10/10
Pünkösdi Kató 2020 jún. 09. - 21:11:20 10/10
(24/44)
Megint megnéztem a 7. részt, a 8. részt talán holnap vagy holnapután, azután... Tiszta feszültség ez a sorozat. A you-on vannak videók a valódi Zagariáról, amint lemegy a sorozat, szeretném megnézni, hogy mi a valóság. Mert mint tudjuk, így, ahogy a sorozat mutatja, nem történt meg...

Amikor Zagaria meglátogatta Agatáékat és leszedte a kanapéről a nejlont, komolyan azt hittem, hogy ott lesz a vég. Nem mintha a konyhai jelenet nem lett volna a vég... Nem értem Nicot, hogy tehette, hogy nem eresztett magába is egyet.


10/10
Pünkösdi Kató 2020 jún. 03. - 21:44:10 10/10 Előzmény törökbálint
(23/44)

Még erősebbé tehették volna Agata halálát, ha lelassítják a jelenetet, ez nagyon erős jelenet volt. Ilyen megoldást még nem láttam, hogy a szerelmét lövi le a gyilkos. Szerintem Nico sem fog sokáig élni, hiszen még többet tud, mint Agata. Volt benne indulat Zagaria ellen, amikor eldobta a sörösüveget vagy amikor az elején arról beszéltek, hogy nem tudja elhinni, hogy Zagaria megölette Agata szüleit.
Szerintem Vincentin most fordított hátat az ügyésznőnek, látszott az ügyésznő arcán, hogy bajban van, hogy nem kutathatnak Vincentinék irodájában.
Tartok tőle, hogy egy rész alatt nem fog megoldódni minden, lehet, lesz folytatása? Nem tudom. Annyi kérdés van, hiszen meg kell tudniuk, hogy Agata meghalt, Zagariát elő kell rángatni, ki kell derülnie, hogy ki a tégla az ügyészségen, Románó baját meg sem említem, mi lesz a szennyezéssel, esetleg még ha marad -55 perc, még Domiék is rendbe hozzák az életüket.


10/10
Pünkösdi Kató 2020 máj. 31. - 21:35:00 10/10 Előzmény törökbálint
(22/44)

Még elmenekülni se tudtak volna, hiszen hová? Vagyis azért csak nem ér el a keze a maffiának a világ végére. Lídia se megy ki a fejemből, nagyon összejátszott nála minden. Hiszen pont akkor kapták el Turkot, amikor szóltak neki, illetve épp telefonált, amikor Zagaria embere meglátta a városban. Aztán bevitték, majd hamar kiengedték, tényleg nem lehetett másra gondolni, mint, hogy vallott. És az a földes jelenet, hogy betömbe földdel a száját, megrázó halála volt.


10/10
Pünkösdi Kató 2020 máj. 31. - 21:32:18 10/10 Előzmény törökbálint
(21/44)
Azóta megnéztem 2x is a 6. részt, így a 7. részt vasárnap és csak ülök. Romano nem fog tudni kikeveredni a helyzetből, minden ellene szól. Domit nem értem, hogy miért féltékeny, hiszen az előző részben még nyugtatgatta Claudiát, hogy Zagaria nagyon befolyásos ember. Azt tehet velük, amit akar, megéri ott bújtatni. Hogy az asszonynak van vele egy kis dolga? Kit zavar, hiszen befolyásos ember. Aztán meg féltékenykedik... Az ügyésznő azt gondolta, hogy Salvoék összepakolnak és befejezik a nyomozást, mert ő arra utasította Vincentint? Közben meg nyomozhatnak tovább... Nem lepődnék meg, ha az ügyésznőnek köze lenne a maffiához, mert mintha nem úgy játszana, ahogy beszél. Remélem Kyara kidobja Carlot, elég már belőle, sok van már a rovásán.
Ezt a részt se egyszer fogom megnézni. Majd írj, amikor tudsz, kíváncsi vok a véleményedre. Jól elbeszélgetünk ketten, nem akarom elhinni, hogy más nem nézi ezt a sorozatot.

Nem akartam elhinni, hogy Nico megteszi, azt gondoltam, vmit kitalálnak. Hogy elmondja Agatának, hogy mit üzent Zagaria és vmit kitalálnak, hogy elkerüljék a véget. Sőt, a lövés után még azt is gondoltam, hogy Nico ad magának is egyet, nemcsak Agata miatt, hanem mert elég volt a maffiából. Mondta is, hogy nem akarja elhinni, hogy embereket mérgez meg. Kemény srác, Zagaria még a végén megteszi utódjának... Agata a semmiért halt meg, a nagy semmiért ölték meg az anyját, stb. De az az igazság, hogy nem csodálkozom, hiszen Zagaria még meg sem tudta, hogy mit kerestek az építkezésen, ezek szerint nem látta, hogy bezacskózott egy kis mintát, ha tudná, lehet, élve felrobbantja.


