudja dönteni ,hogy ki az álszent,a "soha nem hazudók" ,vagy az öszödi ember,aki az EU megítélése szerint példásan kezeli a válságot.Akit csak fikázni tudnak azok ,akik egyetlen konkrétumot nem tudnak mondani arra vonatkozólag ,hogy mit kéne csinálni a jelenlegi helyzetben azon kívül ,hogy mindenkinek minden jár,sõt annak a duplája is.
6/10
ondok 2009 febr. 20. - 20:46:29 6/10
(224/960)
ne keverjük a dolgokat.A Magyar Hírlapot senki nem tiltotta be.A minelnök pedig mint az állami aparátus feje ,akár elõ is írhatná ,hogy a közhivatalok mire fizessenek elõ.Egy vállalatnál is a fõnök mondja meg ,hogy milyen lapot járassanak.Aztán meg legyünk õszinték a MH-t Széles Gábor pénzeli,õ a tulaj ,és szemérmetlen uszítást végez a kormány ellen.Még ez is rendben lenne,nade ,hogy olyan rasszista cikkek jelenjenek meg a közismerten antiszemita és rasszista Bayer Zs . tollából ,amikért más országban börtön jár ,és ami ellentmond a párizsi békeszerzõdésnek is,hát a legkevesebb ,hogy normális emberek nem veszik kézbe az ilyen lapot.
szurikáta 2009 febr. 20. - 19:35:36
(223/960)
Csodálatos volt a tegnapi vacsora. Ebben az asztaltársaságban élvezetes volt az este! Köszönöm Nekik! Glatz Ferenc egy csodálatos úriember, nagyapa, tudós egy személyben. Talán ha õ lenne a köztársasági elnök, kevesebb lenne a csatározás és a terméketlen harc a politikai porondon. Kozma Imre pedig számomra a katolikus egyház ikonja. A legcsodálatosabb mégis az volt a tegnapi estében, hogy olyan figyelem és harmónia volt a résztvevõk között, ami jótékony a nézõi léleknek is! Ez maga a példamutatás! Köszönöm!
10/10
tavaszi 2009 febr. 20. - 17:58:19 10/10
(222/960)
Az a legjobb, hogy már nem hívnak be politikusokat!
offtopic
meszag 2009 febr. 20. - 13:42:14
(221/960)
Etesd csak. :D