10/10
offtopic
törökbálint 2020 máj. 28. - 21:41:53 10/10 Előzmény Pünkösdi Kató
(20/44)
Hát tragikus ami Agatával történt, ilyen formában, erre szerintem senki nem volt felkészülve. Persze Nico minden tekintetben alárendelt szerepe is egyértelmű elejétől fogva, így a történteket /bár nagyon nem egy hollywoodi ízű megoldás, mert ott kifőzték volna, hogy tudnak elmenekülni/ sajnos meg kell emészteni. Igen, lehet, h a Salvo-Lucia páros nem túl életszerű, de el tudtam fogadni, mert sok minden előfordul azért az életben, a nő betegségének is helye lehet akár itt is. Természetesen nem szoktam a tartalmakat előre elolvasni én sem. Érdekes, h Téged zavart ez a "gyerünk emberek!" felszólítás, szerintem sok közösségben teljesen normálisan hangzik, így akár beosztottak felé is. /Most egy jó darabig nem fogok tudni irogatni, mert elkezdtem otthon egy felújítást és túl sok a zűr vele../
10/10
Pünkösdi Kató 2020 máj. 25. - 20:21:53 10/10 Előzmény törökbálint
(19/44)

A fekete kijelölésre írj és akkor nem fog lászódni, hogy spoilert írsz!


Szerintem Nico tudja, hogy van-e gond az építkezéssel, nem kell neki ehhez bizonyíték. Hiszen 2. apja Zagaria, így tekint rá és Zagaria is, mint a fiára. Ezért engedte el olyan sokszor Agatához Spanyolországba, megbízik benne. Salvo a nagydarab rendőr, nekem is eléggé fura a magyar hangja, bár, vmennyire passzol hozzá. Viszont Salvo-Laura páros hihetetlen a számomra, a macskanő a nagydb Salvoval... És kárnak tartom, hogy Laura betegeskedik, nem illik bele a történetbe.
Szoktad előre olvasni a tartalmat? Én nem, így még izgalmasabb a történet! :))
Ami nagyon-nagyon negatív a magyar szinkronba, hogy eredetiben mi van, nem tudhatom, amikor azt mondják, hogy "gyerünk emberek"... Kollégák, de hogy nevezhetik így egymást, a beosztottjaikat? OFF: de ugyanezt hallom a melóban is...
10/10
törökbálint 2020 máj. 19. - 23:12:59 10/10 Előzmény Pünkösdi Kató
(18/44)
SPOILER! Most egy kicsit megpróbáltam jobban koncentrálni a részletekre - Vincentin tényleg kapcsolatban állt az ügyésznővel, de ez már régebben kiderült, és Romano is fátylat borított rá. Tehát nem vszinű, h ő lenne a tégla. Romano svájci széfjéről már régóta tud ez a szörnyen ellenszenves ügyésznő, /a szinésznő is az, meg a magyar hangját sem bírom.../ és korrupciót sejt mögötte, ezért vártak az engedélyre, h beletekinthessenek. A nyakkendős dobozban meg ugye volt egy kártya annak a nevével, aki ezt R-nak ajándékozta, de úgy tűnt, h ebből nem lett nagyobb baj, az illető lehet, h nagykutya, de nem bizonyítható, h maffiózó. Nico-ban most nagyot csalódtam, h képes volt valódi bizonyítékok nélkül feladni a főnökét, ő ezek után nem is érdekel.És röhejes, h miután majdnem holtra verték, 2 nap után már semmi baja, csak kicsit sántit. A fiatal pár engem nem túlságosan érdekel, a lány karaktere vmiért nem szimpatikus, nem érdekel, ki az apja stb. És van az a nagy darab, fekete hajú rendőr /a nevét nem tudom/ hát azt a mélyről jövő, dörmögő szinkronhangot én pl szinte egyáltalán nem értem, ez is nagyon bosszantó.

Ide írd a spoileres tartalmat


10/10
Pünkösdi Kató 2020 máj. 19. - 21:46:47 10/10 Előzmény törökbálint
(17/44)
Bennem a düh kering, amikor lemegy egy részt, aztán megnézem újra és még jobban dühös vagyok... Hogy nem veszik észre, hogy ki játszik kettős játékot? Jó, nem tudom, de Vincentinben sem vagyok biztos, az ügyésznő is eléggé kétes jellem.

De legalább Carlo túlélte a verést, Lídia Francesének pedig vége lett. Cintiánál borítékolható volt, hogy beszél.


10/10
Pünkösdi Kató 2020 máj. 19. - 21:42:30 10/10
(16/44)

Visszanéztem az 5. részt. Szerintem Nico többet tud, mint amit elmond Agatának, hiszen amikor a Agata összepakolt, hogy hazautazik, akkor dünnyögte magában, hogy "megtudta". Vagyis Nico tudta, hogy Zagaria Agata apja és szerintem a történetet is, azt, amit ma Cinciától hallottunk. És a hulladékról is beszélt, hogy messzire viszik, nem a házak alá. Romano széfje hogy került a képbe?


10/10
Pünkösdi Kató 2020 máj. 19. - 21:35:15 10/10 Előzmény törökbálint
(15/44)
Meg akarom nézni a következő két részt? Komolyan nem tudom.

Igazságtalan az egész, Carlot nem értem, a nyakkendőt sem, Agata és Nico ezt nem ússza meg szárazon, az ügyésznő végre bekerült a médiába, milyen boldog volt, Románot sem értem, azt hiszem ennyi kétely elég lesz most így hirtelen.


10/10
törökbálint 2020 máj. 17. - 07:58:23 10/10 Előzmény Pünkösdi Kató
(14/44)
Mivel nem a yt-on vagy a klikken nézem, hanem a Dunán, így nem is tudom visszatekerni, de mivel majdnem minden epizód hoz vmi újabb szomorú fejleményt, nem is szivesen nézném újra a jeleneteket kivéve ha egy részt elmulasztanék.

10/10
Pünkösdi Kató 2020 máj. 16. - 19:35:34 10/10 Előzmény törökbálint
(13/44)
2-3-szor nézem vissza, először 1x néztem, de folyton visszatekertem... Így nem volt jó, inkább újranézem. Így annyi mindent észre lehet venni. Pl. az a pillanat, amikor a metróból kiszállnak az utasok, Románóék értetlenül keringnek, hogy merre lehetnek és akkor észre veszi, hogy vkik másfelé indulnak... Vajon miért? És az is tetszett, ahogy eszükbe jutott, hogy melyik autó meleg még. Annyira tetszik ez a sorozat, A Iovine akció is nagyon a topon volt. Kicsit rosszallóan néztem az első részt, hogy annyira hasonló a Zagaria akció a Iovinéhoz, de szerintem az egyik 19, a másik egy híján 20... :)
Rossz érzés lehet egy ilyen rendőri akciót végignézni, bár lehet, mire ráeszmél az ember, hogy mi történt, vége is. Az is rossz érzés volt, hogy elindultak Zagariához az áram miatt, erre lefújják, mert történt, ami történt.
Azon is gondolkodtam, hogy vajon Carlonak van esélye kihátrálni a bunyó elől, miután Turco - az elején - nem jelent meg? Annyira nézett maga mögé, hogy szaladjon? De gondoltam, ha elkapják, megtalálják nála a fülest, ki is végzik, ha előtte még nem pofozzák ki belőle, hogy kicsoda. Annyi jelenetet megemlítenék, a bunyós mestere is tetszett, ahogy végül elárulta a kapcsolatát a bunyósokhoz.
Én fel vagyok készülve Carlo halálára is, elvégre Arthuro is meghalt. (Cattani után én már nem csodálkozok semmin.) És nagyon kiütötték a végén, oda, a föld alá fél perc alatt hogy érjen le a mentő?
10/10
törökbálint 2020 máj. 16. - 15:14:35 10/10 Előzmény Pünkösdi Kató
(12/44)
Nagyon sok apró részletet voltál képes megfigyelni, főként, ami Turcót illeti. Én az "arénában" már annyira ki voltam az izgalomtól, h nem tudtam máson elidőzni. Igen, Nico elég szimpatikus karakter, de az ő élete, biztonsága, boldogulása stb. teljesen a maffia kezében van, hiszen szinte gyerekkora óta az ő szolgálatukra szerződött. Engem most inkább a fiatal rendőr állapota aggaszt. Persze a tégla személye is érdekes lehet, de ez most számomra kevésbé fontos - valaki csak kellett, h legyen..
OFF kb. 15 éve, egy társasággal, Rómában láttunk egy rajtaütéses csendőri akciót - na, ezt soha nem fogom elfelejteni. Kb 1 perc alatt, mindkét végén több kocsival, néma csendben lezárták azt a kis szűk belvárosi utcát, amelyen mi is sétáltunk, és ugyanakkor pár kocsi megállt a szemben lévő oldalon egy kisebb társasház előtt. Újabb 1 perccel később már hoztak is ki egy férfit bilincsben, be az egyik autóba, és már ott sem voltak. Az egész akció az autók feltünésétől számítva 2 perc alatt, tökéletes csendben lejátszódott és ennek a filmnek is volt hasonló jelenete, legalábbis engem arra emlékeztetett. /az már más kérdés, h a filmbeli akció nem volt sikeres a tégla miatt/ A városnéző busz utasai egy kicsit mesterkéltek voltak. A fotózó fiú? Lehet, de túl kézenfekvő lenne.
10/10
Pünkösdi Kató 2020 máj. 15. - 21:46:34 10/10 Előzmény törökbálint
(11/44)
Nekem is ez jutott az eszembe, hogy a szervezők mindenre gondoltak, még arra is, hogy tégla lesz vagy a nézők között vagy a bunyósok között. Földalatti, fejmaszk, kezdés előtt egy órával az indulást, stb., Turco a végén jelenik meg és közben még arra is figyel, hogy ki gyanús. És sikerült is megéreznie. Viszont Agata ezzel a húzásával bűnrészes lett. Hátborzongató volt, ahogy Nico szemrebbenés nélkül eltüntette a kopaszt. Kedveltem Nicot, én, mint naiv bíztam benne, hogy Agatával jó útra tévedhet, de szerintem - és mint láttuk is -, nem ez volt az első emberölése. Sőt, az eltűntetésben is gyakorlatot szerzett az évek során...
A nagy kérdés pedig, hogy ki lehet a tégla, amiért Romano terve meghiúsult? Izgatottan várom a következő részt - is. Újra meg kell nézni, mert ebből a sorozatból egy megnézés kevés... A kiránduló buszon szerintetek is megfigyelő volt a fiatal fényképezős srác?
10/10
törökbálint 2020 máj. 12. - 08:44:25 10/10
(10/44)
Nagyon jól lett megrendezve az illegális bunyó jelenet , attól függetlenül, hogy szerencsés, vagy tragikus lesz-e a végkimenetel. Van miért izgulni a következő részig...
10/10
Pünkösdi Kató 2020 máj. 08. - 22:03:51 10/10
(9/44)
A 4. rész is izgalmas volt, bár volt, amit nem értek és ez nem a történet...

Most komolyan, Agatha azt gondolta, hogy nem lesz feltűnő, amikor Nico mögött halad a motorjával? Okosabbnak gondoltam. Salvoék egy olyan fotót mutogatnak Turkóról, ahol legalább 10 évvel fiatalabb. Laura látogatását a kórházba feleslegesnek tartottam, neki a nyomozás a feladata, nem pedig az, hogy ő is áldozata legyen Zagaria szennyezett földjének, vizének. Sajnos lehetett rá számítani, hogy Carlo lebukik. Igaza van Kyarának, hogy visszaadta a gyűrű. De ki volt a rejtélyes kéz? Tippem van.


10/10
Pünkösdi Kató 2020 ápr. 29. - 21:54:29 10/10 Előzmény Pünkösdi Kató
(8/44)
Megnéztem a Zagaria 3. részét, most már értem, amit nem értettem. Háát, a rész elejét megkönnyeztem. :( Főleg, ahogy Arturo neje fogadta a hírt. A kukásautós jelenet nagyot szólt, de az új fejlemények is.

Jól gondolom, hogy a Zagaria 2. részben, amikor lehallgatták a masszázsfotelt, akkor a zörej Zagaria horkolása volt? De azóta nemcsak horkolt a fotelben, akkor igazán le tudnák hallgatni. Bár lehet, tényleg nem passzolt rendesen a poloska. De nem, akkor a horkolását hallottuk. Lehet, ezt is a 4. részből fogom megtudni...


10/10
Pünkösdi Kató 2020 ápr. 28. - 23:05:59 10/10
(7/44)
Minden részt 2x nézek meg, de vmit nem értek. A 3. részt még nem látt, légyszíves, ne írjatok róla!

a nevetséges, fekete dresszben, zoknival, papucsban hadonászó fegyveres bohóc és a kopasz, ők találkoztak a lerobbant épületben, hova tartoznak? Külön csapat? A kopasz azt mondta, hogy ha vmi gond van, beszéljenek Lidiával, ő a főnök. Lidia meg Romanoval találkozik. Zagaria meg azt mondta, hogy ő a főnök. Lidia férje az első részben esett össze az étteremban, mert áruló volt. Nem értem.


dimari 2020 ápr. 22. - 11:45:55
(6/44)
veko 2020 ápr. 20. - 23:51:18 Előzmény Pünkösdi Kató
(5/44)
Köszönöm szépen a választ Pünkösdi Kató! :) Meg fogom én is nézni.